Humor


Jawn

Jag jäspar på Conan-vis. Är trott, har ätit sjukt mycket godis, mår illa och är irriterad över det dåliga slutet på filmen som annars var rätt bra (Edison med Freeman, Spacey, Timberlake(!) mfl). Innan de sista femton minutrarna förtjänade den 6/10, men sen blev det bara... mer Conan-jawn.

 

Ledig imorrn, tänkte om jag kanske skulle kolla på bil. Den där Audin jag pratade om för någon vecka sedan, borde vara rätt bra prutläge på den nu när den legat ute ett tag. En titt skadar ju aldrig hur som helst, frågan är om man orkar. Trodde aldrig att jag skulle känna mig så här handikappad utan bil, men det är många smågrejer som blir stora händelser. Skulle tex vilja ta mig ut i skogen och gå ett par timmar, men innan man kommit dit med tjugotre olika bussar har ju halva dagen gått. Och sen ska man hem någon gång som man måste titta upp innan man ger sig ut. Halva grejen med att åka ut sådär är ju att slippa just tankar, planering och tid.

 

Men sen ska de införa boendeparkering precis där jag bor. Vad det är? Ingen aning, men det blir dyrt. Ett par hundra i månaden för att får ha bilen i området. "Det minskar antalet bilar" heter det, men det lär väl vara en pedagogik som inte riktigt fungerar. "Det minskar antalet billigare bilar i området" borde det heta, med tillägg "... som numera återfinns utanför gränsen för boendeparkeringen". Det är väl de tiotal personer som funderar på att köpa bil som kanske tänker till en extra gång, annars parkerar man den bara "lite längre bort" eller betalar avgiften till kommunen.

 

Jag tror knappast att det är många människor som väljer att sälja sin bil... Många kommer väl tvingas betala för att kunna ta sig till jobbet, vilket ger fina pengar i kassan hos kommunen som kan lägga det på att bygga bekvämligheter för hemlösa. Eller nej, visst ja, det hoppade de också över. Har man semester så har man. "Skit ner er hemlösa suckers (bokstavligt talat), ni förstår inte hur värdefull en semester är! Vi får samla ihop erfarenheterna till nästa år." - Lars Söderström, Tekniska kontoret

 

Jävla stad


Humor


Midnatt

Varför heter det midnatt när klockan är 00.00, förmiddag innan 12.00 och eftermiddag efter 12.00 när middag äts vid 17-18 på kvällen? Eller ja, kväll och kväll... eftermiddag kanske. 


Activated carbon underwear

Jag trodde att jag hittat på dem i någon sjuk tankegång, men de verkligen finns. I verkligheten. På riktigt. Underkläder med aktivt kol. Det bästa måste ju ändå vara företagets slogan:

 

UnderEase Anti-Flatulence Underwear — 'Wear them for the ones you love'

 

En mer eller mindre vetenskaplig beskrivning finns också, liksom bild på skönheten finns nedan. Både för kvinnor och för män. Vem sa att äktenskapsrådgivning var den sista anhalten i ansträngda förhållanden?

 

Revolutionary New Underwear For Offensive Gas 
"Over 10,000 Satisfied Customers"

UnderEase are underwear for protection against bad human gas (malodorous flatus) and are made from a soft air-tight fabric (polyurethane-coated nylon). To maintain the air-tightness, elastic is sewn into the material around the waist and both legs.


A triangular "exit hole" for the flatus to be expelled is cut from the back of the air-tight underwear, near the bottom. This "exit hole" is covered with a "pocket" made of ordinary porous fabric sewn over the "exit hole". This unique design forces all expelled gas (flatus) out through the "pocket".


Inside the "pocket" is a high-functioning, replaceable filter — the core of the technology. This multi-layered filter is made in a sandwich-style, and begins with the two outer layers of wool felt. The second two layers are made of non-woven polypropylene and spun glass materials. In the center of the filter is a single layer of activated carbon. The filter is then covered with soft ordinary material to allow for easy replacement in or out of the pocket. The underwear are washable and will last approximately a year depending on the frequency of use and laundering. Each filter will last from several weeks to several months depending on the frequency of use and laundering.

 

 METALLICA S NYA!

