Solförmörkelse

Imorrn (1a augusti) är det förresten solförmörkelse i Sverige! Tänkte försöka smita ifrån ett par minuter mellan 10.30 och 12.30 för att ta del av det. Bara partiell, men ändå. Ska ta på mig en svetshjälm så jag kan titta rakt på :) Hm, kameran borde ju fungera bakom svetsfönster också... det får bli foto också om jag kommer ihåg!

 

10.30 och 12.30 alltså! Tack mamma för tipset!

 


Wooooow

Nu jävlar är jag hemma igen. Mamma har sagt att jag inte ska svära så mycket i bloggen, men äntligen i fan är jag hemma. Bära ett helt bohag (typ) upp en trappa är jäkligt jobbigt, speciellt om det sker efter kl. 20 båda gångerna och två gånger på fyra dagar. Usch. Och så bär jag så in i helvete på jobbet också och stressar igenom varje dag. Har lagat mat en gång under veckan som gått, resten ute. Vidrigt med utemat, men är man slapp så är man. 

 

Det luktar underligt i lägenheten. Skulle jag kunna ta kort på lukten skulle jag, men ni får nöja er med foto på det fina golvet (kommer imorrn). Den tillfälliga lägenheten städade vi inte ens, det får hyresvärden göra (på eget bevåg). Golvet blev jättefint och ett gäng nyanser ljusare, vilket jag tror var en oväntad effekt av slipningen. En bra oväntad effekt eftersom hela atmosfären i lägenheten blev lättare och bättre. Handlade även ett gäng nya saker på Ikea som det också kommer foto på imorrn, men nu får det bli ett par liter vatten, några slurkar whiskey, en kopp kaffe och någon liter saft. Och en dusch. Det är varmt och jobbigt att bära möbler.


WLAN

Woho, har för första gången i mitt datortäta (nytt ord) liv satt upp ett trådlöst nätverk. Eller så himla mycket nätverk är det väl inte eftersom det än så länge bara är min dator som är ansluten, men ändå! Köpte trådlöst kort tidigare idag och skulle montera - det passade inte. Typ 3mm off. Löste det med en tång och lite vilja. Chassit tog i bakstycket, så det blev inga seriösa ingrepp, bara lite böjd plåt. In med routern (följde med bredbandet) och vipps så var jag klar. Hastigheten ligger på 100%, latencyn som med tråd. Skönt! Vi får se hur signalkvaliteten och styrkan blir ikväll när datorn monteras i det tillfälliga boendet... samtliga väggar är av fet betong, så det kanske inte alls går... Får väl "låna" en extraantenn från jobbet och hänga ut genom fönstret om det inte fungerar. Ska man isf sätta den på nätverkskortet eller på routern? :|

 

Jävla skitdag på jobbet också. Alla var dumma i huvudet. Jobbar imorrn också, segt som få då jag ska bära möbler ikväll. Under en tid framöver har mitt ansvarsområde flyttats till kampanj och rea. Jävligt stort, men delar det som tur är med en annan kille. Också extraanställd vanligtvis, men ett grymt säkert kort ändå. Det går nog bra! 

 

Har ångest inför framtiden igen. Skolan börjar någon gång i augusti med ett par dagar i Karlstad. Blähä, inte alls sugen för en sekund. Vet inte vad jag ska göra... det känns som att jag vill (och har gjort en tid) ta igen den tid de flesta människor har mellan gymnasiet och universtitetet. Det lockar mig inte alls att vara seriös med framtiden än, det har bara varit mer och mer och mer av "framtidsanda". Tänker man på det har jag gått... sjutton år i skola om man räknar med lumpen. Oavbrutet fram till nu i höstas. För tio månader sedan tog det slut och jag begav mig ut i arbetslivet. Folk (mamma) sa att "åååhåja, nu ska du alltså börja jobba, det är lite annorlunda mot det fria livet under tiden du pluggar! Upp vid sju och hem vid fem, semester och helger fria" men jag har odelat sett det positivt. Även med det "skitjobb" jag har. Så otroligt skönt med allt. 

