Hörsel

Jag uppskattar just nu min hörsel till ~30%. I alla fall på höger öra. På det vänstra ligger vi på kanske på 80%. Skönt. Känns ungefär som att en liten gårdstomte försökt krypa in i hjärnan men fastnat halvvägs med tomteluva och ullkofta som effektiv vaddering. Ibland sparkar han till på trumhinnan också i försök att komma ut. Ännu skönare.

 

På väg in...


Det är humor...Vet inte varför, men jag dog åt den sista!


Epic fail

My car was idling like crap the other day so I figured since I just got it, it may have been awhile since anyone changed the oil out. I decided to go ahead and change the oil. I used Mobile 1 synthentic oil like I was reccomended on here. Anyways, I drain out the oil and noticed it was extremely dark and even after 10 minutes of draining, it was still coming out. I decided to go ahead and flush it to make sure all the bad stuff got out. I hooked up the hose, ran water through the engine, started it up and was waiting for the water to come out clean (The engine never went above idle so I was told this would be ok). Anyways, About 3 minutes into this, then engine starts shaking and shuts off. I figured it was all cleaned out so I plugged it up, added the oil and figured I was ready to go. WRONG! The car won't freaking start now. This car has been nothing but trouble for me, I think I am done with it.

 

http://www.mustangforums.com/forum/showthread.php?t=368307

 


Öroninflammation forts.

Faran "avblåst" - ingen öroninflammation. Tur. Inte heller hål på trumhinnan, ännu mera tur. Den var infekterad av typ virus eller nåt trodde hon, men eftersom det är en miljard gånger bättre nu än i natt fick jag ingenting mot det. Rött och irriterat. Jag tycker att det är kladdigt i hela hörselgången och har ~30% av normal hörsel, men inget var och ingen inflammation så ingenting att göra. 

 

"Men blir det värre igen är det klart att vi sätter in någonting". "Jag flyger ju till Marocko om ett par dagar..." "Tja, det är bara att hålla tummarna", "Jag håller dem så att det knakar"


Öroninflammation?

Vaknade vid halv fyra med en sjujävla smärta i ena örat. Ungefär som migrän, men inte i huvudet utan i örat. Fick smått panik och första tanken var vaxpropp eftersom jag samtidigt inte hörde någonting. Stapplade upp och hällde i Revaxör utan verkan. Funderade på hål i trumhinnan och gjorde en snabb sökning på nätet. Första träffen tog mig till symptom för öroninflammation med texten "små barn kan vakna mitt i natten med kraftig smärta i ena örat". Tack för den. Vid det här laget höll jag nästan på att spy, väckte Emma som såklart fick mer panik än mig. En karl som knappt kan stå på benen, håller sig runt huvudet och krampar mitt i natten :) Men så ringde vi sjukvårdsupplysningen som hänvisade till vårdcentral på morgonen. Efter en halvtimma i sängen var värken mer molande och jag somnade. Ringde jobbet vid 07 och hälsade att jag inte skulle komma och somnade om till 08 då vi ringde vårdcentral. Somnade om ytterligare en timma och nu ska jag iväg på undersökning. Bra nattsömn. 

 

Hur i helvete kan det komma så jävla typiskt? Hoppas verkligen att de snabbt kan behandla vad det än är med medicin och inte behöver sticka hål på trumhinnan. Vad jag vet får man inte flyga då? Och får jag inte flyga kan jag lika gärna dö. Wish me luck


Raggar

SMS...

 

"Hejhej, vem är du? :)"

"Om du säger vem du är säger jag vem jag är, kul lek va?"

"haha, jättekul! :) Tjej eller kille?"

 

Så nu frågar jag er: vad ska jag svara? Telefonnumret är registrerat på en Rolf Lennart någonting och kan således förväntas vara en överkåt femtioplusare som i en desperat nedsutten fåtölj skickar ut sökande SMS till slumpmässiga nummer för att i sin desperata ensamhet försöka få avklädda MMS från en sjutton-artonårig tjej som egentligen inte finns.

 

Förslag tack?


Scenskräck 2008


Sjuk

Allt annat än halsfluss skrev jag i morse, och min bön verkar ha blivit hörd. Halsontet har väl inte släppt direkt, men är mycket bättre nu. Hade lite feber ett tag på jobbet, men härdade ut och på kvällen kändes den inte av längre. Får se hur det blir imorrn. Samma sak så går jag hem, men vi håller tummarna! 

