Film x2

Då var det dags för lite film igen som legat i utkast ett par dagar; en limited och en storfilm.

 

Before the Devil Knows You're Dead handlar om två bröder med miserabla liv, men utåt sett är de som vanligt folk. De behöver pengar och det fort. Den ena brodern föreslår ett rån mot en juvelbutik och den andra hänger på. Juvelbutiken är deras föräldrars, redan här börjar det riktigt skit. Det går såklart helt jäkla galet och de får fly från både ångest och misstankar, försöker ordna upp oredan men det verkar aldrig finnas något slut. Filmen är uppdelad i olika personers skildringarar av händelseförloppet och efterspelet, tiden spolas ibland tillbaka och man hoppar på en annan berättelse.

Spännande och annorlunda, 7/10 av mig. Sjukt välspelat, även av Ethan Hawke (som är den enda kända personen i filmen). Nakentestet passerades också, vilket alltid är bra.

 

Tanka

 

Titel

 

Delta Farce handlar om tre "soldater" i reserven som helt plötsligt får besök av ett nitiskt befäl. De skickas iväg till Irak med ett stort transportplan, de tre lägger sig i en Humvee för att sova och rätt var det är så råkar lasten dumpas. De vaknar upp i öknen och tror att de är i Irak på något särskilt uppdrag, men i verkligheten har de bara hunnit till Mexiko. Flumm flumm och så råkar rädda en by från ett homosexuellt mexikanskt rövarband, men de ska förstås ta hämd och så fortsätter det. Kul på sina ställen, men förbannat fjantig och sjukt mycket Hollowoodhumor.

4/10 av mig. Inkluderar för övrigt världens mesta redneck (Larry the cable guy) och världens smalaste (manliga) skådespelare. (2.2 av 10 på IMDB, 3% på Rotten Tomatoes...)

 

Tanka

 

Canon



Du skrev
Name
Kom ihåg?

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0