Homoäktenskap

Gah. Hur kan man vara emot homoäktenskap? Förstår bara inte. Känns ibland som att man lever på 1800-talet... är det inte dags att öppna cirkus med håriga kvinnor, dvärgar och harmynta? Varför särbehandla bögar annars?

En person älskar en annan, båda vill ha ring på fingret och vara juridiskt bundna till varandra, personerna gifter sig. Det är väl inte så jävla svårt?


LOL!

Varför står det inte man-kvinna istället för mamma-pappa-barn om det nu handlar om äktenskap och inte familj med barn?

Linda
18:24:09, 2007-10-24

Johan! Jag är inte heller emot äktenskap mellan homosexuella. Borgeligt äktenskap alltså. Gifter man sig i kyrkan är det ett kristet påfund och de lever och lär, bibelns lära där en man gifter sig med en kvinna (och inte två av samma kön). Tycker däremot att man kan ha en partnerskapslag som man har idag, men tycker att man får respektera det som kyrkan gör (och JAAAA den lever på fundament som är GAMLA och GAMMALMODIGA)... *skjut mig*

Otto
15:04:55, 2007-10-25
http://ottoman.blogg.se

:) Jo, men om en präst tycker att det inte strider mot hans tro att viga ett homosexuellt par (kanske närmast stödjer den för "alla människor är lika mycket värda") så ska han väl få göra det? Varför kan förresten inte kyrkan vara en allmän plats som man kan ha borgerliga vigslar i, inte bara kristna? Underligt. Kyrkan är ju ofta K-märkt och vill man ta del av det under en vigsel tycker inte jag att någon ska få säga nej.

Linda
17:22:14, 2007-10-27

Det finns ju präster som inte är troende, utan bara teologiskt intresserade så varsågoda :)


Du skrev
Name
Kom ihåg?

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0