Heeelsingbååg

Då var det inbokat, bestämt och spikat. Klubbat också. Ska ner till skaune (måste man ha med sig pass?) i slutet av juni, bara slappa och ha det skönt ett par dagar. Bor på hotel (super-rum!) första natten och hos R-L andra. Vill nog kanske över till Danmark en sväng, kanske mest för det gröna guldet. Annars är det väl bara äta gott o sånt som gäller! Gött!

Imorrn ska jag ner till Karlsborg och hjälpa bror att flytta till det nyköpta huset. Bära lite tyngre grejer som damen inte klarar av och inspektera villan. Jobbigt och jäkligt roligt, kan inte riktigt bestämma mig.

Yawnyawn också, måste skriva en del idag. Hoppar räknandet helt nu, får be om hjälp på måndag istället. Har inte ork, efter 5min sitter jag i samma sits som jag slutar i 8h senare. Nej, dagens mål är att skriva "klart" inledning och halva metoden, får se hur det går.


Förresten, finns det något ställe i Sverige som man stavar med dubbla å:n?
Själv skulle jag vilja skriva Bååsta...
Japp, utan d.

Ännu en dag till spillo

Jag har helt sjukt stora problem med statistiken. Har säkert suttit i mer än 50h nu med samma jävla problem. Problemet är att jag inte vet vad jag gör trots flera böcker och olika program. Har hittat ett avancerat och användarvänligt statistikprogram, men det hjälpte ingenting. Har suttit med det mer än 8h idag dock. Utan någon som helst framgång. Helt jävla hopplöst. Det är svårt att känna sig dummare och mer misslyckad. Handledaren raffsar ur sig någonting som låter helt vettigt när man är där, men när man kommer hem tar det tvärstopp. Hur intelligent känner man sig då? Dag ut och dag in, varje jäkla dag. Får väl krypa till korset imorrn igen för att få lite mer hjälp som jag ändå inte förstår.

Det roliga är väl att han skulle göra beräkningen på kanske 1min.

Tvätta fönster


Lite bilder

Jaha ni, måndag igen. Har varit iväg en snabbis till skolan och ställt in lite prover i brännugnen. 550C i 4h och så 20min uppvärmning (vågar inte ens tänka på hur mycket ström det går åt :| ) blir 4h20min innan jag går dit igen. för att stänga av ugnen. Sen tar det 3h innan jag kan öppna luckan till ugnen.
E f f e k t i v i t e t !

 
Var iväg på fest i lördags, jäkligt roligt faktiskt. Blev sådär helt lagom rund under fötterna så att allt bara är skönt och kul. Inga skandaler vad jag vet, annat än att Tonka och Sten fortfarande lever. Satte i mobilen i datorn och upp kom ett gäng bilder som jag tydligen knäppt. Varför inte dela med sig?

Dave gör vad han alltid gör.
230676-20

Saaateeeen!
230676-19

Siktade lite jordprover i fredags.

Börjar bli dags

Det börjar bli dags för flytt. Sa upp lägenheten lite tidigare i veckan, helt utan några som helst planer framåt. Annat än att vi inte ska bo här alltså. Ska väl börja ringa runt till företag söderut, bara pejla av läget och vara lite jobbig. Vi kan flytta härifrån tidigast slutet av juli, senast när lägenheten sägs upp (1 sept), så att börja svara på platsannonser redan nu går inte.

Är det någon som vill anställa en nyutexaminerad akademiker (första gången jag kallat mig för det :D ) är det bara att höra av sig, inriktning biologi/kemi/natur. Någon som känner någon som känner någon? :|

-----------------------

Ikväll blir det fest, någonstans på något sätt. Rätt sjukt att man aldrig vet var det blir av förrän när det väl gäller. Framförhållning någon? :)

:) + LOL / ! = #CatsIt's a scientific fact, you can google it if you want to.