 

Nej, jag vet inte vad jag ska göra. Vill inte "kasta bort" min utbildning, men samtidigt kan jag inte tänka mig att varken jobba med det jag utbildat mig till eller hoppa på ytterligare en utbildning bara för att få använda det jag kan. Helvete, om ett par dagar måste jag bestämma mig. 


Funny pics day


 
Och så en under bältet: Kalle anka

Imorrn flyttar jag

Japp, det är sant. Inte många som vet om än, men imorrn flyttar jag igen.

 

En våning upp.

 

I en vecka.

 

Minus två dagar.

 

Den förra hyresgästen hade ett par galna hundar med galna klor som sprang omkring här inne på det nylagda parkettgolvet. Hyresvärden besiktade inför flytt och nästan dog. Efter en tvist dem emellan är den förra hyresgästen dömd att betala slipning av golvet. Under denna vecka får vi vackert flytta ut. Nu har som tur är hyresvärden kunnat ordna ett boende i samma trappuppgång, bara en våning upp, i fem dagars mellan två andra hyresgästers ut- och inflytt. Så det blir till att bära lite möbler igen. En del får plats i köket (som har plastmatta), men soffa, säng, matbord och lite småartiklar måste upp. Suck.

 

Hur som helst betalar vi ingen hyra för veckan vi inte bor i lägenheten, sen skulle det "bli någonting mer, som plåster på såren så att säga" (direkt citat av hyresvärd). Han ringde förresten idag och vi bestämde lite mer precis tid för incheckning då jag förde på tal frågan om el i lägenheten ovanför.

"Eh, jo, men det har min kompanjon fixat tror jag så att räkningen kommer till oss. Det ska ju inte ni betala".

"Ok, bra" svarade jag.

"Så el ska finnas"

"Jo, men el finns ju alltid, det blir ju bara jäkligt dyrt för den som ska betala om det inte finns avtal"

"Eeeeeh, jo, jaha. Jo, men det har min partner fixat"

 

Rätt uppenbart att de inte tänkt på el-frågan. Inte för att jag bryr mig speciellt eftersom det är de som betalar, men de är sjuuukt snåla så det var extremt kul att höra hans pressade "Eeeeeh, jo, jaha" :D

 

... kom att tänka på att vi fan inte ska betala elen här i lägenheten när de slipar golvet med maskiner på 3000W i flera timmar per dag. Vill de vara snåla vill jag också vara det.

 

Vi får se hur det blir med internet under tiden. Tänkte sätta upp en trådlös router imorrn innan avflytt, måste bara skaffa trådlöst nätverkskort också... och så har jag aldrig satt upp router förut, så kanske går det inte ens så bra... :| Vi får se när vi ses igen! Puss så länge


Hundar


Street art

Sådär. Tog bara ett par bilder från resan till brorsan, men efter feta påtryckningar måste jag väl visa i alla fall två. En blev fin på bror också, men är allmänt sparsmakad (wow, första gången med ordet) med personliga bilder... varför vet jag inte, men känns bara underligt att ligga ute med bild till hela världen. Tror inte att skölpaddan Tiger har någonting emot det, så han får agera modell istället. Hemma i Norrköping igen tittade jag av någon anledning upp mot himlen och fick syn på ett par skor. Kommer ni ihåg reklamen för typ "street art" i USA? Direkt kopierat därifrån, så kreativiteten måste ifrågasättas... roligt ändå med lite frigjordhet. På stan hänger även CD-skivor på samma sätt, ska se till att få med mig kameran dit också. Hemma hos mamma sitter en jäkla massa virkade saker på träd, stolpar och papperskorgar, men det blir svårare att få det på kort(om inte mamma ställer upp?)

