Is

Fick skrapa rutan efter jobbet idag. Inte för att jag tar bilen till jobbet som ligger 7min promenadväg från ytterdörren, men skulle iväg lite efteråt. Som tur är har jag en sk. bensinvärmare i bilen. En liten apparat som bränner lite bensin på tidsbeställning och skickar in varmluften i kupén. Nog rätt skönt såhär på vintern... problemet är väl bara att jag aldrig vet när jag ska iväg och därför aldrig kan ställa in timern förrän jag sitter i. Idag blev det alltså skrapan. Nog det tråkigaste man kan göra efter att vakna på morgonen. 

 

Ska slänga på vinterdäcken imorrn är det tänkt. Vill ogärna kasa runt med bakhjulsdrift utan rejäla däck. Inte för att jag inte gjort det de senaste fem åren, då dessutom i en liiiten ljusblå (viktigt) Volvo, med ORGINALDÄCK från -84, men ändå.

 

Höll förresten på att klippa en lyktstolpe förut. Inte p.g.a. is eller snö, utan av löv. Gjorde en u-sväng i lite för hastighet och framänden ville inte fortsätta runt. Framför var en lyktsolpe som ville skaka hand. Som tur är ville min arga bil någonting annorlunda och sa ifrån. Lite pulshöjande, trots att det gick i 10km/h och krocken troligtvis inte skulle slutat i någontin annat än en bitchslap.

 

Hej så länge!


Robins

Jag tror att jag smådör lite :)

 


Dataregistrerare

Japps, har sökt en tjänst som dataregistrerare (försök skriva det ni! Fingervrickning!) och en som någon typ utvecklare/säljare inom något medicinskt företag. Har putsat på CVt mest hela mellandagen (dvs inte för- och inte eftermiddag) och letat jobb. Tyvärr är det inte så många ute längre... eller jo, de finns, om man vill ha "telefonen som arbetsredskap" eller "jobba i öppen kontorsmiljö", ofta båda i samma annons. Det är ju skönt att de i alla fall skriver ut vad det är för sorts jobb så klart det går utan att nämna andelen självmord eller sittsår på företaget. Nej, lite högre krav har jag. Äh, det är väl som vanligt...det är ett jävla flax om man ens får ett autosvar på mailen om man söker via annons.

 

O brorsan, vad är ditt kontonummer? Du svarar ju aldrig på MSN och jag kommer aldrig ihåg det på telefon. Det kanske inte är världens mest taktiska beslut att outa det här, men kasta iväg ett mail.

 


Ny design

Har i gårdagens töcken suttit med nya designen nästan hela dagen. Halvägs in i projektet märkte jag att det här inte alls blev så fint som jag hade tänkt mig, men bestämde mig ändå för att slutföra. Öva lite ny kodning liksom. Högersidan fick jag fulkoda lite, vilket gör att den är inte passar in om man inte får med hela bloggen i en ram. Skulle säkert kunna ordna på något sätt, men orkar inte. Designen blir inte kvar så länge ändå...

 

* ändrade ändå och det blev bra i Opera och Firefox, men såklart inte i Interne Explorer. Som vanligt. Men det skiter jag i. 


Ingmar Bergman

Tänkte titta på Det sjätte inseglet imorrn, även Fanny och Alexander om den första är bra. Kikade runt lite på IMDB och såg att båda filmerna hade runt 8.5 i betyg, så de MÅSTE ju vara bra, inte sant? Någon som sett dem? Vemod och melankoli? :)

 

Ska även beta av Den gode, den elake och den fule i dagarna. 9.0 på IMDB borde ju även denna gång innebär att den är sjukt bra. Tveksam till västernfilmer, men kanske blir jag överraskad.