Jag tycker om att dricka

J : People adore you. [Självklart!]
O: You are great in bed. [Ehm, det tar jag också som en självklarhet]
H : You have a very good personality and looks. [Hänger nog ihop med ovanstående]
A: You like to drink. [Yep!]
N: You like to drink. [Hell yeah!]

A: You like to drink.
B : Everyone wants you.
C : You are really silly.
D : You like to drink.
E : Damn good kisser.
F : You are dead sexy.
G : You never let people tell you what to do.
H : You have a very good personality and looks.
I : Awesome kisser.
J : People adore you.
K : You're wild and crazy.
L : Everyone loves you.
M : Best kisser ever.
N: You like to drink.
O: You are great in bed.
P : You are popular with all types of people.
Q : You are a hypocrite.
R : Fucking crazy.
S : Easy to fall in love with.
T : You're loyal to those you love.
U : You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W : You are very broad minded.
X : You never let people tell you what to do.
Y : Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z : Always ready.

Tog mig friheten att bedöma en annan kändis (gissa själv!) :P Stämmer väl rätt bra med honom, eller vad tycker du?
- Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
- You like to drink.
- Always ready.
- Always ready.
- You like to drink.

Segdag

Nepps, det ska inte särskrivas; en riktigt seg dag är en segdag. Vaknade, åt frulle, checkade in nätet, skulle spela lite och kom på att jag måste hem till vovven, gick ut med honom, tränade med Dave och nu är det mat på tur.

Sitter och funderar på om jag ska orka gå ner till grannen (+Dave) på fest senare, är sådär lite lagom sugen. Sådär så att det kan kvitta liksom. Kul att träffa dem och snacka av sig lite, men inte så sugen på varken öl eller utgång(!). Det GÅR ju att gå dit utan någonting att dricka, men då kan man ju lika väl ligga hemma och titta på film :) Nåja, får se hur jag gör.

Min underbara bilfönsterdekal
Go to hell


Skönt namn bara, nästan lika fult som Jean-Claude eller Bengt-Lennart. Kassörskan tittade undrande på mig när jag fotade, hon trodde väl att jag rekade för ett kortbedrägeri :D
Wayne

Lager 157; RAW

Här i Öret kallas det bara ;RAW (ja, med semikolon och allt), det ska tydligen vara ett lite barare Lager 157 än det som finns i... ja, söderut. Var där igår och kollade lite kläder, en hel del snyggt men hittade ändå ingenting som passade. Testade ett par t-shirts, men skar de inte in i armhålan satt de som klistrade på ryggen eller hade plats nog att fungera som öltält. XL verkar nästan vara det enda som fungerar nuförtiden, men då slutar ärmen i armvecket vilket varken är skönt eller snyggt. Hittade tre enfärgade linnen (som faktiskt passade (XL då)) för 120 bagare satt rätt juste. Inte för att jag handlade, men nu vet jag att de finns.

 

Medium i midjan, large i ärmarna, XL över ryggen och ibland även på längden gör att snygga och sköna plagg inte ofta är så lätta att hitta. Ser man inte ut som ett tält med ben sitter det som en kroppsstrumpa i nylon. Hittade ändå en vit t-shirt på Entertainment! idag för 180:-, en vit med en svart häst bärandes solbrillor, på sidan texten "That's entertainment". Bra kap!

 

Passade gjorde den också... nästan.

 

[Till startsidan]


ÖSK

Tänk om man uttalade ÖSK "ösk" istället för ö-s-k. Typ som ost alltså, fast med ett "ö" ist för ett "o"

och ett k istället för ett t

Firefox

Otto is going Foxy. Jodå, det är faktiskt sant. Det känns att hugga en kniv i hjärtat på mig själv, men Opera har lite småproblem med vissa java- och css-scripts. Kanske är det bara att ladda hem en userjs som fix, men det känns osäkert om det skulle fixa allt så jag installerade FF istället.

