Fonder

Börsen är lite orolig och recession är på gång, vilket syns rätt tydligt t.o.m. för en lekman som jag. Har fonder i Nordea och Swedbank som gått upp 34% respektive 75% på fem år, vilket ger en rätt klar fingervisning om att i alla fall fonderna i Nordea måste bytas hur som helst. Fonden i Swedbank visar dessutom inte lika mycket oro och följer index till mindre grad än fonderna i Nordea, så den får ligga kvar. Rätt lagom risknivå och en statig ökning som sagt.

 

Men så ska man alltså börja handla med fonder, vilket verkar vara en upplevelse för någon som tidigare alltid bara satt in. Kanske skicka ut lite pengar på högriskfonder som ligger i öst (USA och Europa verkar ju vara på väg neråt), men då börjar man ju bli orolig. Tänk om liksom. Inga nya pengar ska väl satsas hur som helst, bara de som redan är inne. Rysslandfonden har haft en större nergång för ett par år sedan, men annars spikrakt uppåt. 580% på fem år om jag inte minns fel, vilket är rätt galet. Kanske lite Ryssland, kanske lite Indien och kanske lite Kina. Inga stora belopp, men så att man i alla fall har en chans att tjäna någonting. Som de sitter nu förlorar de i samma takt som index och det går ju käpprätt åt.

 

Nordea... äntligen klipper jag bandet med dig också. Skaffade inloggningskort (plastkort med skraplottskänsla) för något år sedan och har bara loggat in två gånger. Sämre säkerhetslösning får man leta efter. Fulare loggo också.


Robban
16:46:57, 2008-01-22
http://ostbage.blogg.se

Hej och välkommen till A-ekonomi. Stoppa dina pengar under madrassen. Där trivs dom bäst.


Du skrev
Name
Kom ihåg?

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0