Sista inlägget

Sista i Helsingborg kom jag på! Får se om modem och abonnemang har kommit imorrn till nya adressen, vi orkar nog hur som helst inte sätta upp datorn direkt :) Jag återkommer när jag återkommer som man säger. Telefon finns ju alltid för dem av er jag känner.

 

Hejdå Helsingborg!


Jag ljög

"Förlåt Måns, jag sålde gymkortet till en annan" borde jag ha sagt. Istället blev det "Nej fan, det sket sig. Det gick inte". Jag ljög, och det känns jäkligt bra. Dessutom sparade jag hundra spänn på kuppen. Tjejen framför mig hade inte pengar med sig till kortet, så frågade henne lite diskret om hon ville spara ett par hundra och köpa mitt. Visst sa hon och så blev det. Måns ringde ett par gånger under tiden vi skrev papper, men av någon anledning hörde jag det inte.

 

Tjejen blev glad, jag blev glad och Måns blev ingenting. Det måste väl räknas som i alla fall en halv poäng på karmaskalan?

 

Det är du och jag Earl

 


Kaos

Det är kaos... hyresvärden ringde sent idag och lät meddela att golvet måste slipas och lackas. Golvläggarna kan inte förrän tidigast lördag, men ingen vet, vilket i praktiken brukar betyda någon gång under nästa vecka. Kanske. Föreslaget från dem är att vi ska flytta in ändå, samla allt i ett rum och varva slipning och lackning mellan rummen. Kul. Frågade om vi kunde bo på hotell och fick ett delvis jakande svar, men ingenting bestämt. Inte en chans betyder det alltså. Ingen vet heller hur mycket lacken luktar, men den ska gå att gå på efter typ en dag. Klarar katterna av lukten? Ingen vet. Kan vi inte bara flytta in allt i kök, badrum och förråd så drar ni över hela golvet på två-tre dagar medan vi bor på hotell? En lång väntan följdes av "kanske, men vi vet inte".

 

Imorgon går flytten i alla fall, men vi vet inte hur det blir. Kompensation får vi på något sätt. Hur? Ingen vet.


Google analytics

Ingen har ju förklarat punkt för punkt hur man gör, så jag tänkte bidra. Med Analytics (gratis som allt med Google) får man alltså mer detaljerad info om besökstatistiken (sökord, unika totalt, sidvisningar, bounce, vilket land mm).

 

1. Gå in på http://www.google.com/analytics/

2. Skapa ett konto. Kontot är centralt för Google, d.v.s. alla deras tjänster använder samma (Gmal rekommenderas igen!)

3. Skriv i namn och adress till bloggen.

4. Kopiera den andra koden, alltså den som det står "New" innan (alltså gs.js och inte urchin.js)

5. Logga in på blogg.se, gå till design och Kodmallar

6. Klistra in koden i slutet av startsidan, alldeles innan </body>. Spara och gör samma sak för arkiv-, kategori- och inläggssidan.

7. Kolla i Analytics att det står "Receiving data"

8. Vänta ett drygt dygn

Klart!


Nejhepps

Ingen var intresserad av luringen, så den hoppar vi!

 

Vi måste hämta lite fler banankartonger imorrn tror jag, blir lättast så även om det säkert inte skulle "behövas". Fyrkantigt ska det vara, precis som mannens värld (kolla, lite självransakan!). Garderoberna urplockade och torkade, så de är helt klara. I morgon ska allt bli klart, eller så långt det går med saker upp över öronen. Patrik får agera sofflyttare också, den står liksom i fel rum och är skittung. 

 

Men det ska bli såå skönt! Vi går omkring här hemma och sjunger när vi plockar. Det har inte alls varit roligt att leva med någon annans saker, det är liksom inte samma känsla som med egna. Egna abonnemang också... det blir soffjakt direkt när vi packat upp också, det är förstaprio. Tyvärr har vi inte hittat några lämpliga kandidater på Blocket, så vi vet inte riktigt hur vi ska göra. Det fanns två fina i Skövde resp. Lidköping, men det är ju trettio mil dit så det blir ingenting med dem. Det löser sig.

 

Nej, nu är det natt! Plocka och städa imorrn, pust pust!

 


Japaner

Robban lade upp en igår, får väl bidra med en själv. 

 


Trodde att det...

Trodde verkligen att det skulle bli ett jäkla drag bland kommentarerna efter Veckans luring... seriöst, alla måste väl ha en idé? Av alla 35st som varit inne idag bore väl omkring 25st varit inne efter inlägget blev skrivet och 21st av dem borde tänkt till en gång. Men men, what to do åt folks lathet. Mentalpiska med telepati? 

 

Lägenheten är i kaos nu. Skruvade isär sängen förut och prydnader ligger överallt. Vi kom nyss på att alla bestick kastades förra flytten, så det får bli plast första dagen i Norrköping innan vi kommer iväg till IKEA eller nåt. 


Veckans luring

Sprang på en liten luring för någon dag sedan. Den möjliga myten har testats av Mythbusters och resultatet visas i USA om någon dag, men vad tror ni händer?

 

Ett flygplan (vilket som helst) placeras på ett rullband som rullar i motsatt riktning mot planets tänkta färdriktning. Planets motorer startas och bandet sätts på, vad händer? Lyfter planet eller står det stilla? 

Spelar hastigheten på rullbandet någon roll?

 

 

Lura ni på den! Själv var jag övertygad om en sak tills jag tänkte en extra gång, vilket måste stämma. Diskussionen har rasat i många många år, men nu ska alltså Mythbusters försöka sig på ett experiment. Min tankegång får ni imorrn! Eller tills tillräckligt många känslor är upprörda, vilket som nu än kommer först :)

 

 

KOMMENTERA!


