Ny dator

Eller ja, ny och ny, den fungerar och kommer från fam. Larsson - tack! En bärbar liten sak som saknade hem, men hittade till oss där den kan få fungera som poker- och soffdator. Pysslade ett tag igår, men fick tillslut upp ett nätverk, så nu delas alla mappar mellan datorerna. Fint! Det tog ett tag innan jag listade ut att man behövde lösenord till användarna i Vista för att kunna komma åt filerna från en annan dator kan jag lova... Lite småirriterande sådär, men verkar vara den enda lösningen om man inte ska ge sig på mer avancerad delning. Vista i all ära, men en del säkerhetstänk begränsar mer än det skyddar.

 

Skaffade Opera på den bärbara också, fixade en användare på www.opera.com och startade upp synkning av profil. En sekund senare synkas bokmärken, historik, feeds, mails, allt mellan datorerna. Myyyycket smidigt! Operafanboy? Jag? 

 

Tittade även på Stardust igår. Riktigt jäkla trevlig film faktiskt. Epos om ett magiskt land bortanför en mur som handlar om kärlek och livet. 8/10 av mig faktiskt. Alltid kul med "okända" huvudrollsinnehavare och kändisar i mer birollsliknande karaktärer. Tänkte sätta på Journey to the center of the Earth nu också. Den senare versionen, den som troligtvis är mer barnäventyr är Bambi på is. Wish me luck!

 

Stardust



Du skrev
Name
Kom ihåg?

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0