I'm alive

Japps, jag lever. När jag kommer hem från jobbet är jag dock så trött att jag inte orkar mer än TV och sova. Somnar faktiskt 23.00 nästan varje kväll(!) Imorrn ska jag hämta nycklarna innan jobbet och efteråt ta bil och släp ner till Nköping för sista gången. Skönt, men när jag kommer fram är det natt och jag är troligtvis mer död än levande. Lördagen är det upp i ottan igen och bära, bära, bära och städa, städa, städa och sen lite bära till. Men då i Örebro vilket nästan bara blir roligt. 

 

Vi ses på söndag igen! 

 

... förutsatt att ComHem har lyckats med flytten av bredbandet som utlovat... 


Börjar närma sig slutet

för mig här i Norrköping. Imorrn lastas så mycket som möjligt in i bilen, innan det ska jag hjälpa till att rensa upp lite. Välte badkaret idag och rengjorde under. Fy fan säger jag bara. Ett års hud- och hårrester som blötts upp två gånger per dag. Tog slangen och bara spolade. Gnuggade lite och spolade mer. Fixade även avloppen när jag ändå var på gång. Allt för att underlätta nästa lördag då flyttlasset går. Fönstrena putsades också idag och i veckan får E ta hand om resterande packning. För att vara lite sexistisk står jag för mansgörat (skruva ner hyllor, isär säng och bord, tömma förråd och gnugga spis) medan E fixar med allt annat i veckan.

Hörde tidigare i veckan att snöstorm väntas imorrn. "Två decimeter snö kan väntas i mellansverige". Perfekt! Men det går säkert bra.

Nej nu är det dags för smootie. Citronyoghurt, bjönbär och banan - mums! 

 


Flytt påbörjad

Nästa lördag kör vi. Hektisk vecka med nytt jobb och den slutar i ett crescendo. På söndag åker jag upp för att bo hos mor i en vecka. På fredag slutar jag 19.15, 20.00 hämtas ett släp och på sena kvällen packas ett gäng flyttkartonger in längst fram i vagnen. Efter lite sömn kommer P på lördagmorgonen (senast 07.00?) och hjälper till att packa in soffa och säng innan han beger sig till Stockholm. E och jag bär klart och städar ur, 14.00 kommer hyresvärden och besiktar. Så snart det är klart gasar vi till Örebro. Om en kompis inte jobbar över hinner han hjälpa till med urpack av soffa och säng innan han ska iväg på samma träff alla andra vänner ska på. Bror kanske möter upp, vilket skulle underlätta eftersom tiden då spelar mindre roll. In med allt i nya lägenheten och tillbaka med kärran innan 20.00 på lördagkvällen. Montera säng och möbler på söndag och sen börjar en sexdagars arbetsvecka med start 07.00 på måndag. Vila? Nej. 

 

Jag tror på planering vilket i den här flytten visat sig vara högst nödvändigt. Idag har gardinstänger och köksbord demonterats liksom spis skurats ren. Imorrn ska alla fönster rengöras och så ska fler saker packas. Elavtal uppsagt och upprättat, ADSL likaså. Flyttanmälan gjord och kontrakt överallt påskrivna på måndag. 

 

Nej, nu ska jag fasen pusta ut och vila lite! 

 

Ha det!


Då var det klart!

Japps, fick besked i morse - lägenheten är vår! Woho! Soporna har tyvärr lagt in fel jäkla golv bara, så istället för mörkgrått får vi den där klassiska instutitionsgula mattan i plast. Trist, men det kanske blir varmare. Så nu blir det hektiska dagar, ska nämligen försöka få nycklar så vi kommer in redan 27/2, vilket gör att vi kan flytta in nästa helg. Inte alls hektiskt om det inte vore för det faktum att jag åker på söndag och lämnar E kvar. Hon får packa allting nästa vecka, men gardinstänger och lite sånt går betydligt enklare om jag gör, så det får jag fixa med idag och imorrn.

