Lök

Jag såg nyss att jag har gul lök, röd lök, vitlök, scharlottenlök och purjolök hemma. Det är väl bara lökringar som saknas...

 


Funny pics day

Japps, igen. Det verkar inte vara något slut :)

 

 
Och en av de bästa jag sett:Fails

Robban beskrev tämligen utförligt i sin blogg om hans försök till att vara händig i köksmiljö. Det slutate tydligen i en väl fungerande kaka, men vägen dit var svår. Med utspilld smet, skilsmässokrav och en städnota på ett par tusen kallade han sitt försök ett epic fail. Det här inlägget dedikerar jag honom med parollen "sometimes your best just isn't enough"

 

 
And the all time epic one


Humor

Fixade till en ny kategori också - Humor. Orkade ändra den senaste veckans relaterade inlägg till kategorin, men ska försöka få med alla nya. 

Uppdaterad

Sådär ja, då var bloggen flyttad till Publishme. Den största skillnaden jag kan se är att en massa onödigt är borta, samt att färgerna är ändrade. För mig alltså, inte utifrån sett. De skar sig sjukt mycket också, så det gör nästan ont i ögonen att titta på. Men men, grunden är väl bättre och mer utbyggarvänlig, så allting till godo!

 

Jobb idag till strax efter 21 ikväll. Marknadsafton... jag tror att det kommer vara ungefär 23 besökare mellan 18 och 21. Sol och varmt brukar inte innbära rusch på stan direkt.

 

Öhm, noll motivation att skriva.

 En litten update

Sådär. Tog bort ramen och gjorde hela bakgrunden vit. Satte dit en vänsterspalt på samtliga inlägg som woilá, ändrar färg när man hovrar över dem. Men nu oroar jag mig för att det händer för mycket när man surfar runt med musen. Effekterna är inte lika... subtila tillsammans. Men ändå tycker jag om var och en för sig. Vad säger ni, är det för mycket? 

 

Headern ska också jobbas på. Fick förslag av Emelie att lägga in ett träd med löv som jag nappade på, låter det bra? 


Ny design!

På riktigt den här gången! Tryck F5 på tangentbordet om ni inte ser en radikal förändring sedan igår! Mycket ljusare, mycket grönare och bra mycket enklare att läsa tycker jag. Jag var inte på något sätt missnöjd med den förra, men ibland vill man bara byta :) 

 

Jag skrev igår om att jag behöver ha hjälp från er, och det ser ni väl själva på headern (bilden högst upp) som ser liiite tom ut. Har idétorka! Satten in en palett bara för att fylla ut till höger, men det var väl knappast det finaste. Skulle bra gärna vilja ha någon typ av bakgrund också, men kommer inte på någon. FÖRSLAG mottages varmt!

 

Utvecklingen av bloggen (exkl. mellanformer) går som följer med äldst till vänster:

 

 

      

 

 

Vilken design föredrar ni? Tänker mest på den förra eller den här... äldre vill jag inte ta tillbaka :)


Ny design!

... snart i alla fall. Tänkte slänga upp en "beta", men det blev för många fel så ni får stå ut till imorrn eller om ett par dagar :) Temat är grönt för årstiden (som jag skrev i en tidigare post), samt ljusare och renare än nuvarande. Cirklarna är kvar, men nu med lite mer effekt. Det är förresten de som bråkar, men ingenting svårt, det tar bara lite tid att göra om dem. Tid som jag inte orkar med just nu.

 

Feedback kanske är lite för mycket att begära, men det MÅSTE ni lämna sen hur som helst! Har lite vetintevadjagskahittapå med headern, så det får NI kära läsare ge förslag på. Menmen, mer om det senare!  

 

Ett smakprov ska ni få i alla fall! 

 

image267


Hjälp!

Idag var jag på intervju. Kändes som att de tyckte om mig, även om jag var tvungen att svara "Nej, tyvärr" på väldigt många frågor :) Vi får se nästa vecka hur det gått, men än så länge vet jag inte ens själv vad jag vill göra vilket än svaret blir. Tjänsten börjar hur som helst inte förrän i augusti, så sommaren blir på samma jobb som nu.

 

Jag och E tänkte köpa systemkamera också. Hon tappade (helt utan inverkan av mig den här gången) kameran i golvet så att det som fortfarande fungerade på skärmen dog. Vi tappade ju kameran i golvet för någon månad sedan så att 75% av skärmen försvann, men nu är den alltså helt borta. Så vi hade tänkt lägga pengar på en riktig den här gången. Det lutar åt Nikon d40 som vi hittat ett jäkla erbjudande på. Tyvärr kommer den inte i lager förrän om tre veckor, men så länge kan man ju vänta. 4300kr för kamera + objektiv + blixt + minneskort + väska! Den har fått sjukt bra reviews på nätet också, så det verkar inte vara någon skit trots priset. 

 

Kan någon kamerakunnig förklara för mig vad allt står för på objektivet AF-S DX 18-55/3,5-5,6G ED II? AF-S är ju autofokus, men där dör min kunskap.

 


Öh

Tänkte skriva någonting... minns inte vad bara


...


