Ingmar Bergman

Tänkte titta på Det sjätte inseglet imorrn, även Fanny och Alexander om den första är bra. Kikade runt lite på IMDB och såg att båda filmerna hade runt 8.5 i betyg, så de MÅSTE ju vara bra, inte sant? Någon som sett dem? Vemod och melankoli? :)

 

Ska även beta av Den gode, den elake och den fule i dagarna. 9.0 på IMDB borde ju även denna gång innebär att den är sjukt bra. Tveksam till västernfilmer, men kanske blir jag överraskad.

 


Markus
16:17:15, 2008-10-27
http://supermumin.net/

Du ska veta att "Den Gode, Den Onde, Den fule" är den sista filmen i en trilogi. Dessutom ska du veta att dollar-filmerna är djävulusiskt sega. Men Sergio Leone är äckligt bra regissör och Clintan är stenhård, så de är väl värda att dra igenom.



De första filmerna heter "A Fistful of Dollars" och "For a few dollars more". Egentligen spelar det ingen egentlig roll i vilken ordning man ser dem (jag tror aldrig jag sett dem i "rätt" ordning), men det finns ju de som tycker det är viktigt att veta sånt.

ullrika
22:47:11, 2008-10-27
http://akirllu.blogg.se/

en del bergman är rätt tungt. sjunde inseglet är väl liksom inte det mest lättsamma du kan spendera en kväll med. men, det är bra! jag lovar.


Du skrev
Name
Kom ihåg?

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0