 

Cyanide


Uteliv

Bestämde mig hastigt och lustigt för att bege mig ut till Ågelsjön idag igen. Förra gången var det mer eller mindre sommar, det var det inte idag. I centrum låg tempen på kanske -4C, men där ute säkert -10. 14.00 kom beslutet, 14.10 satt jag i bilen med packning. Eftersom jag trodde att mörkret kom typ 16.00 blev det en rask joggingtur upp till toppen. Nu i efterhand var det inte det minsta nödvändigt annat än för värmens skull... tog fel på en timma ungefär. Mest dramatik var det halvvägs där ett rep är utspänt som ledhjälp genom ett trångt (~1m brett) passage rakt uppför. På sommaren är det barmark och uppstickande berg man kan knalla på, idag var det is. Typ en decimeter tjock is som täckte hela marken och upp längst bergssidorna runtomkring. Lyckades ändå stanna och fota upplevelsen. Uppför gick det hyfsat enkelt, det var värre nedför.. :| men jag överlevde!

 

 

 

 

 

Underbar tur vill jag lova, belönade mig själv med en påse Zoo vid hemkomst.


Gud

Ibland tror jag på Gud. Det tog 2min och 300kr, sen var det klart. De mätte av någon anledning inte ens avgaserna, troligtvis eftersom jag var den enda där och de ville hem. Eller också hade de jättebra skäl. Vilka det skulle vara har jag inte heller någon aning om, men tror inte att det berodde på min push up-bh.

 

Ibland tror jag som sagt på en herre där uppe. Eller varför ger han oss annars ytterligare vägar att gå trettio minuter innan slutgiltigt beslut? Jag fick ett mail kl. 16.25 om att jag har plats ett i kön på en hypercentral lägenhet i Örebro. Av någon anledning hade de första tio tackat nej, så nu hade turen kommit till mig på elfte plats. Varför har de tackat nej? Idag kl. 17.00 var eg. sista tillfället att ångra sig på lägenheten som är nyrenoverad, men ligger lite avigt till. Och den här hypercentrala har vi ingen som helst möjlighet att hinna titta på till innan 08.00 imorrn när posten öppnas på bostadsbolaget. Men tackar vi nej till den vi får imorrn har vi å andra sidan en liten chans att få en lägenhet där vi verkligen vill bo. Skulle den skita sig skulle vi som sagt ha den här hypercentrala som nödlösning.

 

Sa jag en herre där uppe? Jag menade såklart där nere. Så här elak kan väl inte Gud vara. 


V For Vendetta

Underbart underhållande att kommunicera publikt. Har ni förresten sett filmen V For Vendetta? Läcker som fan.

 

Nej nu ska jag besiktiga bilen, håll tummarna för mig! I handen! Med alla fingrar! Alla fem!


Password

Äntligen har jag efter en lyckad hack-attack på ett forum där jag hänger lyckats göra slag i saken och byta lösenord. Det gamla har följt med mig säkert 5-6-7år och var inte heller särskillt säkert, men nuvarande är åtta eller tio tecken och inkluderar specialtecken, gemener, versaler och siffror. Ett special till min mail, och ett annat till de flesta övriga inlogg. Lycka till hackers! Suck my balls!

...

Täby?

Mystiken tätnar

Fick intyget idag som arbetsgivaren skrivit. Riktigt bra formulerat, så nu hänger det på obstinata kummunaltanter. Och alla känner väl till dem. Nu är jag inte heller fördomsfull - varje gång jag ringt har de varit sjukt otrevliga och otillmötesgående. "Ja, du måste titta på lägenheterna innan du tackar ja", "Men om det inte ändrar mitt beslut...?", "Du måste göra det ändå", "Ok, får jag inte lägenheten om jag inte tittar på den först utan tackar ja i blindo?" "Jo, men..." "Då åker jag inte och tittar på den utan tackar ja på nätet" "Jaha, hej då."

 

Har förresten fortfarande inte kommit på vem min anonyme vän är som kommenterar bloggen. Bruttan kallade hon sig senast och dök helt hastight upp för någon månad sedan, då med ett annat namn. Ems är det inte baserat på IP, inte heller Robbans L då de två postar från olika adresser. Sen känner jag bara en (S) som nyligen flyttat till Sthlm. Men denna S brukar inte fatta sig på detta sätt, så jag är faktiskt rådlös. Eller det är ju inte ens säkert att personen är placerad i Stockholm, men IP-adressen pekar dit. Det lutar nu mest åt en okänd beundrar/e/inna. Men varför skulle h*n isf bry sig om ifall jag hittade lägenhet i Örebro eller ej?


