Metallica (igen)

Metallica släppte som nu hela världen borde veta en ny skiva för en dryg vecka sedan. Underbar skiva enligt mig, men har hela tiden stört mig på att ljudet är lite distat. Även i mina medelbra lurar från Philips. Ibland hörs det mycket, ibland mindre. Har trott att det berott på inställningarna på (1) musikspelaren (Foobar) (2) drivrutinerna (3) lurarna eller (4) kompressionen. Fick hem en i stort sett okomprimerad version till slut, men disten var fortfarande kvar. Hittade då följande bild som beskriver hur musik mastras idag. Har även tidigare sett problemet som video (nedan), men aldrig själv upplevt det. Förrän nu. Varför kan man fråga sig... det kan knappast skyllas på varken banden eller producenterna, utan på folket högre upp i kedjan som ställer krav. Har Robban lite insideinformation att dela med sig av?

 

Det översta är från Blackend (1988) och den nedersta från Apocalypse (2008).

 

 

 Och så videon The loudness war som visar vad de gör i mixningen... 

 

 


Markus
00:36:09, 2008-09-17
http://supermumin.net/

inte hunnit se videon eller nåt sånt där (ska lägga mig strax), men läste någonting om det innan: http://www.thedeciblog.com/?p=852

Markus
00:41:57, 2008-09-17
http://supermumin.net/

http://blog.wired.com/music/2008/09/does-metallicas.htmlden hade t.om. bättre källor etc.

ullrika
16:10:47, 2008-09-21
http://akirllu.blogg.se/

fattar inte ett jota. men gillar att Ulrich och grabbarna avbokade intervju på Sydsvenskan efter att de publicerat recension baserad på fildelat material. aj löv principer! hejja dom!


Du skrev
Name
Kom ihåg?

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0