Ricci vs. E.T.

image84

Svartenbrandt!

SvartenbrandtHan är fri igen! Legenden och myten, självaste Svartenbrandt har hittat friheten. Söker jag på namnen via Google blir första träffen ett punkband, det säger väl en hel del. Undrar hur lång tid det tar till han sitter inne igen? :)

Brottsregister
1957: Som tolvåring hamnar Svartenbrandt på ungdomsvårdsskola.
1962: Döms till sitt första fängelsestraff.
1963: Rymmer från fängelset.
1967: Åter i fängelse. Denna gång för grov stöld och hot mot tjänsteman.
1969: Svartenbrandt döms för väpnat rån.
1972: Tillsammans med flera andra fångar bryter han sig ut ur Kumlabunkern.
1975: Rymmer i en sopbil tillsammans med tre medfångar.
1979: Deltar under rymning i ett bankrån på Döbelnsgatan i Stockholm. Öppnar eld mot tre poliser som skadas. Döms till 12 år i fängelse.
1981: Försöker rymma genom att hugga ner en vakt med en skarpslipad tandborste.
1983: Svartenbrandts hustru försöker hjälpa honom att fly. Det går inte och Svartenbrandts straff förlängs med ytterligare tio månader.
1986: Rymmer, rånar en bank, åker fast och döms till ytterligare 7,5 år.
1990: Rånar en bensinmack i Borlänge. Lyckas sen hålla sin flickvän inspärrad på mentalsjukhuset i Säter i sex dagar utan att någon märker det.
1992: Skrivs ut från Säter en onsdag. Två dagar senare rånar han Handelsbanken vid S:t Eriksplan i Stockholm.
1999: Deltar vid en skottlossning mot poliser i Linköping. Döms till sex månaders fängelse.
2001: Misshandlar sin före detta hustru. Döms till ett års fängelse.
2002: Rånar Systembolaget i Söderhamn. Grips i Bollnäs och döms till sju års fängelse.

The Departed

Det blev en storfilm idag, The Departed. Rätt underligt hur en pojkbandsångare (Mark Wallberg) kan gå från floskler och danssteg till prickskytt i Shooter och idiot i The Departed. Minns även att bror min (har säkert "glömt" det) fick en skiva med just New kids on the block med kommentaren "De är ju jättepopulära och jättebra!" för ett par år sedan (tolv?). Det vore kul att se om han fortfarande lyssnade på dem...

Visst ja, The Departed. Storfilm som sagt, påkostad och välgjord. Sonen till en maffiaboss blir polis och en polis går undercover för att samla info om maffiabossen. Båda läger kommer på att de har tjallare och jagar varandra. Rörigt till tusen, slutet vill jag inte ens tänka på. Rätt ologisk sista scen också, men oförutsedda slut tycker jag om. 7/10p totalt.
Det blir nog en till film innan ögonen ger sig.

Tanka: torrentlänk


Irriterande med förkylning - sitter jag upp rinner snoret så att det droppar, ligger jag är jag mätt på ett par minuter. Om jag inte får andnöd innan alltså. Ögonen svider och jag kraxar som Hugin eller Mumin. Mängder att göra på jobbet också om jag bara kunde ta mig dit, mängder av pengar som bara väntar. Är uppskriven för jobb på torsdag, får se om jag kan gå då. Hoppas, men tror inte.

Bilder

Jag var alltså i Norrköping/Linköping i helgen. Spenderade fredagkvällen med kamremmen, lördagen med öl och söndagen i bilen. Och så lite mat emellanåt. Måndagen spenderades i sängen och dagen blir väl ungefär likadan. Ska väl titta på film, klappa katterna och snora sönder näsan.

