Kan du inte?

- Va? Kan du inte?

Satt i kassan, tio personer i kö kanske, allmänt mycket folk, lätt stressigt. En tant som stått i kö men inte lagt på något på bandet visar upp ett knappcellsbatteri.

- Jag vill ha likadana batterier som det här.
- Ok... på hela väggen här bakom kassorna, hylla Q24 till Q28, har vi batterier
- Jaha, men jag hittar det inte. Följ med du.
- Jag kan tyvärr inte lämna kassan...
- Va? Kan du inte?
- Nej tyvärr inte, men jag ringer på någon så får du hjälp alldeles strax
- Jahaja, så du kan inte komma?
- Nej, tyvärr inte, men vänta där borta

Hur i hela helvetet kan man tro att någon kan lämna en kassa när det är mängder med folk? "Jo, jag stänger den här kassan hörrni, kan alla gå iväg och handla ett tag till?"

Eller varför inte kvinnan som bryskt och otrevligt hävdade (ordagrant: "Men herregud! Snälla lilla du, det stod på prislappen...") att två adventsljusstakar kostade 249kr när det inte var någon som helst mängdrabatt och egentligen kostade 2*149kr=298. Både datorn, jag och två tjejer till visste att de kostade 298kr, men hon mer och mer otrevlig och nedvärderande krävde att få dem för 249kr. Efter att jag ringt upp chefen som i 5min förklarat läget var hon glad och trevlig som en solstråle, men bakom masken högröd av skam. Jag bara log inställsamt, men ingen förstod riktigt vad hon blivit så arg över.

Skånska

Varje dag... på riktigt!

Nä, jao hade ju ente helle ätet sniglar.
Nä fy farao, näenäenäe, då äder ja före pittamadRäd(d)isa

Rädisa eller räddisa? Fonetiskt alltså. Vissa säger kasse, andra kasche. Vissa säger presenning, andra press-enning. Vissa säger kex, andra checks. Vissa säger Ursäkta?, andra Ey, öh!.

Vissa är smarta, andra dumma. Vissa är snygga, andra är fula. Ungefär så ser jag på det. Jag säger rädisa och jag är snygg.


Hur jag kom att tänka på det? Åt nyss vårullar med ris, persilja och rädisor. Konstig kombination tycker du, underbart tycker jag. Fyra goda ingridienser kan inte bli fel. Godis, chips, nötter och parmesan skulle säkert också fungera. Öl, vin, mjölk och whiskey också.

Workwork

Fick förlängt på jobbet idag, jobbade till 16.00. Nice. Imorrn är det 14-19 som gäller, så det blir några pengar där också. Ännu mer nice.

Tja, det var väl bara det.

Mus för 20

Köpte ett visningsex idag för 20kr. Riktigt fin faktiskt, en så kallad "gaming mus" med ett par fler funktioner. Visst, modellen har något år på nacken, men funktionen är ju densamma. Visningsex my ass förresten, är i perfekt skick, men billig var den. Tack!

Jobbade idag till 20:15, kom hem 20:45. Ska upp igen 05:40, men jobbar bara till lunch. Får nog bli lite film och sömn efter det. Efter gårdagens uttömning sov jag nästan 11h innan jobbet idag. Så jäkla gött! Var fortfarande sovatrött när klockan ringde, men kunde få ner fötterna på golvet och häva mig upp :)

Tror förresten magens muskler töjt ut sig på något sätt efter förra veckans sjukdom och svullnad. När jag står upp och slappnar av kan jag nästan ställa ett fullt vattenglas på magen utan att spilla. Det är illa. Nästan som om jag fött barn. Ännu mer illa.


Tvingar mig att...

Sitter just nu, 19:41, och tvingar mig att vara vaken. Ögonen nästan säckar ihop av sig själva, men jag håller dem öppna. Så sinnessjukt trött. Sov megakasst inatt och hade rätt mycket att göra på jobbet. Somnar jag nu vaknar jag ju senast 06 imorrn, inte så bra när jag jobbar till 20:30. Så jag måste tvinga mig lite till. Det vore kul att se Desperate Housewives (japp) ikväll, men det är tveksamt om jag orkar hålla mig så länge. Måste.

Varför studsar de?

Varför studsar de fram? Äter de gummisnoddar till lunch eller har de tejpat fast studsbollar under skorna? Dåliga höfter verkar de också ha - släpar de sig fram långsamt vaggar de så djupt att öronen nästan slår i marken. Av någon anledning är studsandet mer ett vaggande då de släpar sig fram ensamma, men när de blir flera studsar de som aldrig förr. Till och med när de står stilla, men nu är det armarna som studsar i takt med munnen. Underligt.

Blocka ny reklam

En ny reklam poppade upp i inläggssidan. Tycker inte om. Förstör inte bara min blogg, även om det är det som stör mest. Alla som använder någon slags reklamblockerare (Sofie t.ex. :P) kan lägga till

*static.lycos-europe.net/*

i blockerinslistan så visas inte skiten något mer.

1. Tryck på pilen bredvid den röda stoppskylten uppe till höger i Firefox (där det står ABP)
2. Välj inställningar
3. Dubbelklicka på Lägg till filter...
4. Lägg till ovanstående text (inklusive stjärnorna)
5. OK

Klart!

