Nintendo 64

Ja, det blir en del inlägg såhär på kvällen :) Så jävla go kille, kan man bli lyckligare? 

 

 


Kökskungen slår till igen

Hittade en bild på bland det bästa jag lagat förresten. Helt sinnessjukt gott, rekomenderas starkt! Spagetti (1min mindre än paket), lufttorkad skinka, soltorkade tomater och färska tomater marinerade i lite vitlöksolivolja och peppar, skivad parmesan och ringlad olivolja med peppartouch. Mums! Det enda jag saknade var färsk ruccola, men det gröna fick utebli den här gången. Gjorde en liknande för något år sedan, men då toppad med mozarella och fräst färsk sparris.

 

 

image110

 


Pang, du är...

Jävlar vad det smäller. Jag nämnde Bagdad tidigare, men det är nog en underdrift. Att underdriva, är det ens ett ord?

 

Maten var fantastiskt god, fläskfilé med klyftpotatis och klassisk bea-sås. En Pommac(!) avnjöts också, fantastiskt god dryck faktiskt. Strandpromenaden var mysig, men kall. För kallt för Emmaliten. Jag måste ha någon feldefinition av köld i min hjärna för jag tyckte nästan det var varmt. Vi tog lite bilder och gick ett par steg, men fikade snart i bilen med värmen påslagen.

 

Jag har för övrigt en känsla av att inte så många kommer läsa det här inlägget förrän imorrn, har jag rätt?

 

 

image109

 


Jag bor i Bagdad

Jag öppnar långsamt dörren, kikar ut, ser en rörelse och stänger igen. Väntar lite på smällen och öppnar igen. Minns minutrarna innan när krutet smattrat på lägenhetsfönstret efter en exploderad raket. Sträcker ut huvudet, tittar runt hörnet och går raskt ut på stora vägen. Krutröken ligger tung, kväljande tjock. Genom röken ser jag snart bilen, min underbara flyktväg. Det smattrar till bakom mig. Tjuter till när en raket går över huvudet, dova smällar hörs i kringliggande kvarter. Jag öppnar bildörren och stänger den snabbt, lättad över att än en gång klarat mig utan skador.

 

Och nej, det är inte Bagdad, det är Helsingborg. 


Solen skiner

Solen skiner och här vankas strandpromenad med tillhörande försenad prinsesstårta och cider!

Rävsåg

Det kom in en kund till mig här om veckan och frågade efter en rävsåg. En rävsåg? frågade jag och hon insisterade. Ja, det var så den hette, fortsatte hon. Jaha, sa jag, någonting sådan har jag inte. Eller vänta nu, var det verkligen rävsåg? Jag vet inte, svarade jag, men vad är den till för? Jag vet inte, svarade hon, det är en sån där med ett smalt blad frampå. En tigersåg? frågade jag. Hon tackade för sig, dog en stund och gick därifrån, en tigersåg rikare.

image107

Jag dör!

Wulffmorgenthaler.com

Wulffmorgenthaler.com

Wulffmorgenthaler.com

Asgarv!




Mulffmorgenthaler.com

Nyårsafton

Jag och Emma är ensamma här i Helsingborg. Ska bli otroligt mysigt att bara göra det man vill utan en massa ståhej. Visst, en stor nyårsmiddag med mängder av folk i alla ära, men för första gången ska det inte bli så, vilket känns rätt... befriande. Vi ska äta gott och bara ha det skönt. Gå ner på stan vid tolvsnåret och titta på fyrverkerier. Planerade även en fika vid havet med lite cider och kex, men bara om vädret tillåter. Bara om vi vill. Hur ofta får man säga det?


Bufuckinhu, I see dead people

Såg den nyss, The sixth sense alltså. Råkade sätta på TV filmen råkade vara på. Jag råkade ligga kvar och råkade fastna. Igen. Underbar film faktiskt, en riktig kärlekshistoria om man tänker efter. Det enda irritationsmomentet är väl ungen som råkade göra ett par andra filmer i samma frisyr, kläder och minspel i samma veva.

