Nu vet jag inte

Datorn ska säljas. En bärbar ska inhandlas, liksom en 40-46" TV. Inte nu på en gång, men "snart". På samma gång vill jag ha mer hårddiskutrymme än det som följer med i den bärbara datorn, hur får jag detta på bästa sätt?

 

Har tittat på externa hårddiskar, men då nästan måste det bli 2.5" som inte har någon extern strömförsörjning. Men då blir det ändå en extra manick som nästan jämt måste sitta fast i datorn. Orka? Nej. Då börjar man ju osökt att tänka på nätverksdiskar som kan sitta fast i routern. Men kan man då köpa vilken nätverksdisk som helst och köra trådlöst från datorn till routern som sitter ihop med tråd till disken, eller måste disken nås direkt från datorn? Tänkte tex på DENNA produkt.

 

Men sen skulle man ju vilja titta på film från datorn eller den där extradisken också. Visst kan man sätta i en HDMI/DVI-sladd (och ljud om dvi) varje gång man vill kika på en rulle, men det vore ju både smidigare och häftigare att titta direkt från den externa disken. Eller ja... från någon form av extern lagringsenhet eftersom en extern hårddisk saknar utgångar och gränssnitt för koppling till TV direkt.

Kan man förresten streama en film från en trådlös hårddisk till datorn som skickar filmen till TVn? 

 

Hur ska allting lösas?


Robban
20:05:27, 2008-08-02
http://ostbage.blogg.se/

Köp dig en Tvix eller nån annan mediaspelare som egentligen är en extern hårddisk med uppspelningsfunktion. Det finns med nätverkskoppling. Jacka in den i routern, för över det alla filmer osv till den via nätverket och sen spelar du upp det på tvn. Lagring - mediaspelare i ett. Du kan inte streama film trådlöst tillfredsställande ännu. För mkt data som flyttas för långsamt...

Markus
16:47:28, 2008-08-03
http://supermumin.net/

Ett hett tips är hårddiskkabinetter. :)

Emelie
14:11:53, 2008-08-10
http://emeliestankar.blogg.se/

oj, jag som trodde att det bara var att köpa en rosa (eller röd) liten bärbar sak som kallas extern hårddisk och ha bredvid datorn :/. du gör mig tekniskt förvirrad!


Du skrev
Name
Kom ihåg?

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0