1. Talande bild 2. Custom mod by Sophie och 3. Jag (nej, jag hade inte dushat sedan festen)


Ny film

Förkyld som jag är tittade jag på en film igår på dagen. Eller närmare bestämt, jag började titta på den i söndags, men ögonen orkade inte med efter lördagens festande, 45 mil bakom ratten och två red bull som just lämnat kroppen. Igår tittade jag alltså klart på The Fountain. Underlig film to say the least, men rätt bra ändå. Handlar om en desperat forskare som försöker hitta botemedel till sin frus hjärntumör innan hon går bort. Tre historier visas upp, varav en utspelar sig i det verkliga livet och två är rent filosofiska. Eller en är filosofisk i alla fall. Tror jag. Kanske två. Allt vävs ihop till någon existensiell drama om livet och, framför allt, döden. Cred till Hugh Jackman för den bästa insatsen sedan Leonardo DiCaprio i What's eating Gilbert Grape (jo, den heter faktiskt så).

Potential att vara en klar tiopoängare, men faller på att vara för tydlig, så slutbetyget blir 7/10, varav den sista poängen går till slutet.

Tanka om ni vill: torrentlänk


Hejarklacken

Innan jag glömmer... :D


Svenska för nybörjare


Gmail med IMAP!

Woho, en nördpost! Kanske kan omvända några bakåtsträvare där ute iaf! (Till bekostnad av min karma, men ändå.) Gmail har skaffat IMAP! Det är väl det enda som egentligen saknats enligt mig, men nu är det alltså här! Nu kanske jag t.o.m. kan använda en mailklient, någonting som var rätt omöjligt med POP och mina 700+ mail i inkorgen... :| Nu finns det ingen som helst ursäkt att inte skaffa Gmail, bara GÖR!Måns Möller

image78

Underbart vykort

Det här kortet kom med en obligatorisk(?) mammapeng för någon dag sedan. Älska!

image77

Homoäktenskap

Gah. Hur kan man vara emot homoäktenskap? Förstår bara inte. Känns ibland som att man lever på 1800-talet... är det inte dags att öppna cirkus med håriga kvinnor, dvärgar och harmynta? Varför särbehandla bögar annars?

En person älskar en annan, båda vill ha ring på fingret och vara juridiskt bundna till varandra, personerna gifter sig. Det är väl inte så jävla svårt?


LOL!

Varför står det inte man-kvinna istället för mamma-pappa-barn om det nu handlar om äktenskap och inte familj med barn?

Väpnat rån!

Japp, väpnat rån på Väla där jag jobbar! Hua! När jag var där! Låter jättehäftigt och coolt kanske, men inte alls så kul när man själv är där, exakt efter stängningsdags. Var nere på lagret och bökade rätt högljutt*, så jag hörde inte själva smällen. Den första alltså. Eller njo, när de ropade upp mig till butiken kom jag att tänka på att det bullrat till alldeles innan. Och så small det igen, nu troligtvis av något vapen. Det underliga var att det small bara någon halvminut efter själv explosionen, så snabbt kan väl inte polisen varit där? Rånarna kanske "bara" sköt varnings- eller skrämselskott, men ändå. Eller också var det någonting annat som small, vet inte riktigt. Sen ett automatiskt utrymningsmeddelande, men vi var ju helt ensamma kvar, inga kunder alltså, så vi låste allt, kontrollerade att det var klart på baksidan och gick raskt till bilarna.

Även om Forex-butiken ligger i mitten av Väla och vi i utkanten kändes det läskigt som fan ändå. De hade ju med största sannolikhet sprängt ingången på baksidan (gick inte dit och kollade...), och dit ser man nästan från vår utgång. Visst, skottlossning har man varit "utsatt" för förr (lumpen), men nu var det riktiga bad guys, stressade och med vapen de tydligen planerade att använda, alldeles bredvid oss. Mig. Det låter spännande, men det var sjukt jobbigt att vara där när man verkligen tänkte på elaka killar med farliga vapen. Det går ju liksom inte att skydda sig :| Det sas/skrevs dessutom att rånarna var kvar när vi var tvungna att gå ut, men det verkar ha ändrats till att de åkte direkt efter skottlossningen.

Men! Jag mår alltså helt jättebra och det var väl egentligen ingen direkt fara!

