Konstiga kunder

Jag tog betalt av en kund idag som avslutade varje ord med "aumm".

"Var det bra så?"

"Japp, aumm"

"Då blir det trehundrafemtionio"

"aumm, sådär, varsågod, aumm

"Tack"

"Tack aumm"

 

En annan lustig grej är att så många säger PIN-kod till kontokortet till mig. 

"Det blir fyrtioniokronor"

"Varsågod"

"Legitimationen behöver jag inte om du har PIN-kod..."

"Femtiosex sjuttiotre"

"... som du trycker in här nere"

"... ah"

 

Jag lärde mig dessutom den gramatiska regeln idag till när man ska använda "de" och "dem", det ni! Inte för att jag har så svårt för det, men har alltid undrat om det finns någon riktig regel och det gör det! De ska användas när man de är subjekt, dem används när dem är objekt. "Domaren dömde dem till fängelse", "De dömdes till fängelse". VIKTIG BESSERWISSERKUNSKAP!


Jobb

Jahapps, då ska man iväg till jobbet. Åt nyss (skrev nyst först) en egenkomponerad spagettimix med soltorkade tomater (tack mamma!), purjolök och lite sånt. Blev faktiskt rätt gott.

 

Skrivtorka, hej!


Kaffe

Finns det något bättre ljud på morgonen än när kaffet står och bryggs? Mumma!

 

Vad händer idag? Inte mycket för min del. Ska söka lite jobb och sånt, men inga äventyr. Var ute på promenad igår eftermiddag, det blir nog någonting liknande idag. Gymkort inhandlat och klart, men det är väl inte så nyttigt när näsan rinner och halsen är tjock. Bråkat mer med Ikea också och svar på vad som händer kommer under dagen. En reservdel till bilen håller på att beställas också, men de här övningarna är ju knappast tidsödande. Att vänta är mer trist än jobbigt. 

 

Nej, nu ska jag dricka mitt nybrygda kaffe! 

So long!


Stekare

Vi har brillorna, vi har frisyren. Den är inbakad. Vi har dojorna och ja, liksom, steker liksom.

 


Helgen i bilder

Näsan rinner och nysningarna kommer tätt. Lite lätt ont i halsen, men som tur är ingen feber. Än. Helgen bjöd på många skratt och underbart folk! Ett jäkla snöoväder under bilfärden hem igår, men som tur var klarade jag livhanken igen. Besökte Vingåker Factory Outlet på vägen hem, men hade lite ork att prova kläder. Det blev ett par strumpor i alla fall, men inte så mycket mer. 

 

1. Inträdet i Örebro visade kärleksförklaring. Vet inte om det syns så väl, men det är alltså ett hjärta

2. Ystads krukor... notera att han bott i samma lägenhet ett par månader nu. Ett  halvår? Mer? 

3. Svantee

4. Dave

5. Elskåp

6. Söndagspromenad med mamma över Rynningeviken

 

     


Kvar i Örebro

Jag är förresten kvar i Örebro. Det blev så, men jag har inte hört av mig till någon av er pga en enkel anledning: migrän. Vaknade seeent (för att vara mig, alltså 09.30), gick upp, fick förkänningarna och gick ner och lade mig igen. Låg och våndades i tre timmar (vaknade ju nyss!), fick för ont i magen och hasade upp. Insåg snabbt det taktiska misstaget och gick ner med en sån där ögonlapp man får på flygplan och lyckades somna. Sov till nyss och nu fungerar jag igen.


Helgen har varit sjukt kul. Kom hit i lördags förmiddag, åt + fikade hos mamma, fick iväg benen till Yazza på kvällen och träffade kompisarna framför Youtube och massa musik. Vaknade tidigt igår och åkte till IKEA med mamma, gick ut med vovven och åt middag hos pappa. Besökte Tilda på kvällen för spel och popcorn. Underbar helg med tråkig avslutning, men så blir det ibland. 50 läsare per dag de senaste två dagarna, underligt eftersom jag inte skrivit någonting! Jaja, nu spräcker vi 100-gränsen! :)

Bilder på hela spektaklet i helgen ligger i mobilen. Tankar upp dem när jag är hemma i Norrköping igen, troligtvis imorgon alltså!