Mike Tyson

Tittar i detta nu på Filip och Fredriks reportage om Mike Tyson på High Chaparall. Jävlar vad pinsamt allting är. Sitter nu med ryggen till och försöker lyssna på vart femte ord för att göra det en femtedel så pinsamt. Det lyckas... inte. Tyson är helt avdankad, tom och passiv, Filip och Fredrik försöker av någon anledning rädda situationen med ännu värre frågor. Både jag och de är rädda för att Tyson ska ge dem en höger var, men mest av allt är hela reportaget dött och tyst. Så tyst att de klipper in dem själva som kommentatorer till den misslyckade intervjun.

 

"How was the orange juice, Mike?"

"Ok"

"..."

"Hey!"

"Oh, who was that Mike?"

"..."

"... should we move out to the pool?"

"..."

 

Och nu spelar Filip piano för att få en reaktion. 

 

Nej, nu blir det lite internet. Hej!

 


Baksidan för 5min sedan

Förjäkla fint med gullregn!

 

image263


35377kr

Tydligen är min blogg värd 35377kr... Carl Bildt toppar deras beräkning med 2500000kr (2.5milj), så jag har en bit kvar :)

 


Dagens surftips

Sprang nyss på Colourlovers (japps, ihopskrivet och med "ou"), vilken jäkla skön sida! Underbar inspiration till färgsättning och färkombinationer! Rekomenderas!

 

Den översta ska jag nog använda till nästa design :)

 
Mammas dag (igen)

Jag hann ju inte riktigt klart med inlägget igår... jo, Mors dag spenderades i metropolen Katrineholm med mor (japps!) och E. Vi möttes halvvägs så att säga.  Mat i stadsparken och så promenad med vovven med tillhörande picnic. Underbart väder och allt var jäkla nice. Med mig hem fick jag två täcken av modell intedun. Mitt duntäcke har jag använt jag vet inte hur länge, men säkert tio år, så det var en rätt stor förändring att få nytt :) 

 

Har ni förresten tänkt på hur illa det luktar av blöta duntäcken? Typ... fis. Inte fis som i "äckligt", utan fis som i fis. Vidrigt!

 

Och så skulle jag iväg på intervju idag. Närmare bestämt om 0.5h, vilket efter en titt i mobilkalendern blev 24.5h. Jag tappade bort en dag, så IMORRN gäller det, inte idag. Klant


Funny pics day revisited

Fortsättning på 1, 2 och 3

 
 

Och årets bästa...
Morsdag alt. Mors dag

Det borde ju heta Mors dag...

 

Hinner inte nu, skriver mer sen :) Måste iväg. Ciao! 


Björn Björn Björn, älskade Björn!

Jävlar vad i helvet jävla skön han är! Såg inte en sekund av Eurovision song contest, såg detta kom som en fet överaskning idag! Kan någon säga om det här är på riktigt eller bara en sketch? :D

 


E:s favorit!


Lax

En redig pjäs färsk laxfilé blev nyss tillagad i ugnen. Bara salt, peppar och citronsaft fick det bli. Potatisen tar några minuter till (som alltid), men sedan ska den avnjutas. Funderar på att försöka fixa till lite sushi någon dag också, blev grymt sugen när jag packade upp filén. Fick ju en sushibok av bror i julklapp, men inte haft "tid" (slash ork slash vilja) att testa. Kan ju inte vara såå svårt. Lite soja, wasabi, fisk och den där söta såsen. Kanske någonting mer... hm :) Hoppar nog över sjögräs och sånt som behöver rullas, det blir nog bara den där enklare modellen med fisk och smet. 

 

Försökt ringa mor också ett par dagar, men inget svar. Var är du?

 


Funny pics day revisited

Fotsättning från 1 och 2

  

Och så en hemsk och en mindre hemsk serie (which one's which? :) )

 Varför

Varför sover ni?

...

"tåt" förresten... vilket fult ord


Mammavatten

Jag vill göra alla vänner uppmärksamma på att Clas nu säljer behållare för Mammavatten. Tyvärr kallas de inte Mammavattenbehållare, utan Vattenflaska med kylblock, men alla förstår nog ändå. Söker man på "mammavatten" på deras hemsida kommer rätt produkt upp. Typ. Snart i alla fall. Jag tänkte dra i mina tåtar! 

 

Vad mammavatten är? Det vet ni väl? Sånt där vatten mammor gör inför badturen. Alltså en halvfylld vattenflaska som får ligga i frysen ett par timmar. Klockrent! Verkar vara standard i nio av tio familjer, så det är underligt att det inte finns något ord för det än. Mammavatten, lägg det på minnet, it coming for you! 

 

Mammavatten


Sova

Börjar bli seg nu. Riktigt seg och sliten. Jobbade 7-15 tis-ons , 9-19 igår och 7-15 idag igen. Ingen fara alls, men lite lätt seg, speciellt efter en helvetisk kväll igår :) Var så trött att jag, hör och häpna, sov en stund förut. Efter en titt i kylskåpet (som för övrigt är välfyllt) bestämdes det att vi skulle ha kinamat. Trevligt och jäkligt gott! Räcker gott till matlåda imorrn också.

