Brashelvete

Nej, jag har inte sett någon brasa. Får väl tända ett ljus och fantisera mig till att det var trettiotusen gånger större. Inte för att jag bryr mig mer än en alg i havet, men vissa verkar ju tycka att det hör till. Har nog inte sett en brasa på säkert fem-sex-tolv år? Om jag tittat på en med någon senare än så ber jag om ursäkt, men jag har bara inte tankeverksamhet nog att lägga brasor på minnet.

 

Ingen sprit blev det heller. Och inte sörjer jag för det. Varma mackor och cola hos familjen Larsson var helt lagom en onsdagkväll. En extremt seg dag på jobbet har satt sina spår och jag har svårt att hålla upp ögonen. Imorgon är jag ledig som det ser ut nu och jösses vad jag ska sova. Jag ska sova till klockorna stannar. Tvinga mig kvar när benen värker och limma ihop ögonen för att somna om.

 

Lite varm choklad och TV nu kanske. SKa försöka flyta ut så mycket som möjligt och bara låta varenda muskel i kroppen slappna av. Undrar vad han gör ikväll. 

 


Ibland är det en tjock tioåring

Satt i kassan tidigare idag och tog betalt av lite olika folk. En uteliggare (troligtvis) med skitiga händer och stripigt hår, men ändå förhållandevis välvårdad, handlade någonting för lite pengar. Händerna och det smått avmagrade ansiktet var det enda som skiljde honom från en allmän hemafixare med dålig tvål.

 

Det bara högg till i mig. Inte för att han var uteliggare och hade det allmänt jävligt, utan för hans uppträdande. Ibland gör det ju sådär ont i en. Ibland av en tjock tioåring som slickar på en glass, ibland av en äldre herre som skramlar med pengarna i sin portmonä, men nu var det beteendet. Han verkade ursäkta sin existens. Nästan bugade när jag drog varan, bugade igen när jag tog betalt och bugade en sista gång efter växeln. Han tackade hela tiden och plirade på mig med vakna men slitna och ledsna ögon som upplevt alltför mycket. Hälsade trevlig dag och försvann ut bland folket som inte brydde sig.

 

Det är så mycket enklare när de stormar in, påtända, pårökta eller försupna, skriker och gormar, vinglar och för liv. Ett par steg bakom skymtas en väktare. Till gormande och skrikande blir det en sån skön distans, men den här gubben med pliriga och sorgsna ögon kändes så... närvarande. 

 

Och ingenting kan man göra.

 

Emma mötte mig på stan, vi tog en cheeseburgare på donken, gick till gymmet och sedan hem. Stannade till på Konsum för att handla lite mer gurka och morötter till den sista dipen sedan igår. Slängde oss i soffan och njöt. TVn surrade och jag ägnade några minuter åt att fundera på hur en 42" LCD skulle se ut.

 


Veckans godaste

Fun Light - Amazing Grape

 

 

Estrella Holiday Dip + gurka och morot

 

 

Gissa vad jag äter och dricker just nu? :)


Fånge i 24 år

Helt sjukt! Har ni hört? Karln höll sin dotter fånge i 24 år, våldtog henne och fick henne att föra SJU barn, varav ett dog och tre aldrig fick komma utanför källaren. De tre har alltså aldrig sett dagsljus. De övriga tre adopterades av pappan/morfadern och hans fru, gick i skolan och levde "som vanligt". Frun ska tydligen inte ha vetat om att pappan höll dottern och tre barn inspärrade i källaren, men hur troligt är det? Den älsta ungen är 19 år och har alltså aldrig satt sin fot utanför källardörren. VAR ÄR DEN HÄR JÄVLA VÄRLDEN PÅ VÄG?

 

Ondskans ansikte


Bil och träning

Bilen såld (den nyare), tränad och matad - dagen är gjord. Imorgon väntar en dag på stan med klippning, skoletning (nytt ord) (till E förresten, jag hittade ju mina förra veckan), lite mysmat, solning och träning. Dagen är smått planerad, men det handlar nog mest om kringspringning.