Garden Party

Tittade precis på Garden Party. Independetfilm som väver ihop ett antal personers liv utan någon egentlig handling. En ung kille som bor på gatan blir uppmärksammad för sin sångröst, en fd. strippa som är mäklare och får till det med en porrsurfande kille, en tjej som rymmer hemifrån och... ja, så fortsätter det .Seg, men välspelad, fängslande och mysig. Kanske 6-7/10 eller nåt sånt. Sevärd om man vill slötitta, men inte världens drag.

 

Garden party


Allt annat än halsfluss

Och jag håller på att bli sjuk igen. Ont i halsen och svårt att svälga. Tänkte ta mig iväg till jobbet idag ändå, men knallar väl hem om det blir ohållbart. Om 8 dagar åker vi, så allt annat än halsfluss hoppas jag på.

 

Och ute regnar det... på min fina snö. Vafan.


Desperate Housewives

Det är faktiskt rätt bra. E följer det slaviskt, även om jag själv är mer återhållsam så är det rätt gött att titta på. En chick flick-serie i allmänt manér på något sätt. R tjatar om Dexter och Sopranos, men det blir ju aldrig av. Orkar aldrig följa serier. Annat är det om man laddar hem och plöjer igenom tjugo avsnitt på en vecka eller två, då går det ju bra. Hur faller förresten det in i fildelningslagen? Om jag laddar hem Dexter, som ju går på TV, och tittar på det en gång, hur kan det då vara olagligt? Jag har ju inte heller någon sån där statistikgrunka från SCB som visar tv-bolagen vilka kanaler jag tittar på, så det kan ju omöjligen konkurrera med reklamintäckterna...? Statistik är ju statistik hur väl det än stämmer överrens med verkligheten.

 

Äh, för trött. Jobb imorrn igen. Pyssla med julkampanj, 3h (som egentligen skulle behöva vara åtta gånger mer...). Suck. Jeje. Te och Desperate nu!

 

Wulffmorgenthaler


Norrköping


Otrevliga

Varför är äkta hälftar ofta så sjukt otrevliga mot varandra, speciellt när de handlar mat? Visst, man behöver ju inte vara solstråle jämt, men det verkar som att Maxi eller Coop Forum framkallar någon ångest hos var och varannat par, vilket leder till skrik bland grönsakerna och svärande vid kassorna. Det är ju inte en gång jag hört någon skrika ut i förtvivlan när make/a/n tar fel morot eller råkar välja grön istället för blå mjölk. Eller kastar på fyra kassar när det egentligen minsann borde räcka med tre. Någon som känner igen sig? Orka vara arg liksom...

 


Snö

Jävlars vad snö det var ute nu då! Fick helt appropå en oerhört stor längtan till att åka längdskidor, någonting jag inte gjort sedan jag var... femton (mamma?)? Hur ska man lösa det? 

Boy A

Och då har jag inte ens stavat fel; filmen heter verkligen Boy A och inte tvärtom. Sjukt bra, 10/10 av mig. Och det är sällsynt vill jag lova! Handlar om en kille som på något sätt varit ifrån samhället (kan ju inte säga hur direk, eller?) ett bra tag och försöker återanpassa sig. Filmen hoppar mellan då- och nutid och historien nystas upp. Galet bra skådespelat och galet rätt stämning filmen igenom. Bara slutet förtjänar +5p.

 

SE! Torrent (kan ju vara rätt svårt att hitta filmen annars)

 
Kunder #131

... mer kundhistorier var det ja... jag har en oändlig uppsjö, så det kanske skulle bli ett återkommande tema? Följande hände hur som helst inte mig, men en arbetskamrat.

 

Klockan var tio och skulle öppna. Min kamrat öppnade gallret och en äldre man kommer fram medan gallret fortfarande åker upp, pekar på en skylt vi ställt in under natten och säger "Men vadå? Var är ingången?". På skylten finns en gigantisk pil, som nu pekar mot butiksväggen, och texten "INGÅNG". Mannen tittar sig förvånat omkring och vet inte var han ska. Min kamrat: "Ja, alltså jag öppnar ju nu. Du är i butiken". Mannen: "Men pilen då?". Min kamrat: "... ja, men alltså jag öppnar ju nu... skylten ska jag ju liksom ställa ut". Mannen, fortfarande förvånad, söker med blicken efter den "riktiga" ingången - men stannar lyckligtvis kvar. 