Katt + LCD

Vår katt försökte balansera på TVn förut. Det är en LCD. Den är ungefär 7cm tjock. Rund bakdel. Hon hängde i kanten, sprattlade repor på baksidan och kom till slut "upp". Samtidigt var jag uppe, flög fram och hon tog spjärn mot framsidan av TVn och hoppade ner. Hon har klor. Men bara ytliga repor, så vi båda överlevde. 

 

Vet inte riktigt hur bilden hänger ihop med incidenten, men söt är den.

 


Uppdatering

Skrev förut att jag lägger mig under västhagabron och sanningen är inte långt borta. I morse ringde jag bostadsbolaget och frågade hur det hade gått med lägenheten och fick svaret "grattis, du har fått den". "Trevligt" hann jag tänka innan de la till "Nu ska du bara skicka in anställningsbevis eller annat som styrker inkomst de närmaste sex månaderna". Svarade att jag har ett kortare vik som påbörjas nästa vecka, men att det inte finns kontrakt för längre än så. Inte skrivet i alla fall, men att jag blivit garanterad i stort sätt mer än heltid efteråt. Förklarade även att jag kommer få studiebidrag i sommar, har en hel del undanstoppat samt har flertalet som gärna ställer upp som borgenär - situationen är ju inte mer än byråkrati. Men icke, jag är tvungen att ha en inkomst fastställd i sex månader framöver. "Får du studiebidrag skickar du in det också", men hur ska det gå till med exjobb och dess obestämda tider? Varför godkänner de inte borgenär? Eller att jag kan betala de där sex månaderna i förskott? Fick till slut till att om arbetsgivaren förklarar läget så kanske det går ändå. Detta innan onsdag. Idag är det mångag. Inte ok. Jobbet ska skicka ett brev hit till imorrn och jag passar vidare till bostadsbolaget med ett brev som förklarar planerna med sommarens exjobb (mer om det senare), jobb, sambo och två inkomster. Får vi inte lägenheten är det hyfsat kört. Allt hänger på att brevet från arbetsgivaren övertygar tillräckligt. 

 

Orka radbryta. 


Allt skiter sig

Jag lägger mig under västhagabron. 

Fredrik Reinfeldts pappa

Statsminister Fredrik Reinfeldts pappa misstänks för rattfylla.

Fredrik Reinfeldt ville i natt inte kommentera rattfylleriet. "Han ska ut på en resa och
nås först i morgon", säger Roberta Alenius, pressekreterare hos statsministern.

 

Läs hela nyheten här. Gör det. Det här är viktiga saker. Komplott och mörkläggning i mina ögon. Stadsministern kan väl inte vara ute och resa, kan han? 


Humor

Wulffmorgenthaler
Wulffmorgenthaler
Wulffmorgenthaler
Wulffmorgenthaler
Wulffmorgenthaler

Hjälp

Nyss hemkommen från Örebro. Byte från höst till vinter och nu höst igen. I morse var det -11C och 15-20cm snö, här är det barmark. Inte ens blött!

 

Men men, vi har stått i och behöver tankehjälp. Eller nej, det behöver vi väl inte - det är ju inte så direkt att vi lyder något råd vi får här, men skriva kan man ändå. Troligtvis får vi en nyrenoverad tvåa som vi i morse fick bestämma golv och tapeter till - om vi får och vill ha den. Två små problem med lägenheten är att (1) den ligger på "fel sida" stan, men nära ändå (7-9min cykelväg till centrumcentrum) och (2) det går en väg precis bredvid, även om denna inte hördes påtagligt. Vi får reda på om vi får lägenheten på måndag. 

 

Och sen har vi två lägenheter i samma område (nästan identiska) där vi står på kö - sjätte resp. fjärde plats. Dessa två ligger som sagt i rätt område, men är såklart mer populära pga låg hyra och... ja, vet inte riktigt. Men området är hyfsat populärt, trots att miljarder lägenheter runtomkring ser likadana ut. Om vi får någon av dessa vet vi inte förrän nästa onsdag resp. nästa måndag (alltså "långt" framöver). Ingenting negativt med dessa lägenheter.

 

Vad ska man göra? Välja lägenheten som ligger på "fel sida" stan eller chansa hej vilt på att man får någon av de två andra? Hjälp! Nödlösningen är annars att ta en skitlägenhet och flytta snarast möjligt igen, men då utan tidspress... 

 

Mamma behöver inte svara!