Läs mer på Expressen eller Helsingborgs dagblad, även bilder från HD.

* = fult ord

Läskigt

Fan vad läskigt det är när man letar efter någt och inte hittar det hur mycket man än tittar, för att sekunden senare upptäcka att den står där man tittat tio gånger. Skumt.

Vad tar ni?

"Vad tar ni för 2GB SD-minne? Det står ju för fan bara 'Dagspris' i katalogen"
"Jo, det gör d--"
"Det är en jävla stil"
"Ehm... då ska vi se, 219kr för 2gb"
"219kr?"
"Japp"
"Det var ju jävligt underligt, går jag 10m kostar det 199kr"
"Jadu, det kan vi inte matcha"
"Det var ju jävligt underligt att det står Dagspris"
"Jo, men det är för att vår katalog gäller i ett år och priserna på de här delarna ändras rätt mycket på den tiden"
"Dagspris, pfft, vilken jävla stil"
"Jo, men alternativet vore att ge ut kanske fyra kataloger på ett år, vilket vi inte anse--"
"... som att man var synsk va! Dagspris!"
"Gå du till grannen så får du det billigaste i stället"
"Jadu, jag säger då det, med dagspris vet man ju ingenting"
"Nästa gång går det bra att ringa ut och kolla, telefonnumret står längst bak"
"Ringa! Det har jag försökt med flera gånger, aldrig någon som svarar!"
"Jodå, vi svarar faktiskt alltid"
"..."
"Alltså, 219kr tar vi här för 2GB"
"... jag säger då det, dagspris..."

Sucka

Fula människor

Otroligt många fula människor på jobbet idag. En 17åring som trodde han var med i Blade - körde händerna i översta rockfickan och tittade upp genom en kortklippt lugg. Försökte glida runt obemärkt och mystiskt utan att bry sig det minsta om någonting. Det såg mest ut som en nervöst ansträngd, totalt missplacerad Tore Kullgren i en på tok för liten jacka. En tant med lila lugg (varför!?) och en tysk i för korta byxor.

Varför köpa fula kläder när fina kostar lika mycket?

Smart kille

Kom till jobbet idag. Parkerade, gick ut, såg det här, dog.

image76

Måste pusha igen

Måste rekommendera den här igen. Hörde den nyss på TV efter ett par månaders tystnad, så sjukt jäkla bra!


Uppe tidigt

Eller ja, inte så tidigt ändå... inte om man jämför med standard nu för tiden :| Men 09.00 åkte jag iväg för att hämta och skjutsa R till tåget. Det tar ungefär 2min att gå, men han är ju som kanske känt lat som få (hihi).

Passade på att ändra lite mer i bloggen, någon som har någon idé till bilden högst upp?

Ny design

Jäklars, börjar man finns det ingen hejd. Ni ser nog inte så stor skillnad, men koden är helt annorlunda, lättare att ändra. Passade på att göra den lite bredare så att jag får plats med större bilder och fixade till lite olika text-nivåer så att det blir lättare att läsa. Hittar ni några fel är det bara att säga till! Ser ni ingen som helst skillnad mot förra gången ni var här får ni uppdatera sidan igen!

I brist på annat... var så god mamma!


96kr

Japp, Özan Allfrukt for the win! Galet billigt, galet fräsht och galet mycket att välja på! De har tydligen även en garanti - om man tycker att någonting inte är fräsht får man dubbla pengarna tillbaka :) Den enda nackdelen är väl att de inte tar kort, annars är det fan min favoritaffär. Tittade på en kille som plockade med ett par lådor färska fikon idag. Han plockade upp ett fikon, vred på det, tittade, studerade, placerade det i en liten hållare och ställde ned det i ett ställ. Detta upprepades med kanske 3 fulla lådor.

Nedanstående kostade alltså 96kr. Två knippen morötter 15kr, plommon 9kr/kg, ruccola 3kr, isbergssallad 4kr, bananer 9kr/kg. Nice! Frosseri!

image70

En ny form av intelligens

Jag upptäckte en ny form av intelligens på jobbet idag: folk som lägger sedlar på kassans rullband. Jo, det är sant. Sedlar på ett rullband som rör på sig. Smart.

