Örebro

På tisdag ska vi till Örebro för att titta på två lägenheter. Vi står på köplats 8 och 9, men man bör väl ta sig en titt hur som helst. Ska försöka få med mig lite saker upp också som man inte behöver ha kvar här. Spännande. Annars är det dött som i graven på lägenhetsfronten. Börjar få lite panik.

 

Kom även på varför jag tyckte att skären sög - den har en TN-panel. Nu har jag tydligen en betydligt dyrare PVA, vilket jag faktiskt märkte direkt. Tyvärr kostar ju PVA jäkligt mycket mer än TN, så vet inte riktigt hur jag ska kunna "uppgradera" utan personlig konkurs. Skärmen jag har nu kostar lika mycket som för tre år sedan...


Skitskärm, glad igen

Dell är förjävla bra. Ungefär som IKEA. Ringde dit, inga problem alls. Schenker kommer och hämtar upp paketet, vilket datum? Tjaaa, nästa onsdag? Ok, de kommer mellan 8-16, jag mailar även ut ett returnummer du ska skriva på paketet. Returfrakten är 160kr, vilket vi drar av på pengarna vi sätter in på kontot, ok? Öh, ja, det blir klockrent.

 

Så även om skärmen sög kostar det typ ingenting. Trevligt!


Skitskärm

Skärmen åker tillbaka. Jävla skit. Blaskiga färger utmed kanterna med en ständigt närvarande gul ton. Svart skärm innebar en svart aura på insidan likaså. Nej, packade ner den igår och ska skicka tillbaka den idag. 275kr returfrakt... spännande. Distansköpavtalslagen i all ära, men surt att lägga ut pengar på någonting som sög. Sista gången jag köper skärm utan att titta på den först!

 

Nu blir det samtal till Dell tror jag visst bestämt. 


Skitdag, trots skärm

Skärmen kom som utlovat idag. Wiie, jättekul - om jag hade haft en bra dag. Men det har jag inte. Varför? Inte den blekaste! Har velat spy på dator och allt vad teknik heter bl.a., inte velat röra mig och bara suttit med två korsord. Tog ett bad, svettades ihjäl och därefter varit sovatrött. Detta var kl. 16.00 och jag har ännu inte gjort någonting åt det.

 

Ibland verkar det bli såhär, inte bara för mig utan för alla personer. Trots vissheten är det inte roligt med bajsdagar. Imorrn är det revelj 05.50 för jobb till i alla fall efter lunch. Matlådan packad och Nesser laddad i lurarna, imorrn är en annan dag! 

 

Jävla vinter förresten, varför kan den inte börja? Eller ta slut? Gatan utanför ser ut som en ukrainsk åker under november. 


Schenker och Dell

Jävlars i helvete, de ringde i morse. EN arbetsdag efter lagd order! Otroligt! De kommer imorrn på morgonen och levererar till dörr, helt utan kostnad. Ofantligt otroligt ballt. Nu får vi hoppas att skärmen är lika bra som jag hoppas också :)

Tryck NEJ mamma

Det är i sådana här lägen man ska trycka Nej kära mor. Inte för att du någonsin gjort fel, men här kommer en praktisk demonstration.

 


Hjälp! Lägenhet!

Har ett par intresseanmälan (anmälningar?) på "rätt" sida av Örebro som vi har en ärlig chans på, men sen kommerföljande upp... vette fan vad man ska ha så mycket utrymme till (90kvm), men hur härligt vore det inte med två våningar? I översta klassen för vår budget också och lite på "fel" sida av stan som sagt, men planlösningen lockar. Ca. 5min cykelväg till centrum, gräsmattor överallt. Frågan är bara var man ska ha allting... övre plan tex: skönt ödsligt sovrum eller "allrum" med TV, gitarrer, dator och dansgolv? Lockande som sagt, men kanske inte ekonomiskt riktigt och lite långt från Vovven :|

 

Badkar också! Och balkong åt väster! Tredje/fjärde våning! = utsikt!

