PMS Action

Rensning av mobilen...

1. Någonting

2. Krock i korsningen exakt bredvid lägenheten

3. Min buss(!)

 

    


Omänsklig

Jag är sådär omänskligt trött. Funderade på att sova för en timme sedan, men kom på att jag i så fall vaknar innan sex imorgon, d.v.s. jobbtid fast jag är ledig. Bara det blir efter kl. 8 imorrn så är jag nöjd, problemet är bara att jag då måste vara vaken typ två timmar till.

 

William var snäll, även fast jag var lite trött. Han förstod nog inte ens tillslut när jag försökte förklara för honom att trötthet finns, men när Ratatouille åkte på blev han förstenad. I alla fall ibland. 

 

"Vänta här"

"Ok"

Fem sekunder senare, med fötterna spinnande på parketten, far han runt hörnet, skrikandes "Jag är en tiiiiiger, grrr", gör ett halvhjärtat försök att kasta sig över soffkanten, studsar tillbaka när magen skjuter ifrån och blir liggande som en disktrasa över kranen. Får ny kraft och häver sig över, stannar upp en sekund när han står på huvudet, utbrister "Jag är uppochner", fortsätter volten och sätter tänderna i låret. "Grr, jag är en tiiiger, mmm, mmm, mmm"

 

Wille


Barnvakt

Jag ska för första gången i mitt liv vara ensam med en unge. Först blir det nog lite bolibompa och sen leka med bilar. Tror jag. 1.5h går ju fort.

 

 

... väl?


Fan

Varför sa jag inte nej? "Kan du jobba imorrn?" "Japp, men inte på kvällen" "07-15?" "Hm, jadå" "Bra! Då säger vi så"

 

Den sjunde arbetsdagen inleds 11.75h efter den sjätte.

Och så ska man försöka börja träna... när ska det hinnas med? Har kollat på Friskis, rätt justa priser, så där blir det nog. Trevlig stämning där, eller det var i alla fall det i Karlstad. Beach 08, here i come!

 


Jag träffade Pontiak!

Vem besökte inte mig idag om inte självaste Artisten med stort A? PONTIAK! Med de gula brillorna hängande lite slappt i t-shirten. Vad han handlade minns jag inte, jag var alldeles för upprymd. Det nästan sjukaste var att jag typ tio-femton sekunder innan tänkt på hur jag skulle reagera om typ sångaren i Opeth skulle handla av mig. Eller någon annan känd person för den delen. Vad skulle jag göra då liksom? Ibland tror man nästan på något gudomligt. 

 

Vad jag gjorde?

 

Ingenting.

 


Jag håller på att

Jag håller på att koka ägg. Brorsan köpte en äggtimer som man lägger ner tillsammans med äggen åt mig i julklapp, den fungerar faktiskt riktigt bra. Sjukt onödig pryl, men rätt skönt att slippa sätta ringklocka. 

 

Jobb idag. Det börjar bli jäkligt segt... i torsdags och fredags jobbade jag 9.5 och 10h respektive, i helgen 7-16 och 12-16 och nu är det dags för långpass igen, 10h. Sjukt jobbigt börjar det bli. Man går upp rätt tidigt, gör sig iordning och hasar iväg till jobbet. Jobbar och kommer hem alldeles för sent för att göra någonting annat, somnar nästan framför TVn, går in till sängen och somnar på en minut. Nej, det här är alldeles för långa dagar för lilla ottoman.


Lugnt idag

Lönen kommer på måndag, vilket i handels innebär dött på jobbet. Visst, det var lite folk, men inte som en vanlig lördag. Imorrn kommer det att stå still. Skönt faktiskt, pengarna till mig drabbas ju inte :)

 

Vad gör man en kväll som denna då? Inte mycket. Kom hem till en underbar flickvän som stod framför spisen. Disken var diskad och maten precis klar. Jag åt och vilade ett par minuter framför datorn, den underbara flickvännen dammsög en dammig lägenhet. Jag bidrog med att rengöra toan, men flickan stod för nästan allt. 

 

Aktiviteten till bloggen går neråt, troligtvis för att folk glömt mig när jag inte uppdaterar lika frenetiskt. Får se om den lever kvar så länge till, har ju inte fått några som helst kommentarer på flera veckor (ok, du är duktig Emelie)


Milstolpar

Jag har...