Wiiieeeeoo! Förstår inte hur jag eller bloggvärlden kunnat missa det, men Metallica har släppt ett par låtar från nya skivan på www.metallica.com

 

Skivan heter Death Magnetic och släpps i september, men två låtar har som sagt redan släppts (de understrukna nedan). Windows Media Player krävs! Övriga finns som korta samples i DETTA inlägg! Låter jäkligt bra faktiskt, ett stort lyft hur som helst sedan St. Anger...

 

Tracklist:

That Was Just Your Life
The End Of The Line 
Broken, Beat & Scarred 
The Day That Never Comes 
All Nightmare Long 
Cyanide 
The Unforgiven III 
The Judas Kiss 
Suicide & Redemption 
My Apocalypse

 

 

Och sen CYANIDE LIVE!!!

 

 

 

 


I'm famous

YEAH! Någon som känner igen bilderna i sliden från Illfigures Myspace? Hann ni inte med får ni uppdatera sidan och se till att kolla in de TVÅ första bilderna! Fuckin' yeeaaaaah!  Förresten, de har fått tillåtelse :)

 


Pärlan

Hejdå Pärlan...

 

;


Ditt SVT

För er som inte märkt det har SVT bytt design på kanalerna. De har även fixat upp en ny sida som kallas DittSVT för olika program och sånt. Extremt snyggt tycker jag, men knappast värt den miljon de lagt ner på projektet. Ni som betalar tv-licens borde vara i uppror över var pengarna läggs, även om själva funktionalliteten bakom designen är otroligt len och modern. Kolla in

 


Då så var det bestämt

Bilen ska säljas ikväll. 19.00 kommer en kille (troligtvis två, döh) från Örebro och hämtar upp den. Bara jag inte tänker på den annat än som en bil känns det bra. Logiskt liksom. Och logik är ju bra. Tänkte åka och titta på en Audi A4 idag också. En skogsgrön, men det kan man väl leva med så länge den går bra. Förutsättningen är att den går att pruta rejält på, vilket jag hoppas på eftersom den legat ute två veckor. Automat och kombi, bekvämlighet och familjeliv. Säljaren vet inte om det än bara *tihi* Han vet inte ens om att jag kanske vill titta på den *tihitihi*

 

Resten av dagen... ska jag kolla på jobb. Har nog trots all jävla tankeverksamhet en 50+% tjänst på det nuvarande om jag så vill, frågan är om. Kanske är lika bra att skita i det och satsa helhjärtat på någonting annat. Eller också tar man det och söker vidare samtidigt. Tjänar pengar och söker nytt liksom. Kanske det bästa. Kanske mest logiskt.


Duntäcken

Första natten med täcken sedan i början av sommaren. Ser finare ut i sängen och är sjukt mycket skönare att kura in sig i, eller hur!? Idag är det jobb till sena kvällen som gäller, men sen är jag "ledig" resten av veckan. "Ledig" så till vida (första gången jag använt uttrycket) att jag ska leta jobb. Har lite uppslag som ska undersökas...

 


OS - most memorable moment
Orand

En man på ~55 år går fram till mig. 

 

- Jag skulle vilja ha ett sånt där orandband

- Ett vad?

- Ett orandband

- Jag vet tyvärr inte vad det är för någonting... vad används det till?

- Jo, men kan ju liksom slå det om saker och ja... sätta fast

- Ok, ett buntband?

- Nej

- Spännband?

- Nej, ett orandband

- Tja, jag kan ju alltid söka på det. O-r-a-n-d ?

- Ja

- Nej, tyvärr, inga träffar

- Men man kan liksom slå det om saker och sen kanske spika fast om man vill

- Ett spikband?

- Nej, ett orandband - aorandband.

- ...

- Aulrandband

- All round-band? 

- Mmm

- På hylla D62


Bilen ska säljas

Ett för mig okänt Örebro-nummer ringde idag, men jag kunde inte svara. Lite senare ringde det igen, en kille presenterade sig som spekulant på min lilla pärla. What? Jo, visst, la ju upp en annons på ett bilforum för... eh, fyra månader sedan. Nej, fem. På den ringde han. Smått chockad sa jag att jag skulle återkomma om det blev en affär eller inte, men bestämde mig nyss för att det visst ska bli det. Han var mitt uppe i en flytt för tillfället, men återkommer på torsdag-fredag.