Ken Lee

Förfesten i lördags innebar utvändiga magsår:



Örebro

Nu blir det strax en tur till Örebro. Träffa le Bird mfl, underbart! Trist bara att han tar vingarna söderut först på söndag, men det får nog bli att jag stannar en dag till. Soligt idag, perfekt senvinterväder. Kallt och sol, det är väl fan så mycket bättre än småvarmt och mulet? 

 

Bjuder på en bild från Kebnekaise 200... 2? 2001? Riktigt skönt ljus i bilden tycker jag, en skitig analog gultton med lite cyan. Och så en naturlig vignette (mörkt i kanterna). Underbar! Helt oredigerad dessutom! Tack Ida som stod för fotograferingen med mammas gamla skitkamera om jag inte minns fel :) Norge syns i bakgrunden förresten, någon kilometer bort. Ser ni vilken skillnad det är mot sverige som ligger närmare? 

 

image212


Hur många dör?

Igår varnade SMHI att det kunde komma 3-4dm snö i blekinge och skåne, kanske lite längre upp också, annars skulle det mest snöa en del i hela landet. Nu när jag sitter här och tittar ut på bergen (nåväl, husen) avtecknar sig mycket riktigt snöflingor. Undrar hur många som dör i tradiken idag? Ge fan i att speeda upp till Öret R!

 

Själv tar jag mig till hemstaden imorgon morgon. Vill bli bjuden på mat och lite sånt :) Alla mates samlas på lördagkvällen också, en riktig höjdpunkt att se fram emot! Riktigt jäkla länge sedan man såg Tranan, Dave, Ystad, S, s mfl., längtar till tusen!


Avast

Avast Antivirus är fan fantastiskt. Har använt det nu något år och allt är helt problemfritt. GRATIS också. Uppdaterade nyss licensnyckeln med två knapptryck, nästa gång är om 14 månader. Galet att man kan tillverka någonting så bra och ge ut det gratis. Tanka, fyll i mail (garanterat ingen spam) och registrera, licensnyckel kommer inom några sekunder!

 


Gustav!

Om en timme kommer Gustav hit, weeeooooowiiieooo! Dammsög imorse, så det passar sig bra :) Dags att börja med maten tror jag visst!

Invalid

Varför heter det invalid?

 

Svenska
invali´d subst. ~en ~er 
person vars arbetsförmåga starkt och varaktigt nedsatts genom skada som vanl. yttrar sig i nedsatt rörelseförmåga

 

Engelska till svenska
invalid [in'vælid] adj. ogiltig; inte hållbar


Pimp my dementia wagon

image209 


Dr. Phil

Han: Varför kallar han sig dr. Phil och inte dr. McGraw? 

Hon: Tja, det är väl ungefär som Bosse Bildoktorn du vet.

 


Tentaresultat 3

Uppföljning av Tentaresultat 1 och Tentaresultat 2:

 

image205

image206

image207

image208

 

 

 

 


Photoshop disasters

Hittade en ny kul blogg, Photoshop disasters. Som namnet antyder tar den upp mer eller mindre kända bilder som an en eller en annan anledning retusherats mindre bra. Inte så många inlägg än, men det kommer nog fler! 

 

En missluckad kloning eller...

image202

 

... en bläckfisk, eller...

image203

 

... Madonna utan mänskligt kranium...

image204

 

 


Friskis och svettis

Tjadu, vem är vem? Jag och E tog oss iväg dit för ett provpass - hon på aerobics och jag på gym. Jättefina lokaler och omdömet på aerobicsen var bra också! Ska köpa gymkort sen i veckan, men skönt med ett testpass först så att man ser hur allting är. Stora fönster överallt så att man har utsikt över Norrköping stad var man än är i princip, riktigt jäkla nice. Ingen bunker längre (fitness twentyfourseven någon? :P) Hyfsat billigt också, en bra bit lägre pris än i bunkern i alla fall! *smädsmäd*

 

 

 Snacka om att hon undrade vad jag gjorde när jag smög upp och tog bilden...


Lacoste

Lacoste är ju en idé, ett sånt där märke man oftast glömmer bort. Lite tråkigt bara att de oftast endast finns i specialaffärer... och sen gör ju mina konstigt utformade fötter inte sitt till. Hittar jag för en gångs skull ett par snygga skor sitter de som en plastpåse med barksula. Hälarna glider alltid, och gör de inte det blir tårna formpressade till en nätt liten pik. Oftast båda två på samma gång. Och så lägger vi till plattfot och en extraknöl på sidan av foten så blir det riktigt besävrligt.