Examensarbetet

Det finns ju en del minnen och personer här i livet man mest vill sudda ut - på min topplacering ligger examensarbetet. Magsår, ångest med fan och hans moster under ett halvårs tid. Betyget blev högsta möjliga, men ibland värderar man upplevelser högre än resultat. Bar precis upp packade banankartonger inför Örebro-resan imorrn och överst låg anteckningsblocket från helvetetstiden. Jag överlade med mig själv i en nanosekund och rev det sedan mitt itu. Skönare känsla får man leta efter. Skulle helst av allt vilja lägga dem i en hög och elda upp också, men sopnedkastet får räcka. Frigörande på något sätt. 

 

Nej, nu blir det jobb till kvällen! Tjoho!

 


Kruta

Kruta är också ett sånt där bra ord som försvunnit. I all fall från de äldre årgångarna. Man får väl hoppas att kidsen fortfarande krutar in bollen i mål. 

 

Kom igen nu! Kruta in den i krysset!


Hyvens

Varför används inte ordet hyvens mer? Jag börjar:

 

du är riktigt hyvens som läser i min hyvensblogg. 

 

hyvens
hy´vens adj., ingen böjning
ORDLED: hyv-ens • bussig och kamratlig i umgänget [vard.; ngt åld.]: en ~ grabb; hjälp mig ett tag är du ~!
HIST.: sedan 1897; av fi. hyvin 'väl, bra', till hyvää 'god'


:|

Woho. Backarna var totalt förstörda och hade börjat äta sig in på skivorna. Nya backar och svarvning av skivor till en minimal kostnad, men en kostnad ändå. Bara backarna går ju på 600kr... blä.

 

Jobbade tre timmar idag också. Vet inte varför jag tackade ja, men ändå. Kändes ungefär som tio. Det är bra svårt att trivas på ett ställe man egentligen inte trivs på, speciellt när flytten oundvikligen kommer närmare. Inte ens två veckor kvar nu. Men lägenheten här försvinner inte förrän första april, så har inte ens börjat tänka på det praktiska. Eller jo, lite. Ska sälja sängen som sagt och även låna med mig en sjujävla massa plastbackar från jobbet som är sjukt praktiska att packa i. Våga vägra bananlådor! Spyr varje gång jag öppnar förrådsdörren och de står där... stirrandes, hånandes och vidrigt äckliga. Blähä.

 

Nej, är galet trött. Nu blir det nog lite Nesser - Återkomsten i lurarna och en mjuk säng. 


Örebro

Örebro tors-fredag för den som vill veta. Kolla på tre lägenheter och samtidigt hälsa på mor. Nu ska man lämna in bilen för byte av bromsbackar... kul. 

Work

Work work, try to make a livin

 


Inlägget om värt

Nio är sjuka på jobbet. Åtta har "influensa" (även om inte mer än 4% av sveriges befolkning verkar veta vad det innebär och följdaktligen tror att de kommer att dö pga symptom som ont i kroppen, ont i halsen och tung i huvudet) och en är magsjuk. Hörde på tal om mänsklighetens förfall (talar då inte om sjukdom) talas om att SOS och sjukvårdsrådgivningen måste kalla in extrapersonal p g a influensasymptom.

 

Värt.

 

Symptom på feber verkar vara lika främmande för folk som den första snön i Stockholm.

 

Söket efter lägenhet går fortfarande åt helvete. Börjar jobba om två och en halv vecka. Värt.

 

I morse var jag uppe 05.45. Värt.

 

Imorrn jobbar jag. Värt.

 

 

Det är snöskit ute. Megavärt. 

 

Wulffmorgenthaler


MENSA

Gjorde ett uppdaterat MENSA-test igår också. Test D heter det numera. 5min tog det, fick ett rätt bra "resultat" tror jag. Kände inte direkt att jag hade fel på någon faktiskt, men sen får man ju inte veta vad som gick fel eller hur många poäng man kan få, så visst borde man missat här och där. Förut fick man ju ett ungefärligt värde, men nu blev det "IQ: x eller över" vilket kanske är mer rättvisande. 

 

Testa! 

 

Länk: Mensa test D

 


Smoothie

Nu ska man göra sig en smoothie. Ingen banan... hmm... citronyoghurt, frusna jordgubbar, lite chokladgainer och is kanske? Japp, får testa. 