 


Lever

Jorå, jag lever allt, men bara nästan. Jävulusiskt (bra ord) trött i morse och en riktigt seg 10h dag på jobbet för att man prioriterar att sitta stilla och stirra framför sig när man väl kommer hem. Imorrn är det mer jobb och efter det fest på lagret. Ja, på riktigt. På lagret. Fixat med mat, dricka och Singstar. Jag har aldrig sjungit förut, får se om det blir ett framträdande med alkoholutspätt blod i omlopp.

 

Tjong


Smakprov

Den ena som det inte blev någonting med var skulle likna någon sketch-aktig sak. Blev lite b, speciellt eftersom det inte är mitt träd eller min gren, så jag slopade den. Orka rita nytt eget liksom. Kanske blir det någonting sånt i framtiden iofs... rätt kul att sitta och kladda, men då blir det nog för hand och sen scanna in.

 


Ny design

Håller på och jobbar på en ny bloggdesign. Ja, igen. Den nionde i raden tror jag. Den nionde där den blir helt omgjord, men sen är det nog femtioelva småändringar emellan det. Temat den här gången blir lite modern cartoon. Det känns bättre att säga det på engelska eftersom "tecknat" låter för mycket Bamse. Bilden är klar, har stycka upp den och igår kväll försökte jag få ihop den med kod också. Gick väl sådär, men har en del kvar. Det är så jäkla krångligt att få ihop kanterna! Men men, senare ikväll kanske? Den som väntar på någonting gott! 

 

Tanken var först att sätta ihop en höstigare  blogg, men det blev för tråkigt. Hur som helst kan man lätt "hösta till" headern rätt enkelt när den är klar. Har även två andra halvfärdiga projekt jag startade tidigare i veckan som ligger kvar... kanske ger bort dem till någon behövande sen :) Kanske borde auktionera ut alla mina tidigare åtta versioner också. Äh.

 


Om världen röstade i USA

Resultatet är... tja, vad ska man säga? Rösta och titta själva. Frågan är om det handlar så mycket om fakta och meningsskillnader, eller bara hur media vinklar. Men jag tycker ändå inte att media, här i Sverige, vinklat det så himla mycket till fördel för Obama som siffrorna gör gällande. Galet i alla fall! 

 

If the world could vote

 


Ny dator

Eller ja, ny och ny, den fungerar och kommer från fam. Larsson - tack! En bärbar liten sak som saknade hem, men hittade till oss där den kan få fungera som poker- och soffdator. Pysslade ett tag igår, men fick tillslut upp ett nätverk, så nu delas alla mappar mellan datorerna. Fint! Det tog ett tag innan jag listade ut att man behövde lösenord till användarna i Vista för att kunna komma åt filerna från en annan dator kan jag lova... Lite småirriterande sådär, men verkar vara den enda lösningen om man inte ska ge sig på mer avancerad delning. Vista i all ära, men en del säkerhetstänk begränsar mer än det skyddar.

 

Skaffade Opera på den bärbara också, fixade en användare på www.opera.com och startade upp synkning av profil. En sekund senare synkas bokmärken, historik, feeds, mails, allt mellan datorerna. Myyyycket smidigt! Operafanboy? Jag? 

 

Tittade även på Stardust igår. Riktigt jäkla trevlig film faktiskt. Epos om ett magiskt land bortanför en mur som handlar om kärlek och livet. 8/10 av mig faktiskt. Alltid kul med "okända" huvudrollsinnehavare och kändisar i mer birollsliknande karaktärer. Tänkte sätta på Journey to the center of the Earth nu också. Den senare versionen, den som troligtvis är mer barnäventyr är Bambi på is. Wish me luck!

 

Stardust


Te

Hur mycket te kan man dricka innan man dör? Och vad dör man av då? Gula tänder, tarmvred eller urlakning? 

 


Photoshop CS4

Då har man installerat Photoshop CS4. Tror nästan att det är det enda programet jag kör i 64bit... trist att inte finns fler där ute.