 

Skateskor är nästan alltid bekväma, men då ser man ju ut som en sån också. Vill ju bara ha ett par lite nättare sneakers. Mörka såklart. Köpte vita puma förra året som höll till första festen, ~1v efter inköp, sedan var de fläckvis svarta. Testade tvättmaskin, diskmedel och till slut klorin utan att de blev nämnvärt bättre. De ligger fortfarande kvar i garderoben, men jag har inte använt dem sedan maj förra året. Värt.

 

Jag tittade förresten på ett program om sneakers igår på tv. De pratade om Puma och Adidas som startades kring andra världskriget av två konkurrerande bröder. Den ena valde puman som sin logo, den andra sitt smeknamn - Adi. Det utalas alltså Adi-das och inte Adidas i ett ord. VIKTIG BESSERWISSERKUNSKAP!

 


Skomode

Jag känner att jag är i ofas med rådande skomode och har så varit ett par år. Allt är så jäkla fult... eller nej, det är snyggt på andra (kanske ibland), men ser fruktansvärt ut på mig. Vill bara använda klassiska Puma-sneakers eller kanske några loafers i bästa(?) fall, allt annat ser så polskt ut. 

 

Hittade som sagt ett par Puma igår på stan, men dessa fanns såklart inte i rätt storlek. Inte får de in nya heller då det är förra årets modell (tittade på dem även då, men utan storlek). Vad gör man då liksom? Grinar?

 


Latte

Hur ute är jag på en skala om jag aldrig druckit en latte vid 24 års ålder? 

 


Lite lek

Lite lek med lager och textur resulterade i en temporär header. Större den här gången också... en trend? Håll tillgodo! 

Snö och Ford

Det verkar snöa i hela Sverige, så även här i Norrköping. Tänkte kränga på sommardäcken igår, men det blev inget och tur var väl det! Var iväg med nya bilen till Ford idag, de ska fixa samtliga dörrar samt motorhuv på garanti. Det tackar vi för! Lite trist bara att det tar ~3v innan bilen kan skickas iväg och att bilen är på reparation ~2v. Men skit samma, nu blir jobbet gjort helt gratis. Lånebil borde jag ju också få tycker man, men det tar jag då.  Sjukt skönt att ha en "ny" och garantiförsäkrad bil! Sjukt skönt att ha sprillans nya vinterdäck också, det är ju som att åka på sommarväg även när snön ligger i drivor! 

 

Tja, det är vad jag gjort idag. Spenderade några timmar på stan också och letade efter skor till E. Jag hittade också ett par jättebilliga Puma, men de fanns ju såklart inte i rätt storlek. Som vanligt alltså. Kag känner att svenskan sviker mig idag, så det är lika bra att lägga ner. Mer kommer imorrn!

 

Visst ja, fick ledigt i helgen, så vi får se när jag tar mig till Öret. Fredag eller lördag, det är frågan.


Dagens outfit

Prepare for war. 

 

Jag hade skrivit ett hatiskt inlägg om alla *#¤%!#¤* "modebloggar" på förstasidan, men det försvann i blogg.se:s oerhört stabila nät. Så ni får hålla er till att jag hatar följande:

 

Failures ♥
LIA FLORENZ ❤
MIRRE
♥♥ FASHION & PIERCING
N I C O L E
❤ TUMADRE - ung tvåbarnsmamma
Dress Like a Princess
My life as i see it
KarinOlofsson.blogg.se
~ IDA THOURSIE ~
Zandrea's Värld, Modell, mode, 
TOBIAS - Grymt Rolig Person
*Huumlaan*
J O N N A ,-at moi
bloggkommentatorerna
Spending is believing
LINA
Karin
Sweet 16
A L E X A N D R A
♥ addspirit
KimJ - Vardag, Mode & Kändisar
Natalie B´s blogg
t0tta, helt enkelt
Marina- Hennes blogg.
N A T H A L I E
SaraMus
CELEBRATELIFE - it's all about it
---> JOSFIN.BLOGG.SE! <---
A n g e l a - lever livet
S h o p a h o l i c m a m m a n
tiraM - Marit
☻KIMZA
GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER
blondis81
*** Modebloggar suger getpung ***
OhSofina - Dressing is a way of life
◊ B L I X M A N - fotoblogg 
Malin Sandgren
SHOPAHOLIC
EMELIE
Stina-Lee
¤:.Mefashion.:¤
KÄTHES MODEBLOGG med shoppingtips på 
Ewezi
~ Egoinas Värld ~
P R I N S I P E S A N
T E R E Z E - K I R C H
TREFOIL
Here you have Maya Gunnarsson
- Joels Underbara Blogg -
Sofia - Det här är mitt liv
contactghost
~ GabbGabb ~
Mimmi
Lillanslilla
Viktoria Överqvist
...GOZZIP GIRLZ...
Shoulderson
Miu Miu