Har även kommit i kontakt med demokratins avskräde. Nej, inte parkeringsvakter, men Radiotjänst. Förra veckan ringde de Emma, samtalet bröts när de presenterat sig. Fine, inget mer med det. Trodde vi. Idag kom en räkning på 499kr för "Vi har tagit emot en anmälan av tv-innehav". Eh? Jag ringer dit från jobbet och öppnar med "Om ni ringer upp någon och samtalet bryts, vad händer då?". Hon försöker öppna munnen, men slemmet hindrar henne tydligen. Jag förklarar och hon slår upp ärendet. "Det står 'Samtalet avbrutet efter presentation, sitcom hördes i bakgrunden'".

"Jaha?" svarar jag "Jag tittar ofta på film, serier och sitcoms på min dator"
"Via tv-kort?"
"Nej, jag har bredband, alltså streamat eller nedladdat"
"Så du har inte tv?"
"Nej"
"Radio?"
"Nej"
"Det enda jag kan se är att du har blivit anmält med tv-innehav och måste betala"
"Men jag kan och ska ju inte betala, för jag har ju ingen mottagare"
"Jo, du måste betala ändå. Tycker du att anmälningen inte är rätt får du överklaga"
"Men ni kan ju inte bara skicka ut krav utan grund?"
"Vi har fått en anmälan och den måste betalas"
"Men jag kan inte betala, jag har inga pengar till det. Jag har ingen mottagare, så varför ska jag ens bry mig om...?"
"Nu är det ju såhär att vi har fått in en anmälan om innehav och då måste du betala"

Detta fortsätter ett par vändor. Börjar lite smått tappa tålamodet. Eller jo, det har jag redan gjort.

"Vem är det jag ska prata med för att inte betala fakturan? Jag tänker inte godkänna det här. Ni kan inte bara skicka ut ett krav på lösa grunder, jag ska lägga ut pengar och snällt vänta på att kanske få tillbaka dem"
"Vänta så kopplar jag dig till gruppchef"

Och allt upprepades igen, men nu med ännu värre ton. Allt efter det att hon kastar ur sig:

"Så du har ingen TV?"
"NEJ"
"Ingen radio?"
"Nej, jag hatar radio"
"Men hur tar du då del av sammhällsinformation?"
"... öh?
1. Jag har ingen tv
2. Det jag vill veta tar jag reda på med dator och internet
3. Det finns tidningar
4. Jag har vänner"
"Jaha..."

"Men du, nu har jag inte tid med det här längre. Hur är det om jag skulle vilja låna en TV av en kompis för att kolla vilka kanaler jag har, hur jag trivs med det och så?"
"Du måste ändå anmäla innehav"
"Men i lagen står det ju att jag får låna i 15 dagar?"
"Nej, då måste du köpa den och lämna tillbaka"
"Ok, så om jag köper och lämnar tillbaka är det ok, men inte om jag lånar av en kompis?"
"Nej, ägandeförhållandet spelar ingen roll. Du måste betala licensen"
"Men du sa ju nyss..."
"Du måste betala"

När jag kommer hem kollar jag upp lagen där det står (ja, vad trodde ni?)

6 § TV-avgift betalas inte för TV-mottagare som
3. innehas på prov under högst 15 dagar, eller

Hur som helst, jag måste enligt §15 betala avgiften, oavsett vad jag tycker och vad som hänt. En avgift som grundar sig på att en sitcom/liknande spelades i bakgrunden. För allt vad Radiotjänst vet kan jag ha varit hos en kompis, i en affär eller tittat streamat på dator. Men de tycker att tv-alternativet är det enda rimliga tydligen. H e l t j ä v l a o t r o l i g t . Vad jag sedan gjorde spelar ingen som helst roll, men nu är jag fälld på att en sitcom hördes i bakgrunden, de andra alternativen är tydligen för otroliga för att vara sanna.