 

Första intrycken är att det är jäkligt bra. En del smågrejer sådär som är så sjukt skönt. Zoom-funktionen tex är helt omskriven, det verkligen känns som man kommer närmare ytan och inte bara förstorar. Sen kan man numera snurra fritt på hela arbetsytan utan att drabbas av kantiga hörn och utan att faktiskt snurra på bilden. Ändra storlek på penslarna flytande och lägga till 3d-objekt. Ska leka mer sen hade jag tänkt! Woho! 10p än så länge!

 


Bestman

Undrar vem som är mest populär på efterfesten?

 


Nervösa

Varför är så många personer så nervösa, så obekväma, när de ska betala i kassan? Händerna skakar, de vet inte på vilket ben de ska stå, slickar sig om läpparna (ej sensuellt), tittar ut i tomma intet. Är det så farligt?

Utrotad


Ny DVD

Spenderarbyxorna är på igen. Film är som man kanske vet en av mina kärlekar, men på sistone har jag inte kunnat titta då överföringen från datorn varit kass och DVDn totalhavererad. Idag köptes det en sjukt billig Philips, med 2.1 ljud som är galet friskt och klart för pengen (fick också klart godkänt av ljudofilen på jobbet). Ljudet är bara ett plus, men sen tillkommer även USB-ingång, vilket gör att jag enkelt kan tanka över vad jag vill på USB-minne eller hårddisk och spela upp. Alla filformat som man kan tänkas vilja ha också! Riktig höjdarpryl, det enda negativa är väl körsbärsutsidan... men det passade faktiskt rätt bra ändå. Får väl måla om om vi börjar störa oss :)

 

Imorrn vet jag inte när jag börjar jobba... hur gör man då? Går upp 05.45, fixar ordning allt och går dit till 07, eller chansar på att man börjar 09.45? Jag är 80% säker på det senare, men frågan är hur man gör. Förslag?


Facebook

Har varit reggad där ett tag nu, men aldrig ens gjort mer än accepterat vänner. Man kanske skulle bli facebook-nörd? Start: ikväll. 

 

... kanske

 


Taklucka

- Ja, hallåja?

- Hej, jag heter Gustav

- Jaha, hej hej

- Du äger en BMW väl?

- Mmm?

- Jag parkerade nyss framför din bil och såg att takluckan är öppen

- Va!?

- Ja, och det regnar ju just nu så att...

 

... men den stog i alla fall kvar, trots en natt och en dag i det fria. Larmet avskräckte nog, men ändå. Hur stor är sannolikheten för det i Högaborg, Helsingborg? Hyfsat blött inuti, men det kunde ju varit värre. 


Veckans länktips

Här sitter jag och lirar poker med Dark Lunacy i lurarna. Efter mycket letande har jag äntligen hittat (tillbaka till) ett skin för Winamp som faktiskt både fungerar att använda och att titta på. Alltför ofta är det bara något av det. Ett måste!

 

Ebonite for Winamp, tanka!

 


Dave Stewart

Dave Stewart - Live at Doreen 21:30 spelar U2 - One

 

Hade en skiva av honom för ett par år sedan, spred den till vänner och bekanta, men så har jag själv inte kvar den efter en miss med formatering. Brorsan frågade efter den och jag frågar nu ER, ni vet vilka ni är. Vill ha igen! Sökte lite mer på honom och hittade hans hemsida. Tydligen har han "släppt" hela nio album och är tillgänglig att boka till fester. Kanske en idé för R? :) Han är för övrigt inte uteliggare som jag trott tills nu, bara en äkta (Brittney Spears) musiker som tycker om att spela på gatan.

 

Jag vet i alla fall en i Örebro som kommer gråta alternativt dö när hon trycker på play.  

 Och så Wind of change i hans rätta miljö

 


Blondibella

Den självutnämnda modegurun Blondibella gör uppehåll i sin blogg.