 

dvs alla på "mest aktiva just nu". Har inte ens tryckt på hälften av dem, men av ett urval verkar ~300% av ovanstående handla om mode. De verkar tro att de är trendsättare, men jag kallar dem fyndiga jävlar som hoppas bli nästa Ralph eller Chanel. Det bästa när bloggarna börjar få fler än 50 besökare/dag är att reklam börjar dyka upp. Självklart är skripten så sjukt dåligt kodade att de laggar sönder alla fristående webläsare, men det spelar ingen roll. Självklart läggs den in mellan inläggen också så att epileptiska anfall är ett måste för samtliga besökare. 

 

Ett kort och lätt hatiskt inlägg från en ottoman som är gladare än vanligt.


En liten uppdatering

En liten uppdatering av designen... ingenting too fancy, men ändrade lite typsnitt och tog bort ramarna. Anteckna dagens datum!


Tentaresultat

image198

 image199

 image200

 


...

image197

Tvätta bilen

Tänkte tvätta bilen idag. Tog på mig skräpkläder och åkte iväg till Larssons för att hämta avfettning. Tänkte passa på att byta däck samtidigt. Men som med alla planer blev det inte så. Så jag blev kvar där ett tag och åkte hem.

 

Intressant.

 


Photoshop

Hm. Funderar på vad man kan göra med sin kunskap i Photoshop... frilansare kan man ju knappast bli bara sådär, dels bara för att och dels för att så många andra är så mycket bättre på så mycket mer, men vad finns det annars? Typ ingenting väl? Det är ju hur kul som helst och jag kan ju en hel del, men var ska man göra av det? Mycket kan man tjäna pengar på, men knappast det här ju. 

Bilddump

Rätt vad det är kommer en sådan också, en rensning av mobilen.

 

På promenaden hittade jag utsidan på ett helt hus, staplat mot ett träd. Den strategiskt placerade pinnen gjorde nog sitt till för att hålla allt uppe...

 image189

 

Toaletten på centralen i Göteborg. Bemannad(!) och allt. Tänk er vilket jobb, att sitta i en kur och ta emot femkronor från stressade och skitnödiga personer. Dusch och raklödder finns också. Bra att veta.

image191

 

Utsikt från middagsbordet på vägen hem. Vättern syns i bakgrunden. Vågar någon chansa på var det är? Vilken maträtt? 

 

 

Lite annat. Vatten, hund, Ford. 

  

 

 


Som att sitta i en Ipod

Japps, där var man idag. Gick upp strax innan sex och kollade om det fanns några tåg, men inte då. Tänkte vänta till en timme innan tåget gick och söka igen när jag kom på den förträffliga idén att man kan ju faktiskt ta ett tidigare tåg när man ändå är uppe. Sagt och gjort, tåget gick om trettio minuter. Det tar tjugofem att ta sig till stationen. Jag var naken. Aj.

 

In i duschen (fortfarande morgonkladd i ögonen), på med kläder (vilka som helst), pussade en yrvaken och frånvarande E med orden "Jag drar till Göteborg, vi ses ikväll" och fick svaret "Mmm, ok". Exakt när jag skulle rusa ut vidarutvecklade hon det med "Jag vill kramas först!". Mitt svar: "uaaaaaaaaa". En snabb kram, i med lite frukt i fickorna och ett löppass till tåget. Hann såklart jättebra. Att springa på morgonben är ajaj, men det gick fortare än väntat. Hämtade ut biljetterna och fick äntligen sitta och morna mig.

 

In i ett pendeltågsliknande vrak, åkte till Katrineholm. Av där och vänta trettio minuter. Sedan kom det. Det började som ett vitt sken vid horisonten och uppenbarade sig sedan som en kritvit dubeldeckare. Jag steg andligt in i en vit liten hall, gick uppför trapporna till övervåningen och satte mig ner. Tittade förundrat på all design. Trodde aldrig att jag skulle få uppleva det. Jag satt i en Ipod.