Jag ska såklart överklaga, men man får ju bli förjävla arg ändå. Måste vara skriftligt, så skrev lite när jag kom hem direkt. Vet inte om jag ska ta med nedanstående, det bara flög ur mig när jag kom hem. Kanske stjälper mer än hjälper...

Egentligen borde vi kräva ersättning för ränta på avgiftspengarna samt ersättning för förlorad tid, någonting vi undviker av tidsbrist och ork. En persons förutfattade mening om vad han/on trodde sig höra i bakgrunden gör att vi måste besvära oss med att ringa, betala och skriva det här.

Dator finns, liksom bredband. Välkomna till 2000-talet.
VI HAR INGEN TV.


Jag dör!

Jo, faktiskt, jag dör. Hur klantig får man vara? Visst, pedofiler är väl inte direkt logiska, men vafan... bra det iofs så att de spärras in på livstid. Det påminner mig lite om när en rånare sprang in på en bank med svarta kläder, motorcykelhjälm och svarttonat visir. Rånet gick "jättebra", men han hade missat att ta bort sitt namn han klistrat fast i pannan på hjälmen.

Här är alltså pedofilens egen bild som han helt öppet lade upp på internet. Som alla ser är ansiktet förvrängd med en extremt avancerad algoritm. Eller också är det Swirl i Photoshop. Det tar ~23sek att invertera och få tillbaka orginalbild. Det mest problematiska är väl att bestäma om det är Clockwise eller Counterclockwise. Visst, lite datorhumor, men klantigt ändå. Och hysteriskt roligt! Självklart haglade tipsen in efter polisen publicerat bilden, så jag drar väl mitt strå till en bättre värld och försöker sprida vidare.

--->

Pengar

Dagens fråga på Expressen:
Gnäller vi för mycket över pengar?
  • Ja, helt klart
  • Nej, vi borde gnälla mera
Woho, vilken bra fråga och vilka alternativ. Ändå är sidan de länkar till rätt tänkvärd: Global Rich List. Tryck i och kolla! För en vanlig heltidsperson är väl 200000kr rätt standard, alltså ungefär 31000 USD, vilket gör att man hamnar bland de 6.6% rikaste i världen. Och folk klagar på att man inte har råd med en plasma-tv...


Jaja, bangbang. Idag gick jag upp vid 05.40, jobbade till 13.00, åkte hem och åt, tittade på fyra (4!) avsnitt av Heroes i följd (ok, pisspause), åt kinamat med älsklingen och gick till R för ytterligare ett avsnitt. Det blir säkert ett eller två avsnitt till imorrn :)

Fin bild, men... vad är det ute på högerhörnet? En man med boots eller en kvinna som är man?


Upp tiidigt

Isch, upp tidigt imorrn. 05.40 ringer klockan, ska vara färdig på jobbet vid 06.50. Trevlig lördag! Å andra sidan slutar jag vid lunch, så det är bara rätt skön att komma iväg. Blir nog lite Heroes och sova på eftermiddagen bara :) Mmm, längtar!

Lika tråkigt att träna idag som förra gången, men det kommer väl det också. Är ju fakturerad tolv månader framåt så det måste bli kul.

Träningsvärk

Mosade precis i mig ett ägg.

Santana

Tittade precis lite på MTVs Rewind 2000, upp kommer då Santana - Maria Maria. Kan man få förhöjt blodtryck av en låt? Jag fick det hur som helst. Yrsel, spykänslor, ångest, vanmakt och vansinne. Jag hatar Santana. Inte för att låtarna är dåliga, men för att han är så sjukt ful. Sådär riktigt, riktigt ful. Varför mustach och hatt? Varför öppna din mun när du bänder en sträng? Och sen är han inte över huvud taget så bra på gitarr som han är känd för. Hur man kan fylla en låt med gitarrsticks och sedan bli känd på ens skicklighet är rätt otroligt. Nej, jag hatar Santana. Faktiskt. Fick jag välja mellan att träffa Usama eller Santana skulle jag klart välja det senare, endast för att få ett tillfälle att flambera ansiktshåret, bränna hatten och spränga hans gitarr.