 

Volvon måste jag nog fixa till för att få ut några pengar. Många har hört av sig, men ingen fortsätter när jag nämner felen, trots att de får pruta i stort sett hur mycket de vill. Knepigt. Måste ta tag i det... inte imorrn, men dagen efter kanske. De åårnar sej.

 

Tack bror förresten för min fiffiga julklapp. Den används var och varannan dag! 


Större post

Skickar upp ett gäng klassiker i samma post ist :) Happy sunday!

 





HUMOR


HUMOR!

 En skön klassiker som jag inte hört på år och dar :)  Checka slutet!   

 


Humor



Recept

Jag förstår inte vad han säger, men lika bra är väl det :)

 


Fredagsträning

Japp, en riktig (stavade faktiskt "ricktig" först!) backslick - med tillhörande linne - körning såhär en fredagkväll: biceps och triceps. Det brukar pumpas armar friskt på fredag och lördagkvällarna, men idag var jag faktiskt nästan ensam med det. Jag vill träna, de andra pumpa upp inför kvällen bravader.

 

Båda bilarna ligger ute till försäljning, men det går segt. Flest har ringt på den billigare och äldre Volvon, men bara oseriösa. Har fått någon jävla pundarbrud efter mig också från ön i öst. Ringde igår på nyss nämnda bil. Inledde samtalet med att hon blivit lurad så många gånger och bara ville ha en ärlig försäljare. Efter jag intygat om att jag är ärlig och berättat om felen på bilen drog hon igång:

 

"Jo du vet, jag har ju liksom inga pengar liksom. Du vet, om jag skulle vinna en bil skulle jag vara tvungen att sälja den liksom, har liksom inte råd med försäkringen du vet. Du vet, det är liksom på den nivån vi pratar alltså. Jag är arbetslös och har två barn (den yngsta på två år), det blir ju inte så mycket pengar du vet. Men alltså, om jag köper den för 4000 [3500kr prutning], kan du köra ned den till Oskarshamn? Är det långt liksom?"

 

Eh, ja.

 

"Ok, ofan, var det så långt alltså. Men... alltså, jag vill bara ha en ärlig försäljare du vet. Alltså, det här med pengar. Men allså, skulle du våga sätta dina barn i bilen och köra? Har du barn förresten? Eh? Inte? Fan, där tappade du ett par poäng, hehe. Jo, jag förstår att den är gammal, men har man inga pengar vet du så får det bli så. Men alltså... aaaa, liksom. Jag måste ha en bil! Du kan inte sälja den till mig för att jag är tjej? Inte? Haha, nej, men snälla?"

 

Och allt i tre hundra. Första samtalet tog 10min. Fem minuter senare ringde hon igen, nu samma sak men i 7min. En vanlig bilkonversation låter ungefär "Hej. Du, är det något annat än det du skrivit man bör veta om? Inte? Ok, kan jag få registreringsnummret så återkommer jag snart. Är du hemma i helgen? OK, tack, hej" och tar <1min.

 

Eftersom bilen har ett rätt stort sentimentalt värde säljer jag den hellre för 2000kr till en entusiast än för 5000kr vem som helst annars. Underlig affärsmetodik, men så är det :) Men bara med den här bilen. Kolla vad fin den är! Ujujuj!

 

 image252


Summah

 image250

 

image251


Opera

Fy fan vad bra Opera är. Förvånas ständigt över hur jäkla smidigt det är. Hur folk kan hålla fast vid Internet Explorer är helt jäkla otroligt! Byt till Opera nu!

 

image249


Universum

Nedanstående är tagen av Hubble och visar ~10000 galaxer. Varje galax innehåller någon miljard stjärnor. Varje stjärna kan innehålla ett antal planeter och varje planet kan ha ett antal månar. Bilden är ungefär lika stor som en lillfingernagel på en utsträckt hand.

 

Det finns rätt många planeter i universum.

 


eBoostr

Lite mysko namn, men ett nästan måste att testa om man har ett USB-minne som 99% av tiden annars bara ligger. Programet fungerar på samma sätt som ReadyBoost i Vista - det använder USB-minnet som extra RAM-minne. Jäkligt nifty! Det står och rullar för jämnan nu hos mig på en 4gb USB-sticka, jag har alltså äckligt mycket "minne". På något sätt cachar stickan mer och rensas inte som vanligt RAM, sessionerna ligger alltså kvar längre än vanligtvis och ska snabba upp uppstart av program.