90000$/s

Japp, det är så mycket en reklam under Super Bowl kostar. Jävlar vad pengar. Även om dollarn är låg nu kostar det ändå nästan 600000kr per sekund! Tydligen säljs de om trettio sekunder, så det lägsta man måste betala är 2.7miljoner dollar, alltså närmare 18 miljoner kronor. Galet!

 

Banankartonger hämtade i alla fall hos en kvinna som hette, eller kallades (var hon noga med), Gosia. Underligt bemötande, men vi blev tio kartonger rikare (bilen tar inte mer) och 20kr fattigare av erfarenheten. Det blir nog en till tur, men vi har redan 5-6 kartonger packade sedan förut, så såå många blir det inte totalt ändå. Skönt med så många kartonger som möjligt, lättare att packa och bära. Synd bara att de är så äckliga att titta på.


Helvetes jävlar

... vad ont jag har i halsen. Det är helt fokuserat dit också, är inge snuvig, febrig eller någonting annat, har bara förjäkla ont. Har några Mucoangin hemma, men de hjälper ingenting. Testade även att gurgla bedövningsmedlet Xylocain, men det hjälpte inte heller. Vet inte vad jag ska ta mig till, att grina hjälper väl inte?

 

Vet inte heller vad jag ska äta idag. Det måste vara antingen jättevarmt eller jättekallt, så jag funderar på att flambera glass. Två i en liksom. Hade ju tänkt avsluta Helsingborg med en pizza av finare slaget tillsammans med R&L, men fast föda skulle nog innebära en rätt säker död, så det skjuter jag upp. I alla fall till imorrn. Nu bär det iväg till jobbet för att lämna in nycklar och sen tar vi med oss banan(urk)kartonger(urk). Glass måste jag ha också. Och sprit. 


Uppskjutet

Att uppskjuta, vilket fult ord.

 

Hur som helst sköt vi upp banankartongerna till imorrn. Tre dagar räcker långt. Tillräckligt långt för att inte känna press eller stress på något sätt och vis. Vi tog hand om andra jobbigheter istället som att teckna hemförsäkring, handla bredband (gratis i tre månader!) och elabonnemang. Lydde för första gången någonsin en främmande människa på telefon och tecknade rörligt. E var skeptisk, men mjuknade när jag läste siffrorna. Hade faktiskt kollat och tänkt på det innan jag också, men tänkte bara köra på standarden flexipris.  Orka ställa om sig liksom. 

 

Fixade till en budget också, alltid lika gäspspännande, men nödvändigt både för ekonomin och hjärtat. Skönt när den är klar, men sjukt jobbigt att verkligen göra. Tar kanske 10min, men det är de längsta minutrarna som finns. Och vilken befrielse efteråt! Svart på vitt hur allt ligger till, underbar känsla. När den är bra, ehm :)

 

Det svåraste med flytten blir nog att försöka separera hennes grejer från våra. Troligtvis kommer vi ha ett frekvent paketutbyte ett par veckor efter flytten. En sked här, en skål där. Äh, R&L får ta hand om allt kvarglömt.


FAIL

Myspace Mp3-spelare

Woho! Jäklar vad bra jag är ibland. Vettefan om det är lagligt eller inte, men det kan väl inte spela någon roll var spelaren ligger? Snodd från Engels Myspace-sida hur som helst.

 

Nåja, det bästa just nu. Dra på Next Closed Door och njut! 

 


Nu börjas det...

Det beger sig. Uppe vid 08 imorse och tvättade, på tur står banankartonger. Jävla banankartonger. Och sedan ska jag skruva ihop en bokhylla som demonterades för ett par månader sedan. Adressändring beställd och klar, så nu är det bara det roliga kvar. Men det ska bli rätt skönt ändå att än en gång rensa, frågan är om vi har så mycket skit kvar. Tveksamt. För man ska väl inte packa ner dammtussar? 

Winamp skin

Hittade världens snyggaste skin till Winamp förut. Rekommenderas skarpt! Tanka Ebonite!

 

Ebonite


*asg*

Fortsätter (tidigare: 1, 2, 3) med en Wulffmorgenthaler:

 

 

Idag skenar besöksräknaren igen, men det är bara kul! 


Vemod

Underligt hur man kan fästa sig vid folk efter bara ett par månader... känns jättehemskt att säga hejdå till alla, faktiskt värre än många andra gånger. Nu är det så slutgiltigt på något sätt. Chansen att se dem igen är ju riktigt liten, för att inte säga försumbar. Riktigt trist

 

sad


Jobb

Alex ringde förut:

 

"Du, kan du jobba idag?"

"Jadå"

"Fan, jag känner mig inte bra"

"Var du ute igår?"

"Mmm"

 

Så strax ska jag iväg på min very very sista dag på jobbet. Ledsamt...


Kasta handsken

Fan, här sitter man på natten, läser tidningen och verkligen överöses av självklara blogginlägg. Hör bara här:

 

Karol Krizans vredesutbrott
Modo-målvakten rasande efter segermatchen
Kastade handsken i huvudet på Skellefteås Fredrik Öberg.

 

Buhu? Jag trodde att kasta-handsken-inviten dog ut någon gång på 1700-talet. Vad ska Karol(a) göra härnäst, ta av sig fingervanten, snärta till den elaka gubben på kinden, utbrista "Jag uutmanar dig!" med gäll röst och göra sig redo för duell? 


