Friserad och WD

Var på stan innan jobbet i morse och friserade mig. Fick 50kr rabatt av någon anledning. Tjejen var i samma ålder som mig, så kanske var det hennes sätt ragga. Hellre det än på krogen liksom. Eller också var det för att jag jobbar i huset bredvid. Hon hade ring på fingret också, men det har väl aldrig hindrat någon förr.

 

Hårddisken kom idag också, en arbetsdag efter beställning. Inet är fan riktigt bra! Monterade den i chassit och efter en del svordomar fick jag sladdarna dit de ville. Inga problem än så länge annat än partioneringen tar SJUKT låååång tid! Har stått på i 40min och 50% är klart. Och det är innan jag ens börjat kopiera in någonting. Och sen ska typ 250gb flyttas över också innan jag kan installera Vista, vilket i sig tar en eeevig tid.

Någonting jag inte visste var att man måste initiera disken innan den kan formateras och partioneras, annars "finns" den inte. En liten guide är att högerklicka på en här datorn och välja Hantera, klicka på Diskhanteraren och högerklicka på den nya enheten. Välja initera, Utökad och OK på allt. Sen högerklicka igen och välja partionera, OK på allt och formatera med NTFS. Det är formateringen som tar eeeevig tid. Jag nästan dör. 

 

Har även efter Robbans lilla blunder i vintras när han formaterade om fel hårddisk åt en kompis (vilket gjorde att alla kompisens femtioelvatusen foton försvann) även bränt en backup-dvd med det viktigaste. Tänk om liksom. Enhetsbeteckningar kan ju blandas ihop, allt kan säcka ihop och jag kan somna med fingret på DELETE ALL-knappen som inte finns. Nu ligger foton och dokument på en skiva som jag har i min hand. Robbans incident ska inte upprepas.

 

 


Nya delar

Istället för en ny dator, som det var tal om för ett tag sedan, uppgraderar jag min befintliga med hårddisk, operativsystem och en sjujäkla massa minne. Köpte till en 640GB Western Digital som är den snabbaste standarddisk som finns och 4GB (2*2GB) Corsair TwinX PC6400. Det sitter redan 2GB (2*1GB) G.Skill i burken nu, så ska testa med allihopa på samma gång. De nya har liiite sämre spec på pappret än de jag använder nu, men prestandaskillnaden ska i praktiken vara försumbar. Det roliga är att de nya stickorna på 2GB vardera kostar 636kr tillsammans. När jag köpte mina gamla för något år sedan kostade de 2000kr... och detför hälften så mycket :)

 

Fungerar det sitter jag snart på 6gb i dual channel, annars blir det "bara" 4gb i dual. Olika moderkort tycker ju tydligen olika mycket om att matcha olika stickor... får se hur det är med mitt. 

 

Tänkte installera Vista 64bit också. Någon gång ska man uppgradera sig... eller nedgradera enligt vissa. Testade ju Vista för något halvår sedan, men det blev sjukt fel med bara en disk och olika partioner. Ska använda min 320GB som sitter i som system/backupdisk och den nya till lagring.

 

Idag är det hur som helst sol och naturen väntar! 

 
Olaga hot

Varför heter det "olaga hot" och inte bara "hot"? När är ett hot lagligt? 

Cyklist påkörd

Läste i Expressen om en cyklist som blev påbackad av en bil och omkom. Wtf liksom, det går ju inte direkt fort när man backar. Bilisten hade tydligen, vilket jag såg vid mer läsning, fått panik och tryckt på gaspedalen istället för på bromsen. Wtf igen liksom, men visst, sånt kan säkert hända. En extremt tragisk olycka. Men vänta nu, vad står det mer?

 

– Föraren ökade i stället farten och cyklisten hamnade
under bilen och drogs med. Bilen fortsatte en gata upp,
in på torget och över ett elskåp
– och cyklisten finns hela
tiden med under bilen, säger Dan Lewstam,
vakthavande befäl vid Hallandspolisen.

 

WTF!? En gata upp, in på ett torg och över ett elskåp!? Snacka om major meltdown.


Funny pics day revisited

Då var det dags igen...

 

...


Typiskt och Marocko

Typiskt är ett rätt vanligt förekommande ord hos mig. Men ibland är det bara sådär typiskt. Som idag och imorrn.