 

Hjälp!

 

 


Inventering

Yay, inventering imorrn. Upp 05.50, tjäna 400kr och gå hem. Småvärt. Vet inte varför jag sa ja, jag är för snäll. Ny skärm kommer också, 23" 2048*1152 pixlar, större än FullHD alltså :) Specialerbjudande, så lika bra att slå till. Tänkte ju sälja hela den här burken när tillfälle ges att köpa nytt, så tjuvstartar med skärm. Verkar riktigt fin!

 


Sommarbild

Uj vad länge sedan man höll på med foto och/eller Photoshop! Men nu fick jag ett litet ryck! Tänkte nämligen köpa en skärm med en lite "udda" upplösning, så förberedde med en bakgrundsbild. Orginal är ~4ggr större. Somrigt värre! Tråkigt värre är det inte mitt foto, men ändå :) Lite ändringar här och där, mest i ljus och färg för bättre känsla!

 


Shit

Vad i helvete gjorde jag precis? 

 

... jag verkligen måste underhålla hjärnan bättre. 


Lösning Tankenöt #3!

Ja, här kommer den, lösningen på Tankenöt #3!

 

Man tar en urna från kamel 1, två från kamel 2, tre från kamel 3 o.s.v.  och väger allesammans på en gång, totalt alltså 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10 = 45 urnor. Vi säger att urnorna med sand och väger 10kg resp. 15kg vardera. Skulle samtliga urnor (vilket är omöjligt) innehålla sand skulle vågen sluta på 450kg. Om nu kamel 1 är kamelen med guldet kommer vågen stanna på 450kg+5kg, alltså 455kg (viktskillnaden mellan urnorna är ju 5kg). Skulle däremot kamel 2 vara kamelen med guldet skulle vågen stanna på 450+5+5kg = 460kg. Enkelt va? Genom att räkna baklänges får så alltså fram vilken kamel som bär på vad! För att komplicera/förenkla det lite kan man ju försöka få till en formel...

 

Nummer på kamel med guldurnor = ( x - 45 * m(sand) ) * ( | m(sand) - m(guld) | )^-1 där x = uppvägd vikt


Tar tillbaka

Tar tillbaka det där jag skrev tidigare idag... imorrn ska jag till jobbet. Iiii, spännande! Eller inte. Inga fler tankar kring Tankenöt #3?

Livet

Ja, det händer inte så där överdrivet mycket. Tror inte att jobbet vill ha mig längre efter jag lät meddela att den 23e feb. börjar jag i Örebro. De ringer inte in mig och utan fast schema är det inte så mycket att göra. Men men, vi överlever. Regn ute också, så man kan ju inte direkt ta sig promenader utan att bli dyngsur och frysa ihjäl.

 

Vi har bestämt oss för en ny säng ändå, men troligtvis utan gavel eftersom jag är lite sugen på att göra en egen. Den här ska alltså också ut på Blocket. Rätt "intressant" storlek (140cm) och i juste skick, så man kanske får 1500 för den ändå - förutsatt att man öht blir av med den. Flytten blir mer praktisk också, det kan bli sjukt svårt att få med sig stora soffan och säng i ett släp - speciellt eftersom femtioelva flyttlådor och andra möbler ska samsas också.

 

Men lägenhet ja, det går segt. Har skickat intresseanmälan till alla stora bolag, kikar på blocket varannan timme (på riktigt) och anmält intresse på det kommunala bolaget med köpoäng. Tybble verkar vara ett rätt hett alternativ där vi faktiskt har en ärlig chans genom kö, även om Öster lockar mer.

 

Teliareklamen gick precis. Skrattar högt varje gång :) Killen som nyss flyttat hemifrån och ska ha inflyttningsfest utan TV, internet eller musik - eller visst ja, har har ju en låt. Småfnissar fortfarande :)

 

Tja, vad har dagen i sitt sköte? Regn och kallt bådar inte gott... blä. 