George

Jag såg nu vad sjukt likt "kidnapparen" är George Harrison från The Beatles. Samband? Är vittnet ett The Beatles-fan som vägrar erkänna att han är död? 

 


Madeleine, igen

Jag hade för en minut lyckat undgått att läsa en rubrik om henne - Madeleine. Nej, jag menar inte vår prinsessa (det är ju omöjligt) utan den där ungen som är borta. Den senaste sagan handlar om att hon är i Chile av alla ställen. En ful fantombild på en ännu fulare man är också publicerad, hans ser mest ut som en bandit ur Fantomen '84. Men visst, hon kanske är där, men jag skiter i vilket. Aldrig någonsin har det väl lagts så mycket pengar på ett försvunnet barn? Det är hemskt och allt sånt där, men lägg pengarna på alla andra ungar som ni faktiskt kan hjälpa. Det är miljontals barn som försvinner varje år, ännu fler som blir slagna, våldtagna och mördade. Vem skriver om dem? Det är väl som man brukar säga om dåliga uppbrott - there are plenty more fish in the sea

 

Scotland Yard, you suck balls.

 


Mössa

Sätter mössturken på sig mössan innan han tränar
eller tar han inte bara av den?


Musik

Det går i vågor det där. Ibland lyssnar jag typ aldrig på musik och ibland kan jag inte andas utan att ha någonting dånande i öronen. Just nu har jag fastnat för ett par nya skivor, sitter verkligen och loopar dem om och om. Meshuggah och Engel, helt underbara. Vill verkligen skapa egen musik nu också, det bara rycker i fingrarna. Eller nja, inte i fingrarna, när det väl kommer dit brukar det lägga sig direkt. Idétorka och stelfingerhet (nytt ord) när gitarren ligger i knät, men just nununu har jag tusen idéer. Flera tusen idéer. 

 

Imorrn blir det förhoppningsvis en skaparsession med R och hans trummor. Det får bli på distans sen, måste bara köpa en Pod eller nåt jag kan koppla rakt in i datorn. 

 

Med tanke på mitt nyfunna musikintresse ändrades faviconen (bilden bredvid länkadressen i adressfältet). Fin va? :)


The Invasion

Film igen, den här gången The Invasion med Kidman och Daniel Craig i huvudrollerna. En rymdfärja krashar och sprider ett utomjordiskt virus, känns det igen? En av de få som kan rädda mänskligheten är Kidmans son. De infekterade är som zombies, så filmen kan närmast liknas vid en klassisk zombiefilm som samtidigt försöker efterapa den mystiska stilen hos Shymalans Signs, Unbreakable och The Sixth Sense. Jag trodde faktiskt att det var Shymalan som regiserat, men det föll rätt snabbt på hur hafsig filmen kändes. Extremt linjär och utan djup, trots ansträngingar att anspela på den mänskliga krigsföringen och behovet vi har att hävda oss själva. Halvkasst spelat också, t.o.m. av Craig. 

 

Nej, tyvärr bara 5/10 av mig, lutar nästan åt en fyra. Kul med en ny unge ändå, nu kanske vi slipper Haley Osment ett tag.

 


Katterna

Det började med att den lite modigare Tyra efter fem månader hoppade upp på hyllan (~1.60m hög) med stolsryggen som avstamp. Den klumpigare och lite smalare Moa tittade avundsjukt på när Tyra balanserade däruppe, undersökte en helt ny kvadratmeter av deras värld. Jag tittade på och undrade hur hon skulle komma ner, men någon minut senare flög hon ledigt ner på stolen.

 

Det tog ungefär två minuter, sen satt Moa där också. Glad och nöjd, men med en annan väg upp och ner - via fönsterkarmen. Nyss låg hon däruppe igen och flög ner på sängen bredvid, ett skutt på kanske 1.20m i både höjd och längd. Det är väl som om vi skulle hoppa... 7m ner och lika långt ut. Galet. 


Hatisk

Känner att jag kan verka lite hatiskt ibland... hm, men det är jag inte. Tror jag. Jag hatar bara vissa saker, typ ful musik.

 

Sluta göra så mycket ful musik.


Intro och outro

Leno med sin haka i all ära (även om Kevin stjäl showen), men jävlar vad fult outrot är. Trombonflås som ger en kalla kårar - Tre kronor '94. Jag verkligen hatar blåsinstrument, men det här tar fan priset. 

 

Nästan lika fult är introt till Law and Order. HELT JÄVLA OTROLIGT. Samplingarna är från någon midi-fil kring '84 och gitarristen verkar ha svårt att hitta strängarna. Jag menar, lyssna bara och se till att vänta till gitarren börjar. På något sätt påminner den om musiken till någon godnattsagostund, men det kanske bara är jag. Kanske liknar det den "spänningshöjande" musiken från när Vera slog ner någon på maskindäck i Rederiet, eller också minns jag fel. Den är lika ful i alla fall.

 

Världens ledande nation my ass, you suck balls. 