 

- Halkat på ett bananskal

- Nyst av peppar

- Fått ett vattenglas hällt över mig

- Blivit nedskvätt av en bil (idag...)

 

Rätt stort. Vilka serietidningsschabloner har du råkat ut för? 

 


Kokande vatten

- Hej, har ni några vattenkokare man kan ställa in temperaturen på?

- Nej, jag tror inte det.

- Nehej, de är ju inte så vanliga än.

- Nej, har inte sett någon sådan. 

- Jo, för du vet att om man häller på för varmt vatten på te så går vitaminerna sönder.

- ...

- ...

- Nej, alltså vi ha tyvärr inga sådana

- Ok, tack ändå! 

 


Gäsp

Gäsp

Det är inte mitt fel!

Det är inte mitt fel att det inte kommer så många uppdateringar på bloggen! Skyller allt på blogg.se som verkar ha problem mellan 18.00 och 23.00 samtliga kvällar i veckan. Fler än tusen inloggade verkar inte fungera.

 

Men men, ledig idag. Ledig igår också. Handlade då, ska städa idag. Igen. Kattjäklarna dammar ju ner så in i helvete. Borstar dem nästan varje dag, men det hjälper ändå inte. Funderar på att köpa en sån där sladdlös dammsugare så att man kan dammsuga lite enklare (det allra mesta är ju som sagt bara katthår) och oftare, men de är ju så dyra! Det finns ju även de där självgående som är bra på att samla löst damm, men då ska de gå ett par timmar per dag innan de slumpat sig fram till alla vrår. Det skulle vara kul att se katternas reaktion på den bara... sätta på en mössa och binda fast ett rep bakpå så har de att göra ett par timmar :)

 

Imorrn börjar jobbet med en sexdagarsperiod. Eller kanske blir det fem... hm. Låånga dagar (09:45-19:15), vilket faktiskt är rätt skönt. När man ändå jobbar en dag kan det lika väl vara ordentligt. Pengarna tackar man ju inte heller nej till, en tusenlapp om dagen känns riktigt fint!

 

Nej nu ska jag... tja, inte skriva här mer.


Wulfmorgenthaler


Jobb

Jobb idag, förjäkla lugnt. Gick raskt hem på lunchrasten och åt left overs sedan igår. Dageneftertacos (japps, ett ord) säger man ju inte nej till direkt. Svårt att få med sig i lunchlåda bara :( Inte så mycket annat intressant som hänt. Skulle ner på stan och stannade till vid bilen för att flytta den ett par meter, öppnade huven och började titta lite. Den går ju inte riktigt som den ska. Allt såg bra ut, det är det som är det underliga. Skruvade upp den lite bara, så får se imorrn hur den går. Har fortfarande ingen hastighetsmätare, men det är lugnt så länge polisen inte åker bakom bara... ehm.

 

Bjuder på härlig filosofisk humor:


Parlamentet


Ljusstudie

En liten ljusstudie av mig, min första någonsin :) Satt några minuter med den nyss, lägger kanske upp en större bild om jag utvecklar den mer!

 

Orginal:

image171  

 

Liten ljusbubbla:

image172


Photoshop

Har fått en nytändning med Photoshop, kan inte sluta tänka på det. På något sätt har min kreativa sida blommat upp igen, tänker hela tiden på inredning, måleri, Photoshop och musik. Det verkar ha varit en tillfriskningstid från stressen i skolan på ungefär sex månader, men nu känner jag mig äntligen nästan fri. Ännu mera upplyftande är det att jag inte haft migrän sedan avslutet i skolan, rätt sjukt. Det har ju förföljt mig i kanske tio år nu, av och till, men nu verkar det helt ha upphört. Och jag som tog ut kraftigare medicin... har inte använt en enda. Woho ändå! :)


Lite väl

Lite väl magstarkt kanske att ta med allt viktigt som hänt,, jag ändrar det till det mesta. Började igår natt lite smått med de stora grejerna, men har inga datum för någonting senare än september 2007.

 

Så, fråga nummer ett: vet någon när jag började lekis? Ehm.

