Special

Det är några filmer som hänger kvar i ens undermedvetna ibland. Special är en av dem. Såg den för ett drygt år sedan, men fortfarande tänker jag på den ibland. Sjukt närvaro, skön story, grymt spelat och jäkligt tankeväckande. Nu i efterhand käns den intetsägande, men känslan som hänger kvar är sjuk. Underbar film! 

 

---

 

Jobbat fem dagar nu, imorrn är det sjätte och sista för veckan. Ledig söndag och sen jobb hela nästa. Isch. Slutade 18.30 idag och kom ut i världens snöyra. Vilket jäkla väder! En decimeter snö och det fortsätter. Sinnes! Har fått punka på cykeln också. Kom ut efter jobbet i veckan bara för att upptäcka ett satans örhänge inborrat i framdäcket. Vad är oddsen för det? Ett sånt där från typ HM med fakesten, men ändå en jäkla spik som ska igenom örat. Rakt in i däcket! Bah!

 

Åhå vad mycket bra det var på TV förresten... Basic Instinct 2, Trav och Let's dance. Pest, kolera och HIV. Det sista för att det tar längre tid att dö, men är inte roligare för det. 

 

out


Uppdatering

Äh

Frekvens

Frekvensen på inläggen är minst sagt sporadiska, men ändå hänger ni i. Igår var det kämpigt. Sjuk onsdag-torsdag, sen upp 05.45 och jobba till 15. Lite samtal med besökande svärföräldrar och sen Dave för lite dricka och utgång. Kom hem på natten och gick upp ett par timmar senare. Svårt att sova länge när kroppen är van på tidiga mornar. Uppe halv åtta kanske och sen bara slappat hela dagen. Tittade på skidskytte och herrarnas 20km också. Skumt. Inte likt mig, men det var jäkligt spännande faktiskt. O så handlat massa mat och gottis, samt dammsugit och plockat lite. Är galet trött, så kanske skulle man knyta sig. Slagga. Sova, knoppa.

 

Äh, lite popcorn får man ändå i sig :) O lite te för halsen kanske. Mmm, så blir det. 

 

Hej!


Sjuk

För första gången i mitt liv(?) har jag sjukskrivit mig. Halsen började ju väsa redan i måndags, men i onsdags fick jag feber. Då var jag ledig, men sjukskrev mig idag. Ska dit imorrn igen var det tänkt, förutsatt att febern inte stigit igen. Som det är nu kommer och går den litegrann, men ingenting som gör att man stannar hemma och lökar. Jobbar ju bara 07-15 imorrn , så det vore väl själva fan om man var tvungen att vika sig! Låter för närvarande som Vin Diesel med hösnuva, men det löser sig. Orka vila.

 

Tror faktiskt att det är första gången någonsin jag sjukskrivit mig och lökat hemma en dag. Hade migrän någon gång för ett år sedan och kunde inte komma på en extrainsatt tid, men det räknades inte med som sjukskrivning.

 

Jaaaja, nu fortsätter strax Moberg. Hatar när han är tillsammans med någon annan kock, men det är ändå bättre än allt annat... blä. 

 

Var det förresten ingen som brydde sig om mina delfiner? Är det biologen i mig som tycker att det är coolt att de har ett medvetande, eller är det människan? Är jag en... nörd? :|


Hur coolt är inte det här?

 

Och med forskarkommentarer här: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4674832.ab


Wulff


Aktivt vatten

Kan någon förklara vad aktivt vatten är? Jag har läst ett och ett halvt år kemi utan att komma i kontakt med detta, men kanske någon där ute vet. Något kosmetikaföretag har nämligen fått fram en kräm med detta aktiva vatten som ska göra bra för huden.

 

Så, vad säger ni? Spåna! Vad är aktivt vatten?


Utkast

Ett utkast till en bild jag försöker mig på nu. Inne i fasen grovklippning och grovklistrring för att få ihop en för- och bakgrund som passar i perspektiv, men själva idén är nog klar. Eller inte alls förresten... vet inte ens om jag ska göra den som fotomanipulation eller illustration. Eller blanda kanske. Som ni kanske minns är huvudmotivet från Ågelsjön sept -08. Förhoppningen är att den ska bli så bra att jag även kan framkalla den till väggmotiv, men det vet man ju inte än. Photoshop har fått lega i träda i snart tre månader, så kanske faller lusten lika fort som den kom.

 


Jag låter som Diesel

Sjunde dagen i rad imorrn *gäsp* Upp 05.45 till råga på allt! Megagäsp!