Bibliotek

Jag ska gå till bibblan och låna en bok om praktiskt naturvård. Varför? Jag vet inte... 

Obama

Tittade faktiskt på "hela" installationscermonin. Talet började bra, men svalnade sedan till vanligt politikertjöt. Mäktigt var det i alla fall, imorrn är nog finanskris, Irakkonflikt, Afghanistankrig och klimatförändringarna ordnade ska vi se! Det verkar ju som att det är vad omvärlden väntar sig av honom i alla fall... men men, intressant!

 

Vi ska nog sälja vår säng innan flytten förresten. Den är lite liten och har börjat blivit lite väl "inliggen" (hur man nu än ska böja det - "inlegad"? "inluggen"? :P ), så ska köpa en större och lite fräshare. Det blir nog bara ben på den än så länge, tänkte ev. bygga en gavel efter tycke och smak. Eller också köper man ju lätt till en sådan när orken tryter (ytterligare ett bra ord!). IKEA-sängar får ju extremt bra betyg överallt, speciellt när man ser på vad man får i förhållande till pris. Det lutar åt ytterligare en sådan. Ska försöka läsa på vad fan man behöver bara... madrass, resår, latex, skum, botten och allt vad det heter. 


Tankenöt #3

Eftersom Tanknöt #1 och Tankenöt #2 var så omåttligt populära kör vi på med en tredje :)

 

Vi har tio kameler. På varje kamel hänger tio urnor. Alla urnor är fyllda med tio liter sand (fråga mig inte varför) utom för en kamel vars urnor är fyllda med vardera tio liter guld. Guld är ju tyngre än sand och vikten skiljer sig såklart, men storleken på urnorna är densamma . Du har en våg som endast fungerar EN gång, du får alltså bara genomföra EN vägning med ett valfritt antal urnor. Hur gör du för att identifiera kamelen med guldurnorna? Vi förutsätter såklart att du inte kan öppna urnorna och titta, inte heller göra en uppskattning av urnornas vikt när du bär dem till vågen.

 

Ändrade säckar till urnor för att undvika missförstånd :)

 


Lösning på Tankenöt

Visst ja, skulle ju publicera den här också. Lösning på Tankenöt #2! Ems har ju redan knäckt den, men ändå :)

 

"Vilken dörr skulle din bror peka på om jag frågade efter dörren till himlen?" fungerar. Brodern som alltid ljuger kommer att peka på dörren till helvetet, detta eftersom han vet att brodern som alltid pratar sanning skulle peka på himlen. Brodern som alltid pratar sanning skulle peka på helvetet, eftersom den andra brodern alltid ljuger och såklart skulle peka ditåt. Båda pekar alltså på helvetet oavsett vem man frågar och såklart väljer man den andra dörren :)

 

... om man vill till himlen vill säga... 


Adam, synonymt med...?

Håller på och säljer lite på blocket inför flytt. Har tröttnat på att lägga ut nummer, så jag skriver att de ska maila och att jag sedan hör jag av mig om budet är aktuellt. Fick nyss ett mail från pseudonymen "Adam" där det redan där kändes fel. Missförstå mig rätt nu, inte fel som i fel, utan fel som i lögn. Och visst fan började hans mailadress på "Maitar". Erinrade (bra ord) mig om tidigare försäljningar och även då har nysvenskar/invandrare (vilket är det korrekta ordet nu för tiden?) kallat sig just Adam. Är det för att det är alfabetets första killnamn? Eller finns det en form av namnet Adam som fungerar även nere på kontinenten? Känner de igen det? Eller låter det bara "lagom svenskt"? Skulle jag åka till Turkiet vet jag i alla fall vilken pseudonym jag skulle ta, men kanske är det lika genomskinligt där som Adam är här. 