 

Men jag har ont i magen. För som en femåring har Pärlan en speciell plats i hjärtat. Georges gamla bil och tillika min första, den går bra med undantag för varmstart som krånglar ibland, är fin i lacken och har en felfri inredningen. Helt i orginal. Men det är inte skicket som håller mig kvar, det är känslan. Georges och min bil. Underligt hur man kan fästa sig vid någonting så starkt att man nästan hellre "förlorar" 6000kr bara för att slippa skiljas från det. Eller som E sa "men det är ju ungefär som att inte göra slut med någon bara för att man en gång tyckt om den". Det är sjukt och fel, så nu ska den iväg. Det är en plåthög på gummihjul. En bil och ingenting mer. 

 

... men oj så fin...


Illfigure

Var nyss och tittade på Illfigure i Hörsalsparken här i Norrköping. Helt fel målgrupp och allt, men de var verkligen grymma! Jävla ös, juste tight och riktig känsla. Sjukt mycket bättre live än på skiva tyvärr... det bästa är om de är riktigt bra på skiva och sjukt bra live. Helt annat tryck irl hur som helst. Första spelningen otroligt nog, men antar att det inte är sista gången de levererar live. Hade med mig kameran också och lyckades få en nice bild. Svårt annars med rörelseoskärpa när slutartiden hamnar omkring 1/2-1sek... dels att jag själv skakar, men mest för att de flyger omkring. För att få fina bilder i konsertljus antar jag att man måste använda blixt, men då ska man ju helst ligga nästan under dem och fota. Riktigt så framåt är jag inte... :)

 

 

 

 


Landskap

Emma förhörde mig nyss på sveriges landskap. Jag klarade faktiskt alla med lite hjälp på den sista när jag frågade om ledtråd. "Första bokstaven då?" "Nej, då blir det för lätt" och då klarnade det :) Woho! 25st har vi hur som helst, hur många klarar du?

 

Vi testade även USAs stater lite snabbt, men där var siffran sämre. 25/50, vilket får klassas som knappt godkänt. När man sen tittar på en karta är 45/50 självklara, vilket får kännas som en lättnad. Många man bara inte tänker på som stater utan bara som "eh, är inte det en stad?"... tex tre stater som börjar på "I" och låter nästan likadant. Vi tog en och missade båda andra i tron om att man bara inte förstått bättre.


The Verve

... har förresten släppt ett nytt. Myspop a la R, men låter faktiskt rätt bra (preview på deras Myspace). Mest kända för Bittersweet Symphony (som för övrigt är en riktigt bra låt) och stämningen från Rolling Stones. Pussinuss och gullgull, lite emo och en hel del Kent, men visst, det fungerar. This one blivande storstading (nytt ord)... is for you. Puss.

 

Fin Myspace-sida hur som helst! 

 

Tanka och/eller köp!

 


Duktig på Photoshop


Kommentarer

Tack för alla kommentarer på sistone!

 

Datorn kanske kanske får vänta lite på sig. Det är egentligen ingenting som gör någonting, det handlar mest om att jag vill ha. Den här fungerar ju fortfarande strålande och spela gör jag ju knappt längre. Spelet jag verkligen laddar för kommer i november (GTA 4), men visst kan man klämma in lite annat tills dess (Crysis). En ny burk är alltid väldigt kul, men frågan är om det är så smart. Hjärna eller hjärta, vilket ska man lyda? Hjärtat säger köp och hjärnan säger vänta lite. Varför? (1) Jag har ingen större användning för den nu (2) Priserna sjunker hela tiden (3) Jag har ev. inget jobb på måndag. Av dessa är det ettan som borde säga stopp på en gång, men trots det säger hjärtat tvärtom - ha.

 

Är lite sugen på att skaffa ett 4870x2 när man ändå är på gång, men då kostar det ett par lappar till. nVidia kommer väl snart med ett motdrag (280?) och då droppar väl x2 en hel del i pris. Nej, jag vet inte. En vecka kan man ju vänta hur som helst. Alla delar finns inte ens i lager förrän i början av september, så jag vet inte varför jag tänker på det. Hjärtat får man väl skylla på...