 


Projekt

Har haft ett projekt i huvudet ett tag, man kanske skulle sätta den till verket någon gång. Läget ligger såhär: jag har alltid hatat allt vad kameror heter. Inte själva namnen då, men hypen kring dem och de demoniska foton den producerar. Det går fan inte en fest utan att en jävla massa satans kort kommer upp och alla ska minnas hur det var då, då och då. Jag har alltid varit av åsikten att jag skiter i det och att jag minns det jag vill minnas. Minnena är på det här sättet även mina, inte som det verkligen var.

 

Missupfatta mig inte nu, och tro för allt i världen inte att det är ok att slänga upp fotoalbumet (eller ännu värre, Foton-mappen på datorn) nästa fest, men avskyn börjar mattas lite.

 

Hur som helst har jag noll koll på vilka år och datum jag gjorde vad. Folk med gigantiska fotoalbum verkar ha någon sorts kronologi på sina liv eftersom de prydligt skriver upp alla datum allt kul sker. Jag har inga gigantiska fotoalbum, inte ens några små, så jag saknar en tidslinje. Alla som känner mig vet att jag sällan håller ordning på veckodagarna, att berätta vad jag gjorde för sju år sedan blir därför något... ansträngt. Jag måste fråga Emma (guru vad gäller datum) när jag gick ut grundskolan, vad jag gjorde för tre år sedan och så vidare. Det är ohållbart, det har jag insett ett par år nu men aldrig orkat gjort någonting åt det. 

 

 

Mitt projekt går ut på att skriva upp allt(?) viktigt som hänt i mitt liv tillsammans med datum. Från födelse till nutid. När pussade jag fröken Ann på kinden sista gången? När skakade jag min sista hand med Backnert? Vilket datum flyttade jag till Karlstad? Helsingborg? Norrköping? 

 

Det här mina vänner innebär en del jobb från er sida, speciellt från dig Sofie. Hela projektet hänger på dig. Mamma kommer nog att få leta bland sina almanackor mer än en gång och SÄPO söka genom sina arkiv. Jag ringer er alla när jag stöter på problem. 

 

När klockan börjar närma sig midnatt är det dags för första samtalet... Fröken ur, här kommer jag. 


Bytte avatar

Sådär ja, bytte avatar idag. Nu ser alla hur jag ser ut. Typ. Kanske lite för blå, men orka ändra. Gör det någon annan dag...  lägger upp orginalbilden till alla att beskåda. Tro det eller ej, men det är första gången under alla mina år på internet jag lagt upp en stor bild (större än avatarstorlek) på mig själv.

 

Fotot är taget på någon militärbunker, uppe på ett typ berg, nere på Rhodos. Jag och Tranan (han heter faktiskt så) var på upptäcksfärd efter ett längre dykpass. Såg ett grävt värn, massa betong och låsta ståldörrar. Rostigt och överväxt, men ball. Intressant tyckte vi och följde dem uppåt. Rev oss på en helvetes massa gräs, buskar och kaktusar, men till slut kom vi fram till ett stort betongfundament. Nu började det bli rätt mörkt, men vi var ju ändå tvungna till att klättra upp. Lönen blev en jäkla fin utsikt och ett skönt minne. Inte många som bestigit någon militäranläggning på Rhodos, eh?  Tyvärr var alla Mythos kvar på hotellet, så det blev en smått panikartad nedstigning. 

 

Minnet var borta morgonen efter.

 

 image170


Fading like a flower

Rätt makt

 


Internet krymper

Internet har blivit sjukt litet. Smått. Vad gör man här liksom? Kollar bloggen, något forum, söker efter någon filmrelease, kollar ny hårdvara, men sen då? Är man effektiv är ju föregående klart på fem minuter. Och sen börjar det om. Ibland kanske man slötittar lite på Youtube, och då flyger tiden iväg, men typ nu orkar/vill man ju inte det.

 

Och sen sitter man framför datorn och tittar. Öppnar MSN och tittar på namn. Läser de personliga meddelanden folk skrivit in; ohojaja, Sofie har filmkväll med tjejerna, Robban lagar mat. Intressant. Det brukar sluta med att jag slänger upp Photoshop och leker lite, men utan inspiration och planering blir det aldrig (aldrig) någonting med det.