Livets härligaste

Uuuummm, Sofie påminde mig i en kommentar om nyponsoppa med mandelbiskvier, mums! Ordet är sjukt ful (biskvie), men det är sagolikt gott. Ett måste till nyponsoppan när man var liten, men varför inte nu? Förpackningen har, om jag minns rätt, inte ändrat på sig det minsta. Blå plast med ett litet utsirat fönster, innanför ligger härligheterna. Ibland hade man väl även grädde?

Vad är ett långt liv med glada kranskärl mot nyponsoppa+grädde+mandelbiskvie?


En ny variant

Försöker mig på något nytt för att få folk att kommentera, eller i alla fall trycka sig förbi förstasidan. Antalet kommentarer är nu dolt, så ni måste gå in på inlägget innan ni ser om det är en kommentar eller inte. Måste man gå in på inlägget är ju halva jobbet gjort, så kanske bemödar sig någon mer(?)

Japp, det sista var en pik!

Nakenhet

Shit vilken irriterande film - The Quiet Earth. Bra som attan också, tänkvärd. Älskar för verkligen äldre filmer, de är så... opretantiösa. Kläderna ser ut som fan, flintskalliga fyrtioåringar får huvudrollen och nakenhet bara är. Ingenting mer, det bara är. I den första scenen vaknar den flintskalliga fyrtioåriga huvudrollsinnehavaren upp näck i sin säng. En såndär lagom kropp, inte smällfet, men absolut inte vältränad. Inget fokus på underdelen för den delen, snoppen bara är där för att han vaknade utan täcke. Långt bak i filmen filmas det bröst också, men bara för att de finns där på kroppen - inte för att det är bröst. Exakt på kanten till bildrutan, inget speciellt, de bara är. Visar en tjej bröst i en film idag är hon för det första extremt vältränad, brunbränd, sminkad med vattenfast smink och går svankande upp ur en pol med vajande höfter. Gärna i skymningsljus också så att så många "sensuella skuggor" som möjligt visas. Eller killarna måste häva sig upp ur poolen med pumpade muskler och inoljade bröst, gärna med Inner Circles Bad Boys dunkande i bakgrunden. Nej, opretantiös nakenhet sätter verkligen standarden på en film.

Visst ja, The Quiet Earth var det. Från 1985 med skådespelare jag sett i bara några andra filmer. Zac vaknar upp en morgon och undrar varför klockan inte ringt. Han ringer kontoret och ingen svarar. Radion har inga sändningar, inte TVn heller. Utomhus ser han inga människor, inga djur, ingenting. Han åker till en bensinstation som är helt tom. Tar bilen till stan, möter inte en själ. Han är ensam kvar på jorden, alla andra har bara försvunnit.

Extremt enkel film egentligen, men tänker man en extra gång stämmer det inte riktigt. Vad är det som händer egentligen? Är historien verkligen så "enkel" som den utger sig för att vara? Slutet förvånar också, minst sagt. 6/10 om man bara tittar hjärndött på den, 8/10 om man funderar lite.

TANKA!
Woho!

Vaknade idag och var hungrig, woho! Ingen feber och bara lite svullen mage, men nu kan jag iallafall stå upp ordentligt :) Inget jobb ändå som sagt, men kanske lika bra det. Dagen bjuder väl på en hel del vila, men ska ta mig utanför dörren ett tag och rasta benen är det tänkt.

HELT OTROLIGT!

Det här är fan helt jävla otroligt! Nästan FÖR otroligt för att det ska vara sant, men han verkar verkligen finnas! En sökning på google ger en hel del träffar, många till riktigt stora tidningar, och jag såg även ett par artiklar om honom, så inget hoax här inte!

H e l t j ä k l a o t r o l i g t !Artikel i New Scientist
Sky News
Telegraph

Nattmat

När alla andra tar sig hem från krogen, äter på McD, Max eller BK kastar jag in en Coop Mozarell pizza i ugnen. Första målet mat på tre dygn nu. Åt en pannkaka tidigare idag i ett infall av tvång, just då fick jag inte ned mer. Är helt sjukt svullen på magen också, det känns som jag har en riktig päronfigur. Det syns till och med i spegeln. Päronet alltså. Stenhård, putande och öm. Men ingen feber sedan klockan fyra idag, så får se hur det är imorgon. Är hemma då också hur som helst, så ingen press från jobbet annat än förlorade pengar. Har "tappat" 2800kr på lite temperatur.
Värt.

Penis

- Hi, I'm Dick Clark.
- Hi, my name is Jason Dick.
- Hej, jag är Anders Penis.
- Hej, jag heter Penis Andersson.

Vad låter bäst? Hur kan man döpa någon till Dick nu för tiden?

Andy Rooneys ögonbryn

Eller vafan, ögonbryn... en mer lämplig term vore väl weapons of mass destruction, eller varför inte psykologisk krigsföring. Invaderar USA Iran lär det ju skicka in Andy Rooneys ögonbryn först. Fy fan, har karln aldrig hört talas om sax? Pincett?