Bjöd Robban på lunch idag också. Ett hemmalagat proffsigt julbord. Lime- och vous plais sill, laxpaté med rödlök,  kallrökt och lufttorkad skinka, smågurkor(!), potatis, köttbullar och prinskorv. Nästan allt gratis. Nice. Gjorde onödigt mycket av allt också, så nu har jag ett par dagar. Eller nja, imorrn i alla fall. Stor mage rymmer mycket mat, liten mage också tydligen

Man

Jag var förresten på Apoteket idag, skulle köpa deo. Letade och fann Man-hyllan mellan Öga och Fot.

Aladdin = Aaláddin

Varför stavas det inte Alladin när alla uttalar det så? Varför säljs det inte på andra tider än kring jul? Varför vill ingen ha dem, men alla köper och alla äter när de får?

 

 

 

Och varför i hela helvete fick jag ungefär dubbelt så många unika besökare på juldagen än vanligtvis? Jag skrev ju inte ens något inlägg... 


Hemma!

Hemma igen efter ett par dagar i Öret. En tur till Karskoga med åldrande släktingar, middag hos pappa och utgång med kompisar. Nice. Två extratimmar i Göteborg spenderades med tai-mat och kringflackande i Nordstan. Otroligt sinnessjukt stort och ännu mer otroligt sinnessjukt många folk. Gick in i någon affär sådär, men ingenting seriöst. Trött och allmänt förvirrad av lämlarna som ryckte i allt de såg. På tåget saknades 1kr till en extremt efterlängtad dricka, men bordsgrannen bjöd på den och en timmas intressant samtal om allt från kineser, japaner och helsingborgare till matpriser, krogar och underliga människor. Kul med en vettig talför människa!

 

Besökte även min första bemannade toalett på centralen i GBG. Det var intressant. En plexiglasinramad tjej tog fem kronor för att låta mig göra resten av grovgörat. Självklart pratade bordsgrannen om det i flera minuter också. Kan det bli tystare än på en offentlig toalett? var öppningsfrågan. Nej, kom vi efter en tids debatterande fram till.

 

Nötter, mys och TV! Imorrn ska det försökas inhandlas ett par välbehövda byxor, får se om de har insläpp-utsläpp till Väla bara... 


Tyra frisk!

Sista dagen på jobbet innan julledigheten. Har tagit "ledigt" till efter nyår, men får se om jag bestämmer mig för att ringa in mig själv lite. Det lär ju behövas, i alla fall någon dag i mellandagarna. Vi får se som sagt. Men vilken dag idag! Insane! Galet mycket folk! Inte så smart att handla julklappar två dagar innan jul, en lördag som dessutom är löning. Men bra för jobbet :) Trist bara att jag inte har provision... :)

 

Tyra är frisk nu också, skönt att se henne lite vaken. Buffar på benet ibland och pratar tillbaka när man säger någonting. Glansiga ögon och trött, men ändå mer vaken.

 

Imorrn är det hemfärd till Örebro som gäller. Åker 17:53 och är framme 23:30 - lagom till skinksmörgås och te som mamma sa. Åker tillbaka på onsdag, vill ju vara med Emma också. Vet inte hur än bara. Det går tåg till Göteborg, men måste vänta där två timmar på tåg till HBG, vilket är lite segt. Nordstan finns ju rätt nära, kan väl äta lite också. Måste åka så tidigt bara... och kommer fram så sent ändå. Men det blir nog någonting sådant. Vi får se! (ofta använt uttryck)

 

Nu är det lite vila och sen tidig säng. 

Natt!


Tyra är sjuk

Tyra är sjuk förresten... ligger och är allmänt hängig. Lite blank och tom i ögonen :( Säkert bara lite feber, men gör ont i hjärtat att se katten sjuk!

 

Fan pics!