 

Oh vilken jäkla inspiration jag hade till att skriva här idag då. Sitter mest och gnuggar ögonen och försöker hålla dem öppna. Mer kommer senare om inspirationen slår till!


Weeeeeowiieooooeeoo (larmet går!)

Helvetes i alla jävlars helvete, det är inte sant - jag ska på arbetsintervju! En RIKTIG arbetsintervju! Kanske är mina fyra år på universitet inte bortkastade ändå, kanske får jag arbeta med det jag utbildat mig till, kanske är jag inte sämst, kanske är jag rent av bäst. 

 

För ett par månader sedan (en? två?) sökte jag ett jobb över mina kvalifikationer bara för att, vilket jag såklart inte fick. Idag ringde de ändå och ville ha mig till intervju för ett annat, till synes perfekt jobb som kontrollant av EU-stöd av kulturmarker! Det låter avancerat, men handlade enligt henne (3min samtal) om att åka ut till gårdar som har EU-stöd och kontrollera så att marken verkligen finns och att den är så stor som de får stöd för. 

 

Å helvete vad tråkigt det lät här.

 

Men skit samma, det är ju lite åt den riktning jag utbildat mig till. Det låter i mina öron som en helt fantastisk lösning på resor (kan knappt sitta still mer än fem minuter), personkontakt och diktatur. Och så en släng biologi i det, men erfarenhet och fältjobb! Fockin' wonderful! 

 

Nu tar jag ut händelserna i förskott, speciellt med tanke på att jag tydligen skrev att jag har examen men ännu inte (FY MIG) tagit ut den än. Alla kurser och sånt är klara, men själva examen finns inte på papper så att säga. Men det vore väl själva fan om de brydde sig så mycket om det! Ska skriva på/i alla papper i kväll och skicka in, problemet är bara att det tar typ en-två månader innan segasarna på skolan bemödat sig att kolla igenom och skicka ut beviset. 

 

Varför är jag så seg?

 


Sexleksak

Jag och E var på Maxi igår kväll.

 

image262


Funny pics day revisited

Tja, här kommer fortsättningen på Funny pics day:

 

*asg* Mer ungdomshumor än så här blir det nog inte!


Och så avslutar vi med ett litet klipp från Chapelles Killing them softly


Svarar

Svarar på så många kommentararer att jag inte har tid att uppdatera min egen blogg. Damn you, damn yoooou! (teatralt uttal och betoning, någonting som används frekvent på jobbets "härma filmer"-leken)

 

Sådär. En lugn dag på jobbet, ingenting speciellt. Det roligaste som hände var väl när jag fick följa med en Vivalla (you all know 'em) till bilen ett par kvarter bort, i min smurfblåa skjorta och slitna sandaler, för att hjälpa till med lite varor. "Ey, man, vänster här!", "De her kallar ja service asså, fi fan!" och ett par till oförglömliga kommentarer fick jag höra på vägen dit. Väl vid bilen packades det in med lite bök och jag tackade för mig. Han sträckte sig innanför jackslaget och utbrast

 "Ey, du, vänta man!"

"Det där behövs faktiskt inte" svarade jag "jag har ju lön nu också, haha". Upp fiskades ett visitkort med en hotmail-adress och telefonnummer.

"Ring dit nästa gång du vill ha taxi så kommer du direkt till mig"

"... ok, tack!". Upp med visitkortet följde en tjugolapp.

"O du, ta den här. Typ glass eller nåt du vet"

 

Det var nog roligare än vad det ser ut i skriven form... äh.


En litten litten update

E litta uppdatering. Pytteliten, men ändå :D För musen över headern (bilden högst upp) så får ni se! Robban kommer att anklaga mig för nazism, men han hälsar! JAG hälsar, ingenting annat! :) Testade en ny CSS-fyndighet som jag ska försöka utveckla i nästa design, så det fick bli en liten uppdatering så länge. Inte för att jag tröttnat på den här designen, men det är kul att göra nytt. Eftersom flera talat i uppskattande ordalag om den här kanske jag skulle sälja den. Hur många tusen tror ni att den är värd? :)

 

Önskemål till nästa desing förresten? Ljust? Mörkt? Mycket effekter eller få? Färgglatt eller slätstruket? Natur eller grafik? Har länge funderat på att göra inläggen i boxar, tror att det får bli så den här gången. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det på ett snyggt sätt, men det ordnar sig nog. På något sätt går det alltid.

 

Usch vilket tråkigt inlägg, men det livas enkelt upp med Wulfmorgenthaler! 

 Träning

Kom nyss hem från träningen också. Helt jävla otroligt hur så få människor kan förstöra för så många. Kommer in i delen för fria vikter. Möts av två håriga bröst som spänner sig i spegeln med bara överkroppar, tre-fyra kompisar står bredvid och torrjuckar mot någon ställning. Suckar lite tyst, sätter på Opeth i lurarna och bryr mig inte mer. De skriker och klänger på ställningarna så att jag måste höja ett par snäpp. Någon står med mobilkameran och fotar till snyggastmest-utskämd.se.