 

 

Men jag är inte så stressad över jobbsituationen. Faktiskt inte. Någonstans får man väl jobb om man ligger på och sänker sina krav. Hur som helst vill jag ju helst inte stå på Ica och packa kött... men men, nu får man väl kanske tummen ur också. Söka riktiga jobb. Har tittat på AMS igen, fortfarande två (2) relevanta ute. I hela landet. Tänkte hur som helst kasta in en ansökan imorrn (nätet) eller på måndag (irl). Labb-personal i Leinkoepeing...

 

Kan man ha nattjänst utan att dö?

 


Slipknot - All hope is gone

... är förresten ute. Tanka och/eller köp!

 


Tankarna klarnar

Inte om jobb och framtid, men idag avbeställde jag mediaspelaren jag lagt en förhandsorder på. Istället köper jag en ny dator. Det blir lite för dyrt med båda och en dator vill jag ändå ha inom en snar framtid. Har plockat ihop en monstermaskin med allt (dator, skärm, tangentbord och mus) som jag verkligen inte snålat med, men ändå känns prisvärd. Tänkte sälja den jag sitter på nu komplett med skärm och allt för kanske 6-7000kr på blocket och investera pengarna i den nya. Typ halva nya burken är i så fall betald och då får jag verkligen ALLT jag vill ha. Visst kan man få bättre delar, men det här blir en sjukt bra nivå.

 

För första gången i mitt liv tänkte jag köpa chassi (Antec P182) och nätagg (Corsair 520W modulärt) för sig, vilket kostar lite mer men enligt alla betalar sig i ljudkvalitet och stabilitet. Processorn blir en Core2Duo E8400, moderkort Asus P5Q-E, minnena XMS2 2*2GB 800MHz DDR2, grafikkort Asus ATi 4870 (inte x2, men ändå) och så 750GB SpinPoint F1 på det. En fet processorkylning, Logitech G5 v2 som mus och MS ComfortCurve får fortsätta agera tangentbord.

 

Det är i stort sett bara skärmen jag funderar på... har ni några tips? 22" känns lagom, men alla bra kostar ju som fan. Asus VW222U känns rätt het hur som helst och framför allt i rätt prisklass, men finns det någon mer prisvärd? Tyvärr går den inte att justera i höjdled, men är det så viktigt? Stolen går ju annars att justera... Samsung Syncmaster 2232BW kostar ett par hundringar mer, rörlig pivot-fot, men samtidigt glansig skärmyta (reflektioner =/ ).

 

Äh, förslag!?

 Arm


Tappade bort plånkan

I morse blev det ett löppass till jobbet. Fyra minuter tog det, jämfört med vanliga tretton. Letade ihjäl mig efter plånboken, men hittade den inte och fick springa i "onödan". Hade ont i magen hela dagen för att någon ev. stulit min identitet, kom hem, samlade tankarna och en minut senare låg den i handen. Varför tänker man inte klart när man är stressad?

 

Hade som sagt beställt en mediaspelare för ett par dagar sedan. Igår stod det att den skulle levereras till butik om 13 dagar, idag var samma siffra 28. "Lolwtf?" sa jag högt (tack för uttrycket Mumin) och kollade tillverkarens hemsida. Förstod inte så mycket av det, men i forumet stod det att det blivit tillverkningsfel. Blä. Istället för den sista augusti kommer den i mitten på september. Buhu, bähä, mähä.

 

Och så har vi jobbet som jag har kvar ett par dagar till, efter det har kontraktet gått ut. Chefen kommer inte från semestern förrän på måndag, och hon har tidigare sagt att hon måste ha "några veckor" på sig att räkna ut personalstyrkan. Det känns med andra ord som ett nytt jobb ligger för dörren. Det är väl ingen jättestor grej egentligen, men känns rätt typiskt att precis när man börjat tjäna rediga monetas för lite och enkelt jobb vara tvingad att byta.

Men ändå... ingenting ont som inte för någonting gott med sig. Nu måste jag ju få tummen ur och kanske göra någonting av min utbildning. Att vara magister och jobba som säljare känns inte riktigt perfekt. Å andra sidan annonserar AMS om 20 jobb inom naturvetenskap - i hela Sverige. Och då är det inte ens relevanta jobb. Dessa uppgår till två. Men visst, nu kanske man skulle söka. Även om man egentligen inte vill.