Känner DU igen dig? 1980-1995

Gen Y kräver/vill...
  • Få mer betalt
  • Ha flexibla arbetstider
  • Befodras inom ett år
  • Ha mer personlig, ledig tid
  • Ha tillgång till den senaste teknologin
De är självcentrerade och ställer många krav, "it is my way or the highway". Företagen anställer konsulter som ska försöka minimera och anpassa företaget till den nya krävande generationen. Gen Y kan översättas med I Generation, iGeneration, Digital Generation, Millennias, Generation Next m.m., alltså vi som är födda mellan 1980 och 1995. Svarar du Ja på ovanstående tillhör du den här generation även mentalt. Jag gör det. Gör du?


Sjukt

Här sitter jag igen, sjuk som vanligt. Svettas som en gris. Gick upp vid åtta bara för att jag frös så. Satte mig i duschen för värmens skull. Tog en treo och nu svettas jag istället. Ont i magen idag också. Drack ett par munnar vatten och det känns som magen spricker. Sökte på "feber" och kom in på "oklar feber" som tydligen är ett sjukdomstillstånd, där det stod "Oklar feber (feber incertae cause) brukar definieras som dokumenterad kroppstemperatur över 38,3 grader vid flera tillfällen uppmätt med rektal termometer under en tidsperiod om minst 3 veckor." Vafan, tre veckor? Jag håller på att dö här!

Vinterkräksjuk? #4

Fan. Just efter det förra inlägget tog jag en dusch och febern kom igen. Har legat ner sedan dess. Inte speciellt ont i magen, så jag börjar undra varför i hela helvetet jag har feber? Vinterkräk kan jag ju inte ha, så vad har jag? Febersjukan?

Har frusit klart nu, tagit tablett och svettas istället. Måste nog ringa in till jobbet snart också... tror inte att jag är så fit att jag kan arbeta imorgon. Men det vet jag ju inte. Vill verkligen jobba, dels för att göra någonting, dels för 1300kr. På en dag. Vill inte vara utan :(

Vinterkräksjuk? #3

Igår kväll satt jag som kanske bekant vid datorn med lite feber, men ingenting allvarligt. Så fick jag världens magont. Var tvungen att lägga mig i fosterställning och bara tycka synd om mig själv. Självömka. Började frysa - febern steg snabbt. Krängde på mig underställ, lade mig under duntäcket och det tjockta överkastet, frös ändå. Somnade till slut vid 23.30. Vaknade i morse av världens svettattack. Idag vaknade jag 11.00, vilket med lite enkel matematik blir nästan 12 timmars sömn :) Nu gör det ont i kroppen som aldrig förr, men bara för att jag legat ner så länge. Ingen feber, inget magont. Ingenting.

Är jag frisk nu?
Har jag ens varit sjuk?


Vinterkräksjuk? #2

Spinner vidare på förra inlägget, lite svårt att tänka på någonting annat liksom. Tog en skål yoghurt (fan vad fult det stavas förresten) förut under en stund av friskhet; ångrade mig strax efteråt. Fick sjukt ont i magen, och har det fortfarande. Har legat ner i tio timmar nu, så känner att jag ändå måste röra lite på mig. Eller ja, sitta upp. Sitta här. Det moler och värker, men inte direkt kräk.

Dagens mat: 06:00 två smörgåsar, 10:00 proteindryck, glass under dagen, 19:00 yoghurt. Det här är inte alls bra för träningen :|

Vinterkräksjuk? #1

Jag tror inte det är vinterkräksjukan, men kanske? Börjar inte det alltid med magsmärtor, kräkning och diarré? Hade typ yrsel på jobbet i morse, gjorde lite ont i magen, började kallsvettas och blev allmänt andfådd. Trodde det berodde på de senaste nätternas brist på sömn och jobbade klart det korta passet till 10.00. Åkte till besiktningen och kände mig rätt frisk, inga problem alls. Hemma vid datorn gick det en timma och sen kände jag febern komma rätt snabbt. Inte hungrig alls, även fast det då var 6h sedan jag åt. Drack proteindryck, satte på en film och lade mig i sängen. Blev sämre och sämre, men bara febermässigt. Tagit Ibumetin nu, så inga problem alls att vara vaken. Har ju liksom inte ont någon annanstans. Lite huvudvärk bara, men inget allvarligt. Det talar väl som tur är emot att det är vinterkräksjukan då man väl får ont som attan i magen först, det hade ju jag bara lite i morse. Underligt bara hur febern kunde komma så fort. Matförgiftning (igen) har jag tänkt på, men Emma har ätit samma saker som mig de senaste dagarna. Åt fryst kycklingkorv till lunch igår i och för sig, men det kan väl knappast vara någonting.

Emma gick och köpte glass, så det har jag ätit, men är inte sugen på någonting annat. Glass och nyponsoppa. Dricker även mycket vatten, så det är lugnt mamma :)

Oj, långt inlägg om egentligen ingenting. Tagit ledigt imorrn hur som helst, har ju ingen aning om hur det här kommer att arta sig.

Läsa bloggar

Kom förresten på att jag ibland läser bloggar nedifrån och upp. Inte hela bloggen då (som ju kanske vore rätt logiskt när man tänker efter), men själva inläggen. Själva texten. Underligt.