 

Annat folk börjar droppa av, bestämmer sig nog för att avsluta träningen lite tidigare bara för att komma därifrån. In kommer en stackars tjej, 17-18år, i vita leggings (stavade jag rätt nu?) och linne. Plötsligt blev det jävligt intressant att köra en benövning i maskinen bredvid, trots att de (som vanligt) endast körde bröst. Strosa långsamt förbi och bara titta lite häftigt. Ungefär som att hon skulle bli jättesugen, slänga av sig kläderna och be dem följa med. Hon tittade smaklöst ner i marken och gick till en annan del. Benövningarna fick vänta en dag. Men hoppsan, nu blev det tydligen jävligt intressant att köra en svankövning som råkade vara precis bredvid henne igen.

 

Hon gick därifrån, jag tog en skivstånd och gick bärsärk. I tanken alltså. Istället avslutade mitt och gick hem med hjärnan fylld av frågor. Underligt var väl det som mest for omkring. Mössor hade de också. 


Recept #2

Jäklars vad gott det blev. En OTROLIGT lyckad marinad/glaze! Rekomenderas starkt för en "pigg" och somrig smak!

 

Den här gången fick det bli kycklingfiléer, snabbt stekta på hög värme i lite olivolja med salt och peppar. Upp på ett ugnssäkert fat och på med glazen, in i ugnen i 10-15min och så klart! Skönheten utspisades med klyftad potatis, morot och palsternacka som ugnsbakats med olivolja, vitlökspulver, salt och saft av en dryg lime. Också fantastiskt gott! Somrigt, fräscht, smaskigt och inte så mycket köttkänsla. Köpte fin kyckling som förhoppningsvis haft det lite bättre än Eldorados bleka och uppsvälda, så det var lite lättare att äta. Kyckling är väl det kött som går bäst hur som helst. Tyckte jag om fisk mer skulle det bli mer av den varan. Lax är riktigt fint, men så förbaskat dyrt bara.


Recept

Jävlars i helvete vad god marinaden/glazen blev! Har inte testat den på kött än, men skulle nog kunna äta den med sked! Uppdatering kommer strax!

 

1msk honung (rinnande)

1 lime (skal och saft)

Vitlök eller vitlökspulver

1msk soja

 

Maaah!

 


Funny pics day


Kul

Packade upp lite varor i lördags och såg att de uppdaterat en förpackning. Det är inte direkt någonting ovanligt, men rätt tydlig skillnad på 1982 och 2008. Även om den senare designen mest ser misslyckad ut är det i alla fall bättre än den tidigare.

 

image257

 

Östergötlands stora nyhet är för övrigt en gubbe som öppet blivit transvestit. Han var med på lokaltv och lokala nyheter ett helt dygn, liksom figurerade i samtliga tidningar. Jättehärligt och allt sånt att han hittat rätt och vågar stå för det, men... nyhet?

 

image258

 

 Tack för kommentarerna om att jag kanske är laktosintolerant förresten! Nu är det natta för min del, sov gott världen!


Laktos

I förrförrgår åt och drack jag mycket mjölkprodukter, dagen efter var jag kass i magen. Inte så kass att jag inte kunde jobba, men tillräckligt för att mitt förhållande skulle vara hotat. Jag har även tidigare kopplat ihop mängden mjölkprodukter och frekvens av toalettbesök, men aldrig riktigt orkat undersöka det mer.

 

Igår tog jag tag i saken och köpte låglaktosmjölk och -filmölk. Tänkte använda det ett par dagar och sedan dra i mig en liter vanlig mjölk och testa hur det blir. Kanske toppar med lite filmjölk och en Herrgård. Om E spenderar dagen efter experimentet ensam på stan vet jag att jag är laktosintolerant, om hon vågar vara hemma vet jag att magens stundtala uppror beror på någonting annat.

 

Låglaktos


Tidigt

Gah, upp 05.40 imorrn. Och hela nästa vecka! Blir nog rätt skönt ändå när man kommer in i ett stim. Som det är nu jobbar jag 7 ibland, ibland 10 och ibland 12. Ibland 15 och ibland 16, men om man börjar sju ett par dagar i rad blir det nog bra mycket enklare.

 

Jaja, inte mycket hänt här idag. Eller jo, nu ljög jag. Städade faktiskt hela lägenheten förut. Lagade fläskpannkaka och hakade till och med av en dörr som kändes i vägen. Jag tror att den var gjord av bly också, men till slut fick jag ner den i källaren och in i förrådet.

 

Måste förresten slå ett slag för Twinner! Ni vet dammsugarmunstycket (phu) de gör reklam för på tv-shop? Jag tror att det är samma, men den är i alla fall lika fult lila som den. Den är sjukt bra! Köpte en på Clas (såklart) efter att i ett år svurit åt vår dammsugare, och vilken skillnad det blev! Med det gamla munstycket föste man bara runt på skiten överallt, men nu bara swosh-swosh sugs det upp. Magiskt! :D Äntligen en fungerande dammsugare... lite enklare med kattsand nu :|

 


Hyfsat galet


Världens godaste te

Ojojoj, tre hela kommentarer!