 

Om jag märkt någon skillnad? Tja, svårt att säga. Det känns som att allting startar typ dubbelt så fort, men det kanske bara är påhitt. Har alla tunga program igång nu samtidigt bara för att testa, samtidigt som jag zippar 20gb mp3. Cachefilen ligger på 1.5gb, så någonting är cachat och borde göra skillnad. Vad vet jag inte. Stickan får sitta kvar :)

 

TANKA från Rapidshare

 


Dagen

Fint med ljus himmel strax efter åtta på kvällen. Sommar!

 

Var nyss och tränade. Rygg och axlar bidde det, jäkligt nice! Rätt svalt på gymmet faktiskt, mot förmodan. Det luktade förvånandsvärt lite fot också, alltid trevligt. Hade väntat mig det värsta.

 


Spel igen

Jag skrev i förrgår om ett spel från addictinggames.com... har tagit mig till nivå 29 tror jag nu, bara sju kvar! Prio ett idag är att klara skiten. Måste! Men nu är det lite småpyssel på stan och däromkring. Träna och sånt. Hej!


Solsolsol

Vad gör man då? Det är ju inte som i Hjo där man kan gå ut på baksidan och sola och leka med sköldpaddorna. Tittar jag ut ser jag två torn på eon-verket titta över kanten på kontorslokalerna mitt emot. Ibland önskar jag att vi hade ett hus istället. Men var? Hur? Sitta ute bland betong, asfalt, tjära och bensin är inte så lockande, så det blir att man... tja, stannar inne eller går runt på stan (som för övrigt består av fyra stora gallerior).

 

Lindö åkte vi till igår, så det känns inte så kul att besöka igen.

 

Äh, jag åker till tvätthallen och fixar bilen. Duschar nog hemma först.

 

Visst ja, var ju på intervju/infomöte igår ang. lärarvikariat. Verkade... nja. Eftersom jag bara kan tänka mig gymnasie och till viss del även högstadie finns det ju såklart ingen som helst möjlighet att jobba i sommar (skolorna stänger). Fram tills dess kunde det bli något här och där, men bara sporadiskt. Troligtvis på någon problemskola eftersom jag är en av få manliga medlemmar i vikariepoolen. Att "binda" sig för sporadiska jobb som dessutom handlar med om föräldraskap än lärande känns inte riktigt jag. Kanske pausar jag "anställningen" där till i höst när det troligtvis blir mer på riktigt.

 

Men jag vet inte. Innan jag tar beslut måste jag gå runt och ha ont i magen en tid. Det hör ju liksom till.

 

Våga bestämma sig

 


Jeans

*asg* 

Robban och Marcus kommenterade jeansen i mitt förra inlägg. Den första tyckte att de var 70-tal, den andra att de verkade passa en kroppsydda jämförbar med Albin 5 år (mitten). Tydligen har den första aldrig hört talas om baggy och den andra om en teknik som kallas att "dra upp". Så maxlol på er! 

 

 

Sen finns det ju de raka jeans Robban använder. (Ja, det är han som är modell också.) 

 


Nya skooor

Yay, billiga som attan också :) De håller väl en halv säsong, men det får duga så länge! Riktigt heta tycker jag, vad tycker du?

 

image248


Spel

Bara adressen "addictinggames.com" borde ju få en att tänka både en och två gånger innan man börjar. Jag lyckades dock slita mig på nivå 11, men koden är uppskriven så snart fortsätter jag väl *suck* :)

 


Intervju

Ska på intervju imorgon. Eller "interjuv" som alla säger. Sveriges förfall... "interjuv, "pangkakor".

 

Lite splittrad till vad jag vill. Det skulle mest vara information imorgon, men vad gör jag om de frågar mig om tjänst? Vill jag? Eller vill jag inte? Jobbet jag har nu är knappast ett framtidsjobb, men ska jag bara för det byta till någonting annat? Efter en miljard liknande tankar har jag bestämt mig för att gå dit och ta det som det kommer. Höra vad det är först. Jag vet ju ingenting än så länge, bara att mina "kompetenser" såg "mycket bra ut".