Ungefär lika underligt som att man nästan alltid börjar längst ner till höger när man löser korsord, trots att det måste vara mycket bättre att starta uppe till vänster.

Utan anmärkning!

Bilen är nu besiktad, utan anmärkning! Woho! Skönt som gatan kan jag lova. Jag var orolig för CO-halten eftersom jag pillat så mycket med förgasaren, men värdet hamnade på 3.5 och 4.5 är gränsvärdet. Det kan ha spelat roll att jag blandade i ~25% ren E85 i tanken, men det talar vi tyst om. Jag kommer aldrig att besikta den här bilen igen. Ojämn bromsverkan fram bara, men det får den nya ägaren komma på själv vid nästa besiktning. Elakt? Nee. Orka skruva när man kan undanhålla information (inte ljuga). Såg lite olja under bilen också, på motorblockets undersida, men det är också som det är. Lite olja dricker gamla bilar. Har inte behövt fylla olja på säkert 10 månader, så det är ingen fara. Den är från -84 för bövelen! :) Besiktningsgubbarna trodde att jag justerat mätarställningen också, men jag försäkrade att det inte var så och de skrattade. Inte åt mig, utan åt bilen.

Nu är jag sinnessjukt trött. Har sovit alldeles för lite de senaste nätterna, trots att klockan varit ställd på 05:40 flera nätter i rad. Imorrn är det jobb 12-20, lördag 07-16 och söndag 10-15, bara för att hålla er uppdaterade.


Det högg till

Fick nyss mail från den gamla handledaren som skrev att han inte får ihop de data jag presenterat med de data han har i sina excelblad. Förhoppningsvis är hans excelblad bara gamla och utgångna, men man blir ändå orolig. Eller nej, det hugger mer till. Slår som ett hagelgevärsskott rakt i magen. Har jag gjort fel? Alla uträkningar, igen? Förtjänar jag inte mitt betyg? Är mitt jobb värdelöst? Mailade tillbaka allt jag hade, så förhoppningsvis hör jag inte från honom igen, en återkommande tanke jag haft de senaste månaderna. Så hemskt bara, hur någonting så litet kan göra så ont.

Troligtvis förstår han ingenting av mina blad. Jag gör det inte. Samma vecka som jag skrev om nästan hela arbetet planerade jag för flytt och städade lägenheten. Skrev och övade även på redovisningen. Allt på sju dagar. En vecka. Tidsbegränsningen gjorde att jag skrev och räknade samtidigt. Skrev en mening, kom mitt i en fras på att värdena måste räknas ut, räknade och fortsatte skriva. Skrev en mening till och kom på att värdena tre sidor tidigare måste ändras, analyseras och presenteras på nytt, nu med någon annan vinkling. Detta innebar såklart att meningarna och värdena i efterföljande stycke måste skrivas och räknas om, och allt snurrade runt. Summan blev att beräkningarna blev där de blev, på den flik som råkade vara öppen. Kaos.

Det maler fortfarande, trots att jag skrivit av mig. Fan. Nästan lite som panik. Längtar till imorgon, 05:40 är det uppstigning. En annan sorts värk: mördande muskler och röda ögon. Jag vill bara lägga våren/sommaren 2007 i glömska, bara sudda ut det ur känslominnet. Vad skönt det vore! Menmen, bara ormen sover håller jag känslorna i schack. Bara den inte vaknar igen. Kanske skulle ringa Telenor imorgon, spärra inkommande nummer. Kanske lägga in filter i mailen, sortera ut det inte önskvärda. Så enkelt. Gömma sig. Så fegt. Ta hand om problem har alltid varit min melodi, det vore väl fan om jag inte skulle göra det igen.

Film igen

Såg den på TV häromdagen, King Arthur från 2004. Just då tyckte jag att den var helt ok, lite väl symfoniig (nytt ord) och klatschig ibland, men helt ok. Skönt "verklighetstrogen" och med fötterna på jorden, men bara slagsmålsscenerna stod ut. Men så har jag märkt att jag sitter och tänker på den hela tiden. Kanske har hjärnan tagit bort det symfoniiga (där kom det igen) och klatschiga, men nu helt plötsligt är den riktigt jäkla bra. Hur bra var den egenligen? Just nu skulle jag nog gett den åtta av tio, men när jag såg den sex, kanske sju.

Hur bra eller dålig den nu än var berikade den min historiekunskap. Nu vet jag vem Merlin, Lancelot och Guinevere var, alltid något. Mads Mikkelsen imponerade som vanligt, men nu helt utan ord. Eller ja, kanske totalt tio.