 

Idag får det bli en heldag med slapp. Eller nåt. Inte ränna omkring som fan i alla fall. Sökte nyss ett fältsäljarjobb som såg rätt kul ut, vi får se vad som händer där. Tror inte att de på jobbet skulle bli så glada om jag bestämde mig för att inte jobba semestermånaderna, men ibland måste man få tänka på sig själv. 

 

Jag hittade världens godaste te också, PG. Pyramidformade och utan snöre, men satans så gott. Ingen speciell smak, bara typ... te. Eller "the", "thé", "té" som alla "%"&%#&#¤% människor  verkar vilja stava.

 

 

Nedan syns Alan från Prestonlab med PG.

 


Kött

Jag har börjat få en sjuk avsmak för kött. Varje gång (nästan) jag ska köpa någonting med kött kommer känslan och bilder av vanvårdade djur. Kan nästan inte köpa sånt längre. Kyckling? Visst, transporterade på automatband, faller flera meter, behandlas lika varsamt som en skruv eller ett packet nötter. Grisar som hänger upp och ner, får hjärtat och buken uppskuren med ett snabbt snitt, eller korna som sparkas in i fållorna och får en bult i huvudet. Varje jävla gång jag handlar kommer bilderna upp, snart till den grad att jag inte kan få bort dem utan väljer någonting annat.

 

Nej, det får oftare och oftare bli någonting annat. Inte för att jag är vegetarian eller tycker illa om kött, men vanvård av djur gör mig så sjukt äcklad. Även om de inte vanvårdas a la Insider så går de ändå omkring o trånga spiltor utan möjlighet till ett naturligt leverne.

 

Vildsvin och älg går bra, jagade av jägare och dödade på "ärligt" vis med det livet i det fria. Ska nog sluta köpa kött helt från affären... E tycker ändå inte om det, så det är en smal sak.

 

Är det någon som känner en jägare i norrköpingstrakten?


Update

Inte så mycket att uppdateras om, men oljan är bytt hur som helst efter mycket om och men. Ett jävla söl, men gick snabbt och smidigt när jag väl fick tag på verktyg som passade. Invigde bilen med en tur till City Gross som var sådär. Blått och förbannat stort, men inte så inbjudande lokal och inte speciellt billigt. Njae, då åker jag hellre till  Maxi eller Forum, men allra helst till Kvantum. Sjukt mysigt och riktigt fräsht. Svarta skyltar och normalhögt i tak. Inga lysrör heller, utan de har installerat några lampor som gör att man knappt ser, men allting ser jättegott och inbjudande ut och det tycker vi ju om. Lättpåverkad?

 

Såg nu att jag har hål i strumporna... orka.


Da Car

Livet rullar på. Lite kallare, men desto mer jo. Sjätte dagen avslutad idag, ledig imorrn och torsdag jobb igen. Hela helgen också. Gött med monetas! Snart får jag ett lönelyft på 25-30kr/h också vilket säkert kommer göra sitt till på månadslönen!

 

Lånade Haynes reparationsbok till min lilla pärla också. Skruvade ett halvt varv på en förgasarställare och bilen verkar starta utmärkt nu. Jävligt irriterande om det var någonting så enkelt som bråkat så länge, men sjukt skönt av samma anledning. Ska byta hastighetsvajer och frambromsar också hade jag tänkt, laga små rostgrejer och byta emblemet längst fram vid grillen någon gång. Kanske byta samtliga gummislangar eftersom en del börjat torka i böjarna, men det får vänta. Inte så underligt att de börjar ge med sig då de är 25 år gamla :) Motorolja, oljefilter och bränslefilter borde väl också bytas, men det verkar gå bra än så länge så first thing first - hastighetsvajer. Eller kanske olja ändå... hm. Som sagt lite biltimmar att se fram emot, men har fått en sjukt stor nytändning och tycker att det är sjukt kul! Längtar till imorrn!

 

Nej ni, nu får det bli lite mackor. Tjobido!

 


Practical joke


Barn


Jag har bestämt mig

Tro det eller ej, jag har bestämt mig. Efter att ha mått dåligt i ett halvår över bilen som bråkar ibland gav jag igår upp och skulle verkligen sälja den i helgen. Igår kväll ville jag inte längre. Idag var jag fast övertygad om att bilen åker, stämde träff med en köpare som verkade jävligt på imorgon morgon. Kom hem och var lika jäkla fast övertygad om att bilen skulle bort. Glad över att äntligen få ett avslut. 

 

Men så är den ju så skön. Och sjukt jäkla billig att äga. Och köra. Jag kör 10mil i månaden, att betala 5000kr för trafikförsäkring + 3000kr i skatt per år för en halvkass bil känns inte så kul. Men nu hade jag ju bestämt mig, tills jag messade köparen och drog mig ur. Ska laga upp den för en tusing och sedan bara ha. Jävla bil, håller mig kvar. Men det ÄR ju det mest logiska, jag är ju inte knäpp. Kör jag så lite som jag ändå gör, men ändå "behöver" bil finns det ju knappast någon billigare. Nästan gratis. 8000kr/år (som billigast) för en annan bil eller 2500kr (för den här (som dessutom mamma fram till nu bjudit mig på)). Vafan. 

 

Eller vadå, ska jag messa igen?

 

Eller inte. 