 


Bögar

Jag förstår inte det här med homosexualitet. Förstår inte hur det ens kan vara en fråga. Förstår inte hur 1/10 (hörde på Aktuellt nyss) kan störa sig på att ha en granne eller statsminister som är homosexuell. Förstår inte hur folk kan titta snett på ett homosexuellt par när de går på stan, hur de kan störa sig på att de håller varandra i handen eller pussar varandra hejdå. Det brukar heta "sålänge de inte håller på med mig så är det väl ok", men vafan? Tänk på att en homosexuell person säkert blir raggad på rätt många gånger av heterosexuella utan att framföra samma argument. Jag har blivit raggad på ett antal gånger av homosexuella män och blir minst lika smickrad av det som av när någon tjej gör detsamma. Nu var det iofs ett tag sedan, men ändå. Någon tyckte att jag var fin, intressant eller bara het, det spelar väl ingen roll om denna person är av samma kön som mig eller inte? 

 

Och varför i helvete får de inte gifta sig för!? Snacka om segregerat samhälle där två människor med fria viljor inte får trä på varandra en ring på fingret bara för att... tja, pinne och pinne krockar eller hål och hål inte passar.

 

Jag blir bara mer och mer irriterad för varje ord i det här inlägget, så nu måste jag sluta! Fram för homo-, hetro-, bi-, trans-, whatever!

 


I'm alive!

Kom precis hem från en kortresa till bror på andra sidan Vättern. Åkte dit igår eftermiddag efter jobbet och åkte hem nästan precis 24h senare. Hann med grillning, mat*10, bad*2 och ombyggnad av en sån där elektisk insektsdödare som går på två stavbatterier (1.5V*2) till en som gick på det tredubbla.

 

X2000 båda hållen, hyfsat bekvämt och hyfsat smidigt. 1.5h, vilket kan jämföras med bil som skulle tagit 2.75h (eller två timmar och fyrtiofem minuter för er dödliga). Billigare än bil också, men då fick jag vänta på sista minuten-biljetter som blev (>500-150)/>500 >0.7 gånger billigare än orginalpris. Hade med mig kameran också, så vi får se om det blir några bilder lite senare ikväll eller imorrn. Ska upp i ottan, så nu blir det nog lite snask, TV och sömn. Inhandlade nya Polly Cappuccino/Mint, mums!

 


Ny katalog

Om ett par veckor (18/8) släpper vi en ny katalog på jobbet. De har verkligen remastrat den och känns riktigt fräsh. Clean framsida och mysig insida. Men ni får vänta ett par veckor innan i får se :)

 

Om man har på sig ryggsäck/väska, står i en kassakö och kommer fram till kassören, vad gör man då? I ryggsäcken/väskan ligger plånbok, mobil och lite plock. Vad gör man framme vid kassan? I min värld ska man inte ens behöva svara på frågan, plånboken ska redan vara framplockad och klar. Om den ändå inte skulle vara det, varför envisas folk (... sällan män) med att INTE ställa ner väskan på golvet? Varför låta den glida av, försöka ställa den på ett rullband som rullar, komma på att det rullbandet rullar, försöka få upp den på kanten, öppna väskan, låta ena sidan hänga ner på det rullande rullbandet så att väskan hela tiden försöker ge sig iväg, komma på att den hänger snett och inte går att hålla kvar, lyfta upp den och med kroppen tvinga fast väskan mot kanten samtidigt som man letar efter plånbok för att betala?

 

Guide för att förlänga kassörens liv:

(1) plocka fram i god tid alt.

(2) ställ ner väskan på golvet

(3) betala

 

Visst ja, om kassören sitter framåt, ställ er framför kassören och betala. Inte vid varorna, inte vid rullbandet, inte över skärmen (händer jämt, tro det eller ej) och inte vid larmbågen. Framför kassören är enklast.