 


Tränad

Yay, tränade riktigt fint idag, det kändes kan jag lova! Funderar på lite riff inför sessionen med R i helgen (söndag?), får se om vi kommer ut med något mästerverk. Det är ju sista tillfället nu på länge *snyft* Men han flyttar ju till Stockholm till sommaren, så lite närmare blir det ju. Dagsturavstånd i alla fall :)

Hungrig

Rätt var det är blev jag sådär hungrig. Så hungrig man bara tror att man själv blir ibland. Jag håller på att dö. GE MIG MAT! sa jag (inte alls) till E. Hon tittade lite på mig och började steka pyttipanna. Tack

Mulatt, stumpor och telefon

Gick på stan med E idag. Köpte strumpor och tog en fika på Ebbas. Dagens skörd:

 

En mulatt och tre par strumpor. Ugglan valde E, dödskallen och jorden jag. Visst lyser min utbildning igenom lite, men försöker att inte vara aktivist för det. Visst ja, och så en ny mobiltelefon. Tro det eller ej, men folk köper den faktiskt. Vilken målgrupp är väl rätt självklart? :)

 

  


Killar med långt hår

E och jag roar oss med att prata skit om folk vi ser. Ibland blir det heta diskussioner om stövlar och vad som är snyggt (klack eller inte, bred eller smal, höga eller låga, stor sula eller inte), ibland spyr vi galla på folks kläderval (varför köpa fula när snygga kostar lika mycket liksom?) och ibland agerar vi fördomsprofilerare. Idag kom killar med långt hår och varför de alltid är så trevliga på tal.

 

Jag, som festivalbesökare och flitig hårdrockare, har träffat min beskärda del av långhåriga män. Alla har hittills varit sjukt öppna och trevliga. Tillägnar en alltid all uppmärksamhet och verkar verkligen trivas med att prata varmt. Att de sedan slår ihjäl alla hjärnceller framför scenen och skrämmer livet ur pensionärer spelar mindre roll, men varför är de alltid så ödmjuka?

 

Det får en ju även att undra om Virtanen skulle bli snäll om han inte klippte sig?

 

Jag menar, hur sympatisk, jordnära och trevlig verkar inte killen med grisen? På rak arm sådär, tio? Han är min gud hur som helst. 

 

Långt hår


Undrar hur

Undrar hur folk ser på en? Jag menar, när man ser någon för första gången placerar man ju alltid denne i ett fack, undrar vilket fack jag hamnar i? Den snygga, den fula, den roliga eller kanske den tråkiga? Intressant-kategorin eller inte? När man träffar nytt folk ser man ju oftast direkt om de är sköna eller bara nejnejnej. Visst, ibland har man fel, men oftast får man inte reda på det. 90% av folket placeras väl nästan alltid i inte-intressant-kategorin, så de har man ju sällan någon chans att byta fack på. Och så har vi de där 10% som man kanske börjar prata med, börjar bli intresserad av. Av dem är ju såklart en del ointressanta och man är kvar med några procent. Om vi sedan utvidgar det till att hitta livspartner sjunker ju intressant-kategorin rätt rejält, till någon tiondels procent antar jag. Det är just därför dokussåpaförhållanden håller, det är ju liksom för lite folk. Det skulle väl krävas tiotusentals människor innan facken passar ihop. Undrar som sagt vilket fack jag hamnar i? 

 

Ottoman explains life

 


Cyanide and Happiness

Hittade ytterligare en sån där bra sida (1, 2, 3) med dagliga stips, den här gången Cyanide and Happiness:

 

Cyanide and Happiness, a daily webcomic


Raggtips

Jag skulle kunna dricka ditt badvatten med sugrör


LIV PÅ MARS!

Woho, äntligen har vi 100% bevis på att det finns marsianer. Inte marsipaner, utan marsianer. På samma sätt som det finns jordier liksom. SvD skriver

 

För fyra år sedan när Spirit först skickade bilder från Mars blev astronomerna besvikna eftersom de hade hoppats på bilder som skulle kunna fastställa att det finns möjligheter till liv på planeten.  En rymdentusiast tittade närmare på bilderna, förstorade dem, och på en liten del av en av bilderna hittades en liten människoliknande figur. 

 

Hur fan kan NASA missat denna uppenbara formation på en av sina bilder (titta själva på orginalbilden, i den sista tredjedelen nästan längst ut till vänster)? De har ju för fan haft fyra år på sig! Men visst, en entusiast hittar det här. En grön marsianmarsipan som stroppar omkring på ytan. Självklart människoliknande med armar och ben. Vad han gör mitt i ingenting (panorera orginalbilden åt höger) är det dessutom ingen som frågar sig... mystiken tätnar, eller INTE. Har någon hört talas om sten?

 

 

 

Som Magnus Betnér säger - det är Aftonbladet som skapar nyheter, inte presenterar dem. Aftonbladet med sin enormt goda slutledningsförmåga skriver (notera det diffusa användandet av "världens rymdforskare" och den sista punchlinen som en journalist hittar på):

 

Och bilden har nu skapat förvirring bland världens rymdforskare.  Det yttersta beviset på att det finns liv på Mars”, säger optimisterna.  ”En del av ett berg”, säger skeptikerna.  Men optimisterna kan ha rätt.


Kamera

Skulle ge E kameran, remmen fastnade på fingerspetsen och den föll. Träffade mattan och bara lade sig, tillsynes hel och komplett. Efter ett par dagar såg E att skämen spruckit, så nu har vi en kamera med spräckt skärm. Inte så farligt ändå, det är bara ena kortsidan som är död, allt annat är som vanligt.

 

Kom på att kameraincidenten var en utmärkt händelse att blogga om, någonting dramatiskt och irriterande. Skrev ovanstående och tänkte lägga in en bild på åbäket, men det går ju inte så bra... :| Vad dum man är ibland. 


Det var väl ett jävla tjat

Jävlar vilket jävla ståhej det blev kring Heaths död. Kul att alla reagerar idag när det hände igår. Varannan blogg handlar ju om det. Visst, det är tragiskt och allt sånt, men att ringa till mamma och gråta som vissa gör (faktiskt) har jag lyckats hålla mig ifrån. Än så länge.