 

Idag var jag ledig. Solen skulle skina och vi skulle besöka havets klippor med matsäck och en hel del ingenting, men så blev det såklart inte. Vädret var mulet och jag var seg, trött och omotiverad. Typiskt. Imorrn ska solen och humöret (förhoppningsvis) skina, men innan jag fick reda på det tackade jag ja till jobb. Hela dagen. På fredag är jag ledig igen, men då ska det bli mulet. Typiskt.

 

Jag har i alla fall bokat resa i december till Marocko. Marocko som i kontinenten Afrika alltså. Rätt sjukt att lilla jag ska till Afrika med bror. En vecka med sol, bad och vila , vilket mer troligtvis blir en vecka med bergsklättring utan rep, fallskämshoppning utan fallskärm och ökensafari utan vatten. Gärna samtidigt. Jag känner min bror och vet att han aldrig nöjer sig med mindre än mest.

 


Statistik

Har ganska precis exakt mellan tummen och pekfingret fyrtio läsare per dag. En helt rak linje i statistiken. Eller ja, det har pendlat mellan 39-42 den senaste veckan. Detta till trots att jag inte uppdaterat på länge. Robban lämnade in och jag har tänkt göra detsamma. Orka liksom. Ibland är det kul, ibland inte och ibland bara glöms det av. Underligt att fyrtio personer kan tycka att det är intressant trots flera dagars uppehåll. Nästan som att de väntar på mig. Sött. Jag blir nästan lite... rörd.

 

Har spenderat ett dygn i Örebro också. Pratade miljarder ord med mamma, besökte Dave i "nya" lägenheten och pratade livsval och -åskådningar innan jag besökte pappa för upprepningar och hem till mamma för sömn. Idag hann jag, förutom hund och mamma, med ett besök på Lager 157 också. Handlade en fiiin ulltröja, en fräsig (bra ord) piké och en extremt billig t-shirt för totalt 350kr. Skulle ta med mig dem hem och glatt visa upp E, men de blev liggande på verandan hos mor. Typiskt. Stannade även till i Vingåker och kollade kläder, men tröttnade innan jag hunnit igenom dörrarna och var på väg igen efter en minut. 

 

En bra omständighet är ändå att jag fyller om en dryg vecka med planerad gettogether i Öret igen, så ingen större fara skedd.


Liv

Jag lever

Metallica (igen)

Metallica släppte som nu hela världen borde veta en ny skiva för en dryg vecka sedan. Underbar skiva enligt mig, men har hela tiden stört mig på att ljudet är lite distat. Även i mina medelbra lurar från Philips. Ibland hörs det mycket, ibland mindre. Har trott att det berott på inställningarna på (1) musikspelaren (Foobar) (2) drivrutinerna (3) lurarna eller (4) kompressionen. Fick hem en i stort sett okomprimerad version till slut, men disten var fortfarande kvar. Hittade då följande bild som beskriver hur musik mastras idag. Har även tidigare sett problemet som video (nedan), men aldrig själv upplevt det. Förrän nu. Varför kan man fråga sig... det kan knappast skyllas på varken banden eller producenterna, utan på folket högre upp i kedjan som ställer krav. Har Robban lite insideinformation att dela med sig av?

 

Det översta är från Blackend (1988) och den nedersta från Apocalypse (2008).

 

 

 Och så videon The loudness war som visar vad de gör i mixningen... 

 

 


Hitlersläde med bild

Japps, här är den, skönheten i all sin prakt. Svart/grå insida med "trä"-list (ja, vi pratar ju tyskland...). Taklucka finns också, liksom larm och automatisk rullgardin i bakfönstret :) Hade problem med fjärrstyrningen till centrallåset också, men efter att ha spenderat ett par minuter på ett BMW-forum fick jag ett tips. Sprang ner till bilen (nåväl, gick) och testade. Hur sjukt jäkla otroligt det än lät och låter fungerde det faktiskt, så nu kan jag både låsa och låsa upp med fjärr! 

 

In i bilen stäng dörren, nyckeln i tändningslåset vrid till läge ett och tillbaka inom 5 sekunder, ur med nyckeln, tryck in upplåsningsknappen och tryck 3 ggr på låsningsknappen och släpper upplåsningsknappen, varvid centarlåset låser och låser upp som kvittering

 

 

Säga vad man vill om Tyskland, men bilar kan de faktiskt bygga. Och öl kan de brygga *höhöhö*


Hitlersläde

Bror kommenterar mitt bilköp: "Ofan, så du glider runt i Hitlersläde?"

SÄPO2

Jeje, inte helt naturligt ljus, men vafan, finare än det grådassiga som var. Tycker om vänddia, and i expect you to do the same!