 

Nej, nu har jag kvar den.

 

Lagar upp den så att säga.

 

Nu säljer jag.

 

Nej, jag tar bort annonsen. Sådär, klart, ingen affär. De fem tusen kronorna jag kanske skulle fått för den får vila där de är. Det är ju logiskt. Och bra. Så blir det. PUNKT.

 

... för tillfället.


SMS-kontakt

Har en otroligt underhållande SMS-konversation i detta nu med någon från Landskrona som nog skickat fel.

 

1. Han, MMS

Ljud: Jaaa, jag reinger från Rix Video, jag ville bara meddela att dina BÖGPORRFILMER kommit in. Hejhej!

Text: välkommna till drottninggatan 12b

 

2. Jag, svar

Åh, fan va gött, som jag väntat! /Jean-Pierre

 

3. Han, svar

Ja, hämtar du dom inte inom en vecka skickar vi dom hem till dig. I en väldigt odiskret förpackning.

 

4. Jag, svar

Ah, merci merci! Vi ska hälsa budbäraren varmt välkommen! Tyvärr orkar vi nog inte åka från Östergötland, men tack för inbjudan!

 

Han har inte svarat än... 


Bosch

Har haft lite startproblem med bilen  av någon anledning. På något sätt har den startat strålande när den varit kall, men när den gått varm och stått har den knappt kommit igång. Köpte nya tändstift för ett halvår sedan på Biltema och fick idag idén att byta till märkesstift (Bosch). Jag vet inte om det är inbillning, men motorn går mjukt och fint nu. Har även varit iväg en tur och bilen har kommit igång som vanligt även efter den gått varm, så problemet kanske är avhjälpt. Skumt. Tändstiften från Biltema såg fortfarande fina ut, utan sot och sånt, så frågan är varför det skulle bli bättre med märkesstift. Samma elektrodavstånd var det också, i stort sett i alla fall. 

 

Nåja, den som lever få se! Pärlan verkar inte vilja ge med sig i alla fall :) Passade även på att sätta på sommardäcken också efter att ha åkt runt på dubbfria vinterdäck ett år. Tänkte även ge mig på hastighetsmätaren som är ur funktion, men det blev för mycket jobb med så här någon timme innan jobbet börjar. Någon vajer som är paj "bara", men ena änden är bakom instrumentbrädan och andra i navet, så det tar nog lite tid ändå.

 

Nej, lite pizza nu kanske! Hej och hå!

 

Varför finns det förresten en pizza-sax?

 


Plånbok

Hänger manlig fetma ihop med  tjocklek (bokstavligt) på plånbok?

 


Staaan

En heldag på stan idag, ensam faktiskt! Länge sedan jag tog tid på mig och bara filurade runt. Kikade lite på ditt, lite på datt och var borta oförskämt länge. Kanske två timmar. (Det är långt för en kille.)

 

Vi kom fram till att vi vill ha ett runt matbord med lite sköna fåtöljer/stolar istället för vanliga "klassiska" matbordsstolar. Det fanns en kombination på (återigen) Ikea vi inte la så mycket märke till då, men som nu i efterhand kändes helt rätt. Vitt var det också, vilket behövs då "matsalsdelen" i lägenheten är mörk och utan fönster.

 

Vad skönt att ingen kunde svara på mitt förra inlägg heller, då är det inte bara jag som är dum. Tittade på tv-apparater idag också och bytte från digitaltv som stod på till analog o jävlar vilken skillnad. Analog är nästan helt uteslutet när man köper fetskärm. Enligt försäljaren blev bilden bättre ändå om man köpte till CA-modul, men vågade inte fråga varför. Antar att det har att göra med min teori om att signalen görs om till analog om man använder box-mottagare och scart-sladd, medan den förblir digital med modulen.

 

Lite mer mat nu tror jag visst! Jobb imorrn (7-15), fredag kväll, lördag dag och söndag dag. Sucka sucka, men lite kul ska det bli ändå. Svettigt, men kul.

 


Digitalt, analogt och helvetets moster

Jag förstår inte en sak. Kanske är det för att jag sov dåligt inatt, men kanske är det bara obegripligt. Kanske har jag fått en släng dumhet, men jag kräver ändå svar. Markus? Robban? 

 

Sverige skickar alltså ut marksänd digital-tv, check. Den digitala signalen tar sig till husets antenn där den färdas i en vanlig antennsladd. Är denna överföring digital eller analog? Signalen kommer sedan till digitalmottagare, som skickar vidare den via SCART upp till TVn, är denna överföring digital eller analog? Sist jag tittade var SCART = analog överföring, vilket väl gör att hela den digitala utsändningen ändå blir analog hos den som tittar på TV? Eller blir det bättre bild för att den först är digital och analog bara den sista metern? Varför finns det inte digitalmottagare med HDMI/DVI-uttgång? 

 

Jag sitter med analog kabel-tv från Comslem, vilket såklart inte är så bra om man planerar köpa en dyr Full-HD. Men visst, jag harvar i antennsladden rakt in i TVn, får jag då "sämre" bild än den jag har nu med en gammal CRT? Sämre bild bara för att jag ser hur dålig den analoga signalen är?