 

Av i Hallsberg, vänta där på ett FÖRSENAT tåg. "Åååh, vad jobbigt", "Åååh, så typiskt", eller bara "Åååh". Folkets klagan var mångfasetterad. Hugaligen, tåget var tolv minuter sent. End of the world. När vi äntligen kommit på och åkt en timme meddelades det att vi nu var tretton minuter försenade. Hela vagnen stönade. Jag bara satt där, mitt i all ångest och undrade var Bergman var.

 

Biafra, Sudan, Nigeria.

 

Och så kom jag till Göteborg. En alltid lika glad stad. Möttes av musikanter som försökte få pengar till mat eller knark, klev över nån som låg. Gick och åt snabbmat, in kommer en smutsig och baktänd uteliggare och sätter sig med en kopp vatten. halva resturangen bytte sida. De frukostätande jetsetarna ville inte.

 

Och så dog jag ett tag på Nordstan.

 

Till slut gick bussen mot min destination - Ellesbo. En buss mot någonstans, hoppa av någonstans och sen en annan mot dit. Kom dit en timma för tidigt (den enda buss som fanns), mitt ute i någonstans (skog) och fick roa mig med en promenad på en timme. Folk trodde att jag var kriminell.

 

Och så körde jag hem.

 

Det var dagen! Besökte även fam. Larsson för lite varma mackor, men nu måste jag äta lite igen. Händelser ger aptit som det heter i något ordspåk. Kanske.

 

Hej!

 


Biomedicinsk analytiker!

E har fått jobb! Som biomedicinsk analytiker!!!11ettett! Jag kan fan knappt uttala det, men det ska hon alltså bli! Weeoooooaaaa! Jäkla ballt faktiskt, riktigt avundsjuk :) Men nu fick jag också tummen ur och sökte ett gäng bara för det. Lite stolthet har man väl ändå... ehm. 

 

Imorrn blir det en snabbis till Göteborg och tillbaka, ska upp tidigt och kolla om någon biljett är släppt. Kan åka med ett tåg som tar 4.5h, men det finns även de som tar 2.75h, så valet är inte så svårt... problemet är bara att det inte finns biljetter till det snabbare tåget, men de släpper nog ett par på morgonen. Vi får hoppas! Buss kostar alldeles för mycket... 

En dag på tåg och i bil innebär alltså RING HUR MYCKET NI VILL. Annars dör jag. Loggar in på MSN på mobilen också, så underhåll mig hela morgonen :)

 

Nu är jag seg som få, ska äta lite ost med smör och bröd och bara slappa tills ögonen inte hänger med.

 


SJ

Hur kan man gå från ett värdelöst bokningssystem till ett sämre? Hur kan det ta trettio sekunder att söka en biljett? Varför lägga in en java-banner högst upp som tar 98% av er utbandbredd? Varför står er server i ladugården hos Sven i Herrljunga? Vet ni inte om att han har 1/1 Comhem och P2 266Mhz?

 


Yawn

Blahablahä. Imorrn är det en del att stå i. Fram och tillbaka överallt känns det som, men hellre det än sitta stilla. Med nudlar, yoghurt med banan och müsli och ett paket popcorn i magen är man äntligen nästan mätt. Har haft ont typ bakom ögonen hela dagen också, jäkligt jobbigt. Värktabletter hjälper inte heller, så jag antar att det måste bero på någon skata jag sett på jobbet. De bränner ju i ögonen som kanske redan känt. Värre är det på badstranden... *brr*

 

Mamma var här igår som sagt. Gick på stan och åt vitlök med kött (i den ordningen ja), tittade lite på Lagerhaus och gick ut med vovven vid havet. Med sig hade hon ett bord och fyra stolar som får agera temporär lösning tills monetas öser in i kopiösa mängder. Tv-bänk är forfarande en banankarton med samma vita handduk som råkade hamna under TVn vid inflytt...

 

Har även mailat IKEA om soffan som redan gått sönder i sömmarna. De svarade på 2h första gången och bad mig bifoga bilder, men nu har jag inte hört av dem på 36h. Antingen vet de inte vad de ska göra och skiter i det, eller också har det kommit på villovägar. Snart är vi alltså utan soffa igen, förutsatt att reklamationen går igenom. 

 

Nej, ögonen svider och händerna luktar ost. Nu är det sova! 