 

Just nu blev jag helt upprymd, som man ju blir när man kommer på att man missat att kolla en sak. Bilauktioner och Blocket, här kommer jag!

 

Wiiie!

 

wiieeoo...


Free hugs

Sprang precis på en video om ett gäng killar i stockholm som delade ut gratiskramar. Har sett någon amerikanskt orginal på det också, men med svenska människor blir det ju så mycket mer nära. Blir man inte lite varm och glad av en sån här video vet jag inte vad! Sök annars på Free hugs på Youtube så får ni upp mängder! 

 

Mysigt säger jag, bögigt säger en del andra.

 


Mamma

Jag älskar att få paket eller brev från mamma. Hon verkligen verkar längta efter nästa gång hon får ge bort någonting. Ibland kommer det ett litet brev, ibland med någonting viktigt, ibland med någonting mindre viktigt. Idag kom det senare. Eller ja, visst är det viktigt att visa kärlek. Det är viktigt på ett annat plan får vi diplomatiskt säga.

 

Jag fick två ballonger. Hjärtformade ballonger. Tack! Har ännu inte vågat släppa ner dem till katterna, vi får se hur det går...

 

Målade även min första tavla igår. Vi hade en liten kanvasduk som ändå skulle slängas, så konstnärliga jag bestämde mig för att måla lite. Färgen bestämde Emma mer eller mindre :)

 

  


Melodifestivalen feat. Valentine

 

 

Vad är kärlek?
När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka, 
när du fnissar som en liten flicka.
När man känner nåt man can't deny, 
when the eagles fly over mountain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen,
när Simba återvänder i Lejonkungen.
När man bara drar replik för att slippa krångla,
min pappa är rik, vill du hångla?

Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvudet ut,
då ser man galen ut.
Det hör ehentligen inte hit och höra,
det är bara en grej man kan göra.
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång,
och vi satt på en parkbänk, jag var kär, 
hon drack rom.

När Elin sa att jag var det vackraste som finns,
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans.
Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv,
våga chansa och se hur det går.
vad är fegt, vad är mod?
What is love?
Baby don't hurt me, don't hurt me no more.
Från en afton som doftar lite YMCA,
tack Göteborg, ni är kärlek för mig.


Cyklop


Krasslig

Har haft ont i halsen typ tre veckor lite av och till. Ibland har jag inte kunnat svälja, ibland har det bara svidit lite. Nu är magen kass och hårsäckarna gör ont, äntligen får jag lite feber. Äntligen säger jag, äntligen blommar skiten ut så att kroppen får göra sitt. Å andra sidan kände jag mig likadan igår kväll för att i morse vara bra... kunde bacillusker (jo, de heter ju faktiskt så) spridas via internet skulle jag skylla Robbans förkylning på mig själv. 

 

Hade ju tankar på att åka hem i helgen. 85kr enkel biljett med Swebuss är ju inte direkt mycket, med nyinflyttadkupong (phu) blir det dessutom 50kr billigare. Nej, det är inte pengarna som håller mig från att boka, det är de där satans bacillerna.

 

Vi får se. Ringer berörd part ikväll!


Pizzareklam

Ni måste ju sett den. Det är i alla fall bra att branchen börjat ransaka sig själv!

 

Nya Grandiosa Pan Pizza
Fett med fibrer

 


Alla hjärtans dag

Nej, jag tänker inte skriva om Alla hjärtans dag.

 

Vafan... 

 


Jaktflyg

Någon form av jaktflyg drar över vår lägenhet ibland. Fort går det och mycket låter det. Undrar var de ska? Finns det någon militäranläggning häromkring?

 

Kanske... ufo?

 


Tyra

Tyra är så söt. Hon har en hel soffa för sig själv, med kuddar, gömslen, filtar och vrår, men ändå väljer hon en liten liten cirkulär kattfilt, egentligen aldeles för liten för hennes kropp. Där ska hon ligga och där ligger hon. Hon bemästrar även en lika liten korg, även om huvudet måste pressas ner i en nittiograders vinkel mot kanten. Ner ska hon hur som helst, kosta vad det kosta vill.

 

Vägra bli vuxen! 

 

Tyra 

 

Japps hon "får plats" med huvudet också. 


Imorgon då?