 

Ibland undrar man hur vissa folk kan komma ihåg att andas...

 

-------------

 

Lite te nu kanske? PGs som alltid! Imorrn får vi se vad som händer, kanske en tur ut i skog och mark? Trotsa stormen som tydligen kommer in imorrn? Mysigt när det blåser, men tydligen kommer snön på måndag och skogsturerna är ett halvt minne blott, så man måste ju passa på. Kanske Ågelsjön igen?

 

 


Kunder

Oj, hoppsan. Antingen är det folk med dynamiska IPs eller uppdaterade proxies som varit inne ovanligt många gånger igår eller också har jag ett nytt besöksrekord! Woho! Nörderinördera :)

 

Jobbat fem dagar nu. I vanliga fall är det en arbetsvecka, men inte när man jobbar i butik. Upp 05.40 ibland, jobba 10h ibland, bära skit hela dagarna och svara på frågor medan man gör det. Gärna folk i kö också, folk som avbryter varandra och "bara en snabb fråga"-r (ja, ett verb). Gärna drar i skjortan också, eller varför inte busvissla åt ens uppmärksamhet. Det sliter vill jag lova. 

 

Idag fick jag förklara för en kvinna att det inte var något fel på batteriet hon köpt hos oss. Nummerpresentatören fungerade inte eftersom batterikontakten var avsliten. På något sätt lyckades hon ändå inte förstå och vi diskuterade vad som egentligen var fel i säkert fem minuter... hon skulle ju bara sätta i batteriet, men nu fungerade det inte.

 

Hur kunde det vara så? Varför? Men vad skulle hon göra nu? Kan jag laga det? Kan du? Snälla? Känner ni någon som kan? Har du telefonnummer dit? Har jag? Har hon? Har den? Har det? Men vad är fel? Den kan ju inte bara sluta fungera? Elektriker? Ny? Varför då? Dyrt? Och så den bästa: känner jag någon som kan laga den?

 

Shoot me.


Ohyggligt

Ohyggligt tidigt... har ju knappt hunnit vara hemma sedan jobbet igår... :| 

Godis

Jag sitter här och äter oförskämt mycket godis. Väntar på tarmvred, diabetes och en plågsam död - innan dess ska jag inte sluta äta. Ofantligt gott ibland!

 

Nu är det inte länge kvar förresten till resan till varmare breddgrader. Känns inte som att jag ska iväg än, det kommer det nog inte göra förrän man stiger ur planet och det är 25 grader varmt. Förhoppningsvis. Ibland regnar det väl Kjell där nere också, det är ju trots allt vinter.

 

Nehej, nu börjar magen värka. Lite TV och slappa kanske? 

 


Sjömansbiff

Min livs första sjömansbiff står i ugnen. Måste verkligen köpa på mig en vidare kastrull så att man får plats med lite större kok...

 

När vi ändå pratar om man kan jag tipsa om ytterligare en basvara till sallad, kyckling, bönor, whatever: röd quinoa. Ser ut som små frön (och det är de också) som man kokar i 12-15min tills de "kläcks". Fruktansvärt gott, fruktansvärt fräsht och fruktansvärt enkelt. Testa det nästa gång ni gör sallad med ruccola, tomat, rödlök, bacon/kyckling/soyabönor, parmesan och fråga er varför ni aldrig ätit det tidigare!

 

O sen måste jag slå ytterligare ett slag för gjutjärnsstekpannan - vilken grej! KÖP!

 

Röd quinoa

Quinoa


Hallam Foe

Idag fick det bli Hallam Foe. Vad? undrar ni, men det är en film. Inte så konstigt om man inte hört talas om den då det återigen är en independentfilm med mindre kända skådespelare och lite annorlunda handling. En ung kille (Hallam Foe) är besatt av sin döde mor och tillbringar dagarna med att titta på andras i smyg. I London får han syn på en look alike till sin mor och blir såklart besatt även av henne. Smyger runt på hustak och är allmänt underlig. Hyfsat bra handling, riktigt bra skådespel och riktigt bra stämning. 7/10 av mig. Sevärd om man vill ha någonting annorlunda och inte mainstreamproduktion.