 

Jävla tankar. Bort!

 

Sökte på "intervju" med Google och fick följande träff. Rätt skön bild :) Inte nödvändigtvis tjejen (Alba) i fråga utan mer bakgrunden :D

 


Snatteri!

Tog en snattare själv idag! Eller ja, jag såg och ringde väktaren som kom springande. Sjukt att man kan få en adrenalinrush av att se en skinntorr sjuttioåring plocka på sig en radio och i snigelfart hasa sig mot utgången. Det är ju inte direkt någon risk att han drar fram en yxa och tar någon gisslan. 

 

Men ändå. Han plockade på sig en radio, jag följde efter, ringde väktaren och guidade honom till säkerhetsrummet när gubben inte såg. Han filmades när han med kniv bröt upp ett par lådor med batterier(?) och gick mot utgången. Istället för att springa gick väktaren ut och grep honom. Gubben var tydligen efterlyst också för någonting annat någon annanstans, så polisen kom och körde iväg honom. Jag fick lite beröm :) Lalala, jag tog en refugeeee!

 

Senast igår rapporterade jag om ett annat snatteri, men då i lite vildare tappning. VIsst hittar man förpackningar nästan var och varannan dag som är tömda på innehåll, men att ertappa två personer i följd är rätt sjukt. Undrar vad som händer imorrn?

 


Lager 157;RAW

Jag kollade upp träffbilden i Google Analytics och har fått rätt många träffar från folk som sökt på "Lager 157 raw". Gjorde en snabb sökning själv och... ja, se resultatet. Häftigt! :D

 

Jobbade 7-17 igår, pust. 10h en lördag! En solig lördag! Idag är det lika soligt, men ska såklart iväg och jobba igen. Imorgon jobbar jag, så då är det nog sol och på tisdag ska jag på intervju, men då regnar det säkert. Bara för att jag är ledig resten av dagen liksom. 

 

Vi grep en snattare igår också. Eller väktarna gjorde efter att vår personal kollat i kamerorna. Blev tydligen ett löppass för dem över stock och sten, ett drama som slutade över en mur och i en buske. En äldre person stod och knackade på vår säkerhetsdörr bredvid kassan lite senare och jag frågade vad han ville. "Väktaren" svarade han försynt och jag förstod nada. "Hm, varför då?" svarade jag. Mannen och flikade upp en polisbricka så att ingen annan såg. Precis som i alla filmer! Komplett med skinn och lucka, en enkel handrörelse så for den tillbaka igen.

 

Häftigt värre, javisst! 

 


Spam

Tog nyss bort 1500 spams från min mail. Jag rensade för någon vecka sedan...

Vik

Visst ja, ska på infomöte/anställningsintervju på en skola strax söder om mitt hem nu på tisdag ang. ett eventuellt vikariat :) Så visst, ottoman ska banka in kunskap i högstadiekids redan förvirrade hjärnor! :) Vi får se hur det går, men om någon vecka kan jag alltså kanske titulera mig lärare, men mer info om det när jag vet mer! Min bakgrund såg hur som helst "mycket bra" ut, så det låter lovande.

 

Frågan är: vill man? 


Facebook

Har jag skrivit om det förut? Förstår mig inte på hysterin hur som helst. Eller är det någon hysteri? Det kanske bara är Aftonskiten som vill få oss att tro det. Registrerade mig för ett par månader sedan och har gått in två gånger kanske, bara för att vända i foajén. Har tre vänner jag aldrig någonsin annars pratar med (tyvärr ibland) och dessa vänner uppdaterar sin profil allt mer sällan verkar det som i den sk. händelselistan.

 

Hysterin i media verkar handla om att allt fler svenskar registrerar sig, men tro på fan att det är så när de skriver om det. Man MÅSTE ju registrera sig för att se vad det är för någonting. Det mest intressanta vore väl statistiken över antalet återbesök och hur den är över tiden. Inte samma siffra som registreringsmängden antar jag...