 

 

Enligt lag är man helt vuxen vid 21 års ålder. Öl får man köpa vid 18 års ålder och straffmyndig är man efter 15. När ska mitt liv bli vuxet, säkert och behagligt? Eller vadå, är det alltid såhär? Oroligt, spänt, ingen vet, massa krav och för många måsten? När jag gick i ettan vad de i fyran giganter, i fyran vad högstadiet sjukt farligt, i nian förstod jag inte vad "första ring" var och i universitetet hade jag förstått vad allt går ut på. Men nu vet jag inte längre. Vad händer? 


Tjaaaa

Tja ni, vad ska man säga. Bytte en jävla massa etiketter idag på jobbet. Ny katalog imorrn, så det blev en helkväll med en jävla massa pappersbitar. Linda kommer nog att bli jäkligt glad över framsidan på multimediakatalogen, hon är nämligen helt besatt av saker som handlar om eller innehåller hennes namn. Har iofs vetat om det ett par veckor, men ibland sviker minnet :)

 

Regn hela dagen här. Just typiskt att så fort man är ledig regnar det. Jag skrev för ett tag sedan om att jag längtade till hösten, och det stämmer fortfarande, men ibland är det bara blä. Regn tycker vi inte om, men blåst och liksom sådär rått och härjat är sjukt mysigt.

 

Fick en cykel på telefon av Robban också. Tack! Problemet nu är att jag har 2000kr presentkort på en cykelaffär i Örebro som absolut inte kommer att utnyttjas... ingen som tänkte köpa en cykel och kan köpa checkarna av mig? :| G? L? L? R? S? T? M? P? T? D? Y? P? P? Ingen? 

 


Regn

Jobb 16.00-20.00, hur många kan säga detsamma?

Lägenheten

Lägenheten är städad och all tvätt tvättad. Skönt. Mat i magen och ska strax ta en kortis på stan.

 

Igår glömde jag matlådan hemma och blev således förskansad lunch på stan. McD fick stå för underhållningen. På brickunderlägget stod en massa fakta om McDs miljöarbete, vilket är jättebra. Underligt dock att själva loggan som visar att pappret är ECO-märkt själv är svart, vilket såklart innebär en jäkla massa tillsatta färgämnen. Likaså var alla faktaboxar färgglada och vackra, men visst vore det bättre att köra oblekt papper och bara text?

 

 

 


The first lol


Ny design

Testar en ny design en dag. Tröttnar nog imorrn och byter troligtvis tillbaka, men tycker man om merarbete så gör väl inte det någonting. Ljus och fräsh nu hur som helst. Byter kanske färgschema o så, men tycker om minimalismen i det hela. Ändrar kanske fyrkantstemat till ringar (som var så populära tydligen) och fixar såklart till en logga till imorrn. Nu känns det lite orka, så WullfMorgenthaler får stå för skönheten sålänge.

 

Bloggens utveckling (exklusive mellanvarianter) hittar ni här. Vad tycker ni om färger här då? Ändrar som sagt gärna om någon vill någonting annat.

 

 


Ingenting nytt

Nej, inte så mycket nytt har hänt... har fått en idé till en ny design jag tänkte börja med... får se om det blir någonting eller om den åker i sjön om ett par minuter. Ett leende kan jag väl bjuda på i alla fall:

 


Öst


Order lagd!

Popcorn Hour A-110
750GB Samsung F1 Spinpoint

 

Kommer till min famn första dagarna i september. La ordern och kostade även på mig Postförskott, vilket gör att jag betalar först när jag hämtar ut på posten. Skönt om leverans till dem skulle krångla och/eller varan är slut pga för många förhandsbokningar.

 

Vad det är? En multimediacentral som man kopplar dels till datorn (via nätverk eller USB) och dels till TVn och stereon/hemmabion för film och musik. Samsungen är en 750GB fetsnabb hårddisk som kopplas in för lagring av godbitarna. Centralen kan även användas till att ladda hem film/musik/program/vadsomhelst via Bittorrent. Strömförsörjningen ligger under full belastning på <35W, vilket är att jämföra med en glödlampa som drar ~40W.  Hårddisken kommer även att fungera som extern lagringsenhet/backup till datorn. Tvivlar på att jag samlar på mig... tja,  200 000 låtar eller 900 filmer i standardformat :D

 

Woho!

 


Radeon 4870 X2

Öhm, nördinlägg, men NÅGOT sugen man blev på 4870 X2... 3700kr, jämfört med det bästa nVidia har att erbjuda (GTX 280) för ungefär samma peng och uppåt. Förkrossande seger för 4870 X2 i samtliga test. Mitt manliga "vill ha"-begär skriker.