 

Hallam Foe

Hallam Foe


Datorbutiken.com och JME i konkurs!

w000t!? Inte för att någon annan än tre av oss som läser min blogg bryr sig (R, M och jag), men ändå! R speciellt! En gammal klassiker försvinner och kommer inte igen. JME följer ju såklart också med eftersom det numera var samma bolag. Samma JME som R jobbade i för tre månader sedan. w00t w00t säger jag.

 

Eller vad säger ni om startsidan till www.datorbutiken.com?

 

... och självklart blir nästa tanke undrar vad som händer med varorna som fanns i lager, går de att få tag på


Galvanisk avskiljare

Köpte mig en galvanisk avskiljare igår. Kan knappt stava till det, jag har en. Den tar bort brus i stereoanläggningen genom att skilja jorden i antennsladden från jorden i TVn. Förstår inte alls vad jag skriver och förstår knappt hur den kan påverka brummet i stereoanläggningen (som är kopplad till TVn via scart och till datorn via RCA), men det gör den. Någon som vill förklara? Lyssnade jag på aux (från datorn) brummade det larspetter i högtalarna, drog jag då ur sladden till TVn slutade det brumma. På något sätt blev väl lägenhetens jordning strömförande. Eller nåt.

 

I år är jag för övrigt riktigt julig. Vill ha hela lägenheten mysigt vintrig och fluffigt ombonad. Köpte nejlikor och apelsiner för att förstärka känslan, snart saknas det bara snö. När kommer det?

 

 


Självkärlek

Jag besöker ivrigt dagligen min egen egen blogg, med lurarna runt huvudet och volymen i bott, bara för att lyssna på Dave Stewart, Roxette(!) och nu senast Creep med Damien Rice. O sen stannar jag till och tittar på lite roliga strips som jag redan sett tusen gånger men fortfarande skrattar åt. Självkärlek kallar jag det. Vissa dagar får jag så mycket självkärlek att antalet sidvisningar skjuter i höjden :)

 

Hur som helst. Har satt upp ett par panelgardiner i stora rummet, som tillsammans en ljusstake börjar myser till det och börjar lukta jul. Köpte på tal om jul även en sån där doftpåse som luktade jättegott i affären, men hemma luktade... ingenting. Jullukt som skulle sprida julkänsla, men inte blev det någonting med det. Orka.

 

Svammelsvammel, här kommer ytterligare två sköna strip

 

Wulfmorgenthaler

Wulfmorgenthaler


Creep

Har haft en låt i huvudet idag... kunderna trodde nog att jag var dum i huvudet. Men vafan, nynna måste man ju.

 

*nanana, I'm a creep, I'm a weirdo nanana*

 

Skickar upp Damien Rice - Creep och inte Radioheads orginalversion

 


Olaglig

Tankade helt oblygt ner en remixad version av Metallicas Death Magnetic nyss efter jag stört mig på ljudet de senaste månaderna. Eftersom skivan som är släppt till Guitar Hero tydligen inte lider av "the loudness war" så har flera privatpersoner tagit den som källa och mixat om till MP3. Två remixar verkar vara de bästa. Har testat båda två, men har ännu inte bestämt mig för vilken som låter bäst. Båda låter en miljar gånger bättre än orginal, så vilken som fungerar perfekt.

 

För den intresserade kan man söka "deceifer" (193,78MB) eller "moderus" (170,78MB) på Piratebay. Varken Hetfield eller Ulrich tycker att det är några problem med ljudet vilket jag tycker är helt sjukt. Två musiker som inte hör det? Och här sitter jag med hörlurar för 200kr och nästan gråter över ljudet. Fattar inte. Ljudteknikern som mastrade albumet säger att han inte vill stå bakom besluten och mixningen eftersom ljudet är så kasst, men varför kan inte Metallica säga samma sak när det uppenbarligen är så? Skumt tycker jag.

 

För den som undrar vad skillnaden är mellan orginal, moderus och deceifer kan ladda ner följande från Megaupload (gratis). Samma del loopas tre gånger, den första orginal, den andra moderus remix och den tredle deceifer remix. Hur kan man inte höra att någonting är fel? 

