Inredning

Tittade på något hittahusprogram (nytt ord) på 8an förut av alla kanaler. Ett brittiskt ungt par var i Florida och letade med en brittisk programledare. Det här fungerar inte med omsvep: vilket jävla skit. £150000 låg budget på, alltså strax över två miljoner kronor.

 

1. Husen de tittade på sög. Alltså sådär riktigt sög. Visst, vi har kallt klimat här i Sverige jämfört med Florida, men väggarna verkligen skakadenär de stängde dörren. Nästan som om de bara satt upp en 3mm gipsskiva utanpå några reglar och tyckt att livet leker. Fjäderlätta hus som hade samma kvalitet som rostskyddet på en Kia från 1981.

Men britterna var slående nöjda.

 

2. Inredningen. Helt otroligt. De verkar ha gått loss på Rysslands övergivna möbler efter Sovjets fall. De besökte dessutom en inredningsaffär som specialicerade sig på nyinflyttade familjer, med helhetslösningar till hela hus. Samtliga soffor såg ut som den här eller den här. Och så matchar vi dem med lite plastigt guldmålade rokokoinsperarade marmorkommoder och beiga skåpsluckor. Mattor? Ja, men bara heltäckning. Ni vet det som var inne i Sverige på åttiotalet. Vill ni ha vanliga mattor rev vi ut några när Polen återtogs på fyrtiotalet.

Men britterna var nöjda och glada.

 

3. Allt ska göras av andra. Helhetslösningen på möblerna är ett exempel, liksom en helhetslösning med omvårdnad av huset. Skulle de riva en vägg kostade det si och så mycket, öppna upp för en verandadörr kostade det sådär. Hur kul är det att inte göra någonting själv, inte ens inredningen? Åh älskling, kommer du ihåg när vi köpte den där? Ehm, ja, det kom ju med huset? Visst ja... den där då? Den också. Ah. 

 

American desing FTW! 


Linda
20:02:28, 2008-01-15

Hey Johan. Det doftar nog allt lite avundsjuka i dina ord. När G o jag kommer o hälsar på i nya lyan skulle jag inte bli förvånad om jag ser lite U.S and A inspirerande möbler. Tipsar om plastöverdrag till soffan, plastblommor och turkosa pastellfärger.


Du skrev
Name
Kom ihåg?

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0