 

 

 

 


Hej


15 kommentarer

Jag vet hur många ni är och det är bra många fler än 15. Vad jag inte vet är vilka ni är, så innan jag fått 15 personunika kommentarer på detta inlägg är bloggen nere! Vad kommentaren ska innehålla? Ingen aning, bara någonting. "Hej" räcker långt. Orka skriva för blinda ögon liksom...

 

So long! Eller kort, beroende på - ja, just det - dig!

 

 


Foto

Var ute och fotade lite igår. Håller fortfarande på att lära mig kameran och speciellt Lightroom, men ibland blir det bra ändå. Det största problemet är väl främst att komma över den här "hej, jag har en fin kamera runt halsen och ser ut som en idiot"-grejen.

 


Zzzz

Nu är det natt för min del. Jobb som vanligt imorrn, men slutar "redan" efter fem. Skönt att ha en kväll utan att vara helt död. De två sista timmarna sätter sina spår... 

 

Q: "Är det rea i hela butiken?"

A: "Ja, det är det ju alltid i alla andra butiker när det är rea. Gå till Åhlens, Lindex eller Maxi så är det sänkt pris på alla varor i alla butiker så fort det annonseras om rea. Röd prislapp gäller inte. Vi och alla andra butiker i hela världen använder röd prislapp på vissa varor, som förresten alltid bara av en händelse är samlade på en plats, bara för att det är fint med färg. Och då alltid rött. Förresten, hämta en yxa på hylla C23 och avliva mig på plats"

 

Q: "Ursäkta, jobbar du här?"

A: "Nej, jag tycker bara om att gå omkring i affärer med en palltruck full med kartonger, med en ful skjorta och ännu fulare slips. Jag älskar dessutom att ha på mig namnskylt så att alla i hela stan ser vem det är av alla personer som går omkring med palltruck som kommer just här."


Cyanide

Spelar "piano"


Ny klocka

Skaffade en ny klocka också... rätt nice! Är sjukt ovan att ha någonting tungt på armen bara, men det kanske ger sig. Priset tvingade fram ett köp. Ingenting fancy, men diggar den ändå! Woho!

 


Jag är man

Tog nyss fram borrmaskinen och bara tittade på den. Skruvade lite på chucken och övervägde en sekund att leta reda på någonting att skruva på, men la efter en sekunds rationellt tänkande ner. Jävlars vad skumt. Det är väl så här tjejer känner när de köpt något dyrt smink...

Höst

Det regnar allan ute. Allan som i jättemycket och lite mer. Det är stora floder på vägen och inte en människa syns till. Själv satte jag för ett par minuter sedan på tevatten och precis när PG-påsen trillade ner fick jag en sån där enorm längtan efter hösten. Jag som normalt älskar sommaren. Det gör jag ju också, men när vinden tog i, regnet smattrade mot rutan, träden böjde sig och te-doften nådde näsan bara längtade jag till röda träd, brunt gräs och vindjacka. Det finns väl knappast någon härligare känsla än att gå i skogen en höstmorgon, sådär äckligt tidigt? Precis innan solen liksom börjar lysa och ljusa upp alltför mycket. MUMMA! 

 

Men sen har vi ju sommarkvällar (som det inte blivit mycket av i år) när man kan sitta i shorts, t-shirt och kanske en tröja över axlarna, grilla en bit och dricka gott. De är ju också fina. Men just nu längtade jag efter hösten. Regn, blåst och timmarna efteråt när det verkligen luktar... höst. När sedan väl solen tittar fram och jackan kan knäppas upp är året som bäst.

 

Vintern hoppar vi över.

 


Shopping

För någon vecka sedan shoppade jag en 3.6V skruvdragare av mindre modell för att dra lite enklare grejer man annars är för lat för. Idag blev det en smidig liten 12V borrmaskin för 200kr och 4*7W Megaman energisparlampa. Nu går näsan alla hemmets lampor på totalt 42W, jämfört med kanske 175-200W innan. Här tänker man på fiskar och gröna skogar!