 

Men så finns det ju inbyggda digitalmottagare i nästan alla apparater nu också, vilket gör att jag ändå kan titta på de fria markburna digitaltv-kanalerna (med antenn), men blir det "riktigt" digitalt då eftersom SCART-kopplingen hoppas över? Sen kan man ju köpa till CA-modul och programkort, så får man även betal-kanalerna, men stämmer min lilla teori?

 

Spelar någonting av ovanstående någon roll? Var bor jag någonstan?


Rum

Ikeasuckers som vanligt, men vafan. Fick idén att fixa två runda "fotpallar" i någon klar färg för att liva upp lite, tillsammans med massa färgglada kuddar i soffan (som ser... jävligt rysk ut för tillfället. Även om det inte syns på bilden så är det inte mycket färg i den). Fotpallarna ska mest stå och vara snygga runt soffbordet, men kan ju faktiskt även användas till just det de skapades för. Kanske klarröda, runda och puffiga? Vettefan var man ska få tag på det heller, men det får man väl hålla ögonen öppna för.

 

Bakom TVn, alltså bakom hela tv-bänken, hade jag velat ha svart, sådär något längre än halvvägs upp på väggen. Skulle enligt mig ge ett rätt maffigt och enhetligt intryck, speciellt när en svart plattskärm kommer upp. Dessutom kan ju skivan användas till att skruva upp kanske lysslangar bakom, liksom tavelhyllor eller/och satellithögtalare när de väl kommer :) Det känns som att det är "mycket som kommer", men så får det bli! Surround kanske hamnar rätt långt ner på priolistan :P

 

Ska man bo här kanske det vore fint med elementskydd a la Rickard (för er som sett).... Vitt tyg med textur uppspänt på en hemmasnickrad ram. Platt och fint, men inte livlöst.

 

Försökte för övrigt rädda bilden i Photoshop som togs kl. 23.15 i ett alldeles för mörkt rum med en alldeles för dålig kamera (inhandlad hos säljanren Robert *fniss*). Sladden i bakgrunden är en tillklippt antensladd som inte ännu monterats, så bare with me!

 

image256


Monterat

Sådär ja, då var TV-bänken också monterad. Riktigt nice! Ser lite lustigt ut nu med dum-tv, men det piffas "snart" till med en 42" LCD :) När det blir vettefan, men någon gång ska den dit. 

 

Sitter i funderingar på att sälja min burk också och köpa bärbar. Inte alls ha någon stationär alltså. Kanske fixa Playstation 3 lite senare i sommar för att rasta spelsinnet. Eller skaffa en ny stationär då. Hm, vettefan. Lite lockande är det ju! Har inte spelat ett spel sedan i julas, det kommer ju aldrig några bra titlar, så det känns lite sjukt att ha en stor stationär när man kan ha en liten bärbar. 

 

Nja, tja, hm, du, jag vet inte. Måste fundera. Vad tycker du?

 


Ikea

Ringde Ikea ang. tv-bänksbestyret. Skulle ta med mig kvitto och komma in. Det är ju liksom bara för dem att räkna antal kolli av 1 och av kolli 2 :)

 

Som tur är slipper jag åka dit då överhuvudet(?) i fam. Larsson ändå är där idag! Woho! Och kvitto fick han med sig också, megawoho! Soffbordet blev faktiskt galet fint på plats. Ett lite mer praktiskt skrivbord och matsalsmöbler kvar, sedan är vi rätt fit. 

 

Tänkte försöka mig på en väggmålning också av något motiv på mig och E alt. någonting mer abstrakt (träd? gräs?). Köpa MDF-, gips- eller spånskiva och måla på så slipper man kludda direkt på väggen. Dessutom kan man ju sätta distanser bakom och smälla upp ett par lysslangar om man så vill! Projektor kan jag nog låna på jobbet... men vilka färger ska man ha? Vitt och svart? Vitt och ljusgrått? Vitt och rött? Täckande motiv eller bara kontur? Pensel eller tusch? 

 

Många frågor som man kanske ska försöka få svar på innan man ger sig hän :) Bra ord förresten, "hän".

 

Nya Tider på TV, det är nog dags för dusch. 


Demens

Var alltså iväg i Linköping idag. Släppte av E till intervju (som gick helt strålande), tog en promenad och åt glass, sen bar det iväg till Ikea. Gick rakt in till resturangen och handlade köttbullar. Betalade 57kr för båda två, what? Tittade på kvittot och såg att det kostade 16kr styck under den timme vi var där. Trevligt!

 

Fulla av självförtroende stegade vi in i varuhuset och bestämde oss för lite möbler. Ja, vi blev Ikea-freaks den här gången också. Ett soffbord, en tv-bänk, en skrivbordslampa, ett par handukar och lite annan skit. Ringde R och pratade lite, varpå vi avslutade med att "Nu är väl båda möblerna repiga" "Ja, alltid är det något! *skratt*". 