Funny pics day

Ja, vi fortsätter väl... :D

 

 

Jag kom, jag såg, jag dog


Update

I helgen var vi i Filipstad på kalas. På vägen hem åkte jag nästan på två katter (sprang längst kanten) och sjuukt nära att klippa en grävling. Som tur är var det strax efter det enda 50-området på hela vägen, så jag hann stanna. Däcken skrek och allt, men grävlingen klarade sig. Efter det blev det inte över 70-strecket. Inte för att jag har en hastighetsmätare, men ändå. Långsamt gick det. Fick även höra att familjen L fick bromsa för en älg några minuter tidigare på samma väg... 

 

På onsdag-torsdag står en tripp till Hjo för dörren och fram tills dess är det jobb. Ingenting speciellt att berätta annars. Livet har lugnat ner sig och allt rullar på. Otroligt skönt! Nu ska vi försöka få tag på någon köksmatta också. Bild kommer såklart om vi hittar någon :)


Funny pics dayOrka

I morse tittade jag på klockan 07.57, den var ställd på 08.00. Helt jäkla otroligt enligt mig. Det är inte så att jag ljuger eller nåt, det verkligen är så! 

 

Jaja, imorrn är det Filipstad som gäller. Tänkte svida på mig kostym dagen till ära. Måste man ha slips till kostymbyxor, kavaj och skjorta? Det funkar väl också eftersom jag går varje dag med det i jobbet, men det känns hundra gånger mer uppklätt än utan slirre. Ska på Es syrras födelsedagsfest. Vet inte riktigt när vi ska hem än... antingen på kvällen eller på söndag morgon. Det ger sig. 

 

----------------------------- 

 

Vi håller förresten på att göra en enkät på jobbet om de vanligaste frågorna vi får så att detta kan avhjälpas i nya butikslayouter. Läste på ankäten och skrattade högt av en fråga som jag turligt nog inte fått själv:

 

"Jobbar du här? (fick frågan i kassan)"

 

En reklamplanch utanför ingången till jobbet... ny avatar kanske?

 


Ett jävla drama

Två brittiska ungdomar (15-16 år, bröder) var inne i butiken idag. Hetsiga, studsiga och med "det där utseendet". Frågade om allt, lyssnade inte på svar och var allmänt röriga. Sedan försvann de till en annan del av butiken. Där skötte de sig tydligen och började titta på mobiltelefoner. Killen som hjälpte dem över disk vände på sig, de sa "Thank you" och gick raskt bort mot kassorna. Han förstod snabbt vad som höll på att hända och sprang bort till utgången och ringde väktarna. Jag, i en annan del av butiken, bestämmer mig för att kolla upp dem lite mer av ett rent infall. De kommer helt plötsligt fram till mig och säger "Excuse me sir, we've lost our cell phones we were going to buy". Efter lite muttrande från mig frågar jag var de varit i butiken och de svarar någonting. Jag säger "Visst, men det är bara att vi går dit och letar". De följer efter, jag vänder på mig och de är borta.

 

Tre väktare står nu i utgången och börjar prata med dem. Jag och kollegan börjar leta i butiken, väktarna och kidsen också. Det är rätt uppenbart vad de försökt gjort. Väktarna visiterar dem ändå, men mobilerna är försvunna. Väktarna börjar tappa tålamodet och killarna veknar. De har aldrig varit otrevliga, tvärtom, men efter de märker att väktarnas tålamod är slut ger de med sig och visar var kartongerna är och efter ett tag även var telefonerna lagts. Väktarna ringer polisen, men eftersom de aldrig tagit ut varan ur butiken och inte skadad fodralen griper de dem inte.

 

Ligister. De sprang ut och levde fan i trappan ett tag, men försvann snart. Säkert till en annan butik. Men men, till oss kommer de inte igen. Och gör de det går i hasorna om inte redan väktarna är där.


Statistik

Det gick fort upp från mellanbesökarna (ni som höll er kvar de veckor/månader jag inte skrev, men ändå kom hit varje dag) till forna glanstiden. Trevligt!