Vad händer imorgon då? Tja, inte mycket. Eller jo, det ska ju det, men vet inte riktigt vad än. Har sökt lite jobb på distans idag (alltså via datorn), men jobben kommer ju när man knallar ut och lämnar in CV för hand. Det märkte jag förra gången i alla fall... av tio inskickade via mail var det en som ringde, av typ sju lämnade för hand var det fyra som ringde, jag gick på tre och fick allihop. Självsäkerheten ökade en del, men ett problem kvarstår: var ska jag gå? Siba/Elgiganten/Expert? Tja, jo, men tja. Ica, Konsum? Tja, jo, men nja. Klädaffär? Nej, jag hatar tyg. Har skrivit in mig på vikariebanken också, någon slags vikarieförmedling, men tror inte på det. Men vadå, kan man gå ut till typ... rektorn och bara knacka på? Vem är det som styr, är inte det centralt?

 

Behandlingshem vore ju en annan möjlighet, liksom typ väktare. Obekväma arbetstider spelar ju ingen roll, så det kanske skulle passa mig. Kunde ju isf kombinera det med någonting annat. Men... nja. Nej. Kanske.

 

Äh, det blir väl säljare hur som helst, så varför bekymra sig så? Åker ut imorrn då.

 

Kanske. 

 


Bordet uppe

Sådär, bordet och hyllan uppskruvade. Blev rätt nice, eller hur?

 

Jag, stånkande med skruvarna: .. vafan... jävlar... helvete vad hårt... pust... vafan...

Emma, framför datorn: Oj vad jobbigt det ska vara att sätta upp ett litet bord(?)

 

Men upp kom det. Det blir väl några klaffstolar också någon gång. Mammas svarta skulle ju passa, men de är ju galet obekväma... hm. Vi får se. 

 

 


Vad?

Vad jobbar folk som? Vill verkligen veta...

Fetma

Fat


Som ett barn

Igår skar jag för första gången på många år upp en apelsin i klyftor, lade dem på en talrik och sockrade. Jag blev som barn på nytt, sockerberoendet slog till. 

 

Vem fan bryr sig om apelsinen när det är sockret jag vill åt?

 

apelsin


Bilder!

Då försöker vi igen. Har suttit 60min nu med det förra inlägget, men det blev skit la grande.

 

Fotat med b-kamera och kritvit alldeles för stark blixt, så ha överseende :)

 

1. Stiger innanför dörren. Liten garderob till vänster för ytterkläder och skor, toa till höger

2. Fina dörrhantag i hela lägenheten

3. Toan. Någon form av kakeldekor ska nog upp över de rosa plattorna. Rummet ska gå i turkost hur som helst

 

 

4. Kommer innanför hallkorridoren, "liten" matsalsdel med stor öppning till höger mot vardagsrummet. Sovrum och kök till vänster. 

5. Ett rörigt kök. Klaffbordet ligger och torkar (svart) och nytt småvitt (tack fam. Larsson!) i fönstret som ska upp på hylla.

6. Sovrum med blågrå "fondvägg". Tavlor och lampor saknas såklart

7. Det enda som är hyffsat klart i lägenheten - sovrumsfönstret :) Fint tycker jag! Såg nu att jag måste fixa sladden bara... :|

 

 

8. Vardagsrummet

9. Nya soffan! En kista får agera soffbord tills vi hittat något. Mörk blir det nog tillslut tror vi, vi letar!

10. Rummet från andra hållet. Det mesta saknas som ni kanske ser :) TVn står på banankartong fortfarande :P

 

 

11. Nyckelskåp som jag (tro det eller ej men mamma kan intyga!) snickrat ihop men nyss målat. Furu är rätt åttiotal :)

12. Slipade på det också. Visste jag om det skulle jag såklart målat grönt, rött och svart först som grund... men det blev rätt fint ändå!

 

 

 

Som ni ser har lägenheten rätt mycket potential, det gäller bara att hitta pengar och tid. Uppdateringar kommer när vi hittat något nytt!


Helvete

Jävlar vad jag hatar blogg.se ibland. Nu tex

Bilder strax

Håller på att installera Photoshop igen efter den andra omformateringen på ett dygn. Underbart skönt att vara hemma hos XP igen. Snyggare faktiskt nu när man kan jämföra med någonting extremt rörigt.