 

Vad fult det är med folk som stavar "jävlar" "djävlar" förresten. Inte snyggt alls. Man kanske ska  hålla sig ifrån att svära helt, men ska man svära ska man fan göra det ordentligt och korrekt. 

 

Tråkigt inlägg piffas enkelt upp med en bild. En lolcathund.

 

vovve


Det skönaste jag vet

Det skönaste jag vet är nog att sitta(!) i duschen och rikta strålarna uppåt så att dropparna faller ner som varmt regn. Underbart faktiskt, måste upplevas.

Heath Ledger död!

Sjukt.

 

 

Expressen


Besöksloggen flippar

Det verkar som att jag har kanske 23-25 dagliga läsare, alltså folk som har mig i bokmärken och medvetet klickar sig in för att uppdatera sig själva om mitt lilla liv. Och så ibland flippar det ut. Igår hade jag 37 läsare, ett par dagar innan det 58. Mellan dessa toppar var det någon dag med 18. Idag är vi uppe i 25 än så länge. Skumt. Var kommer 37 och 58 ifrån? 

 

Tränat med Robban idag, ben som alltid är lika tråkigt. Laddar inför nästa veckas flytt och ska väl snart börja bunkra banankartonger. Jag hatar banankartonger. Ska nog passa på att spy på varenda en, men väntar vid närmare eftertanke till efter flytten.


Fonder

Börsen är lite orolig och recession är på gång, vilket syns rätt tydligt t.o.m. för en lekman som jag. Har fonder i Nordea och Swedbank som gått upp 34% respektive 75% på fem år, vilket ger en rätt klar fingervisning om att i alla fall fonderna i Nordea måste bytas hur som helst. Fonden i Swedbank visar dessutom inte lika mycket oro och följer index till mindre grad än fonderna i Nordea, så den får ligga kvar. Rätt lagom risknivå och en statig ökning som sagt.

 

Men så ska man alltså börja handla med fonder, vilket verkar vara en upplevelse för någon som tidigare alltid bara satt in. Kanske skicka ut lite pengar på högriskfonder som ligger i öst (USA och Europa verkar ju vara på väg neråt), men då börjar man ju bli orolig. Tänk om liksom. Inga nya pengar ska väl satsas hur som helst, bara de som redan är inne. Rysslandfonden har haft en större nergång för ett par år sedan, men annars spikrakt uppåt. 580% på fem år om jag inte minns fel, vilket är rätt galet. Kanske lite Ryssland, kanske lite Indien och kanske lite Kina. Inga stora belopp, men så att man i alla fall har en chans att tjäna någonting. Som de sitter nu förlorar de i samma takt som index och det går ju käpprätt åt.

 

Nordea... äntligen klipper jag bandet med dig också. Skaffade inloggningskort (plastkort med skraplottskänsla) för något år sedan och har bara loggat in två gånger. Sämre säkerhetslösning får man leta efter. Fulare loggo också.


Feminism

Många inlägg på rad nu, men är det bara jag som känner vi-de-uppdelningen förstärks när temadagar ordnas med parollen "Endast kvinnor"? Vill vi uppnå ett jämställt samhälle kanske vi ska sluta särbehandla från båda håll och inte bara tvinga de andra att göra någonting?

 

"Hjälp invandrare in i samhället!

(endast invandrare välkomna)"

 

Hur bra skulle det fungera...? Paradox någon?


Film x2

Då var det dags för lite film igen som legat i utkast ett par dagar; en limited och en storfilm.

 

Before the Devil Knows You're Dead handlar om två bröder med miserabla liv, men utåt sett är de som vanligt folk. De behöver pengar och det fort. Den ena brodern föreslår ett rån mot en juvelbutik och den andra hänger på. Juvelbutiken är deras föräldrars, redan här börjar det riktigt skit. Det går såklart helt jäkla galet och de får fly från både ångest och misstankar, försöker ordna upp oredan men det verkar aldrig finnas något slut. Filmen är uppdelad i olika personers skildringarar av händelseförloppet och efterspelet, tiden spolas ibland tillbaka och man hoppar på en annan berättelse.

Spännande och annorlunda, 7/10 av mig. Sjukt välspelat, även av Ethan Hawke (som är den enda kända personen i filmen). Nakentestet passerades också, vilket alltid är bra.

 

Tanka

 

Titel

 

Delta Farce handlar om tre "soldater" i reserven som helt plötsligt får besök av ett nitiskt befäl. De skickas iväg till Irak med ett stort transportplan, de tre lägger sig i en Humvee för att sova och rätt var det är så råkar lasten dumpas. De vaknar upp i öknen och tror att de är i Irak på något särskilt uppdrag, men i verkligheten har de bara hunnit till Mexiko. Flumm flumm och så råkar rädda en by från ett homosexuellt mexikanskt rövarband, men de ska förstås ta hämd och så fortsätter det. Kul på sina ställen, men förbannat fjantig och sjukt mycket Hollowoodhumor.

4/10 av mig. Inkluderar för övrigt världens mesta redneck (Larry the cable guy) och världens smalaste (manliga) skådespelare. (2.2 av 10 på IMDB, 3% på Rotten Tomatoes...)

 

Tanka

 

Canon


Solskyddsfaktor

Blodtrycket stiger och pulsen ökar, jag blir svettig och måste knyta händerna. Är nära på att lägga mig på golvet och bara skrika :

 

Idiot! Du  kan inte köpa en solskyddsfaktor, det heter solskyddskräm!!!

 

Överreagerar jag?