 

Idag är det jobb. Ska försöka färdigställa det nya utrymmet vi fått. Kommer nog bli en hel del sitta vid en dator och skriva beställningar... inte så kul, men vafan. Lagade köttfärssås (eller hur är det två "s"? köttfärs-sås?) nyss, nu för första gången med grädde. Rosa och skär, men det kanske blev gott ändå. Orka smaka liksom.

 

Ställde förresten klockan på 08.00 i morse. När vaknade jag? 07.58. Varför är det så ofta så? Eller är det bara jag? Skumt!

 


Dagen som gått och dagen som kommer

Yaaaawn. Gick upp hiskligt sent för att vara mig (11.00), plockade undan lite skräp, gick ner till tvätten för att tvätta... typiskt, ingen tvättid förrän imorrn då jag jobbar. Men det var fyrtiofem minuter kvar till den någon kommer... in med tvätt på snabb-program, 15min(!) senare är det färdigt (kan det öht bli rent då?). Äter en bit och tar fram dammsugaren. Dammsuger av och slänger sopor. Fixar en kanna kaffe och dammtorkar, vattnar blommorna och skrubbar toan. Nu är jag jättevarm och sitter här och pustar. En timma tog allting, allt från uppvaknande, klappande av katter, städning, tvättning, frukost och allt. Woooa, skönt. Disk kvar bara... men det tar jag när lunchen lagas.

 

Nu då? Skrev ju för någon dag sedan att jag banne mig skulle bada, men... nu är det ju molnigt :| Kanske tar mig iväg ändå. Skulle kunna gå ut i skogen ett par timmar, men kameran följde med E till Stockholm, så även en del av nöjet. Skulle vilja köpa ett 55-200 objektiv till kameran också, men känner att jag kanske skulle lära mig fota först... då krävs det nog även stativ och mer kunskap :|

 

Jaja, vi får se. Nu ska jag... tja, bara vara. Hua vad skönt!

 


Lättad!

Woooa vad lättad jag är! Sålde bilen nyss till en kille som verkade uppriktigt nöjd med den. Underbart skönt att bli av med den och underbart skönt att det var rätt människa man sålde till. 

 

Fick även reda på att lilla jag är "ansvarig" för ombyggnaden av den nya butiksdelen. Inte helt fel med tanke på att jag är extranställd (om än med 100% två månader framöver) och inte tidigare haft något ansvar över vanliga anställda. Ansvarig är väl att ta i, men det är jag som bygger och bestämer var allt ska vara. Jäkligt nice! Egen telefon och allt :)

Ett par nya kids också som hänger i hasorna... lite kul, men mest jobbigt att man inte kan lämpa över vad som helst utan att tänka både en, två och tre gånger. Det blir oftast att de tar en kund, frågar mig och fortsätter. Känns som att jag hamnat i mitten av sommararbetarna med ansvar och allt. Datorerna krånglar - ring mig. Ring insjön för info - ring mig. Någon kund frågar någonting konstigt - ring mig. H e l  a tiden. Kul på ett sätt som sagt, men när det ringer, jag har kund och en kid står bredvid och väntar med en fråga känns det... blött under armarna.

 

Ja ni, nu leker tillvaron. Oerhört lättad som sagt och allt verkar bara flyta på. Ska fan i mig ta mig tid att sola på onsdag när jag är ledig, om solen tittar fram vill säga. Hur som helst ska jag nog inviga badåret. Brukar spendera halva sommaren i vattnet, men nu när jag bor nära i alla fall halvhav (nytt ord igen) har det inte blivit av. Care to join? :)

 

E åker till Stockholm ett par dagar på jobb, så jag har laddat med whiskey, kaffe och fryspizza. Sweet!

 


Vilken dialekt?

Niu ska ja geå å jobbe. Fii faeän, ja skae jobbe me at bygge den nye avdelningan i beutikan. Keul å skeönt me leite omvaxleing, å skeönt att slippe keundar. Nei, neu maste ja geå!


MMORPG


Kom in!