 

Nej, lol@facebook, it sucks ya mamas 's!


Allergi

Kan man så fullständigt ignorera allergi att det slutar finnas? Eller ja, i alla fall överkänslighet? Det händer titt som tätt, men inte alltid, när jag äter tomat att gommen blir öm och lite svullen. Järnsmak i munnen och ett gomtak som insidan på ett skeletts bröstkorg gör att jag börjar undra - är det här normalt? 

 

Men jag vägrar vara överkänslig mot tomat, det är helt enkelt för gott. Speciellt marinerade soltorkade tomater i lite olivolja och balsamvinäger på baguett. Mmmmmmmh. Eller små söta körsbärstomater, aaaaah. Eller tomatsås till spagettin, mh. 

 

Nej, jag tänte försöka mig på utpressning av min känslighet. Hur vet jag inte riktigt än, men vem ger sig först?

 


Även solen har sina fläckar

Har svårt med ord ibland. Inte så att jag är dyslektiker på något sätt eller så, men har sjuka problem med att bokstavera ord, att liksom "se" ord framför mig och fortsätta i rätt följd. Eller säga ord baklänges... förstår inte alls. "Johan" blir "Nahoj", visst, men "gammal" blir vad? I skriven form är det ju inga som helst problem, men att bara rabbla kan jag inte. "Hej" blir väl... öhm, "Jeh". Eller räkna antal bokstäver i ett ord. Omöjligt. 

 

Även solen har sina fläckar. Ord i tanken är min enda lilla fläck i ett annars ögonbländande starkt sken. Ehm :)

 

Idag var det jobb, liksom imorgon och dagen efter det och dagen efter det och dagen efter det. Kanske dagen efter det också, men det får vi se.

 

Nej, nu ska jag micra lite kaffe. En kopp drucken för några minuter sedan, men måste nog ha en till. Gula gubbtänder - här kommer jag!


Stek

Fy fan, skrattade så att jag kved igen. Rapporterade för ett tag sedan om Stekare på förfestyoutube, den förtjänar en repost! 

 

Vi har brillorna, vi har frisyren. Den är inbakad. Vi har dojorna och ja, liksom, steker liksom.

 


Sömn

Har alltid undrat lite över fenomenet sömn. Logiken säger ju att ju mer man sover en natt desto mindre behöver man sova nästföljande? Men det är ju tvärtom! I natt sov jag kanske 7h, vaknade med huvudvärk och lyckades efter ett tag somna om. Vaknade vid 14 efter fyra(!) timmars sömn. Enligt sund logik borde jag vara pigg och alert så här dags, men ögonen nästan säckar ihop.

 

Underligt det här.

 

Varför är det så? 7+4 är ju 11h, vilket jag nästan aldrig sover annars. Med 3-4h sömn är jag däremot jättepigg på kvällen. Skumt!


Nej vafan

Tog bort det förra inlägget. Antar att jag har för mycket hjärta. Min humor är inte riktigt rumsren tror jag och folk kan ta illa upp.


Huvudvärk

Vaknade med någon slags huvudvärk i morse jag nästan aldrig upplevt förut. Först var den inte så illa, så tog en Ipren och kröp ner i badet. Där blev det värre, så hasade upp och lade mig i sängen igen. Förjävla ont bakom båda ögonen. Kände att jag höll på att spy hela tiden och fick E att ställa in en hink. Snäll som hon är kastade hon sig iväg och handlade treo också som jag fick i mig med ännu mer kräkreflex. Efter fyra timmars sömn fungerar jag igen.

 

 Jag har kommit till ett beslut att jag måste ha glasögon. Tror att det var därför jag fick ont i huvudet idag. En tusenlapp på Specsavers för TVÅ par får man väl kosta på sig. Ska ringa nu direkt för i morgon har jag dels glömt bort hur ont jag hade och dels hittat på någon ursäkt till att inte ringa.


En dag som inte borde vara

Vilken jävla pissdag jag haft! 