Vad jag tycker om det än så länge? Inte alls så bra faktiskt. Så in i helvete mycket pysslande för att får det fungerande, d.v.s. få allt så likt Opera som möjligt. Har inte lyckats helt än, men är på väg dit. Man måste installera extensions till varje liten jäkla grej: flytta flikarna till nederkan - tillägg, få universalscroll att fungera - tillägg, få en fungerande sidopanel - tillägg, gestures - tillägg. Alla tillägg måste dessutom tweakas i det oändliga. RSS, IRC, Torrent och allt annat har jag inte ens ork till. Frågar man någon om hjälp får man alltid (alltid) svaret "Det finns i det här tillägget". Sjukt.
Helt otroligt faktiskt att läsaren har blivit så stor med allt detta pyssel. Kommer med största sannolikhet att använda Opera 9 gånger av 10 och FF den där extragången när jag ska blogga eller... ja, typ då. Nu fungerar det iaf, efter ett par dagars letande.


image15

Ingen framgång

Nepps, det verkar inte bli något skinande vitt leende här på Tärnv, skorna återfick sin gula missfärgning. Ger upp. Jag får väl se ut som en slusk när jag har dem på mig, kommer köra flipflop 9 dagar av 10 ändå i sommar :)


Så jäkla skumt nyss. Satte på datorn och vid login-skärmen poppar det upp en ruta typ "shdocvw.dll är inte en giltig windows minnesnågonting". Wtf liksom? Den poppar upp ett par till gånger och jag får se min bakgrundsbild, ingenting mer. Startar i felsäkert men samma sak där. Startar om vanligt igen. Taskmanagern fungerar så hoppar in i cmd (explorer fungerar inte att starta, ingenting annat heller) kollar in system32 efter shdocvw.dll och ser att den är 0 byte. Wth? Kör en rename på den till .old och kollar igenom katalogen igen, nu finns den där och tar 1.4mb. Sicko. Testar med explorer och det startar upp som vanligt, bootar och allt fungerar felfritt.


Tur att man kan en del om datorer
. Jag menar, fan om man hade varit en svensson nu, hade fått lämnat in skiten på reparation och/eller formaterat alltihop och förlorat en jäkla massa saker. Hur kan en 0b-fil bara bildas?
Skumt är väl bara förnamnet.
O jag har inte ens virus :|


 

Dagens bild
jag hatar alla som klagar på Microsoft, men bilden är väl bara för skön :)

MS

Vita skor luktar badhus

Jodå, det är faktiskt sant - vita skor luktar badhus. I alla fall om du kommer hit och luktar på mina.
Jag köpte ju som ni kanske vet ett par Pumaskor i vit canvas med en gröna "pumastripes" på sidorna, men tyvärr har jag inte haft glädjen av dem mer än någon dag. Varför? Under Festivalborg blev de skitiga så in i helvete. Fråga mig inte vad de har varit med om (ägaren borde ju ha varit med om samma sak...), men vita skor förvanlades svarta på ett par timmar. Poff liksom.
Försökte dagen efter med vittvättmedel och svamp, badade dem i handfatet och en hel del gick bort. Lät dem torka och fram kom en gul färgning lite här och där. Wtf? Tvättade dem igen och det gula försvann.
Tills de hade torkat.


Så de blev stående. Fram tills idag, idag när jag fick händerna på klorin. Testade först utspätt 1/4, men det hände inte så mycket. Testade 1/2, men snart hälldes det på rakt ur flaskan. Lät det "do it's magic" ett tag och sköljde sedan i en jäkla massa vatten. Avslutade med lite tvättmedel för att få bort lukten och nu står de över natten på torkning.

Det vore väl självaste fan om de inte blev vita nu. Nästa projekt blir väl att ta med lite roligt från labbet *huma*

image13

... jag måste lära mig att omprioritera...