Woho, jag kom in på lärarprogrammet distans i Karlstad! Ett och ett halvt år för att få ut min andra examen, förhoppningsvis träffar jag rätt den här gången :) Får väl känna på  första praktiken så får vi se om det är kul, men det tror jag nog! Kommer nog att kunna jobba väldigt mycket också, så den enda skillnaden mot vanligtvis är att jag har lite mer att göra de gånger jag inte är på jobbet.

 

På jobbet händer det förresten grejer. Vi flyttar ner hela övervåningen till ett nytt utrymme på nedre plan med allt vad det innebär. Spenderade dagen med att inreda en långvägg med varor, rätt jobbigt kan jag lova... men kul med omväxling! Slapp ha massa kunder också, alla andra fick ta dem :) Imorrn blir det nog vanligt jobb och sen är det måndag-tisdag bygg igen, efter det är vi förhoppningsvis klara!

 

Ska köpa en skruvdragara/borrmaskin imorrn hade jag tänkt också. Rea på jobbet, så då gäller det att passa på! Bilder kommer :)


Mamma var ...

Mamma var förresten på besök igår. Hon och vovven tog en minisemester hos en väninna till henne (när blir "kompis" = "väninna"?) strax norr om min stora (ehm) stad. Vi åkte ut och jag fick en pizza, en fet glass (inte fet som i stor, utan fet som i... ja, fet. Smörig kanske är ett bättre ord.) och en hel del slappande ute vid Abborren. Tyvärr var det stängt, men utsikten hade fortfarande öppet. Kameran var såklart med med vovven som huvudmotiv. Av 103 bilder blev 30 så bra att de är värda att spara, i övriga studsade den svarta bollen omkring så att fokus var omöjligt. Svart päls är inte så lätt heller har jag upptäckt med katterna... men men, ett par blev som sagt bra.

 

Äcklade till nedanstående i Photoshop lite. Själv tycker jag om det, även om det kanske är för konstigt för en del av er. Lite lomo-drag, men bara lite lätt. Modellen är det inget fel på i alla fall :) Horisonten rakt i sista bilden också, men utsikten kom i alla fall med! 

 


Mitt hjärta blöder

Återtog för någon dag sedan Heroes i andra säsongen. Kollade på ett gäng nu i helgen och skulle fixa hem säsong 2, avsnitt 12 och upptäckte till min FASA att de endast gjort 11 avsnitt av säsongen! Jösses, tänkte jag och kollade vad som hänt. Det visade sig att säsong 2 endast HAR 11 avsnitt och att säsong 3 börjar visas i slutet av augusti! Jävla writers' stike! Frågan är hur säsongen nu slutar... har sett avsnitt 9 och tänkte bränna de två sista strax. Vad ska man göra sen liksom? Återta Lost som jag tappade rätt tidigt? Hann se klart säsong 1 innan det typ flöt iväg, men kanske ska man försöka komma in i det igen. Hm. Vafan.

 


Människor är dumma i huvudet

Ja, det är ju faktiskt så. På jobbet idag hörde jag om en kund som tidigare i veckan fått ett epilepsianfall strax utanför stora ingången. Vakterna var snabbt där och hjälpte mannen/kvinnan och efter en stund kom ambulansen. De ställde väl sig lite var som helst som brukligt är vid akuta fall, men det skulle de inte gjort. Tydligen. Inte enligt en jävla människa som kom fram - medan sjukvårdarna höll på med sitt - och bad bad dem flytta ambulansen eftersom "jag kommer inte fram med bilen".

 

...

 

... ...

 

Ibland funderar jag på att bli ermit. 