 

 

 


Jag hatar Firefox

Nu kommer ett till svårt inlägg... jag hatar Firefox. Tankade Opera 9.5beta nyss, testade direkt med blogg.se som jag hade problem med 9.1. Allt fungerar strålande. Och typ tre gåbger snabbare. Inga tillägg behövs, ingenting. Allt bara fungerar. Bokmärkena installerades automatiskt, mouse gestures och RSS också. Visste inte riktigt om jag skulle orka byta till Opera igen, men det innebär ju inget orka, bara göra. I väntan på Firefox 3 kör jag Opera. Men när FF3 kommer är säkert Opera 10 ute. Klarar din webläsare Acid web standards test? Så jäkla mycket småskit som stör i Firefox, jäkla mög.  Opera är dessutom sjukt mycket snyggare, även om det är av underordnad betydelse. Cleant, fritt, allt är där man vill ha det. Ungefär som Sony Ericsson. Alla andra mobiltillverkare gör bra mobiltelefoner, men inte med samma... tja, vad kallar man det? Känsla?

 

I listan över What's New för Firefox 3 som kommer om några månader finns det ingenting (ingenting) som Opera inte redan har. Är inte det lite underligt? Opera har kört med det ett par år och nu gör Mozilla samma saker. Gah! Jag hade hoppats på riktiga jäkla förbättringar, då skulle jag klart stannat kvar, men såg att det bara var skit som lagts till. Ett skämt! Det är ett lika stort skämt att folk inte ens kan testa Opera innan de säger att FF är bäst. U-F-B! 

 

Ska kolla de nästa timmarna om jag blivit deOperafierad (nytt ord), annars överger jag Firefox.

För gott?

 

 


Work work

Äh, försökte komma på något att skriva, men det blev bara skräp. Jobb 07-16 tre dagar i rad nu, träning ikväll och skinkmacka efteråt hos Robban.

Jävla fan

Jävla fanskaps Helsingborg. Är så trött på att bo i den här lägenheten. Är det inte lövblåsarna som blåser löv i två timmar utanför är det sopbilen som pressar sopor i säkert fyrtio minuter. Idag var det någon som slog på något/någon i säkert en timme. Fyra-fem slag, sen tyst, ett par till, tyst, och så fortsatte det. Förstår inte varför det ska låta så överallt! Visst, den nya lägenheten ligger mer centralt än den här, men jag har bott centralt förr utan några sådana här "problem".

Hagaborg (där jag bor) upplevs för övrigt som det mest osäkra området i Helsingborg. Faktum är, enligt polisen, att det är av de otryggaste områden i hela Sverige. Inte till antalet brott sett tydligen, men hur folk upplever det. Det är inte många minuters promenad (tre kanske) innan jag garanterat ser ett par höga knarkare, eller mer ofta ett par knarkare som håller på att skjuta upp. Utanför porten stod det en kille för ett tag sedan och pissade i rabatten, vinglade till och hälsade "Tjena grabben, ingenting händer här inte!". I källaruppgången satt ännu en man och höll på med sitt.

Och här bor jag.

Undrar hur det kommer att kännas när man flyttar till ett "normal" område igen? När jag går ut här ser jag mig över axeln hela tiden, tittar snett på de jag möter och planerar flyktvägar hela tiden. Möter jag någon på kvällen byter jag sida av vägen.

Robban

Robban säger (16:59):
Hahah
Robban säger (16:59):
tältpinnarna o tom  
Robban säger (16:59):
han sa fan så exakt!
Robban säger (17:00):
Höken!!!!
Robban säger (17:00):
Hahahaha
Robban säger (17:00):
Han hette fan så va!?
Robban säger (17:00):
Jag dör
Robban säger (17:00):
Höken! Hahahahaha
Robban säger (17:00):
fyfan

Mer sjukt

Trodde jag postade det förra inlägget igår, men tryckte del knapp... kom nu att tänka på Bengtsforsresan, ännu ett sjukt kapitel. Jag, Robban och Yazza skulle till Bengsfors(!) för en hårdrocksfestival, året var 2000. Efter en jäkla massa om och men (missade tåg, bussar och chansningar hit och dit) tog vi oss dit. Mellandlandade om jag minns rätt i Karlskoga, Karlstad och till sist Åmål, hela tiden osäkra på om vi skulle komma fram. Åmål förresten, en sån jävla håla. Helt dött. Vi satt på en minimal bänk på en minimal busstation och väntade på den sista bussen till Bengtsfors, helt ensamma och utan så mycket som en bil i närheten. Tittade ut över en tågräls. Vi tog en kort utflykt till en gångbro där ett par unga tjejer ropade om vi skulle med på fest. Som tur är hann vi inte.