 

Vaknade alldeles för trött, men gick upp ändå. Orka sova liksom. Mulet ute, men såg ut att kunna bli sol. Åt någon frukost (smakade säkert illa, minns inte) och så blev det sol. "Kalas" tänkte jag "Nu kan jag byta till sommardäck, tvätta och fotografera bilen inför försäljning". Sagt och gjort, snabb dusch och så iväg.

 

Bar in däcken i bilen, lade dem i fel ordning och fick packa om. Åkte iväg på fel väg, krånglade en jävla massa (Norrköping...). Kom på att jag glömt avfettningen hemma och vände. Kom iväg igen, men mindes att hjulnyckleln låg i förrådet. Vände igen. Kom till slut iväg och skulle hissa upp bilen i GDS-hallen, liften fungerade inte. Bytte lift och började. Satte på fel däck, fick byta igen.

Backade in i tvättbåsen, började med högtrycken - bara för att märka att bakdörren stod öppen. Torka och fick till slut skiten ren. Packade in allt och gick ut - det haglade. Svor, men det regnade inte i alla fall. Satte mig i bilen och åkte ut - nu regnade det. 

 

Det regnade satan.

 

Det blev vågor efter bilarna och som tur är åkte en lastbil med grus ut framför mig. Det smattrade i lacken och vindrutan blev brun. Kom hem och lassade ur - dyngsur. Gick upp och svor. Sprang ner och hällde en kanna vatten på bilen i ett försök att rädda dagens arbete.

 

Men hoppsan, nu sken solen igen. Kastade på mig torra kläder och åkte iväg till fotograferingsplats. Väl där började det regna. Igen. Jag sket i allt och fortsatte. Trött på bilen, vädret, Gud och livet. Nu ligger bilen ute till försäljning, får se om någon ringer.

 

Visst ja, när jag kom hem sken solen igen.

 

Wulff


Ny design!

Och den här gången är jag nöjd! Riktigt jäkla nöjd! Förlåt mamma för det extremt moderna, men är väl en sån där modern typ :) Tidigare designs finns här. Tog inte med den senaste då den bara var ett avstamp från någonting annat. 

Första färgfotografierna

Jag skrev igår om urban exploration och vackra foton på gamla platser och objekt, men ikväll togs det ytterligare ett steg till gamla fotografier iom en dokumentär på SVT. Slogs direkt av vilken jäkla härlig känsla fanns i dem, galet fint! Tydligen användes någon annan form av kamera då, en lins för svart/vitt och en var för rött, grönt och blått, sedan fick de sätta ihop negativen till en färgbild på något sätt. Äh, snyggt som attan hur som helst!

 




Jag och Emma

image238 


Avgasrör

Du misshandlar mina ögon Micro.

 

image236


LCD

Var iväg och kollade på LCD/Plasma-TV tidigare idag. Mest för att det är kul att kolla teknik, men även för att leta tv-bänk. Det fanns några fina som låg i rätt prisklass, men ögonen fastnade på nedanstående prislapp. En 70" Samsung för 249900kr. För samma peng kan man få en BMW X3 -05 eller en Volvo S80 -07

 

Eller 80 ton färkpotatis i sommar. Eller 25000 öl. Alltså 1000 plattor öl från Systembolaget för samma kostnad som en TV.

 

image235


Stan nu

En sväng upp på stan och fika med Es yngre familj, nice! Ont i bröstet idag, så det blir nog ingen träning. Den senaste tiden har jag

- haft ont bakom ögat

- haft ont i armhålan

- nästan dött av blodförlust x 4

- fått (och har) en afteblåsa längst bak i gommen

- har ont i bröstet

- migrän x 2 efter en längre tids uppehåll

 

Vilken spegel har jag vält? :)


Urban exploration

Kanske inte ett helt känt begrepp, men det handlar om att hitta gamla och övergivna platser som skapats av mänsklig hand och gärna fotografera det. Vissa personer har kommit in på helt sjuka ställen (militärt), men de vackraste bilderna är ändå på triviala ting. 

 

Hur kan någonting så enkelt som en nyckel bli så vacker bara för att den är gammal?

 


 

 Eller varför inte ett badkar på ett fd. psyksjukhus? 