 


SÄPO

Tre timmar blev det i det gröna. Fantastiskt fint vill jag lova, top 5 på min vackranaturplatserlista. Stooorslaget, lugnt, helt knäpptyst och fruktansvärt folktomt. Varm choklad (hemmagjord såklart!) och baguett på toppen av ett berg med utsikt över en bergssjö med lite öar och smått. Vindstilla, inte varmt, men inte direkt kallt heller. Har slappat i soffan två timmar nu också... nästan halva upplevelsen är att komma hem och vara slutkörd. Bilder kommer sen!

Utflykt

Vi är HÄR på en liten utflykt, uppdaterar jag inte innan kvällen kan ni väl skicka ut SÄPO-larm?

Ledig

Fy för den lede (bra uttryck, first time dock) var sjukt jäkla skönt det ska bli att vara ledig ett par dagar. Tänkte försöka mig på lite personlig utveckling genom att säga nej någon gång. Ta hand om mig och oss istället för att få spring i benen efter en halv minut. Åka ut i skogen, leta lite svamp, kanske besöka Örebro, kanske en "sväng" till Sälen. 

 

Köpte en bil idag av fam. L, en fet jävla BMW (ursäkta språket, men det är faktiskt sant) 528 E39. Upptäckte i bilkön att det även satt på angel eyes, vilket jag inte tänkt på tidigare. Leendet var fullbordat. Bilder på spektaklet kommer säkert någon gång jag kommer ihåg! 

 

Nej, nu är det dags att smälta nöt-cremen (på lösvikt!) och glassa med lite ingenting. Var uppe 05.45 imorse, så är rätt sliten... 

 

 


Norrköping slocknade

Butiken slocknade vid 11.30 idag, var kolsvart i 15min. Fick använda lampor och guida ut folk, tog kanske 1-2min. Halva stan drabbades då någon liten iller på elverket tryckt på fel knapp inför något underhållsarbete :) När elen kom tillbaka öppnade vi igen, bara för att hitta en hel hylla tömd på ~20st cykellås a 69kr styck. Värt när vi har lås för 500kr styck ett par hyllor bort. Fråga mig inte hur i helvete de fick med sig allt heller... även en tom webcam-förpackning hittades. Kostnad: 199kr. Den billigaste vi har. Exakt bredvid ligger mindre, lättare och bättre för 500kr. Smart.

 

Det sjukaste är ändå att två personer (minst) av kanske 40st som var inne i butiken är tjuvar till vardags. Det kan ju knappast vara några duvungar som på 5sek reagerar med att sträcka ut handen och ta vad som är närmast när ljuset slocknar. Robban, haffar du dem för ringa?

 


Sjukt sjuk

Slående titel, men har pluggat för mycket på Aftonbladet. Fick lite ont i halsen idag, har nyst en del på jobbet och är lite smårinnig i näsan. Över hälften av kunderna som kommer in är sjuka, nyser, hostar och äcklar sig på pengar, på varor och över mig. Inte underligt att man blir sjuk. Det var ett tag sedan senast, minns faktiskt inte förra slaget. Inte hängig och så än, så försöker imorrn också. Kanske är det bara inbillning... ska försöka skriva upp mig på så mycket jobb som möjligt i alla fall, så att OM jag blir sjuk är det inte förgäves. Elakt? Ja. Bra? Ja.

 

Världens äckligaste ljud måste ändå vara en gubbe (ju äldre desto bättre) som harklar sig. Vet inte om det är slemmet som är värst, eller det faktum att det låter som det näst sista andetaget innan han faller död ner. En hostning från döden. Spännande, men inte så mysigt.

 

Tillika måste den äkligaste åsynen (bra ord) vara en krokig gubbe som tar upp en stel snusnäsduk i bomull, torkar sig runt näsa och mun och stoppar ner igen, i en lika frasig ficka. 


Årets citat

Elise: "Egypten? En av världens bästa dykvatten, och billigt blir det dessutom med all inclusive-hotell."

Jag: "Är det inte en massa bomber och granater där? :|"

Robban: "Egypten är rätt safe om man håller sig på hotellområdet"


Resa, hjälp!

Var är det varmt och gott i december? Helst europa eller norra afrika för att hålla nera kostnad och restid... "Någonstans det är varmt och inte lika jävla pissigt som i Sverige, där man kan dyka och dricka billig öl" för att citera bror.