Tanka

King Arthur

Världens bästa låt

Fick av någon anledning låten i huvudet idag. Så helt underbart bra. Kommer ihåg att den finns med på min enda Absolute Music skiva, nummer 16 i ordningen, den som går i orange/hudton med färgglad Slinky (leksaksspiral) som formade sexan i numret. Nog min mest sönderspelade skiva under hela min uppväxt. Spår ett var Fred Murcery - Living on my own, och efterföljande spår var Pet shop boys - Go west. Inte så otroligt att jag minns det med tanke på att skivan gick var 24/7 i ett par år. Just Staffan Hellstrand har jag för mig låg på spår nio :)

Hur som helst, måste bjuda på en liveversion av låten. Sjung med!Tänkte även tidigare idag på Stefan Andersson - Anywhere is paradise, en låt jag anser vara en av de bästa som någonsin gjorts. Jag varvar alltså Stefan Andersson med Meshuggah och Arch Enemy... :) Vissa låtar bara är världens bästa, trots att de inte faller in i favoritgenren. Anywhere is paradise är en av dom. Skickar upp en liveversion av den också, gemytligt inspelad i en park och filmad med handkamera. Njut!Jag trodde förresten att jag aldrig skulle få se mamma stava fel, men äntligen! :P

Alltså seriöst

Seriöst, Alfons... Emma satt bakom, såg inlägget och kommenterade bilden "Vadå? Tycket du om Alfons?". Jag fick snabbt förklara inlägget, tittade en gång till på bilden och såg... vad sjukt jävla ful han är. Ansiktet som en pannkaka, öronen som en nallebjörn och håret som en spikmatta. Äckliga långa armar och vidriga händer. Seriöst, vad är det men händerna!? Alltid samma stickade, skitbruna tröja också, säkert bara för att dölja allt snor (visst pillade han alltid i näsan?). Ögonen vill jag inte ens komma till... sill någon?

Jag grät

På tal om trångsynthet, tänker ibland på hur jag grät (stortjöt) av när brorsan upplös mig om att jag inte alltid kommer att avguda Alfons Åberg. Jag tyckte verkligen att han var världens mest elaka människa som kunde säga någonting sådant. Så jag grät. Nu står jag knappt ut att ens höra signaturmelodin, även om han mest gestaltade sig i böcker när jag var liten. Man kan nästan säga att jag hatar honom, hans sågar och hans hashpiprökande farsa. Så brorsan, jag hade fel. Alfons är inte gud.

Fick även händerna på en tidning Kalle Anka & CO häromdagen. Den sög den också. Så där riktigt riktigt tråkig. Underligt, man kanske blivit gammal. Eller ja, äldre i alla fall.

Men, jag kommer aldrig att sluta älska saft, inte heller att äta i sängen. Väck mig när jag slutar med det, snälla?


Narnia

Världens längsta titel gör att jag kortar ner rubriken lite till bara Narnia (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe). Det var alltså dagens film. Riktigt skit tyvärr. Eller egentligen jättebra, men lite svårt att placera den bara. Helt klart en barnhistoria, men knappast en film för barn. Ett enormt episkt slag i slutet av filmen med svärd, blod och borthuggna hästben gör väl att det inte passar sig för de allra minsta, men vaxade plastsvärd, röda pilbågar och magiska droppar av trollslände-"juice" och oändliga vidder med storslagna crescendon (plural av crescendo?) gör att folk över 15 år tröttnar rätt rejält.

Kommer ihåg när jag läste böckerna för säkert tio år sedan. Minns jag rätt läste jag dem två gånger i rad, helt förtrollad. Trodde att jag var den enda som läst serien och fick en smärre chock för något år sedan när den kom på bio. Underligt hur naiv man är.


Aaaaah!

Irriterande. Glömde bort att posta inlägget jag skrev, stängde bara ner. Men jag skrev om att det ikväll är fest hos Danne, trollkonstnären. Kul. Träffa Lina, kul. Biljetter till en klubb, kul. Ska på stan nu. Mindre kul, men måste.

Nu ska vi se om jag kommer ihåg...

Sent...

Alldeles för sent, jag vet. Har försökt, men inte lyckats. Vet inte vad jag ska göra nu, kanske dricka lite varm mjölk som de gör i alla barnfilmer. Hur pigg som helst. Hade någon velat spela badminton skulle jag vara på. Fest imorrn, så måste vara lite utvilad tills då i alla fall, annars blir det ju inte så kul. Har hela dagen på mig imorrn att vila på, så ingen fara där, men det är så sjukt tråkigt att vara vaken när ingen annan är det. Av någon anledning känner man ju även en enorm skuld när man inte kan sova, till vem vet jag inte riktigt. Ska ju som sagt inte göra någonting på hela dagen imorrn annat än kanske handla, så det ÄR ju lugnt, men varför känns det inte som det? 03:33, ish.

Sex till funktionshindrade

Är det av sympati till "stackars funktionshindrade" man röstar Ja, eller är det för att gardera sig om man senare i livet själv skulle bli just det?

image93

Expressen

Ryss vs. Dobby

Robban lade upp den här videon, kom helt osökt att tänka på Potter-figuren Dobby. Någon? Hur kan man förresten vara så nöjd när man sjunger så dåligt att man hela tiden måste skratta åt sig själv?


Backstreet Boys... typ

Om det inte var för att hon var tjej skulle man kunna missta henne för äkta vara. Jag har inte tittat igenom hela, pallar bara inte med det. Känslan man får är ungefär som att åka förbi en bilolycka - blunda och glömma eller titta och låta ögonen blöda. I det här fallet även öronen...
Det blir sjukt mång inlägg idag igen, stay tuned! Har inte så mycket att göra... :|

Vad heter sveriges drottning?


Beatboxing, kitchen style


Särskrivning, bra?