 

Det regnade som fasen när jag gick hem också. Har aldrig riktigt brytt mig om regn eller stört mig på att vara ute när det regnar som alla andra verkar göra. Eller det beror såklart på tillfället också... är man på väg till jobbet eller fest är ju regn värre än värst, men som idag när man är på väg hem känns det mest underbart skönt. Skrattade nästan högt ett par gånger när jag såg ansiktet på folk som verkade tro och tycka att regnet var kokande saltsyra eller små nålar som stack dem i ögonen. Grimaserande, springande, hukande (varför huka?) och svärande med löpsteg på 20cm och tidningar över huvudet.

 

Nej, nu ska jag nog borra lite. Måste bara hitta någonting att borra i.

 


Hip Hop, the GANGSTA style

Bok om Che Guevara, Nilsons bokhandel: 49kr

Replika av handgranat, ÖB: 99kr

Soft Airgun k-pist, Hobbex: 299kr

Huvtröja, Stadium: 149kr

 


Blandade stripsEn nål i en höstack


The true story about ice cream

Kiddos, I hate to tell you this, but...

 


Besök

Tranan och Rickard tittade förbi idag. En snabbis bara efter en kväll och dag i Linköping där den ena supit och den andre burit möbler. En kaffekopp och en mazarin bjöds det på på vårt nyslipade golv. Trevligt!

 

Har även hunnit med att titta på film, denna gång på Night at the Museum med Ben Stiller, Robin Williams m.fl. Mysig familjekomedi med många fnitter-ögonblick. Stiller blir nattvakt på ett museum som på natten får liv. Bokstavligt talat alltså, det får liv. 7/10 av mig, klart sevärd om man vill ha en skön fredagsfilm utan större tankeverksamhet.

 

Satan i helvete, E köpte Pringles till mig... det finns ingenting man blir lika spyfärdig av som av Pringles. Pringles orginal och Polly. Jävlar vad spyfärdig jag är. Måste ändå äta lite merl. Bara en till...

 

 


Nu vet jag inte

Datorn ska säljas. En bärbar ska inhandlas, liksom en 40-46" TV. Inte nu på en gång, men "snart". På samma gång vill jag ha mer hårddiskutrymme än det som följer med i den bärbara datorn, hur får jag detta på bästa sätt?

 

Har tittat på externa hårddiskar, men då nästan måste det bli 2.5" som inte har någon extern strömförsörjning. Men då blir det ändå en extra manick som nästan jämt måste sitta fast i datorn. Orka? Nej. Då börjar man ju osökt att tänka på nätverksdiskar som kan sitta fast i routern. Men kan man då köpa vilken nätverksdisk som helst och köra trådlöst från datorn till routern som sitter ihop med tråd till disken, eller måste disken nås direkt från datorn? Tänkte tex på DENNA produkt.

 

Men sen skulle man ju vilja titta på film från datorn eller den där extradisken också. Visst kan man sätta i en HDMI/DVI-sladd (och ljud om dvi) varje gång man vill kika på en rulle, men det vore ju både smidigare och häftigare att titta direkt från den externa disken. Eller ja... från någon form av extern lagringsenhet eftersom en extern hårddisk saknar utgångar och gränssnitt för koppling till TV direkt.

Kan man förresten streama en film från en trådlös hårddisk till datorn som skickar filmen till TVn? 

 

Hur ska allting lösas?


Adobe Lightroom

Installerade Adobe Lightroom 2 igår, jäklars säger jag bara! Vilket program! Det vore någonting för Micke som alltid går med kameran runt halsen. Som Adobe Bridge (som jag aldrig använt), men med rätt feta möjligheter till att justera fotona med färg, kontrast, överläggningar etc. Camera RAW från Photoshop finns såklart också, vilket även fungerar på JPEG. Dessutom sparar han inställningarna i någon egen katalog/fil och ändrar aldrig orginalfilen! Inställningarna ligger liksom för sig och bilden finns kvar helt opåverkad. Självklart går inställningarna att kopiera och läggas på en hel serie! 

 

Ett måste! Ynka 68MB! Tanka!

 


Bärbar

Tänkte byta till en bärbar. Sälja den här stationära och köra laptop ett tag. Finns ändå inga spel ute än, men i höst kanske det blir två datorer i hemmet. Några förslag? Tänkte på Sony Vaio eller någon HP... gärna 17" för min del även om alla säger att det är för stort :) C2D och bra grafikkort.RSS 2.0