Jag tänker inte ens bifoga en bild på honom, anledningen är nog rätt självklar.

Journalistik

De flyger för miljoner
De reser mest med regeringsplanet - HELA LISTAN
Regeringen reser för miljoner. Sedan maktskiftet har regeringen gjort 136 resor med regeringsplanen. Den resgladaste ministern är Carl Bildt som flugit för 3,8 miljoner kronor på tio månader nästan 13 000 kronor om dagen.

No shit! Carl Bildt är u t r i k e s -minister. Det bästa är väl avslutningen där resorna jämförs med förra regeringen, men det får man ju så klart inte reda på om man inte läser hela artikeln:

Regeringens resande skiljer sig ytterst lite från den förra regeringens. Jämfört med Perssonregeringens sista år vid makten har Reinfeldts och hans ministrar rest för 45 000 kronor mer.

Det är ju dessutom underligt varför de jämför med sista året för den förra regeringen... vad var det nu som hände då? Jo, visst ja, det var ju val och valvakor
*sucka*

Ballt!

Nej, det är faktiskt på riktigt!
1, 2, 3, 4, 5

Tim Noble
Sue Webster

Första dagen

Japp, första dagen på jobbet. En massa bakgrund, säkerhet och teori. Imorrn är det 07.00 på jobbet som gäller med lite uppackning och praktik. Minns knappt när jag senast var uppe innan 08... kommer nog bli rätt tungt, men kommer man bara upp så brukar det gå bra. Det blir nog en del 07-tider framöver, så det är lika bra att härda sig lite. Allt är så grymt uppstyrt på jobbet, alla vet hela tiden vad som gäller och vad som händer. Ingenting myglas med, allting tas upp.

Kaffe har vi här, det är bara att ta. Frukt här, ät. Ni diskar efter er, varje månad kastar vi matlådor som står kvar. Luncher är en timme, då får ni göra vad ni vill - åk hem, spela tv-spel här, titta på film eller pilla naveln. Brandsläckare har ni här, nödutgångar här. Ni får så här mycket lön, uppsägningstiden är två veckor. Det här är Patrik, han är mellan två jobb och arbetar tillfälligt här.

Inget jäkla krimskrams, bara raka kort. På alla jobb vill ju alla veta vilken uppsägningstid som gäller, men ingen vågar fråga. Så dumt. Bättre så här, alla vet vad som gäller och allt är öppet.

Jag trivdes idag med andra ord - verkar riktigt bra! Får se hur många timmar man får extra, som det är nu går jag ju inte runt på långa vägar...  Lyxproblem la grande, men ändå.

Födelsedag!

För det här är ingen vanlig dag...!

Blev väckt av en kille som ringde från ett sökt jobb. Nyvaken som jag var svarade jag inte. Gick upp, slog upp numret och sökte på företaget. Skulle tydligen ringa runt till företag en dag i veckan och besöka dem övriga dagar. "Dörrknackning" och "telemarketing" stog det på forum, så nej tack. Läste även ett par trådar om att det var ett "skojföretag", såg rubriker som "varning!" och sånt, så jag ringde upp och tackade nej. Men ändå, trevlig start på födelsedagen :)

Imorrn är det första dagen på Clas också. Introduktion under ons-tors-fre, sen jobb lör-sön. Finfint. Fick tillbaka exjobbet igår också, med kommentaren "det kan bli VG, ska konsultera med examinatören". Det var lite att ändra, men inte så farligt. Någon timme sådär. Fixar det idag.

Monterade även ned förgasaren och och rengjorde med sprit, bytte lite packningar och membran, men samma problem med bilen ändå. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, felsöka är så jäkla tråkigt. Svårt också, speciellt när man inte kan bilar alls :|

Jaja, ingen roligt post, men en update ändå!

... det här är Ottos födelsedag,
hurra hurra hurra!RSS 2.0