 


Shopping

Spenderade dagen på köpcentrat. Handlade lite påsar och skit inför flytten, hittade såklart även smörknivar på Clas. Antingen är de gjorda av trä och då blir de äckliga efter två veckor, eller också av blank plast och då går de inte använda, men nu hittade jag favoriten - matt plast. Vi har överlevt på endast två smörknivar några år, men nu slog vi alltså till och dubblade upplaget för tolv kronor. Stort. 

 

Italiensk sallad på restaurangtorget, mozarella och parmaskinka included. Och expediten blir alltid lika förvånad blir expediten när jag säger "Inte så mycket vinägrett" varefter de alltid svarar "Va? Vill du inte ha mycket sås?". Ibland får jag lust att bara svara "Nej, jag vill inte se ut som du", men faktum är att jag inte tycker om det. Det ska smaka av maten, inte av någon smet som läggs på. 

 

Koma, snart börjar du betala jämt och då går det bara utför. Vart är världen på väg? Jag bara HOPPAS att du inte har kvitton i samma säck... 

 

:)


Hur kan man?

Alltså jag förvånas fortfarande av hur man kan lägga pengar på ett rullande rullband. Hur dum i huvudet är man då? Om kassören nu skulle styra rullbandet manuellt (trodde alla visste att det sköttes automatiskt), hur kan man tro att han skulle se pengarna under, efter eller på varorna? Rullband är för övrigt extremt platta, det är mynt också. Mynt är svåra att ta upp från platta ytor. Alla har försökt, alla har misslyckats. 1+1=?

Jag hatar

Jag hatar äldre damer/tanter/kärringar som viker ihop pengarna i extremt små börsar. Ja, ni läste rätt: börsar. Inte plånböcker, nej, det är ju för ungdomligt, utan börsar. Små skinnknyten med knäppning. Sedlarna måste vikas ihop en och en och betals en och en, uppvikningen får kassören ta hand om. Sedlar och mynt i samma påse såklart. I samma säck.

 

Det spelar inget roll vilket belopp de ska betala heller, det ska alltid betalas med jämna pengar. Ingen känsla för tid eller stress, det ska bara vara så. Självklart är öppningarna på de där jävla börsarna så små att fingrarna knappt får plats, men det ska ändå betalas jämt. Å ja, jämna pengar ska man ha. Och sen tittar de misstänksamt på en, kisande och surt. Tackar sällan och står gärna kvar ett tag bara för att. Inte börsarna då utan ägarna.

 

Åldersreumatism, grå starr och börsfrekvens verkar gå tätt ihop. Det är ingen bra kombination. 

 

Nej, jag skulle kunna spränga alla börsar. Bara lägga dem på hög, fylla på med dynamit och tända på. 

 

Pung


Ingen stor

Inge stor update, men bytt font och fixade till avslutet på sidmenyn. Nu är det bara reklamen kvar, men jag böjer mig nog för den. Ännu ett skäl till att skaffa Firefox eller Opera :)

 

Nu är det jobb! Fortfarande nästan svettig och flåsig sedan träningen, men har hunnit duscha och äta så jag står mig nog till kvällen. 

 

Hej!


Lolcats

Jag dör varje gång jag ser en.

 

 

 

 alt=

 

 

Fler på I Can Has Cheezburger


Träningsmusik?

Tänkte åka iväg och träna, kom på att all musik i telefonen är genomlyssnad kanske tre tusen gånger och bestämde mig då för att en gång för alla lägga över lite nytt. Så långt var tankearbetet enkelt, men sen kom det svåra - att välja ut. Det blev en del massiv hårdrock, men drog även över Green Day - American Idiot. Kanske inte perfekt att träna till, men riktigt jäkla skön ändå, de flesta låtar i alla fall, eller "spår" som det kallades förr. Och av mamma. 

 

Så Hatesphere blir mitt val till träningen idag, vad är ditt? Säger du schlager dödar jag dig. 

 


Länktips

Sprang på en rätt... tja, "bra" sida nyss som tar upp felskrivningar och -sägningar i det engelska språket, samt förklarar skillnaden på det som är rätt och det som är fel. Intressant faktiskt :)  Sparar den här för egen skulle i alla fall!

 

Länk

 

Bear/bare

So if you want to entertain your readers while convincing them that you are a dolt, by all means mix them up. “Bear with me,” the standard expression, is a request for forbearance or patience. “Bare with me” would be an invitation to undress.

 


Knut Knutsson

Jag blir nervös när jag tittar på honom. Från att ligga slappt och bekvämt i sängen med halvöppna ögon och halvöppen mun börjar jag gnissla tänder, blunda och instinktivt byta kanal. Han är så sjukt energisk. Så mycket kärlek som förmedlas med alltför mycket frenesi för att det ska bli behagligt att titta på. Hellre glad och informativ än monoton och trist, visst, men herr Knutsson verkar gå på både LSD och amfetamin.

 

Knut


Lovefilm

"Hej jag ringer från Lovefilm"

"Hej"

"Har du tid?"

"Nej" Eller jo, men jag vill inte.

"Då tar jag det snabbt." Vafan, det kan vara kul att höra hur de gör "Jo det är ju såhär att... kostar... uppsägning... porto betalt... allt klart..."

"A... mmm... aha..." Undrar hur han ska få mig att gå med?

"Så jag täkte skicka ut användaruppgifterna till dig. Har du fortfarande samma mail?" Jaha, så gör han.

"Så jag skriver inte upp mig på något nu om du skickar ut uppgifterna?"

"Det är ju såhär att du får en gratisfilm också..."