Eller ja, lite soffliggande och sånt.

 

Natt!

 


Städat

Om ett par minuter kommer mamma, weeeoweeeeo! (Låter som en polisbil och hjular omkring.) Och Ruff! (Fortsätter.) Jäklars vad kul det ska bli! Tråkigt väder, men det gör väl ingenting när man har världens bästa mamma här (ja, hon konkurrerar ut alla er andras). Eller hoppas att vovven är med... vet inte faktiskt, men jag håller tummarna.

 

Vad vi ska göra? Inte den blekaste. Jag har städat lägenheten nu i alla fall så att mamma kan vara här i mer än en minut. Till och med torkat golvet, det ni!

 

Hej!

 

image188


OpenDNS

Bytte DNS till OpenDNS nyss. Det känns verkligen som att det går snabbare, men vet inte. Kanske bara än inbillning, men det kan det fan inte vara. Swoshswosh så får man kontakt, inte swoooosh och så är man inne. Svårt att förklara, men ni vet säkert. Eller inte.

 

Testa själva! Sjukt enkelt. 

 


Lion's den

Japps, nu ska jag iväg. Håva in lite pengar så att säga. Frukost idag blev spagtti med tonfisk och tomatsås. Tror att jag kanske håller på att bli allergisk mot någonting i någonting. Ibland när jag äter (pizza, tomatsås mm) svullnar gommen upp lite. Eller gommen... typ muntaket (nytt ord). Blir lite svullet, svider och smakar järn sådär ni vet. Det jag direkt tänker på är tomat, men känner ingenting nio fall av tio. Kanske är det bara det att maten är så varm ibland. Kanske är jag för ivrig. Fortsättning följer!

 

Håll er undan kunder


Ryckningar

När vi åkte till ikea igår kunde jag knappt gasa jämt, och det fortsatte idag. Det rycker fan konstant i höger innerlår. Ni vet sådär man kan få i ögonbrynet, men nu är det hela benet som kreverar i spasmer. Typ i alla fall, men det rycker lite. Jobbigt är det!

 

Jobb idag, det var för ovanlighetens skull ingen dramatik. Inga idiotiska kunder, inte urbota tråkigt. Ingenting mest. Fixade till en bakgrundsbild till R nu på kvällen. Var ett jäkla jobb, speciellt med registreringsskylten, men tillslut gick det som jag ville. Han blev också glad till råga på allt, varsågod R! Borde väl ta bort husen i bakgrunden också såg jag nu... och så lägga till en ram och sånt.

 

image186

 image187

 

 

Nej, nu är det lite telli och kvällsgott. Hopp och hej!

 


<10% rule

Jag och E åkte till Linköping. Hon ville lämna arbetsansökan i handen på någon potentiell arbetsgivare och så slog vi två flugor i en smäll - ett besök på IKEA. Glada i hågen tittade vi på soff-, skriv- och matbord. En tv-bänk slank också in. Lite småptryttlar (duk, liten matta, möbeltassar mm) också såklart, men vi hade väl tänkt lägga ut en del. Efter lite urval hade vi väl bantat ner allt till 1500-2000kr. Väl framme vid kassorna betalade vi 153kr. 

 

Vi kanske är för kräsna, men ska man köpa möbler bara för att eller ska man vara nöjd också?

 


Helt platt

Fan, jag är ju helt platt bakpå huvudet. Eller nej, intebara platt, nästan inverterad platt. En fin liten krökning av skallen till den klassiska virveln bak och sen är det ett dukat middagsbord. Mamma, vad gjorde du med mig? 

 

Visst ja, var i stockholm en sväng idag också. Kom hem, handlade direkt, kom hem igen och dammsög hela lägenheten. Snälla Emma lagade mat. Dammsugsfäktades lite med hennes ben och bytte sedan sängkläder. Pastasallad, mums! 


Vampyyyr

I efterspelets töcken

 

  


Migrän

Efter typ åtta månaders uppehåll (otroligt va?) slog det till igen. Vilken tur bara att jag hade med mig tablettbehållaren, har tänkt lägga ifrån mig den varje dag nu de senaste månaderna. Gick på stan, skulle handla tvättsvampar och tvätta bilen, bara fika lite först med Emma men såg inte vad som stog på menyn. Det brukar ju börja så, att jag inte ser. Eftersom vi åkte bil upp visste jag inte riktigt hur vi skulle bära oss åt för att komma hem - åka halvblind eller låta skiten stå? Orka hämta den någon annan dag liksom, så det blev att ta den hem de där fem minutrarna blixtrarna är borta.