Funderade kring om "så här" och "så där" ska skrivas isär eller ihop, alltså till "såhär" och "sådär". Själv har jag använt båda delar olika gånger, men tänkte att det säkert måste finnas en regel. Google gav svaret såklart.

Så här
och så där skrivs vanligen i två ord. Regeln är att ord där betoningen är starkast på det första ordet ska skrivas ihop, t.ex. alltför. I så här ligger ju den starkaste betoningen på det andra ordet, därför skrivs det isär. Därtill finns en mängd ord där hopskrivning används, trots att de bryter mot regeln, t.ex. dessvärre, ibland och tvärtom. Noteras ska väl även orden "isär" och "ihop" där betoningen ligger på det andra ordet och ska skrivas "i sär"...

Datorighet

Har hittat på ett nytt ord - datorighet, vilket kan jämföras med människans personlighet. Min dator har en speciell datorighet. Igår crashade ett spel och Winlogon.exe tog efter det 95% av minnet i datorn. Jag startade om, komm till skrivbordet sedan startades datorn om igen automatiskt. Så blev det hela tiden, kunde inte använda datorn alls. Efter en del pill fick jag igång den smärtfritt, så nu rullar allt på igen som om ingenting hade hänt.

För en vecka sedan stoppade jag in en kortläsare i datorn som jag fått av Robban. Alltså inne i datorn, direkt på moderkortet, men den fungerade inte alls. Idag, nyss alltså, när jag startade datorn hittades den och den fungerar problemfritt. Jag har startat om datorn med kortläsaren istoppad säkert 10 gånger och det har inte fungerat en enda gång, men idag valde den att starta. Det här är alltså datorighet.

Makt

image92

Porrsurf

Var på bibblan idag, och vad ser jag? En man på kanske 50år som sitter och surfar på någon billig eskortsida. Visst, inte porr, men lättklätt. Eller nja, fullt påklädda tjejer, men med ett specielt syfte. Hann (tyvärr) titta tillräckligt länge för att se honom klippa och klistra med kontakternas mail-adresser för att spara i ett dokument. Jag vet inte riktigt vilken känsla jag får - är det vidrigt och äckligt eller bara... ledsamt?


Så uppenbart självklart

Underlig svenska, men det ger sig när ni ser Snopies blogg. Vänta, tryck inte än. Kvinna, 38 år, bor i Malmö med barn. Tycker om whiskey, barn och fotboll. Favoritfras "Även den glamoröse går på skithuset!!!". Sådär, nu kan ni trycka.

Jag hade tänkt lägga in en bild från hennes huvudsida här i min blogg, men klarar inte av det. Tekniskt är det enkelt, men pallar bara inte.

Blåsjobb

Jag börjar tröttna på att bo här. Är det inte sopbilen som står och pressar sopor ~20min är det gubben med lövblåsen. Oftast båda två, samtidigt. Det kan omöjligen finnas så mycket löv att det måste blåsas varje jävla dag. Straxt efter irritationen lagt sig ler jag ändå lite till minne av Davids kommentar när han såg en lövblås: "Fan, ett sånt där jobb vill jag ha, ett riktigt blåsjobb"

Vad gör man förresten idag? Tja... film?

Active stud

Såg nyss Goodyears reklam för sina nya vinterdäck. De är tydligen utrustade med en tekniknologi de döpt till Active stud...

Spara energi eller bara lat?

När jag lagar nudlar kastar jag först i ett par ägg i vattnet, låter det koka upp och kokar i sex minuter. Tar upp dem med sked och lägger dem i en skål med kallt vatten. Samtidigt lägger jag nudlar i kokvattnet, kastar i frysta grönsaker och kokar klart. Tar ur nudelmixen och äter ur skålen där äggen låg. Skär nudlarna med samma kniv jag sedan använder till leverpastej.

Lat eller energisnål? Bekväm eller ekologisk? Kanske båda?

Dagens skratt


Har jag?

Har jag redan postat ett inlägg idag?


Bättre än Britney Spears

Låten är rätt go ändå, bättre blir den här.


Ny design

Eller det kanske är att överdriva, bytte bara headern. Tänkte byta lite då och då, nu är det den här som gäller ett tag. Tycker nog mer om den förra med moln, men omväxling förnöjer :) Har lite idéer om vad man mer kan göra, men det får vänta till motivation och ork kommer över mig. Det händer väl ungefär lika ofta som det regnar i öknen eller Bert Karlsson blir kallad vacker, men det händer. Någon gång per år kanske det regnar i öknen och någon full, sorglig människa under pistolhot kanske någon gång sagt någonting som kanske kunde tolkas som "vacker". Vem vet.

Ledig en hel jäkla vecka. Inte alls kul. Trivs på jobbet och trivs med pengar på fickan. Troligtvis ringer de in mig för minst två dagar, men tråkigt att vara oviss. Lite mat nu, lite spel och mängder av sova. Det tär på kroppen att vara vaken.

det är ledsamt

Asgarv!

Sitter och surfar på bloggar och hittar mängder av sköna videos, den som tog priset den här gången är


Det kan förresten bli sjukt många inlägg idag, stay tuned!