Sista bussen tog oss alltså till destinationen. Staden var lika tom som bussen hade varit. Inga skyltar, inga människor, ingenting. Var skulle vi gå? Hittade på något sätt en mack där de aldrig hört talas om en festival. Till slut fick vi reda på att vi skulle följa vägen "en bra bit" ut i skogen, och ta vänster vid en kraftig högersväng. Så vi började gå. Och vi gick. Lite längre och så längst. Till sist kom vi på något sätt fram.

Men äventyret var inte över, tvärtom. I en glänta stod ett stort militärtält. Det enda tältet för övrigt. Festande hördes inifrån. Vi började packa upp och meka ihop våra två tält, då kom Tom. En fet, korthårig, full människa. Började med att skrika och hälsa, välte nästan in i det halvt uppsatta tältet och började sedan sätta i pinnarna på "militäriskt vis". "Ni vet grabbar, de här snörena måste vara spända så in i helvete. Tältet klarade sig nästan.

Efter uppackning blev vi inbjudna till festtältet med skränig dödsmetall och ett gäng lodare. Den korthåriga, runda Toms totala motpol, hans tyste, magre bäste vän Höken, satt i ett hörn. Vi listade aldrig ut om det var en tjej eller kille. En långårig svarklädd sak försökte lära Yazza att growla (skrika på svenska), någon försökte sova och andra drack hemmagjort "vin". Vi tackade vänligt nej (faktiskt!).

Festivalen i sig gick lugnare till och var annars toppen, men mötet med Tom och Höken kommer vi aldrig att glömma. Inte jag i alla fall. Återigen, kanske ingenting alla vill veta (mamma?), men R kommer troligtvis att skratta vid minnet :D

Sjukt liv

Kom helt osökt att tänka på vilka sjuka liv alla berättar om att de haft. Pappa gjorde ditt och datt när han var ung, körde moppe ifrån polisen och kastade apport med apelsiner åt hundar. Så händelserikt, så busigt, så spännande. Själv har jag inte upplevt någonting sådant, någonsin. "Vad ska jag berätta för alla kids?" hann jag tänka innan jag kom på en massa skumt.

En händelse som nästan toppar sjuk-listan är den gång jag och Robban hittade ett par hårdrockare (hur?) i Arvika en midsommarkväll. Vi följde med till deras replokal, en sunkig källare med någon soffa, en massa skit och ett par andra lodare/hårdrockare, samt ett gäng instrument. De satte på förstärkarna och sen tog vi över. Fick de ens spela någonting? De gick i alla fall ut ur rummet efter ett tag, trötta på vårt interna skrän.
Hur vågade vi ens följa med dem? De var många, de var lodare, de var fula. Det låg åt helevete till, det var sunkigt och när det kom fler - borde vi inte tackat för oss?

Förlåt mamma, allt det här kanske du inte ville veta :) Men vi överlevde, och de var faktiskt snälla!

68 186 887 hits, and counting!

Helt otroligt skön kille och helt stört många träffar på YouTube - över 68 miljoner! Kom ihåg att videon heter "Evolution of dance"...


Jul

Det är fan jul snart. Skumt. Typ tio dagar. Ännu mer skumt. Mammas julklapp är klar (det du!), men sedan är det liksom inte så mycket mer. Tänkte kolla lite imorrn (tror ni att jag är ensam om det?), får säkert lite idéer, eller kan kanske i alla fall hitta det jag har i huvudet. Julklappar är jätteroligt att handla när man har koll på vad som ska inhandlas, men jäkligt stressande när man inte hittar eller kommer på något.

Det blir en kort visit till Öret i jul också. Tåg bokat och klart, för hutlösa 500kr. Ännu mer hutlöst är hemresan - 800kr! Mamma ska betala säger hon, men jag trivs inte med det alls. Till öret på söndag kväll, framme vid elva, och sen tillbaka på onsdagen. Robban ska åka igenom Karlstad på tisdag också, vilket såklart blir billigare, men då blir det bara en och en halv dag i öret. Vad jobbigt allt är. "Billigt" och kort eller dyrt och mindre kort. Väljer jag det dyra alternativet kan jag dessuto festa på juldagen, men är det värt ~700kr? :| Vettefan, kan ju åka till öret varje helg efter första februari... stannar jag kan jag ju vara med mamma och bror på annandagen, det är ju bra, men då är E ensam en dag till. Hon säger ju att det är jättelugnt, menmenmen.