 

Sådär ja, nu har jag bara jäkligt ont i magen och jäkligt ont i huvudet. Två treo dämpade det senare men gjorde det första värre. Jobbet ringde medan jag sov också, men tar nog morgondagen ledig - jag brukar ju inte fungera så bra på några dagar.

 

Tvätta bilen får bli imorrn, nu är det tyckasyndommiggodis och slappa hela kvällen som gäller, woho! Ingenting ont som inte för någonting gott med sig :D

 


Jag har kommit på det

Nu vet jag hur man får folk att kommentera. Helt sjukt vad enkelt det är. Den nya designen tror jag inte har så mycket att göra med antalet kommentarer, men däremot det förra inlägget. Eller nej, inte inlägget som sådant, utan bilden.

 

Recept:

Skriv om något lätt kvinnligt (choklad) och lägg in en bild på en tjej - grytan kokar över. Man kanske skulle testa "dagens outfit" också, men måste nog leverera en bild i samma inlägg. På en tjej såklart. Tjejer tycker om att läsa om tjejer, killar tycker om att läsa om titta på dem.

 

Psst, bilden från föregående inlägg hittades på Google och länkar tydligen till hemma.wordpress.com. Sådär, rätt och riktigt. 

 

Visst ja, bild på tjej var det ja. Sökning på google...

 

Faaaat


Varm choklad

Jag har återupptäckt varm choklad, fy fasiken vad gott det är! Vi har det på jobbet också, men då smakar det ju såklart inte alls lika gott som hemmagjort. Två teskedar socker och en och en halv tesked kakao, rör ihop torrt, häll i lite (en matsked kanske) kall mjölk, rör, häll på varm mjölk - annars blandar sig ju inte kakon (kakaot? kakaon?). Det tar ett par minuter att fixa till, men det är sjukligt gott. Tänkte testa the american style med marsmallows också, har aldrig smakat det.

 


Ny design!

Japps, igen. Lite lek i Photoshop tog ett mer seriöst uttryck när resultatet verkade bli bättre än väntat. Tankade för några dagar sedan ner den nya versionen av Live Messenger och föll pladask för designen. Igår kväll tittade jag lite hur de gjort och vipps blev det en blogg. Själva kodningen är inte riktigt färdig (saknas t.ex. ram nere till höger), men i stort sett är designen klar. Tro det eller ej, men själva bilden högst upp tog bara en dryg timme, vilket jag trodde skulle vara skitsvår att få till. Ska kasta upp ett par olika färgversioner också så att det blir enkelt att byta när viljan slår till. Till skillnad från den förra designen har den här bara en endaste liten bild (eller ja, tre med pilarna) som är lätt att byta ut.

 

Enjoy! 

 

Utvecklingen av bloggen... 

 

     


Men

<Iiiiilandsproblem>Men aaaaaaaaa!  Tankar de sista två procenten i 10kb/s.</Iiiiilandsproblem>


Lukta illa

Vid vilken ålder börjar man lukta illa? Händer det övernatt eller är det en långtgående process? Är det någon form av degradering ju äldre man blir? 

 

En gubbe hasade fram med rullatorn till disken idag. Stanken var omänsklig. Jag övervägde att trycka på polislarmet, men innan jag hann hade han öppnat munnen och jag blev stel. Mina sinnen fungerade inte. Jag tog långsamt ett steg tillbaka och från gubben hördes ett väsande ljud, det verkade vara ord. Jag hörde ingenting. Jag vågade inte fråga vad han ville, varje sekund var dyrbar. Instängd bakom en disk trevade jag efter telefonen, gubben väste vidare. På något sätt hade jag snappat upp att han ville ha lampor och inte kunde ta sig ner. Jag ringde arbetsledaren och på tryggt avstånd försäkrade gubben om att de skulle vara här vid disken om femton minuter. Gubben försökte säga någonting, men gav sig sedan iväg. Mitt pass var slut efter fem och gubben såg jag inte mer.

 

 

Visst, alla gamla luktar inte illa, men en handfull luktar så jävligt att de väger upp för alla andra som luktar gott eller ingenting. Är det oundvikligt för eller går det att göra någonting åt? Slutar man använda tvål över sextio? Vatten?

 

Old



RSS 2.0