 

Halsen är öm av någon anledning också. Skumt. Eller inte halsen som vanligt, bara stämbanden. Låter som Vin Diesel uppfödd på whiskey. Kunderna ryggar tillbaka och katterna flyr när jag stöter fram mitt tal. Känns ungefär som att jag varit på konsert, eller samtalat med mormor. Men jag har inte gjort någonting av det, vilket gör mig lite frågande.

 

Hej hopp!


En oväntad topp

Under den senaste månaden när uppdateringarna kommit i samma takt som Ian Wachtmeisters uppenbarelse på landets löpsedlar har besöksantalet legat stabilt, men igår sköt det i höjden med +30%. Skumt.

 

Men men. Jobbar på. Har jobbat fyra dagar nu och tre återstår innan det blir en dag ledigt. Visst ja, ska försöka få upp lite bilder på lägenheten också. Lovade bror med fru det för någon vecka sedan, men minnet är ju som baken.

 

Ytterligare en nyhet är att en kille ska flytta in i lägenheten vi fortfarande hyr i Norrköping för 5200kr/mån. Jäklans gött att få tillbaka 2000kr bara sådär vill jag lova! Ska faktiskt oavkortat investera dem i ett par nya glasögon. Synen är inte riktigt bra, trots att jag försökt vänja den i tio år till att inte ha hjälp. Men nu får det vara nog. Ska boka tid på måndag hade jag tänkt och försöka få in en synundersökning nästa vecka.

 

Hoj!


Uppdatering

Köpte väggfäste för TVn igår, men såklart passade det inte. Eller jo, men det stack upp ett par centimeter ovanför TVn. Inte ok. Så det får bli en annan variant, men orkar inte fixa idag. Skulle borra upp en hylla också och lånade med slagborr från far, men självklart följde inte plugg med så det får också vänta tills imorrn.

 

Lyckades ändå borra mig igenom, på vinst och förlust, väggen till sovrummet. Har inte den blekaste vad väggen bestod av, men igenom kom jag. Först någon masonit, sedan tegel (rött var det iaf), sedan spyddes det ut svart fint damm. Igenom kom jag som sagt och kabeldragningen blev 10m kortare. 

 

Än så länge har vi inga luckor i köket eller på garderoberna, så det ser fortfarande smått kaosartat ut. Det har beställts nya med en leveranstid på ett par veckor... kul.

 

Jaja, imorrn är det mer jobb. Mån-tis-tors-fre-lör-sön-mån-tis-ons - så ser den närmsta tiden ut. Ska försöka ta tag i planerna på sommarens exjobb på onsdag också, någonting som annars försvåras av arbetstider mellan 07-16 / 09.30-19.15.

 

Nej nu blir det lite mat! Hojsan!


Tillbaka

Jodutack (nytt ord), stan är fin. Har inte hunnit se så mycket än bara. Om det var länge sedan någon var här har det hänt en hel jäkla massa vill jag lova. Ombyggda varuhus, ett extremstort (och ombyggt såklart) köpcentrum och nyöppnade affärer överallt. Det känns jäkligt skönt som sagt att se lite välkända ansikten igen. Inte för jag hunnit se så många, men några har ofrivilligt kommit i kontakt med min nuna och tvingats till ett hej och ett samtal :) Tänkte besöka lite vänner i helgen och försöka få tag på dem igen, men antagligen är de kvar precis som sig bör med nära. Sjukt svårt att komma iväg efter jobb bara... upp 05.45, jobb till 16.00 och sen ska man ju handla, plocka, sätta upp saker och hinna ta det lugnt innan sängen kräver en partner vid 23. Mån - Ikea, Tis - Ikea med mor, Ons - skruva upp (jobba sent), Tors - storhandla, Fre - Ikea (igen, ja, men nu för skrivbord), pappa, mamma och skruva. Helgen till vänner och sen jobb igen. 

 

Lyckades missa en dag också. Igår trodde jag igår var idag och imorgon i övermorgon igår. Ja, det hänger faktiskt ihop om ni läser en gång till :)

 

Pausen fortsätter, men man måste ju kolla mailen en gång ibland också. Och så hålla er uppdaterade såklart!

 


Ledsnat

Har totalt ledsnat på datorer faktiskt. Säkerligen handlar det mest om en temporär avsky, men har suttit totalt 15min vid datorn under de senaste två veckorna. Därav frekvensen på inläggen alltså. Får säkert ork snart igen, men just nu vill jag inte ens ha den på! 

 

I'll be back!


Jobb

Jäklars vad trött jag är, men nu är det jobb som gäller. Vill helst av allt sjukskriva mig och ligga hemma, men antar att trötthet inte är en sjukdom...


RSS 2.0