".. nej tack, inte intresserad"

"Ok, hej"

 

Så då vet man det. Har alltid bara sagt nej och lagt på när företag ringt tidigare, men idag ville jag höra hur de gjorde. Lärorikt!

 

Användaruppgifter = binder du dig till det här i två månder?


Fick jobb

Woho! Vaknade av att de ringde från Clas i Norrköping "Har du fått något jobb än?" "Nej" "Du kanske skulle vilja jobba lite här under tiden?" "Jao". Sagt och gjort, två hela helger inbokade, med reservation för att jag hittar någonting annat. Perfekt. Inte bundit mig till någonting, men samtidigt har jag jobb, underbart.

 

Under dagen ska jag hänga ut försäljningslappar på mitt gymkort och sätta in pengar på banken. Och sen... tja, träna och ha skönt. Måste komma ihåg att teckna hemförsäkring, skaffa elabonnemang och beställa adressändring. Sedan är det inte så mycket mer. Bredband tar vi när vi är där, men det lutar åt Comhem. Ska försöka begära någon testmånad eller liknande bara, deras bredband är ju beryktat lite darrigt ibland.


Jäkla reklam

Jäkla reklam... och inte kan jag ta bort den heller! Ja, jag vet att alla med Internet Explorer har problem, men kan inte göra så mycket åt det annat än att ändra designen på bloggen. Letar efter lösning, annars får det bli en mini-update med designen... Ni som använder Firefox eller Opera ska det fungera felfritt för.

 

Alltså, mamma, för dig ska det se rätt ut :) 


Vilken annons är mest sorglig?


Britney Spears

Tittade nyss på en hemmavideo med Britney Spears där hon äter hamburgare och är allmänt påverkad. Sorglig video faktiskt, nästan lika illa som den med David Hasselhoff när han äter mat från golvet och är packad som få. Åtta miljoner träffar hade Britneyvideon fått i alla fall, och det är bara en version av den. Vem vill inte se miserabla kändisar liksom?

 

Inte många veckor kvar nu innan det bär av. Har span på en billig och fin Saab 9-3 också, men den står ända uppe i Eskilstuna, så blir nog ingenting med den ändå. Tänkte inte på var den fanns när jag tittade runt. Det får bli mer billetande när jag väl är på plats, lättare då. Speciellt med experthjälp :)

 

Invigd i matlagningen hos Tisdagsklubben också som sagt. En kranskärltyngande pasta carbonara blev det med tillhörande körsbärstomat och ruccola. Ingenting överfancy, bara lite enkelt sådär. Alla verkade mätta hur som helst, så jag fick väl godkänt. Robban klagade på mycket disk, men har han inte sett Moberg? 


Min första dikt

Fin! Googlade lite på den och kom fram till att Peter Lundblad gjort någon sorts visa av Tove Jansons saga "Vem ska trösta Knyttet?". Morsan kommer säkert skriva något argt inlägg nu, förmanande att hon läst den här hundra gånger för mig när jag var liten. Jag tycker mig känna igen den, men det kan jag lika väl hitta på. Fin hur som helst! :)

 

Det var en gång ett litet knytt som bodde
alldeles ensam i ett ensamt hus.
Han var nog långt mer ensam än han trodde
på kvällen när han tände alla ljus
och kröp inunder täcket i sin bädd
och gnällde för sig själv, för han var rädd.


Därute gick hemulerna med stora tunga steg
långt borta hördes mårrans tjut på nattens mörka väg
och dörrar stängdes överallt och alla lampor brann
hos alla stackars skrämda kryp som tröstade varann.
Men vem ska trösta knyttet med att säga ungefär:
på natten blir det hemska mycket värre än det är.


Wicked cool


Carolina Gynning

Satt och ändrade lite i designen och hade samtidigt på I Huvudet På Gynning. Hade inte direkt höga förväntningar på det och det infriades. Riktigt kul ändå, men hon måste ju vara lite... vet inte :) Kanske ingenting man kommer följa direkt även om man skrattade en del. Åt, inte med, henne alltså.

 

 


NY DESIGN!

NU är jag nöjd, faktiskt. Tror inte att jag tröttnar på den här lika fort som på den andra :) Vi får väl se om ett par dagar, men den här känns bättre. Det är bara avslutet på sidan som är fel, ska försöka lösa det när orken faller på, det ser ju inte för jävligt ut nu trots allt...

 

Vilken tycker ni är snyggast? Den svarta, vita eller gråa? 

 

   


Design

Sådär, nu har jag knåpat ihop en till... a HUGE one på riktigt den här gången! Grå, vit och turkos, mer säger jag inte! Resultatet kan ni se senare ikväll, nu är det mat och sen jobb till halv nio ikväll. Sorry Robban, ingen träning idag. Ont i halsen och snuvig idag igen...

Världens bästa unge

Garvar ihjäl  mig bara jag ser honom!

 

Angus T Jones


Inredning

Tittade på något hittahusprogram (nytt ord) på 8an förut av alla kanaler. Ett brittiskt ungt par var i Florida och letade med en brittisk programledare. Det här fungerar inte med omsvep: vilket jävla skit. £150000 låg budget på, alltså strax över två miljoner kronor.

 

1. Husen de tittade på sög. Alltså sådär riktigt sög. Visst, vi har kallt klimat här i Sverige jämfört med Florida, men väggarna verkligen skakadenär de stängde dörren. Nästan som om de bara satt upp en 3mm gipsskiva utanpå några reglar och tyckt att livet leker. Fjäderlätta hus som hade samma kvalitet som rostskyddet på en Kia från 1981.