 


En sekund med mina tankar

Fy fan vad starkt cykellampan lyser

Aj, inte titta rakt in

Sextionio spänn, det kunde man inte tro

Xenon i och för sig

Coolt

Ställer man in den fel borde man nästan kunna blända bilförarna

...

Varför skulle man vilja det? 


"Ödesvecka"

I veckan ska Reinfeldt och Sahlin debattera direkt i TV vid fyra olika tillfällen. Aftonbladet skriver att det är en ödesvecka, jag frågar mig: hurdå? Om jag minns rätt är valet om ~två år... 

Leinkoepeing

Var i Linkan idag och tittade på ingenting. Parkerade för första gången i mitt liv i parkeringshus (första gången i ett sånt där riktigt där man måste svänga jättemycket för att komma runt) och bara gick runt. Åt för andra gången i mitt liv på Sibylla, vilket var en upplevelse jag inte gärna gör om.

 

Tack och hej


MSN utan mig

För ett tag sedan (halvår) fick jag förfrågning om att lägga till en MSN-kontakt jag inte kände igen. Men med samma efternamn godkände jag ändå, men sen hände ingenting mer. Tog bort honom efter någon vecka, men tydligen blev jag kvar i hans lista, troligtvis för att jag enligt honom var någon annan. Blockerade inte ens eftersom det inte kändes aktuellt med spam och skit. Idag blev jag indragen i en konversation, utan att jag för den delen var med. Satt och tittade på TV vid tillfället, men sessionen var såklart sparad. Satte mig nyss och läste igenom konversationen med denna användare och två tjejer, alla i åldern (12-)14-16år enligt stil och uppförande.

 

Efter hundratalet rader av trimstrams... vem som säger var är inte så viktigt, så tar bort namnen.

 

nu är vi ensamma
...
m
typ
ja
MM
ja
...
hrm

INTE OTTO
otto!!!!!!! 
?
du bjöd in han
JA MEN HAN Är DUMM FÖR ATT HAN HAR SAMMA ÄFTER NAMS SOM MIG 
öh, okej
OTTO!!!!!!!! 
jA...
men han är cool 
han är ok
jaha
nyss sa du att du hatade honom
asså att han var dum
mm
precis de ja skulle skriva
:P
nej nu får jag tdligen bstäma m8g
tydligen
ja
han är ok
ok
HAN HAR SAMMA ÄFTER NAMN SOM MIG OTTO 
jaja -.-
mm...
>.<

 


Efter hundratalet rader till avslutades det med ett hejdå. Ska försöka ta reda på vem som är vem, men just nu sitter jag mest och småler :) 


Opera

Förresten, Opera 9.60 är ute. Inga stora förändringar, mest föhöjd säkerhet och (som vanligt) snabbhet. Numera kan man synkronisera all sin data (bokmärken, historik mm) med Opera-servern, vilket gör att man med... fyra knapptryck kan synka datorn man sitter på med den man har hemma. Trevligt! Inte så användbart för mig bara eftersom jag använder rätt precis EN dator och aldrig fler, men för andra kanske? :) 

 


Fyllemail

Skaparna bakom Gmail (Google Mail) har skapat en sorts fyllekontroll när man skickar mail kvällstid fredag och lördag. Man måste, om man vill skicka, besvara ett par mattefrågor under 60 sekunder, annars går det inte iväg. Jäkligt smart faktiskt, men mest kul :) Har själv dock inte aktiverat det... borde jag det?

 


Effektiv

Dagen har varit produktiv. Gick upp i rimlig (nåväl) tid och har städat, bytt kattlåda, fixat med papper, handlat mat, åkt till källsortering (och källsorterat...) och testat Half Life 2 - Episode one, som verkar vara det första spel på länge man faktiskt kan spela och tycka om. Har något år på nacken, men det försämrar ju inte upplevelsen. Produktiv dag får jag säga! Imorrn ska jag ta hand om en arbetsansökan som jag hållt på, vet inte riktigt än hur jag ska lägga upp det, men det ger sig när jag brainstormar med fräsht och utvilat intellekt.