Strax kommer alltså bilder upp. Om några minuter :)

Vista

Installerade Vista igår. Grymt snyggt (faktiskt), men väldigt användarogästvänligt. Jag vill ju ha full koll på hela min dator, men det går inte ens när jag tagit mig förbi de största spärrarna. Och så är det sjukt rörigt, och då inte bara för att det är nytt och jag inte kan det. Nej, jag lämnar Vista idag och installerar om XP. Vista får vänta ett par månader tills jag köpt nytt grafikkort och jag måste byta.

 

Jobb idag igen. 100% OB tackar vi för. 5h jobb ger 10h lön. Har köpt kortläsare till datorn också, så ikväll kastar jag upp lite bilder på lägenheten. 

 

Gäsp, jobb. 


Första morgonen

Första morgonen på nya jobbet. Suck. Men jag får tänka på pengarna, och då känns det rätt bra. Överkomligt i alla fall. Har funderat mer på framtiden och vad jag vill göra, men kom inte på någonting. Jobb i butilk känns rätt passé bara, så mycket kom jag fram till. Börjar känna att vanliga jobb inte är någonting för mig, alltså jobb vanligt folk har. Skulle helst vilja ha tio olika bollar - sju egna och tre vanliga - från vilka jag kunde håva in pengar. Smågrejer här och där liksom. Två-tre fasta källor och ett par extra. Jobbet jag har nu slutade vara kul så fort jag "kunde" katalogen utantill. Så fort >90% av de dagliga frågorna besvarades utan tanke. Men visst, varannan helg kan jag ju jobba. Två tusen är ju trots allt en hel del pengar.

 


Let's dance

E: Hur kan man kolla på Let's dance?

J: Jag vet inte

E: Ska du skriva det? 

J: Mmm

E: Men det kan du ju inte! 

J: Varför då?

E: Vi ska ju titta på det hos brorsan nu!

J: Aha

E: Du måste sätta en smiley längst ner

J: Mmm


och ja

... jag tänker fortsätta med de dagliga stripsarna :)

This is sooo boring!

Tydligen är "lager 157 raw", "killblogg" och "svartenbrandt" populära sökord för att komma till min blogg, måste pusha för dem igen. Lager 157 raw, killblogg svartenbrandt.

 

Sådär ja, första dagen på jobbet avklarad. Eller ja, halvdag med brandövning och så lite butik. Trist faktiskt. Är splittrad i vad jag vill göra... som det är nu kan jag inte ha det, vill byta, men till vadå? Vad jobbar alla personer med? Butiksjobb verkar inte vara något för mig, i alla fall inte på det här sättet. Säljare? Njae, men har sökt och ska söka sådana inom data och teknik. Klädaffär? Nej. Vad finns det mer liksom? Har ju för fan en magister i biologi, men inom det finns det inga jobb. Och fanns det jobb vet jag inte ens om jag skulle vilja ha dem.

 

Vad jobbar folk med? :|

 


Satan

Djungeltelegrafen sprider sig snabbt, ökade besöksantalet typ 250% på två inlägg :)  

 

OTTOMAN ÄR TILLBAKA! Iiiiiaiaiiaiaaaa!

 

Dagen har varit lugn. Kylskåpet ser än en gång ut som ett kylskåp bör - det innehåller mat. Sjukt ologiskt upplägg på mataffären bara, fick fråga om nästan allt. "Här ligger korv, kotletter och bacon, men var är köttfärsen? Jahaja, där borta, halva affären härifrån". Och sen går man in bland hygienartiklarna, för att snabbt glida över in på inredning, CD-skivor, skor och underkläder (den som köper underkläder på Coop borde förresten skjutas), sen är det dags för mat. Men inte ens då är det som vanligt. Nej, vi börjar med torrvaror, passerar frukt och grönt i mitten och sist står kylarna. Någonstans mittemellan alla hyllor ligger köttet, men inte allt, bara vissa delar. Ovansida vänster ryggslut på kossan ligger här, bak höger gris där. Lax hittade jag, men den är ju en fisk.