Statistik

Det roliga med tidningar är att de gärna presenterar statistik i enstaka värden och inte i intervall. Den som har mer tankeverksamhet än en rubriksjagande journalist ser förhoppningsvis rätt lätt problemet när siffror ska jämföras med varandra. Inte för att man av nedanstående på något sätt kan avgöra vad som faktiskt är en minskning eller ökning eftersom inga felvärden anges, men i magen känns det tveksamt som att 0,5 procentenheter är en statistiskt säkerställd skillnad, eller hur? Och är den inte säkerställd är det inte heller någon skillnad. Men det vet vi ju inte. Eller jo, tydligen vet Dagens Industri eftersom de skriver om det i så klara ordalag, det är bara trist bara att de inte låter oss, läsarna, ta del av samma information.

 

Arbetsmarknadsdepartementets medlingsinstitut konstaterar också att skillnaden blivit större mellan män och kvinnor sedan 2006, då kvinnorna tjänade 84,2 procent av männens löner. 2007 tjänade de 83,7 procent av männens löner. 

I de fall där rör sig om samma yrke, med samma utbildning, ålder och arbetstid har löneskillnaden mellan könen däremot minskat. Den nya skillnaden där ligger på 6,5 procent i snitt, till männens fördel. Därför vill medlingsinstitutet inte rubricera den nya allmäna ökningen som diskriminering.


Min konstiga katt

Jag har väl även tidigare skrivit om min underliga katt som älskar att ligga på saker och ting? Hur som helst, så är det. Ligger en plastpåse på golvet är Tyra där. Kastar jag en t-shirt på bordet är Tyra där. Ett block? Tyra. Pärm? Tyra. Så har det alltid varit, men ibland överraskar hon nog till och med sig själv. Kuttrande (en till egenhet) och buffande (ständigt) har hon nu placerat sig i en korg. Men inte vilken korg som helst... en bild säger mer än tusen ord. Observera att kanten till bordet är över en centimeter och att korgen är av plastad stål. 

 

  

 

När jag nu satte mig vid datorn igen för att skriva det här gick hon ett varv i lägenheten, tvättade sig någon minut och kröp sedan tillbaka. Kuttrande, kurrande och klösande. Nu sover hon så sött igen. 


Google Chrome

Google har släppt enny browser. Fortfarande i beta-stadie, men självklart måste man testa. Nedbantad som vanligt när det kommer till Google, enkel och ren. Open source är det också, vilket gör att browsern säkerligen har en rätt stor framtid framför sig. Sitter på den nu faktiskt och allt har fungerat smärtfritt än så länge. Rent visuellt känns den som... ja, Google. Funktionellt och rätt, men utan touch och känsla. Hur många där ute använder egentligen någonting annat av Google än websök och mail? Det saknas liksom någonting för att man bara ska kunna surfa runt med dem. Browsern kommer säkert integreras (av Google eller av användare) till 2000% in i resterande Google (Picasa, Gmail, Bilder, Scholar etc) tilll slut, men just nu känns den som en web-app som inte är en web-app.

 

För nyfikna är browsern bara ett par knapptryck bort! TANKA!

 

* och där fick man gå över till Opera igen. Ett script på Publishme fungerade inte så bra med Chrome. Än.

 


Stress

Vissa personer säckar ihop, andra blir långtidssjukskrivna. Jag får sår i munnen och spänningshuvudvärk som kulminerar i migrän. Ni tror säkert att afte varken är ett ord eller någonting som kan orsakas av stress, men så är det. Det kan liknas vid blåsor i munnen som egenligen inte är blåsor, utan små öppna runda sår som stör och gör livet jävligt en vecka innan de huxflux försvinner. Lindras med bedövningssalva, men går inte att behandla utan bara vänta ut. Alla har säkert haft det någon gång utan att veta om vad det varit, men vissa har det fler gånger än andra. Tillräckligt ofta för att koppla ihop det med stress. Jag har haft två den här veckan. Och sen spänningshuvudvärken som slagit till var och varannan dag. Treo och Ipren varvat, mums för magen. Och precis när en arbetsdag avslutats blixtrar det framför ögonen och migränen ligger 35-40min bort. 

 

Men men, man kanske ska vara nöjd ändå. Nu var det ett bra jäkla tag sedan det blommade ut. Flera månader sedan faktiskt. Sådär lång tid att jag faktiskt funderat på om det helt gått över och om man ska ta mod till sig att hänga av sig tabletterna som alltid annars hänger på nyckelknippan. Men det har det inte blivit gjort och tacksam ska man väl vara för det.RSS 2.0