 

http://www.megaupload.com/se/?d=CEJIDAJW


Dagens länktips

Ett jävla bloggspammande nu, men måste ändå tipsa (innan jag glömmer bort) om Trashmail.net. Perfekt när man registrerar sig någonstans bara för att få komma in och läsa någonting man träffat på Google. Eller när som helst när man inte vill lämna ut sin riktiga e-mail. Jobbig arbetskollega som måste skicka inbjudan via mail? :)

 

Har haft det själv nu i någon månad och garanterar att det är 100% grais och 100% funktionellt. FInns andra lösningar där ute, men den här är smidig och forwardar dessutom mailet man vill ha till ens riktiga e-mail. Glöm inte bort att inte svara via den riktiga mailen bara :) Knappast någonting mamma kommer ha nytta av, men ni andra kanske?

 

Trashmail


Crash

Hur som helst tittade jag nyss klart på Crash. Och innan Robban flamear (bra ord) mig för att jag är så helvetiskt seg (fick den för kanske två år sedan) måste jag till mitt försvar säga att den var bra. Vad det är för försvar har jag ingen aning om, men den var riktigt bra.

 

Handlar om ett gäng olika berättelser som vävs ihop av rasism och förutfattade meningar kring allt och alla. Något för enkel för min smak, lite för rättfram, men fin och med bra budskap och en miljard gånger bättre än gemene hollywoodproduktion. Står och väger med betyg, men den får 8/10. Eller 4/5 med mitt nya betygssystem. Ett måstese (nytt ord)!

 


Mail

Fick mail från ett företag i Askersund (av alla ställen) tidigare idag. Sökte jobb hos dem för någon vecka sedan och undrade hur det gick med allt. "... din utbildning ser intressant ut..." fick jag till svar :) Woho! Men samtidigt fick jag magont - innebär ev. jobb där att man måste flytta dit? Eller vadå? Jag kan ju inte teleportera mig, så någonstans ditåt måste man ju bo. Men Askersund? Jättefint, men lite väl... litet? Tyckte ju att Karlstad var på tok för smått och senast jag tittade var Askersund inte större. Eller kan man pendla från Örebro? Eller vadå? Helikopter?

 

... jag tänker för mycket, jag vet. Man kanske skulle frivilliganmäla sig till något övervakningsprogram för magsår på en gång istället. Presumtiv patiet på tjugofem år som beräknas öppna det största magsåret known to man inom tre timmar.

 

 


Sjuk

Är, tro det eller ej, fortfarande sjuk. Igår hade jag så ont i huvudet att jag sov mellan tolv och tre, vilket gjorde det smått omöljligt att somna på kvällen, vilket i sin tur gjorde att jag vaknade sent idag, vilket också gör att jag somnar sent ikväll. Orka. Idag känns det ändå bättre. Hostar slem som suger tag och gör sår i lungorna, näsan är lite tjock och hörseln på 30%, men ändå.

 

Brände av Wall-E igår också. Rätt bra, många skratt och allmänt skön, men med en sensmoral som levererar en fet käftsmäll på dagens samhälle och var vi är påväg. 7/10 av mig.

 

 

Wall-E
wall-e tatoo


Bättre, sämre... eller likadant?

Frågesport: vilken yrkesgrupp säger ovanstående flest gånger per dag?

The Fall

Tittade på The Fall igår. En... tja, hur ska man beskriva det... drama kanske om en kille som berättar en historia för en femårig tjej. Båda befinner sig på sjukhus och historierna (hans och den riktiga) blandar sig i varandra. Ofantligt (faktiskt) skön idé som man inte får vara för trött när man ser, annars riskerar man nog att inte missa väldigt mycket av symboliken. Och symbolik är det i mängder och lite till.Egentligen tror jag att filmen bygger på synden av Adam och Eva, vilket på engelska heter just the fall, och vad som händer därefter. Det coola är också att vad mannen berättar tolkas annorlunda av flickan som lyssnar på, säger han tex "the indian" menar han en riktig indian, men flickan tänker på en indier. Deras liv vävs ihop i historien som tar upp allt från barndom till egoism, längtan och hat. 