 

Annars då? Ja, inte så himla mycket. Köpte ett par element för inga pengar alls som ska vidare till pappas sommarstuga och ett par otvättade Nudie-jeans på Vingåker Factory outlet. Tänkte även inhandla en "riktig" kockkniv. Ett måste när man äntligen har en gjutgärnsstekpanna :)

 


Blazing fast

Vista är fan riktigt fint. Snabbt som fasen, men äter minne om den får... ligger nu på 2GB "upptaget", men å andra sidan gör det att allt går riktigt snabbt. Har man 6GB så ska väl en del användas :D Snyggt också tycker lilla jag. Har pillat lite med utseendet efter jobbet, fixade till ett skin till Winamp och "ersatte" startmenyn med en lite finare Dock. En jävla massa nörderi i sidomenyn också, men är faktiskt rätt bra att ha. För mig alltså :)

 

 

 


Energi

Om vi kunde fånga all energi solen frigör på en sekund skulle vi täcka in all energi mänskligheten behöver i en miljon år. Rätt skumt.

 

 

... lördagstankar


Födelsedag!

Igår fyllde jag år, 50/2 som bror så gärna påpekar trots att han själv är äldre. Fick en massa kul och fint! En mycket efterlängtad gjutjärnsstekpanna(!), presentkort på Naturkompaniet, fillingar, tumstock (av Ruff) och en påse Polly. Bror ska bjuda på ett "äventyr" i Marocko också, vad det blir får jag bestämma. Det lutar nog åt dykning i alla fall, men han tyckte såklart bungyjump i gummisnoddar eller fallskärmshopp utan fallskärm.

 

Ett extremäventyr på vägen hem också. Stannade till i Vingåker och handlade ett par jeans, och efter det höll det på att gå åt pipan. Jag har aldrig i h e l a mitt liv varit med om något liknande extremväder. Det började som regn och åska (trots att termometern i bilen visade på 8 grader "varmt"), men övergick snabbt i EXTREMT mycket nederbörd av ALLA kalibrar. Det regnade satansihelvete så mycket, samtidigt som det haglade så att jag blev orolig för lacken/fönstrena. Dessutom SNÖADE det på samma gång som det åskade! Körde, tillsammans med all annan trafik, fram i 30km/h på 100km/v-sträcka, men gled fortfarande till höger och vänster pga mina 40cm breda sommardäck som knappt har något spår. Hittade en parkeringslucka på vägen och stannade till slut, helt skakis av att inte se någonting öht och nästan ligga i vajerräckena hela tiden.

 

Nära döden - nja, men satans så obehagligt. Skönt att vara hemma vill jag lova! En halvmil utanför regn/åska/snö/hagel var det sol och helt torrt. Gud? 


6GB

Japps, nu sitter man på 6GB minne och Vista 64 =D Jävligt mysigt faktiskt! Kör på SPD, tror inte att det går så bra att trimma timingsarna med olika fabrikat och olika specifikation. 2+2GB och 1+1 i dual :)

 

Förstår mig inte på Vista hur som helst. Har fixat två mappar med mina och Es alla saker på den nya disken. Sen vill man ju att hemkatalogerna ska vara just dessa mappar. Har lyckats sådär halft. Skickar upp en screen ikväll/imorrn/någon annan dag och ser om jag kan få svar...

 

 


Kopierar...

Det går rätt fort ändå. Började nyss med 120gb film (som jag inte sett!) och förfärades över hastigheten. MP3-mappen på 20gb gick rätt fort, några minuter sådär, men här tog två filmer á 800mb dryga kvarten. Tänkte på att det säkert har att göra med storleken på filerna... innan jag la märke till fliken i webläsaren som tankade och dekodade en film i 1080p. Stängde flikenoch wipps, 120gb ska enligt mätaren ta ~22min.


RSS 2.0