Imorrn

Imorgon är "semestern" över. Har varit ledig rätt mycket nu i juni, så även hela den här veckan, men imorgon är det slut med det. Jobb mån-ons, ledig torsdag, jobb fre-ons, ledig någon dag, jobb igen och så håller det på. Jäkligt mycket nu fram till och med första veckan i augusti. Ska bli rätt kul ändå. Faktiskt. Det här jävla vädret är ju ändå ingenting att hänga i julgranen :)

 

Nu blir det film tror jag bestämt! Jag har ju bara... 73st att välja mellan. Uhm


Opera

Opera 9.51 släpptes igår med en del fixar. Jag får nog äta upp mitt klageri på rich text editors och att de inte fungerade med 9.50 eftersom de gör det nu med uppdateringen... jag mailade ju även blogg.se om felkoden på text editorn och den är numera borta. Underbart när man får respons, även om jag inte fick det direkt :) Så nu är det fixat hur som helst, från två håll verkar det som. Även "mouse flips" är tillbaka (höger+vänster musknapp = bakåt, vänster+höger musknapp = framåt) och bilder är borttagna från Hämtade filer-listan. Tre rätt uppenbara skillnader från 9.50, men sen är det en del säkerhetsfixar och allmänt småplock. Nu är det ENKLARE ÄN NÅGONSIN att byta webläsare!

 

TANKA!

 


Gammalt vs. nytt

Jäklars vilken skillnad i smak det var på en nyöppnad kaffepåse från en som man haft i burk ett par veckor! Jag döööör!

 

 

 

Vad händer idag då? Vet inte. Rätt skön känsla. Det är nästan alltid någonting som ska göras, något måste som bara - blä - tynger ner. Men inte idag! Kanske ta en promenix med kameran? Förra gången blev det nästan tre timmar och jag fick stappla mig fram mot slutet pga mörkret, men man KAN ju ta kortare turer också. Eller ja, snabbare eftersom den förra inte var speciellt lång, den tog bara tid.

 

... visst ja... jag måste tvätta. BUHU!


Perfume - The story of a murderer

Tittade på Perfume - The story of a murderer tidigare ikväll. Jäkligt... annorlunda kanske man kan säga. Brukar ju tycka om underliga filmer, men den här hamnade någonstans mittemellan. En unge föds i slummen i Frankrike på 1700-talet. Han blir bortlämnad till något barnhem och såld ett par gånger som slav. Men han är såklart inte som alla andra barn - han kan lukta sig till nästan allt. Drömmen blir att skapa den perfekta doften, och det är det filmen handlar om. Hur det går till får ni lista ut själva, men titeln säger nog en hel del... 7/10 av mig, 7.5/10 av IMDB (32000 röster). GRYM insats av huvudrollsinnehavaran som jag inte kände igen sedan tidigare!

 

 

Ett par minuter efter denna film avslutades började Sweeny Todd som också den utspelar sig på 1700-talet. I samma miljö dessutom, så hela tiden väntade jag mig en besatt tonåring som gick runt och sniffade på allt. Trodde att den skulle ha Johnny Depp i huvudrollen, men icke. Det här var en annan version som spelades in ett år innan den med Depp. Skumt. Här var det Ray Winstone som stod för snittandet. Hemsk historia som tydligen blivit inspelad flera gånger sedan början av 1900-talet... Tror dock att Johnny Depps version är bättre än den här från BBC, även om den här var sevärd. 

 


Exponeringstid

Lät fantasin flöda och kom att tänka på långa exponeringstider. E tror nog att jag är galen, men för ett par minuter sedan bad jag henne sätta sig och sitta still 10s medan jag ritade med katternas leksak. Fick läsa mig till i instruktionsboken hur man fick till exponeringen, men lyckades faktiskt på andra försöket :) Jävligt ballt faktiskt, men ett bra resultat låter nog vänta på sig. Även solen har ju fläckar som alla vet... =P

 

 


Bruce Springsteen

Jag tycker att det gått till överdrift...


Dagen

Man skulle kunna säga att dagen varit produktiv. Man skulle kunna säga att man lärt sig någonting, att någonting blivit gjort eller att någonting blev klart. Men inte idag. Har suttit alldeles för många timmar med ingenting. Fast besluten att göra "någonting fint" i Photoshop fast motivation, inspiration och fantasi saknats. Vilja kan man gå långt på, men inte när man ska skapa. Usch. Sådär småarg hela tiden också eftersom det aldrig blivit bra. Kom ändå på ett sätt att få skuggor att följa marken, det får väl uppskattas som 1% framgång.