Svart design

... till Robbans ära. Efter allt tjat måste man väl vika sig. 

 

Strax kommer Es päron. Äta mat och lite sånt. Vi får la se! Hej!


Hur

Tjaaa, hur ska ni hålla er up to date? T e l e f o n :)

 

Vet alla om att den nya soffan är här? Riktigt fint blev det hur som helst, men något mindre än den förra. Ovant att kunna gå rakt till soffan utan att behöva runda en schäslong. Men men, det blev riktigt bra. Monterade fast benen på kanske 15min, vände på soffan och skulle sätta på överdraget. Fram trillar då en instruktion där det stod typ "due to the fact that the cover has to be put on prior to the frame, follow this instruction", så det blev till att montera isär allt och göra om-göra rätt.

 

Bilen är hemma och lagad, så jag hade tänkt tvätta och fota den innan jobbet imorgon förutsatt att det blir lika soligt som utlovat. Shit förresten, redan torsdag. Skumt, trodde det var typ tisdag imorgon. Frågan är bara hur det skulle kunna vara det, men vissa veckor blir det ju sådär fel i huvudet.

 

Lite nattmacka nu och sedan zzz i sängen!

 

 

Visst ja, jag skulle hålla mig undan bloggen...


Funderingar

Funderar på att lägga ner bloggen, i alla fall för ett tag. Ger inte så mycket längre, men kanske blommar inspirationen upp vid ett senare tillfälle.

 

Vi får se, men det är som det känns nu!


Bilder

Sådär, upp kommer ett par bilder från när och fjärran. De första två skräpade i mobilen, resten är från resan till Sälen. Äh, ni ser själva! 

          
           


Back

Nu har jag äntligen hittat tillbaka! Åkte 11.30 idag, kom hem nu vid 19, phu! Bilder på resan kommer sen, just nu har jag fullt upp med att... tjaaa, vara hemma :)


Skatteåterbäring

Hur kan man alltid glömma? Helt otroligt.

 

Sista inlägget innan Sälen, vi ses på söndag!


Sälen

Jorå, det blir sälen imorrn. Åker 12.30 och har en del att fixa med innan, så kanske skriver jag inget mer här på ett par dagar. Planerad hemfärd är söndag, så får se om det kommer upp några bilder från äventyret då! Love ya all! 

 


Sälen

Hm, kanske inte blir något Sälen ändå, mamma ligger tydligen däruppe och är jättesjuk. Trist! Hade ju laddat för ett par dagar med dem och med skidorna... Bror ska höra av sig senare ikäll för besked, men än så länge ser det mörkt ut. 

 

Högtalarna uppsatta nu hur som helst, men tog bort de bakre p.g.a. platsbrist. Får tänka ut någon lösning när ett nytt skrivbord hittar hem, men än så länge får det bli 3.1 :) Skönt ljud faktiskt, basen blir så mer rapp med låda och diskanten klar och fin. Tyvärr blir medelfrekvenserna lidande med små element, men man kan inte få allt för 300kr. De fungerar.

 

Vad mer? Inte mycket. Slarvade bort 2500kr på Icas bank, men de kommer tillbaka om någon dag. Skrev i fel OCR/Medelande och pengarna försvann, men de hittade dem och allt är väl.

 


Tråkigt läge

På telefon

- Ja, hej du Johan

- Hej hej!

- Nu är det så här, jag köpte superlim hos er för ett par dagar sedan

- Super attack alltså? 

- Mmm, skulle sätta fast en knopp i köket ser du

- Ok

- Men på något sätt tappade jag limmet och trampade på det, det bara flög ut på linoleummattan och nu sitter det där

Jag och min arbetskamrat nästan kreverar

- Har ni något medel man kan ta bort det med?

Försöker kväva skrattet

- Alltså, nej, det har vi ju inte.

- Tänkte att ni som har limmet även har något som löser det

- Nej, det har vi faktiskt inte. Lite värmepistol kanske, men då går ju mattan garanterat sönder också. Aceton också. Kanske finns något specialmedel, men ingenting vi har.