Pizza

Coops pizza är faktiskt riktigt god. Lite liten kanske, men perfekt efter jobbet. Ösa på lite ruccola och sen är det klart! Mumsfillibabba (japps, det används fortfarande!)

Lösning på Tankenöt

Woho! Både Ems och Robban svarade rätt! Ska försöka reda ut tankarna med följande rader :) Frågan hittar ni HÄR.

 

Precis som R säger har ju inte 27+2kr inte med någonting att göra. Vännerna betalade 9kr*3 = 27kr, av dessa behöll kyparen 2kr. Hamburgaren kostade ju 25kr och ingenting annat. Kocken har 25kr, vännerna 3kr och kyparen 2kr. Problemet man lätt stöter på att man vill upp till 30kr, som känns som ett "slutmål", men här förvirrar det bara. Grattis Robban och Ems, jag skickar ett digitalt grattisbrev med parfymdoft. 

 

Nu är det bara fråga två kvar :)


Jarhead

Tittade precis på Jarhead. Gick på TV faktiskt, hade inte sett förut. Nästan dog av reklamavbrotten, men vafan. Försökte mig på Max Payne igen innan det, tittade sju kapitel och fick nog. Igår tittade jag på de första nio. Nu är det bara... tretton kvar. Jävla skitfilm. Tidigare igår tittade jag på Hitman, den sög rätt mycket också.

 

Det var uppfriskande med en ruskigt bra film faktiskt. Jarhead. Burkhuvud om man översätter rakt av, men det verkar vara något uttryck för fotsoldater i strid. En riktigt existensiell film utan mycket action, trots klassningen "krigsfilm". En prickskytt som spenderar typ 180 dygn i gulfkriget, varav 4 är "strid" och resten väntan, tristress och gruppdynamik. Jäkligt intressant. men lämnade ett stort hål när den slutade. Ingen i hela bataljonen sköt ett skott, ingen såg någon irakier och ingen gjorde någonting, ändå mottogs de som hjältar när de kom hem. Hjältar i en timma, sen kom vardagen tillbaka. Huvudrollsinnehavaren sitter ensam och tittar ut genom ett fönster, en annan jobbar som uppackare på någon matvaruaffär, en tredje pratar på ett föredrag. Livets antiklimax. 9/10 av mig, ett måste.

 


Dagen

Sålde en bilstereo idag på stan. "Jaha, säljer du ofta bilstereo såhär och får en femhundring i handen?" fick jag som kommentar. Vet inte än om det var en seriös menad fråga, eller bara händelseironi. Har skickat in intresseanmälan till Örebros alla större bostadsbolag som kör utan kö, även på en vindsvåning (låter rätt fint va?) på blocket och tre intresseanmälan på det kommunala bostadsbolaget. De som står som tiondeplats har typ 2000-2200p, jag har 1700. Suck. Men enligt en kompis är loppet inte helt kört ändå - ofta klickar folk bara i intresseanmälan för att tacka nej när de får förfrågan.

 

Trodde verkligen att Robban skulle gå bärsärk över Tankenötterna (1, 2), men facit får vänta lite på sig... :) "Vilken dörr ska jag välja?" fungerar inte så bra Ems :P


Trocadero

Jag dricker Trocadero. Just nu faktiskt. Hyfsat stort.

 


Honey pomelo

Nej, det är ingen porrfilm, det är en frukt. Köpte den igår, kostade bara några kronor. Hade ingen aning om vad det var och det vet jag knappt än. Ser ut som en honungsmelon, men känns mer som en grapefrukt. Ska inviga den sen, men nu är det kyckling som gäller!

Ytterligare en tankenöt

Du dör och kommer till ett rum med två dörrar - den ena leder till himlen, den andra till helvetet. Du vill såklart till himlen. Där står även två bröder och vaktar dörrarna - den ena ljuger alltid och den andra talar alltid sanning. Du får bara en fråga på dig för att ta reda på vilken dörr som leder till himlen. Vad frågar du? 