Soft musik

Hur fan hittar man soft musik? Letade igenom mitt bibliotek och även om det finns guldbitar svämmar det ju inte direkt över med soft musik. Ville tanka på mp3-spelaren till morgondagens morgontimmar på jobbet, men hittade inte så mycket. Tankade hem någonting så sjukt som Acoustic Love Songs bara för att testa, men då gick det ju direkt från soft till smör. Och här pratar vi inte bordsmargarin utan 80% åderförkalkning.

 

Smaken är ju som baken - delad (i vissa fall faller den mitt mellan (så att säga)) - men var hittar man go "vakna upp till"-musik? The Projekt Hate och Lord Belial i all ära, men ibland vill man inte ha en arg och smått kinkig vuxen karl som spyr ut maginnehållet in i ytterörat. Ibland vill man ha små sommarpuffar och fjärilar. Har sedan länge lärt mig att man sällan hittar softa band som man verkligen kan lyssna på, det handlar allt som oftast om att plocka ut små fragment som min skadade hjärna klarar av. 

 

Ge gärna tips på liknande:

The Shins - New Slang

Damien Rice - Creep

Gary Jules - Mad World

 

Hilfe!

 

Och R, för sista jävla gången, jag vill inte ha Kent.

 

Butter sweet


Sålde cykel

Skulle lägga upp en cykel på blocket igår, men eftersom hjulen var platta tog vi med den till stan för att pumpa i en sån där pumpautomat. På vägen får jag dock syn på en susepekt cykelhandlare och knallar in. "Tjeeeenare mannen, vill du köpa en cykel?" Sagt och gjort, cykeln blev såld. Femtilappar hit eller dit spelar väl mindre roll, men nu slapp den hamna på tippen. Känner mig som en riktig... ja, säg det. Fufflare? :) Bilstereo ena veckan, på en bakgata mitt i stan. Cykel andra veckan, till en suspekt håla med en minst lika suspekt ägare. 

 

Nu ska jag till stan och låna en bultsax av jobbet. Varför? Ska klippa upp låset på en cykel. 

 

På riktigt. 

 

Wulff


Jag skiter i det här

Jag ger upp, skiter i det här. Tar in på hotell istället. Jaha, trevligt. Hotellfrukost varje dag. Kul. Hur svårt ska det vara att hitta lägenhet? Det "finns" en som håller på att renoveras, men självklart kostar den därefter. Vi har inte ens ringt på den än, men den verkar finnas kvar. Stor hyresvärd som inte finns med någonstans. Det skulle gå bra att betala hyran om vi visste hur framtiden låg till, men det är jäkligt avigt att chansa. Å andra sidan finns det ju inte så många val. Jag flyttar om tre veckor, E om max sju. Så ligger det till, det går inte att ändra på. Innan dess måste vi ha lägenhet. Enkelt.

 

25 år och magsår. Imorrn kommer Schenker och hämtar skärmen. 

 


76

76 besökare igår, trevligt!

 

Idag har det varit pysseldag. En sån där dag när man gör sådant man borde gjort länge, men avstått ifrån p g a leda. Städat, handlat och bytt kattsand, handlat lite mat, köpt vindrutetorkare (som inte passade) och lite småskit. Åt på McD också och nu blir det fläskkotletter.

 

Köpte med mig root beer (ska det vara stort R? Är det ett varumärke eller en typ?) och Mountain Dew också från City Gross. Andra gången vi varit där och förundrades återigen av det underliga utbudet. Men de hade alltså en amerikansk hylla där dessa och ett par olika siraper, grilloljor och Cherry Coke huserade. Root beer har jag testat förut, men den här gången smakade det faktiskt inte helt illa. Fullt drickbart om man så vill. Ungefär som flytande Jenka. Eller 5-56 på burk.

 

Har ännu ingen lägenhet på g... lite småpressat nu. 

 

... det verkar förresten vara en typ:

 

Root beers


Ny header

Satt och testade lite animationer för första gången i Photoshop och kom upp med ovanstående. Rätt nice va? Kanske lite väl psykdrogakut, men som första försök menar jag? Den får stanna så länge tror jag bestämt. 

 

... imorrn hatar jag den nog :|

 

Ser ni den inte kan ni trycka på uppdatera-knappen, eller F5. Som vanligt är detta menat till min kära mor i första hand.RSS 2.0