Snooker

Fy fan vad roligt snooker är att titta på, speciellt VM som går av stapeln nu. Taktiken, skickligheten, känslorna - så jäkla spännande! Håller stenhårt på uppkomlingen Shelby, så sjukt duktig! Tidigare idag tog han sex raka, det ska börja igen nu vid 21 men har inte riktigt kommit igång :(

Nu ska jag bänka mig, kan inte vara många minuter kvar!


Räkna om och antagningsbesked

Jaha, det var ju just snyggt. Fick sätta mig och räkna om allting... =| Inte så roligt mao, men det kanske var lika bra då jag fick ordning på alla värden.

Fick hem antagningsbeskedet om sommarkurserna idag också, jag kom in på alla jag hade sökt till! Wiiie! Det blir nog 10p Statistik, distans på Karstads universitet i sommar. Jobbar väl lite då och då när jag har tid och lust, får se hur mycket tid det här kan ta. Jag har fått för mig att distanskurser är lättare att läsa än "fysiska" kurser, men det kanske jag får äta upp. Ska ju skriva på arbetet i sommar också var det tänkt så att jag kan redovisa i början av höstterminen. Även om det är segt och tråkigt att skriva tror jag inte att det tar så sjukt lång tid, får väl sätta mig ner i 2v och bara kämpa mig igenom det så att arbetet blir klart. Det finns ju få saker som är lika jobbiga som att ha någonting hängande över en...

... hoppas bara att statistikkursen inte är så svår =|

Filmer

När slöa Robban uppdaterar måste väl jag också :) Håller på o försöker räkna på de resultat jag fått ut, jäkligt mycket att hålla reda på hela tiden... har för närvarande 8 överulla flikar i Excel, och då har jag bara fått ut det "enklaste" resultatet, dvs det med minst räkna. Fixade efter lite tänkande till en formel nu iaf som jag kan använda mig av för att räkna ut konfidensintervallet på mina värden: 95% ci =TINV(0,05;ANTAL(data)-1)*STDAV(data)/ROT(ANTAL(data)) *sucka* Men men, det går framåt. Ska bara sitta på labb någon dag till och preppa och sen är det analys, måste bara räkna ut det här så jag får reda på hur mycket jag ska göra av allt.

Helgen blir lugn för mig, tittade på Leaving Las Vegas igår med Cage. Jäkligt bra fram tills jag somnade. Har så sjukt mycket film på datorn som jag inte tittat på, många är sådär riktigt bra (tror jag). Sådär bra att jag vill spara på dem till en riktigt filmkväll, problemet är bara att det aldrig blir av. Måste nog trycka en ikväll, men troligtvis blir det inte av.

Förresten, Pans Labyrinth rekomenderas starkt! Helt underbar faktiskt, tittade på den för några veckor sedan med Dave. Sådär härligt drömsk, men samtidigt riktigt skrämmande. Våldet i filmen är något i särklass, så otroligt verklighetstroget och vidrigt, men det finns där utan att ta fokus från själva handlingen. Det finns liksom där bara för att skapa känslan. Få filmer som lyckas med det tyvärr.
 
Otto säger: Tanka! Köp!

Pans01Pans02

Valborgfirande

Nu så är det över. Hela campus ser ut som en krigszon och folket är försvunna från gatorna. Riktigt jäkla roligt var det igår, men kom hem hyffsat tidigt ändå. Vaknade i vanlig stil kl nio, mornade mig och tog en promenad upp till Dave för att hämta bilen strax efter lunch. Jag hoppas att hans lägenhet står kvar, jag vågade liksom inte titta in... :|

Kvällens rävpiss (nej, jag smakade inte den här gången heller :D ). "3 liter prima vodka i tetrapack, garanterad blindhet följer"


Vi gick förbi Kärlekslandet (campus) på vägen tillbaka, en hel del folk


Resultatet (sektionerna verkar ha tagit på sig att städa upp, det var faktiskt ett gäng personer där och plockade)


RSS 2.0