Robber

Det roligaste är väl ändå att han springer som Jackie Chan. 

 Dagens macka

Honung, fetaost, oliver, olivolja, tomat, gurka, blandsallad, rödlök, salt, peppar, vitlökspulver. Den gick inte att äta, men fan vad gott det blev. Eller ja... såg ut eftersom den inte gick att få in i munnen. Den måste ha blivit god. 

 

 

 


Obi Wan buys a car


Photobucket

Skapade en användare där tidigare ikväll. Kan vara kul att ha lite foton samlade på samma ställe. "ottoman" var upptaget så jag lade till "en", vilket i min lilla trånga hjärna skulle bli "ottomannen". Nu när jag skulle logga in upptäckte jag misstaget... tog bort användaren och får göra en ny imorrn. 

 

Hur dum får man bli?


Filter

Visst ja, köpte ett klart UV-filter också till objektivet. Läste på lite innan, och det var tydligen the shit om man ville ha ett bra allroundfilter. 200kr så det var ju inga jättepengar... köpte det mest för att skydda optiken, men tyckte att bilderna blev lite klarare också. Skarpare kontraster liksom, om än väldigt subtilt. Vissa menar att man inte ska köra något filter alls eftersom "allt mellan chip och objekt är av ondo" och vissa menar att det faktiskt blir bättre förhållanden med dem. Dessutom skyddar man linsen. Skönt att slippa ta av och på det där svarta jäkla plastskyddet varje gång nu också... det får ligga i ytterfacket tills vidare. 

 


Sortera foton, men hur?

Jag har sprungit på ett problem jag inte tidigare haft - hur man sorterar foton bäst. Tidigare har jag bara haft typ egengjorda photoshopbilder i en map, stock-foton i en annan och egna foton i en tredje. Eftersom den tredje mappen inte innehållt så mycket har jag nöjt mig med sporadiska mappar här och där. Svårare blir det nu när jag redan, två dagar efter leverans, börjar samla på mig ett litet bibliotek. 

 

Så, hur sorterar man bäst fotona? Jag har nu döpt om dem till "2008-07-02 Getåravinen (1).JPG" eftersom det var där jag var idag, men ska man dela in dem i mappar också? Eller bara mappar och skita i filnamn? Eller kanske t.o.m. börja använda sig av tex Adobe Bridge? Problemet då är väl att man mer eller mindre binder sig vid det programmet (tags etc)... hur gör man? :|

 

Dagens två bästa:

1. Älska depth of field! Jag kastade mig, trots att jag HATAR skalbaggar ner, lade mig på mage och fotade utav bara helvete. Man får en rätt skön distans genom objektivet, annars skulle jag nog aldrig vågat. Fanstyget verkade inte vara hungrig, så jag kom därifrån utan varesig skrapsår eller avbitna lemmar. Helt oredigerad. 

 

 

 

 

2. På baksidan här. Mamma hatar blommorna då de sprider sig värre än ogräs, men blev rätt fint ändå. Kanske lite mörk, men dramatik är bra :) Också helt oredigerad.

 

 


Kaffekopp, kamera och natur

Nu ska jag ta en liten solitär (kan man säga så?) utflykt till skogen med kamera och termos.


Club OTTOMAN

Feel free to copy and post at your blog. Free of charge, aj pråmice!

 

 


Katten PSad

Se vad lite kontrast och skärpa kan göra! När jag kan kameran slipper jag nog göra det i Photoshop i efterhand :) 

 


Första bilden...

... att visa upp. I KASS belysning vill jag lova. Så kass att jag fick köra med (äntligen hittade jag det!) fetlång exponeringstid för att slippa högt iso eller blixt. Som tur är sov lilla prinsessan, så hon rörde inte på sig så många gånger innan fokus blev rätt :)

 RSS 2.0