 

question mark


En tankenöt

Tre vänner delar på en hamburgare för 30kr, de betalar alltså 10kr var. Kocken tycker dock att det är lite mycket och ber i efterhand kyparen att gå ut med fem enkronor till vännerna. På vägen tänker kyparen att det ju blir svårt att dela fem kronor på tre personer, tar 2kr själv och lämnar tillbaka en krona till vardera person. Vännerna har således betalat 9kr var av hamburgaren. 

 

... men hur går det här ihop? 

9kr * 3 = 27kr

27kr + 2kr = 29kr

 

Var tog den sista kronan vägen?

 

question mark


I kassan

- Åt vilket håll ska den här vara?

- Magnetremsan ska vara hitåt, mot mig. 

- ... aah, nedåt!

 


Uppdatering

Idag ringde jag kontoret igen där de lät meddela att besked skulle komma i slutet av veckan då ansvarig var utrest på tjänsteresa. Två minuter senare ringer butikschefen i gamla Örebrobutiken och låter meddela att jag troligtvis (mycket troligt) inte får jobbet jag sökt, men att han har heltidsvikariat i sin butik och gärna skulle se mig där. De tar tydligen nästan all personal från hans butik ut till den nya. Fine, det låter rätt logiskt i dagens ekomisk orolighet, men hur i helvete kan de inte vetat om det tidigare? Hur kunde personalansvarige inte vetat om det i fredags när jag pratade med honom? Eller är det som vanligt herr okommunikation (ja, nytt ord) som varit framme igen?

 

Jaja, skit samma, som vanligt går det inte som jag vill. Även om jag hoppats har jag aldrig låtit mig våga tro. Men nu åker i alla fall jag till Öret i slutet av februari, imorrn gäller det att leta (och hitta) lägenhet med lämpligt datum för inflytt.

 

Visst ja mamma, jag kommer i alla lägen att bo hos dig en vecka eller två.


Kunder

En kund kommer in med en taklampa. Taklampan ska kopplas till elnätet med medföljande, och redan monterade, kopplingsplint. Taklampan är såklart inte jordad, i kopplingsplinten sitter alltså endast blå och brun sladd. Han kommer in med lampan och säger att den inte fungerar. Jag tittar efter och ser att han kopplat på ett jordat uttag på kopplingsplinten (vilket mig vetligen inte är lagligt, men det fungerar lika bra om man gör det rätt), med följande kommentar:

 

"Jag sket i den ena sladden, det var så få spröt [ledningar] på den"

 

Tur för honom att det var den bruna som hade för få spröt, men vi nekade honom ändå reklamation...


Superbad

Ett måste! Av alla jävla filmer jag ser om dagarna (det är en del) tar den här priset - se den! Handlar om tre nördiga kompisar som snart går ut high school och blir bjudna på fest. De erbjuder sig att fixa sprit, men det tar såklart en annan väg. Ofantligt rolig på South Park-vis, men ser ni den med text se till att det blir med engelsk, en svensk översättning kan aldrig träffa rätt :) 9/10 av mig, en av årets höjdpunkter!

 

[Torrent] och [engelska undertexter]

 

Superbad
Superbad


Jobb och Örebro

Ringde huvudkontoret igår och frågade hur fan det låg till med min ansökan. Skulle efter lite tjöt ringa tillbaka nästa vecka. Så på tisdag bestäms min framtid. Mitt liv, mitt allt. 

 

Maxlol, jag bara skojar. Men det vore sjukt gött att känna känslan av att "lyckas", samt att ha en framtid uppstakad framför sig. För första gången sedan... tja, när? 