Hatar folk som är veliga, men är själv likadan ibland. Intalar mig att min velighet är befogad, andras inte.

Såld

Lade ut min förstärkare på blocket igår kväll/natt, en kille ringde idag och köpte den direkt. Julklapp till sin son. 1600 bagare blev det, inte helt illa då den är köpt sommaren -00 och då kostade 4000kr. Har inget behov av den direkt, det var flera månader sedan den sist var påslagen... men ändå känns det inte helt ok att sälja, mest eftersom den är så sjukt bra. Men men, ännu en mindre sak att släpa på i flytten. Det är ju bara att köpa någon annan om det är så, kan ju inte ha en jättebra förstärkare som bara står.

... som ni märker försöker jag fortfarande övertyga mig själv om att det här var det bästa.

Peavey

I quit!

Sade upp mig idag! Chefen beklagade sig, men gav med sig till slut. Hade ju värmt upp honom någon vecka, men igår ringde jag och sa final. Så 27/1-08 är sista arbetsdagen. Perfekt avslut eftersom vi flyttar den 31a. Har ett par dagar att packa och städa på alltså. Lite skillnad mot flytten från Örebro, minst sagt!

Sitter och velar kring jul också... men det tar vi när jag vet mer.

Kalla på korna

Jag dör! Läste lite på lokaltidningen och kom in på "Hur kallar du på korna?". Det är alltså bönder som ringt in hur de låter när de försöker få in djuren.

Hilarious!

Louise - aka sjuk
Mattias - aka "Woot?"
Marcus - aka grodan
Sara - aka charmören som somnar


psst, uppdaterade länkarna, vissa dog :|

Max Weinberg

Äntligen bildbevis. Max Weinberg spelar verkligen i Springsteen.

Max


Förresten, fan vad fult det är när två personer sjunger i samma mic... nästan lika fult som när det gungas i takt med gitarrerna.

Krångel

Har krånglat en del med lägenheten idag. Fastighetsägaren ringde och ville ha namn på min nya arbetsgivare i Norrköping, alt. en borgenär som skulle gå i god för mig/oss på kontraktet. Ringde Clas i Norrköping och fiskade lite jobb, men butikschefen där skulle höra av sig igen innan jul, vilket såklart är för långsamt för kontraktet. Det finns ju oärliga vägar att gå för att få jobb, men fixade borgenär tills någon av oss är fast ansälld. Byråkrati.

Fick ett brev från posten idag också med en räkning på 36kr. Förra veckan skickade jag iväg ett par lampor (Clas...) till mamma, men tydligen hade frimärkena trillat av. Bara portot för lamporna gick alltså på 47kr :) Nämnas ska även att en ny ljusstake kostar 49kr. Ljusstakarna ligger för övrigt på hylla I0 - "Följ den röda mattan runt så är ljusstakarna staplade längst fönstret på vänster sida" - och extralamporna på I26, någonting jag säger kanske tio gånger varje dag.



Ny bild

Ändrade headern lite... eller nja, helt. Den andra kändes för somrig :) Tänkte göra en varm vinterbild först, men det blev tvärtom. Får se hur länge den här stannar!

Lägenhet klar!

Woho! Snälla Patrik och Åsa var och tittade på lägenhet åt oss idag, en jättefin nyrenoverad tvåa på 60 kvadrat. Centralt som attan och dessutom för en överkomlig peng. Parkett och badkar :) Klockren alltså! Vi ringde direkt och tackade ja. Skulle köra någon koll på personnumrena imorgon och sedan skicka ner kontrakt. Woho, äntligen klart! Äntligen bestämt!
Tänkte ringa Clas i Norrköping imorrn och tigga jobb, hoppas att de vill ha mig :|

image94

Fernet Branca

Kul som attan! Ska iväg och jobba om en dryg timma, får se hur alla mår :) Vår grupp vann en sångtävling och blev bjudna på shots av Fernet Branca. Illa. Hur kan en så vidrig sprit finnas kvar? Vem köper den?