Världens snyggaste blogg?

Ja, vilken är världens snyggaste blogg? Har tittat runt lite på olika bloggsiter men inte hittat några speciella. De flesta kör standardutseendet, vissa ändrar färger och ännu färre ändrar kod, bilder, upplägg och funktioner. Vore kul att se! Några sjukt snygga hemsidor har man ju sett i sina dagar, men aldrig riktigt fina bloggar. Tips tack!

Snö idag ja. Jag som flyttade hit endast för att slippa snön. "Här nere i söder kommer det aldrig snö" hette det, men de på jobbet erkände idag att de ljugit. I morse när jag åkte till jobbet låg snön på bilen, dessutom börjarde det snöa allan när jag åkte iväg. Hagla gjorde det också en snabbis. En bilfärd som normalt tar ungefär tio minuter tog idag femton. T o m chefen kom för sent.
Det börjar bli riktigt roligt på jobbet också, kan svara på en hel del nu. Nu står jag inte som ett fån varje gång någon frågar någonting, utan jag kan faktiskt en jäkla massa nytt. Kul!

Piano

Uppe tidigt idag igen som sagt, bara för att hitta ett underbart pianostycke på Youtube. Animeringen är gjord av någon amatör, men den är väldigt stämningsfull den också! Tårvarning!


Upp imorrn igen

Idag fick det bli Pursuit of Happyness. Japp, filmen stavas faktiskt så. Happyness. Baserad på en verklig berättelse, Will Smith kämpar sig upp från ingenting till... tja, se själva. Jobbar med att sälja sjukhusmaterial, det går åt pipan, frun skiljer sig, han är kvar med en son på fem år, allt går utför, de bor på gatan och han kämpar för att gömma det för alla andra. Sjukt enerverande historia som vinner rätt mycket på att den är baserad på en sann berättelse. Det kom nästan en tår ibland, men bara nästan. 7/10 får den av mig. Detta kan jämföras med Transfomers jag och R såg förra veckan som får 3/10, varav 11p går till specialeffekterna. Filmen i sig får alltså betyget -8p...Imorrn bär det iväg 05:40 igen. Tungt värre, men slutar redan vid 13:00 så det ska väl gå bra. Rätt skönt att komma upp faktiskt, i.a.f. på ett sätt. Inte på ett annat. Magen skriker i vånda, ögonen i förskräckelse, men när man väl satt fötterna i golvet och fått en dusch går det bra.

För alla som inte trodde det...

... jag ÄR faktiskt uppe så här dags! Morgonen börjar osedvanligt bra: lyckades somna vid 01.45, vilket ger 4h i sängen, gick upp och stekte ägg som rann ut och fastnade. Kastade dem och fick nöja mig med smörgås och te.

Hatar förresten folk som stavar te "the" och "tee"! Djupa tankar på morgonkvisten...

Billig elektronik!

Sorry Clas, men måste tipsa om Katshing.se som en kund rekommenderade mig. Galet billiga mobiltelefoner och annan elektronik! Blir lätt att man kikar in där nästa gång det är dags att handla prylar.

Vad jag gjort idag? Sov oändligt länge, vilade lite till, gick ner på stan när E sökte jobb, lagade lasagnette(!) och väntar nu på att åka och träna. Axlar och bröst idag, har förjäkla ont i knäna av och till. Idag gjorde det ont, hoppas att det går över till imorrn och helgen när jag jobbar. Har fått ut schema inför julen också och det blir en del, speciellt sista veckan. Är uppskriven på jobb nästan hela vecka 51, så vet inte riktigt när jag åker norrut. Jobbar till 18 på söndagen, så det blir nog en bilfärd under julafton. Vill absolut inte sitta i Volvon under färden, så det får nog bli ett bilköp innan dess. A6, A4, Passat, E46, 9000, S70 står på menyn, får se var det slutar :)

Jokela School Massacre

O fy fan! Förlåt mamma, men här måste det faktiskt sväras lite. Fy fan! Kommer hem efter en lång arbetsdag och vad ser man på Expressen, Aftonbladet och DN? En skolmassaker i grannlandet! Nio döda med gärningsmannen inräknad. Kom över lite exclusive stuff rätt enkelt, en hel del rätt sjukt. Bilder på gärningsmannen, en video där han skjuter sönder en pumpa med pistol och vinkar till kameran, samt det kanske mest sjuka: en del textdokument, bland dem ett tre A4 långt manifest på engelska. Även ett dokument kallat "Attack information.doc" där han prydligt radar upp "information" kring massmordet:

Event: Jokela High School Massacre.
Targets: Jokelan Lukio (High School Of Jokela), students and faculty, society, humanity, human race.
Date: 11/7/2007.
Attack Type: Mass murder, political terrorism (altough I choosed the school as target, my motives for the attack are political and much much deeper and therefore I don?t want this to be called only as ?school shooting?).
Location: Jokela, Tuusula, Finland.
Perpetrator?s name: Pekka-Eric Auvinen (aka NaturalSelector89, Natural Selector, Sturmgeist89 and Sturmgeist). I also use pseydonym Eric von Auffoin internationally.
Weapons: Semi-automatic .22 Sig Sauer Mosquito pistol

image86


Galet! Antar att det inte är någon idé att dölja namnet eftersom det säkert släpps inom ett par timmar av polis och tidningar.