 

Skådespelarprestationerna är fan de bästa jag sett, helt oooootroligt bra. Tjejen, som i verkligheten är nio, borde få Oscar tio gånger om. Bara hon är anledning nog att titta på den. Riktigt riktigt orginell och sjukt välgjord, 9/10 av mig. Missar den sista poängen då det egentligen inte är någt drag, men man ändå sitter man fast. SE!

 Två filmer

Kikade på två filmer ikväll... hostade, harklade, nös och snöt mig så att jag fick spola tillbaka en halv miljard gånger bara, men till slut hade jag avverkat båda två.

 

The Golden Compass skulle vara någon cool fantasyfilm med fina effekter och fet action, trodde jag. Istället fick jag en barnsaga a la Eragon med kringflackande historia utan röd tråd. Isbjörnarna slogs, en av dem blev kung och sen sprang de vidare. Maxlol säger jag. Fina effekter och bra ljud, men knappast någonting som väger upp. 4/10 i mitt bibliotek.

 

 

 

Och sen var det The Mist som bygger på en novell av Stephen King. Handlar om en sömnig småstad som drabbas av en mystisk dimma. Alla som befinner sig utomhus dör på fläcken i skrik och vånda. En grupp om kanske tjugo personer fastnar skräckslagna inne i en mataffär utan att veta vad som döljer sig där ute. Skulle kunna vara hur bra som helst, men faller pladask på magen med övertydlig handling och övertydliga hemskheter. Slutet skulle kunna ha varit hur klockrent som helst om det inte var för... tja, se själva. 4/10 här också, vilket lätt skulle kunna blivit 6/10 om bara slutet hade ordnats till. Eftersom jag älskar annorlunda slut kan jag ändå inte säga att det var kasst, men kan sträcka mig till sjukt obekvämt ologiskt. 

 


Norska


Obama USAs nästa president

Det är i praktiken klart fick jag reda på av CNN, 338 mot 163, Obama är USAs nästa president. Skönt! En svart som världens mäktigaste man, undrar om MLK ens kunde tänka sig det för 40 år sedan när han talade om I have a dream.

 

Är förkyld också. Började igår på jobbet, men idag slog det till på riktigt. Som tur är ingen feber än, men det kommer väl det också. Positiv. Dagen innehåller film, ugnspizza och halstabletter. Imorrn blir det alltså film, ugnspizza och diarré. En och två koppar te slinker väl också ner. 

 

Familjen L hör vi av oss till!

 


För mycket tid vid datorn

Vet inte om jag redan skrivit det, men kom att tänka på det då Emelie tryckte ctrl+s när hon bloggade för att "spara", ett kortkommando man vanligtvis använder i tex Word. Exjobb kan hon skylla på, men jag får nog luta mig tillbaka på förvirring.

 

För ett tag sedan skulle jag visa E någonting på skrivbordet (det riktiga) nedanför skärmen. Efter någon timme framför datorn trodde jag i min vilsenhet att muspekaren var min förlängda arm. Efter tre-fyra försök att förgäves peka ner på pappret kom jag på mitt misstag... Eller den där gången en fluga satt på ovansidan av skärmen. Viftade till med musen, men pekaren kom aldrig fram . Den liksom stannade vid kanten på skärmen. Underligt tyckte jag innan jag skämdes för mig själv.

 

Några egna erfarenheter?


Spridda skrivelser

Jag ska iväg till jobbet fast magen skriker nej, inte kul, men måste.

 

Idag är det presidentval i USA, spännande.

 

Ikväll hade vi tänkt titta på Låt den rätte komma in. En svensk skräckfilm(!) som fått ruskigt många bra reviews(!!) världen över(!!!). Regissören till Cloverfield har dessutom köpt rättigheterna till en amerikansk version(!!!!). Ikväll eller imorrn var det tänkt.

 

Hemma från Örebro också. Trädgårdsarbete och fest, kul kul. Fick med mig det finaste matbord som finns också, en tidig julklapp från mor som tröttnat på det. Wie!

 

Söker jobb uppåt också, får se var det slutar. 

 

Back to basic igen förresten... vitt är fint, grönt är skönt.

 

Sådär, nu är ni uppdaterade om mig och livet.

 

 

Hepatit

Jag betalade nyss femhundra kronor för att få hepatit a. Trevligt!RSS 2.0