Ramlade förresten på Sliding Rocks Mystery. Tydligen rör sig ett par stenar (stora!) lite planlöst i öknen vid Death Valley, hur det går till vet ingen. Skumt som fan! Läs mer på tidsskriften Geology!


Moh

Måste sova

Asgarv!

Wake up call. For all the cat people.


Såsdag

Har verkligen slappat idag. Upp vid nio, åt frulle, tittade lite nyheter, spelade World in Conflict. Kastade in några potatisar i ugnen och åt. Imorrn är det jobb 07-16 och sen julfest med jobbet. Ska tigga skjuts av Robban hade jag tänkt mig, men det vet han inte om än.

Handla gottis, träna och byta olja på robbans bil står på tur. Over and out!


Tänk om man hade lagt tiden på typ spanska istället

O t t o säger (22:10):
Otroligt att man kommer ihåg

Gustav säger (22:11):
tänk om man hade lagt tiden på typ spanska istället

Gustav säger (22:11):
idspispopd

Gustav säger (22:11):
känner du igen koden?

Gustav säger (22:11):
idkfa

O t t o säger (22:11):
haha

Gustav säger (22:11):
idclip på 2.an

O t t o säger (22:11):
självklart

Gustav säger (22:11):
lim

Gustav säger (22:12):
alla vapen wolf 3d

O t t o säger (22:12):
iddqd

O t t o säger (22:12):
samma som idkfa

O t t o säger (22:14):
Kommer ihåg när du visade mig QUake första gången och strafade runt ett health pack och visade att det verkligen var 3D. Jag förstod ingenting

Gustav säger (22:14):
haha

Lite mer nostalgi från ett länkutbyte med bror:
Wolfenstein 3d
Doom
Duke Nukem 3d

Nostalgi

Japp, ytterligare ett sånt där "svårt" inlägg mamma och Åsa :) Nästan ingen av er som läser det här vet vad det är, men ändå... måste spara för mig själv hur som helst :) Helt sjukt hur jag kan komma ihåg vissa delar, det var ju säkert 15 år sedan jag spelade det! Om inte mer!


IQ

Nej, inte gjort testet på MENSA, tänkte bara på det förra resultatet. Av 6 personer från Robbans blogg får samtliga över 110, medel ligger på 118. Medel för befolkningen är 100. Hur går det ihop?

Jaja, jobb om drygt två timmar. Ska försöka få i mig något att äta innan också. Tränade igår också, otroligt men sant. Riktigt skönt faktiskt, längar till nästa gång redan nu. Är bjuden på fest ikväll, har inte riktigt bestämt mig hur det blir. Slutar sent och hade verkligen velat träna... hma. Får bestämma mig innan kvällen iaf.

IQ-test

Säger som Robban när han skrev om det - hur tillförlitligt är det? Egentligen? Visst, jag är inte dum eller nåt, men anser mig knappast smartare än 94% av befolkningen. Lite underligt är det ändå att jag fick nästan samma resultat på det här testet som på andra test jag gjort förr. Eller nja, på någon amerikansk sida fick jag 133 eller nåt, men det är väl knappast troligt. Säkert bara för att "dra folk" från forum och sånt, men på en del andra pendlas det mellan 120 och 127 eller nåt sånt. Och nu träffade jag mitt i. 122.8 på ordtest och 126.2 på "performance" (vilket jag antar är logik, minne och matematik). Även om kanske inte siffrorna stämmer stämmer nog skillnaden rätt bra. Lite duktigare på logik än språk.

Visst ja, 124 totalt. Kan härmed titulera mig smartare än 94% av befolkningen :)

Testet på Illustrerad Vetenskap

Såg nu att MENSA har ett liknande test, kanske orkar med den imorrn. Det förra MENSA-testet var bara massa prickar som for omkring på ett 5x5-bräde. Jäkligt... tja, simpelt faktiskt, men nu verkar det vara gjort ordentligt med figurer. 20 frågor bara, så det ska man väl orka med.