Uääääääääääää!

Lite slösurf så här innan jobbet, läser på DN och ser det värsta... Kvinnan heter Kim Goodman och kan tydligen utföra lite tricks med ögongloberna. Inte så mycket mer att säga, bara titta på DN.se (bättre upplösning, lite längre) eller Youtube nedan.


Gamla människor luktar

Varför luktar alla gamla människor likadant? Nu menar jag inte själva kroppen i sig, utan mer parfymen de använder. Tror jag. Skumt.


Ögat är dött

Nästan i alla fall... det började som en tunn mörkt blodröd spricka, nu är det mer utspritt. Började för någon veckoa sedan, har spritt ut sig mer nu. Visst har man haft ett rött öga förut, men aldrig så här stort och så här länge! Förresten, visst har jag fått grönare ögon ju äldre jag blivit?

image85

Nazism i Malmö

Lyssna ett par gånger så förstår du... :)


D-uppsats klar!

Visst ja, höll på att glömma, har fått betyg på exjobbet! Woho! Sitter i en underlig sits nu bara - ska jag skriva klart det handledaren ville (~15-30min jobb) eller ta mitt betyg och checka ut? Rent "lagligt" har jag ju fått mitt betyg och jag behöver inte lämna in någonting, men det vore rätt skönt att lämna in och få ett ok på det. Hur tråkigt det är att rätta den sista delen märks rätt tydligt i.o.m. att jag fick returen för 3-4 veckor sedan, men samtidigt vore det skönt att få klartecken bara på att det är bra och klart.

... vilket betyg jag fick? Vad tror du? :P

Heavy metal

Störd människa. Som sångare i Gorgoroth, Gaal blir intervjuad inför dokumentären "True Norwegian black metal".  Han tar med filmteamet upp på en bergstopp, vilket innebär en lååång strapats i nordiskt klimat. Filmteamet är rustat för en liten promenad på sin höjd, några verkar t.o.m. börja grina allteftersom Gaal stenhårt marsherar vidare mot toppen. Kika för övrigt in hatet efter frågan "Do you get frustrated being one of the very few people who is worthy of being called the elite?" som ställs 06:20, varefter han sitter tyst, helt tyst, i över tre minuter, dricker en zip vin och filmen tar slut :D

Eller varför inte svaret på frågan "What is the primary idea that fuels Gorgoroths music?" i nedanstående clip. Någonting säger mig att han tar sig själv på alldeles för stort allvar :D


"Jävla skitgrej!"

"Jävla skitgrej, gick sönder första gången jag använde den!"
"Hm, underligt, de brukar hålla, men jag ser ju klart att det är ett konstruktionsfel i metallen"
"Ja, jävla skit. Jag vill inte ha en ny heller, ska byta till ett annat märke, vill inte ha det här jävla skitmärket"
"Ok, men det här verktyget ingick ju i en komplett sats för 198kr, det går inte bara att få ut pengar för en del i satsen"
"Det är bara den här jag vill lämna tillbaka"
"Alla andra delar i satsen är av samma märke...?"
"Jag vill bara lämna tillbaka den här!"
"Och du vill inte ha en ny?"
"Nej"
"Vänta lite..."

Ringer chefen som meddelar att han måste lämna tillbaka hela satsen för att få pengar tillbaka, annars får han nöja sig med en ny tång.

"Chefen säger att hela satsen måste lämnas in för att du ska få pengarna tillbaka då tången ingår i en sats om 12 delar"
"Men jag vill ju bara ha pengarna tillbaka för den här tången!!?"
"Jo, men du har betalat är ett paketpris, det finns inget pris per del"
"Jävla skitaffär!"
"Om du väntar lite så kommer chefen u..."
"Nu har ni förlorat en kund!" skriker han och rusar ut.
"... pp"

Jahapps, och kunden har alltid rätt...?
Och sorry mamma, hann inte använda mig av din teknik, han rusade ut... :)

Varför

Varför öppnar folk äggpaketen och kollar om äggen är hela? Av alla mina >6 ägg i veckan i >4 år (=1200 ägg) har jag aldrig, aldrig fått ett sprucket. Finns de ens? Går ägg sönder någonsin?

Varför står folk vid rullbandet när de betalar och inte framför kassan?

Varför lägger folk pengar på ett rullande rullband?

Varför borstar folk inte tänderna innan de kommer till mig och frågar om hjälp? Varför dushar de inte? Alls?

Och seriöst, jag vill verkligen ha svar på ti-to-ti-to alt. to-ti-to-ti... :|

Sur ärta

Skönt, fick precis en sur ärta i halsen. En ärta inslagen i slem och magsaft. Säkert gul när den kom upp. Myspys.

/Sur uppstötning


Hur låter ambulanser?

Sjukt irriterande. Har nog tänkt på det nästan varje gång jag hör en siren, ända sedan barnsben. To-ti-to-ti-to-ti-to-ti eller Ti-to-ti-to-ti-to-ti-to? Oftast hör jag det första först, men rätt var det är låter det som det andra. Gaaah!RSS 2.0