 

Med dessa ord slängde jag upp en filt att montera på och skruvade händigt ihop soffbordet på ett par minuter - strålande! Med ännu mer självförtroende kastade jag mig över tv-bordet. Inga repor, skönt. Skruvade en del och kom till punkt 6. What? Var är den delen? Ett 120cm långt hyllplan var försvunnet. Jag trodde att jag fått av en släng demens och rådfrågade E, men hon hade också drabbats. Vart var skivan? Tittade mer i manualen och hoppsan, var fan är det DÄR hyllplanet på 120cm? Nu var alltså två jävligt stora plankor borta, men var? Så stor är ju inte lägenheten.

 

Surfade in på Ikeas hemsida och skulle ringa kundservice, som stängt för 5min sedan. Suck. Kollade infon på hemsidan där det stod "2 antal kolli". Vi hade alltså missat ett paket, men hur? Det låg bara ett på lagret! Vidare stod det "Förpackningsmått och vikt: 58kg, höjd 19cm, antal 1". Det verkar som att de ska vara förpackade/ihopslagna, men att så inte var fallet på den pall vi plockade den ifrån. MEGASUCK. Det är ju inte direkt gåavstånd till Ikea heller...

 

Ringer imorrn och är jobbig kund. Förhoppningsvis ska de vara sammanslagna och då får de banne mig leverera också! 

 Linkan

Jag har lärt mig ett nytt ord - Linkan. Linköping that is. På samma sätt som Peking är Norrköping. Sörping kallas tydligen Söderköping, men det är en håla så det skiter vi i. 

 

Jag ska alltså iväg till Linkan idag. E ska på arbetsintervju, eller ska vi säga arbetsträff eftersom hon redan har jobbet? Jag följer med så vi kan gå på Ikea efteråt. Och någon annanstans också kanske. Sprätta lite pengar så att säga. Och på köpet få en lägenhet som går att leva i :) 

 

Nej, nu måste vi åka! Hej hej!

 

Och mamma, koordinaterna fungerar strålande. Det kanske är någonting med strömmen ändå... =P


För trött

Tjitt vad sjukt. Klockan är 22.50 och jag har nästan somnat typ fem gånger. Men nu gör jag slag i saken och ska verkligen gå och lägga mig, kl. 22.50 en lördagkväll. Galet, men sant. Uppe vid halv sex i morse, så kanske inte såå underligt, men ändå. Ska sova ~11.5h är det tänkt.

 

Med min dygnsrytm ses vi vid 06 i morgon bitti alltså! Hej och snark.

 

Fastna, stick, stücken

Jag har lätt för att fastna i saker har jag märkt. Framför datorn alltså. Är det inte något tidsfrödrivande spel (som jag klarat förresten!) som bara måste ösas igenom är det en Photoshopbild som måste pillas med (för att sedan kastas). Är det varken spel eller Photoshop som är det absolut viktigaste i mitt liv hänges för mycket tid åt Google Earth. Är det inte det måste ju Youtube få besök. Faktum är att jag av en slump råkade komma in på just Youtube och av en ren händelse återigen titta på världens roligaste klipp.

 


Atombomber och granater

Fan, nu fastnade jag i Google Earth igen. Klickar man på vissa symboler kommer man till ett community där folk lägger in egna platser. Ser nu alla militärläger (hemliga och ohemliga) i hela USA och i många delar av världen. Otroligt fascinerande att glida runt på militärvägar där de sprängt otroliga mängder atombomber (som jag också laddat hem), titta på byggnader och klicka fram foton. Var nyss en sväng på Bikini och dess omkringliggande atoller, men klickar mig nu fram över Honolulu.

 

Jag vill vara på Honolulu.


Mamma

Sådär ja mamma, nu var koordinaterna till Google Earth uppdaterade också! Det var ett W som blivit ett V... 

En sur kund

Lite datorhumor... Det var tydligen en sur kund som för en tid sedan lämnat in processorn han köpt hos oss för reklamation. Visst sa vi och skickade iväg den på kontroll. Idag kom den tillbaka. Med tillhörande förklaring till varför reklamationen ej godkänns: "Yttre påverkan, se foto"

 

image255


Google Earth

Fastnade i Google Earth nyss. Jävla skitprogram, så jäkla beroendeframkallande. Skriv tex in följande koordinater i sökfältet (markera - högerklicka - kopiera, gå till sökfältet - högerklicka - klistra in [mamma]):

37°37'41.00"N, 116°50'54.00"W 

37°24'5.00"N, 116°52'4.00"W

 

Eller varför inte Teletubbies hus:

52 07'31.81"N 1 42'12.43"W

 

Fick span på en solbadare i Holland också:

 

image253 

 

Och lite obceniteter på ett fält i England:

 

image254


Haha

Tre inlägg på rad, men what to do? :D

 Dead boobies


Sova

Sov till 06, gick upp, åt lite och tittade på tv. Tvingade igen ögonen och sov till ofattbara 10.00. Skönt! Klipptid beställd till imorgon morgon, som jag ser ut nu kan jag ju inte se ut. Kråkbo 2008 liksom.

 

Vad händer idag då? Tjaaa, regn och rusk ute, men det blir nog till att gå på stan lite. Och göra vad vet jag inte, men här kan man ju inte sitta. Har dammsugit och städat, så det finns itne så mycket mer att göra.

 RSS 2.0