Men inte nu.

Vad får du för poäng?

Lite sömn

Upp tidigt imorrn. Blev inringd när jag var hos Robban och skrev ut lite saker. Inte alls planerat med sömnschemat jag hade natten till idag (sov till 11), så nu sitter jag uppe trots att jag borde sova. Jobbar bara ett par timmar på morgonen, så no big deal.
På lördag är det jobb hela dagen, sen julfest med jobbet. Men ingen sen sådan, ska jobba på söndagen igen. "Det brukar heta så inför C-O-fester" säger arbetskamraterna, men jag måste verkligen hålla i mig själv. Finns inget värre än att jobba dagen efter... ska äta och vara där någon timme, sen hemåt. Innan 23:00.

Tror jag ens själv på det där?

S-itta, inte F

Hon har gjort det igen.


Enigma, Spiderman III och lite till

Tittade nyss på Enigma. Riktigt bra faktiskt, en sån där old school känsla över den. En film från 2001 som lika väl kunde spelats in 1975 - I like. Den passerade nakenhetstestet också, det är alltid bra. Kärleksdrama varvades med kodknäckande, underrättelsetjänster och krig. En annan sida från andra världskriget. Baserad på verkligheten också - skulle inte de knäckt Enigma-maskinens Shark skulle vi kanske snacka tyska i Sverige. 8/10p från mig!

Spiderman 3 igår också, inte fullt lika bra. Det var... fyra ärkeskurkar i samma film, även om det kanske ändrade sig lite av och till. Här kommer SPIDERMAN, sen SANDMAN och nu VENOM! Visst ja, MINIGOBLIN! Det blev lite tradigt. Fina effekter såklart, så man måste lätt se den, även om klyshorna faller tätt även under actionscener. 6/10 kanske. Fetcred till en av de snyggaste filmpostrarna i mannaminne hur som helst (klicka för fullsize)

Spidey 3 Enigma


Jobbade ett par timmar idag också. Segt som aldrig annars. Fick briljera med min elkunskap idag ändå, två gånger. Det enda som hände ungefär. En lite lätt arg kund jag manövrerade med också. Pratade vidare bara för att det inte fanns något annat att göra, skulle nog klippt tidigare annars. En spänning jag desperat klamrade mig fast om man så vill.

Nelly Furtado


Det var någon...

Det var någon som sa att det är första advent idag, stämmer det?

Massa lök

Drog in en helvetes massa lök på jobbet idag. Fyra kassor öppna ett par timmar och kö i samtliga. Folk som rev och slet i en. Kaos. Mayhem. Men kul! Blir lite tradigt att få samma frågor hela tiden bara. "Har ni sånna hära boklampor?" "USB-minne, var har ni det? Finns det bara 4GB?" "Vilken transformator ska jag ha till den här?" "Jag var inne igår och köpte den här, kom hem och märkte att det blev fel. Kan jag byta?" "Lampor, var har ni det?"

Gah!

Höll på att få hjärtinfarkt innan jag redde ut en sak jag sagt också. En kille frågade om det var någon fara med att ha en transformator som levererar max 1.5A till en pryl som ibland kanske kräver 2-3A. Jag var övertygad om att det inte gjorde någonting, det enda som skulle hända var att apparaten kanske inte fungerade, men inget annat skulle hända. Transormatorn skulle begränsa, prylen inte fungera. Han tackade för sig och gick iväg. Tänkte på det under tiden jag hade en ny kund och nästan dog inombords när tanken kom fram - transformatorn börjar faktiskt brinna. Framför mig såg jag en barnfamilj i lågor och en stämningsansökan på mitt bord. Avslutade samtalet lite snabbt och rusade ut i butiken. Hittade efter lite virrvarr som tur var gubben och ursäktade mig. Så, ingen fara skedd, men tänk om jag inte fått tag på honom... även om inte jag har något ansvar, eller om chansen att det skulle hända är minimal skulle jag nog inte sovit så gott inatt.

Ät inte peppar

Seriöst, hur får han ur sig ljuden?



RSS 2.0