- Ah, ok. Men du, jag letar vidare... klick

 


Det häftigaste jag sett

Ja, det kommer i alla fall in på top tre listan. Får sådär magont när jag tittar på vissa delar, vänta bara till 00.30 när den får en spark i sidan och rätar upp sig, eller nästan ännu värre kring 01.25 när den halkar på isen. Det gör liksom ont i kroppen på mig när jag tittar, men är fortfarande helt hänförd. Det är för likt ett levande djur för att vara sann. 

 

Hur som helst, bland det coolaste jag sett! Se och förundras!

 


Några eldsjälar

32-24-14-14-12-11 är de senaste dagarnas besökshistorik. Jag skrev tidigare om kräsna besökare och den senaste tidens historik bevisar väl det rätt väl :) Eller ska man göra :(? Hm

 

Shoppade lite på Clas idag, ett par 5.1 datorhögtalare från Creative på rea + rabatterat pris. Vet inte riktigt vad jag ska ha dem till, men eftersom det är billig teknik var jag tvungen :| Emma suckade och tittade menande, men jag hittar nog någon användning för dem. Kan ju vara rätt neat hur som helst om man väl skaffar ny tv om några månader.

 

Tja, vad mer... soffan kommer nästa tisdag, riktigt jäkla trevligt att se fakturan på 0kr totalt. Dessutom kommer mellanskillnaden in på kontot om några dagar :) Ikea är underbara ibland! Gör man 100 000 000 000kr (100 miljarder alltså) per år så har man kanske råd att värna om kunderna, och det tackar vi för! 

 

Och så fick jag ledigt från jobbet i helgen vilket innebär att det blir en tripp till Sälen tors-söndag! Ska försöka komma på något smidigt sätt att ta mig till Örebro till lunch på torsdagen bara, men det ordnar sig nog.

 

Börja kommentera mer hörrni! Nu är ni bara 11st kvar, men vafan, de andra hittar nog snart tillbaka! 


Emma

Emma ligger förresten och har somnat om med öppen mun i en onaturlig vinkel på huvudet. Oh vilken god smak hon kommer att ha i munnen sen. Inte alls ont i halsen, nej nej.

 

:)


Lawl

Som ni kanske märkt har det inte blivit någon uppdatering på ett par dagar, vilket HELT och hållet kan förklaras med att blogg.se har försökt bytt servrar och skit. Det har alltså inte gått att logga in. Nu, efter tre-fyra dagars nedstängning fick de för sig att återgå till det gamla systemet ett tag till eftersom övergången krånglade. Så, nu är jag alltså up and runnin' igen!

 

Uppdatering av mitt lite: jag var i Leinkoepeing i helgen, festade med sofie och grabbarna från Örebro med omnejd (luleå). Kul kul, även om dagens strapats (uppe 05.30 och jobbade) satte sina spår i orket. Sov ett par timmar (på riktigt) på golvet (på riktigt) och var tvungen att åka hem til Peking på morgonen för mer jobb. Och så jobb igår och jobb idag! Lalala. 

 

Vi bestämde oss igår för ytterligare en Ikea-soffa. Vi hämtar inspiration i Hjo hos familjen i radhuset och får hem en klassisk 3-sits Kramfors, för att senare köpa till en tillhörande schäslong. Vi var runt på Nordik, Rum Interiör, EM och Mio också, men det fanns inte någon riktigt het aspirant, så det fick bli klassiska Ikea. Tyvärr på ett sätt, men samtidigt kostar en extraklädsel typ tusenlappen när man så vill, någonting som kan vara rätt svårt att få till med andra märken. Kattjävlarna ställer ju sina krav också...

 

Och i morse lämnade jag iväg bilen på reparation. Ska bli klar om en-två veckor. Alltså tre veckor. 

 

På torsdag hade jag tänkt åka till Sälen en sväng, planerar vara borta till söndag, förutsatt att jag får ledigt i helgen, vilket jag får reda på idag. (Phu, tre bisatser.) Tåg till Örebro, hämta pjux och kläder och sedan vidare norrut i brorsans nya Saab. Nice!

 

Nej, nu måste jag klä på mig lite arbetskläder. Hoj!



RSS 2.0