 

Pressade nyss ner tre tortillas med smaskig fyllning. Jag sandpapprade (nytt verb) nyckelskåpet för en lite mer vintage look (skulle nog målat det svart eller brunt i grunden om det skulle blivit riktigt bra, men orka) och E stod framför spisen. Duktig kille, duktig tjej. Bilder på allt (lägenhet, soffa, soffbord (banankartong med handduk) och nyckelskåp) kommer imorrn eller så, måste fixa kortläsare till kameran bara.

 

Cyanide and Happiness


Kräsna

Wow vilka kräsna besökare jag har! Easy come, easy go som det heter :) För att ha haft 43 besökare dagen innan flytt till 20-19-16-17-20-14-11 efter, en klart avtagande trend ser det ut som. RSS finns ju, men det har ju knappast stulit (fult ord) mer än hälften av besökarna :)

 

Som sagt, allt leker här. Imorrn är det första dagen på jobbet, blir nog mest nyckelutlämning, brandgenomgång och kanske lite i butiken, i helgen smäller det ju på riktigt. Var hänger batterierna liksom?

 

Ska även få ordning på datorn var det tänkt. Tänkte testa Vista ett tag, men är lite osäker. Alla säger ju att det är sisådär, men det kan ju knappast vara såå mycket sämre än XP. Äntligen har vi internet som sagt, nu blir det lite jakt på blocket efter möbler. Klaffbordet ska målas en andra gång idag, men sen är det klart. Det duger som matbord för två som är vana vid kaos.

 

Nu ska vi shoppa lite mat och sen är det... tja, inte så mycket. Måleri såklart och lite jobbsök. Lite blocket och så mycket slappa. Sista dagen jag tillåtit mig själv att bara hänga ben, nästa vecka är det söka jobb som gäller.

 

Over änd aut. 

 


Jag lever!

Nu är jag uppe igen! 8Mbit som går helt utmärkt, uppmätte nästan 10Mbit på det första testet :) Grymt skönt med en fungerande lina igen.

Allt är helt utmärkt här i Norrköping. Sitter just nu i ett  överdimensionerat vardagsrum med stor öppning mot en mindre matsal. Köket är avlångt och smalt och kommer endast att möbleras med ett klaffbord (målat svart idag) och några hyllor. Och så har vi äntligen ett sovrum. Helt kvadratiskt med blågrå fondvägg. Två år gammal parkett i hela lägenheten, nyrenoverat kök och helkaklat badrum med badkar. Säkert 3.2-3.5m i takhöjd och betong i nästan alla väggar. Helt underbart med andra ord.

Inför förra flytten sålde vi allt. Och då menar jag verkligen allt. Soffa, soffbord, matbord, mattor, hyllor, bestick, speglar, diskställ, glas, allt. Det enda som följde med var en säng och ett datorbord för 175kr från IKEA, så det blev lite panik de första dagarna i den nya staden. En rätt angenäm, men dyr panik. Utan bestick fick vi mat hos E:s bror de två första dagarna, men sen blev det en tur till IKEA i Linköping.

"Endast" 1100kr landade det på då, men jag betalade bara hundra, resten bistod mammas julklapp med, tack! :) Samma dag fick vi syn på en soffa för 9000kr. Vi hade tänkt oss en begagnad för lite mindre pengar, men blev kära i den här på en gång. Vi tittade runt på andra affärer i samma prisklass och hittade ett par aspiranter, men den här vann. Sagt och gjort tog vi oss iväg här om kvällen. Hyrde ett stort släp på macken, försökte koppla på men stödhjulet var sönder. Irriterad stegade jag in på macken igen och fick snabbt en lastbil till samma pris. Åkte milen till IKEA (igen) och steg in i affären. Nu kostade den knappt 6000kr. Hoppsan. Den tar vi sa jag och vi åkte hem med större leenden än de vi kom dit med. Bild på åbäket kommer imorrn eller nåt. Tresits plus divan hur som helst. Divan eller schäslong, vad man nu än vill. Någon skillnad är det väl. Själv föredrar jag divan, schäslong är så sjukt fult. 

På fredag är det första dagen på "nya" jobbet, men det blir till att ge sig ut och leta mer. Varannan helg överlever man ju inte direkt på... vet inte vad än bara, men det ger sig nog. Börjar på måndag. Typ.


RSS 2.0