Sing Along och dyl. självmord

Jag hatar verkligen Sing Along. Och alla andra liknande program. Inte nödvändigtvis där de sjunger, men när någon panel med vidriga B-kändisar försöker tjäna ihop lite pengar på fyndigheter som suger mer än Bert Karlsson är ful. Inte en jävel i "publiken" (säkert tvångsinsatta instutitionspatienter, några andra får de säkert inte dit) skulle skratta åt fyndigheterna om det inte var för den pinsamma stämningen som kommer sig av att hundratalet personer sitter och glor på en scen i plast där ett antal personer försöker göra sig lustiga med ännu mer pinsamma skämt. "Iiiiihihihi vad rolig han låter! Jaaaag vet, jaaaag vet - Beeee Geeees!" *skrattsalvor* "Neeeeejeee, det var ju Lill-Babs!" *Iiiiiiihihihi* *applådera*

 

Jag nästan dör!


Lite streamad HD

Ja, högupplöst. Går knappast att titta på med långsamma anslutningar. Vacker timelaps på solupp- och nedgångar. Nördigt kanske, men ack (bra ord) så vackert!

 


Längtar

Jag har nog aldrig längtat efter någonting så mycket som jag längtar efter att få ett samtal där någon säger "Du fick jobbet". Så mycket skulle falla på plats och den närmsta framtiden skulle vara behagligt lugn och förhållandevis klar. Snälla snälla snälla Gud, du finns inte men ändå. 

Hallonsoda

Jag drack hallonsoda idag. För första gången sedan -93. 

En till möjlighet

Satt så här på kvällskvisten (varför heter det så?) och surfade bostad. Kom in på Hemnet och fick upp ögonen för en helt annan möjlighet - nybyggd bostadsrätt. Vi har faktiskt råd med det. Med råge. Det hade jag aldrig trott. Om jag får mitt efterlängtade jobb alltså, i så fall är det inga som helst problem. Med jobbet borde vi dessutom få det lån vi behöver, även om jag står ensam som låntagare. Utan det tilltänkta jobbet är det väl en chansartad affär, men med jobbet i ryggen och en tillsvidareanställning med lägsta lön är det inga som helst problem. Med rätt god marginal till smärtgräns dessutom, detta inkl. fem års bindningstid (eller vad som nu än blir bäst) på bostadslån och avgift som täcker in värme, vatten och avlopp. En ny möjlighet således. En möjlighet vi aldrig ens tänkt på, inte trott varit möjlig. "Inflytt våren 2009" är kanske lite väl vagt, men det brukar ju alltid ordna sig. 

 

Hoppas att de hör av sig från huvudkontoret på onsdag, annars måste jag ta tag i det själv. Vet inte direkt vad ett samtal från mig skulle kunna leda till, men det vore skönt att få ett svar. Oavsett vilket svaret än är. "Ja, du får jobbet, "Nej, tyvärr inte", "Vi har inte bestämt oss än", "Jag vet ingenting".

 

Intressant att få välja inredning själv... golv, väggar, badrum, färger och material. Fastnade totalt i den webbaserade virtuella bostaden och klickade frenetiskt runt bland kulörer, bänkmaterial, golvtyper och fondväggar innan jag till slut var tvungen att stänga ner med risk för svimning. 


Lägenhet

... jag sätter mao alla jag känner på lägenhetsjakt i Örebro, 'pish?

Nyår

Nyår spenderades i Stockholm med herr Robban, fröken L och lilla Klara som mest skakade och var allmänt rädd. Trevlig tillställning med Wii, pepparbiff och chiliglass måste jag säga! Imorrn väntar jobb och om några dagar vet jag hur det blev med det nysökta. Eftersom besked kommer efter nyår (nästa vecka?) var vi tvungna att ta beslut om lägenheten här i Norrköping innan pga 3mån uppsägningstid... lite spännande, men det slutade med att den härmed är uppsagd. Vi är alltså hemlösa om tre månader :) Jeje, det ordnar sig! Var det dumt eller rätt? 


RSS 2.0