Men britterna var slående nöjda.

 

2. Inredningen. Helt otroligt. De verkar ha gått loss på Rysslands övergivna möbler efter Sovjets fall. De besökte dessutom en inredningsaffär som specialicerade sig på nyinflyttade familjer, med helhetslösningar till hela hus. Samtliga soffor såg ut som den här eller den här. Och så matchar vi dem med lite plastigt guldmålade rokokoinsperarade marmorkommoder och beiga skåpsluckor. Mattor? Ja, men bara heltäckning. Ni vet det som var inne i Sverige på åttiotalet. Vill ni ha vanliga mattor rev vi ut några när Polen återtogs på fyrtiotalet.

Men britterna var nöjda och glada.

 

3. Allt ska göras av andra. Helhetslösningen på möblerna är ett exempel, liksom en helhetslösning med omvårdnad av huset. Skulle de riva en vägg kostade det si och så mycket, öppna upp för en verandadörr kostade det sådär. Hur kul är det att inte göra någonting själv, inte ens inredningen? Åh älskling, kommer du ihåg när vi köpte den där? Ehm, ja, det kom ju med huset? Visst ja... den där då? Den också. Ah. 

 

American desing FTW! 


Jag står inte ut

Jag STOD inte ut. Design tillbakabytt... i morse vaknade jag i sedvanligt hat, nu mot den nya designen. Den sög. Fixar till en ny någon gång, men så länge får den gamla duga. 

Mr & Mrs Smith

Fan, skrev ett helt inlägg som försvann (utloggad). Inte så långt, men ändå. Actionhumor (stavade det aktionhomur först) mer än action och en härligt tryckt känsla över filmen, men faller på att vara för mycket Hollywood för mig. Sådär Hollywood att jag bytte kanal ibland, och det händer inte ofta. Överdriven och hjärndöd,  men bra spelad och skön t ljud. 6/10 av mig, tyvärr.  

 


En klassiker

 

Bajs

 


Fler bilder

Hade tydligen inte rensat telefonen på ett tag... 

Tiger

image135

 

En legendariskt ful slips

 

 

En legendariskt kass inslagning. Min bror upp i dagen.


Förfest

Jo visst, hade tydligen totalt missuppfattat det här med förfest. Lagarna som råder i normala Örebro råder inte här. Åkte ner till Robban till lite innan åtta och redan vid nio var det tal om att knalla ut. Sagt och gjort, vi kom ut strax därefter, runt tio alltså. Ner på PL13 för förfriskning och sedan vidare mot The Tivoli. Mer folk där och mer sorta shake your booty, riktigt fint faktiskt. Vid ett brukar man ju kanske tänka på mat och hemgång, men inte här. Nej nej, det hade ju precis börjat! Vid halv fyra fick jag och Andy nog och gick, stannade till vid något hak och Andy fick en chebab i magen. Några minuter senare var vi hemma, alltså strax innan fem. Hade lätt ångest på slutet, men kom snabbt på att söndagen inte innebar någon tid att passa. Inte måndagen heller - gott om tid att vända tillbaka tiden på. Vaknade i sedvanlig ordning hyffsat "tidigt" och tittade igenom bilderna från gårdagen.

 

Gigantisk diskoboll

 

Notera att han är naken

 

Helsingborgshumor


Ny design 45

Känns som att det är det 45e inlägget om det här nu. Men men, tog mod till mig och lade upp den till slut. Hittar ni fel eller något annat är det bara att säga till! Riktigt kul att pyssla, så det blir nog en update till snart vare sig ni vill eller inte! Inte helt nöjd... känns lite väl blå eller nåt. 

 

Nu


Vafan

Vafan, nu fick jag ju kalla fötter. Kanske inte alls något fint... nae, byter tillbaka och lägger upp bild istället. Bra eller dålig? Byta eller ha kvar? Göra helt ny? 

 

 


Ny design, update

Nu är den uppe! Jag vet att den inte är fullständig (saknas kant nere till höger) och att färgerna kanske inte är de bästa, men nu är den uppe i alla fall som en beta-testning :) Om det inte syns någon skillnad - tryck F5 på tangentbordet!

 

För barnslig? För ljus? För vadå? 


Ny design!

Woho, nu har jag äntligen plitat ihop en helt ny och fräsh design i Photoshop. Slicade upp den och började fippla med koden för att få ihop den igen, men så kom jag på ett misstag. Slicade upp den igen, men själva pillandet får vänta till imorrn. Så sjukt svårt att slita sig bara, men till slut måste man ju... :( Fan vad klockan går. 

 

Ledord: ljust, färgglatt, minimalt. Har tröttnat på det här mörka... sommar och sol, IKEA 2008! 

 

Smakprov med lååg upplösning: 

image122

 

STAY TUNED!

It's going to be huge!


Humorfri

Usch vad jag inte tycker om humorfria människor. 

 


Klippträning

Konstig rubrik. Var iväg och klippte av mig lite hår, kunde nästan peta mig i ögonen med polisongerna. Hon sparade en hel del, men nu är det iallafall urklippt vilket gör att ilagd finvax inte endast bidrar till platt och daxvaxflottigt hår a la fjortiskille. Tog bilen(!) direkt efteråt och tränade. Cyklade, lyfte med benen och cyklade lite mer. Sitter här nu och luktar unk. Inte lika illa som vår berömda HMK, men en bit på vägen. HMK duschade ju trots allt inte på månader, ett rekort jag försöker undvika. Skön bild förresten på tal om hår: länk.

 

Ikväll? Tja, ska väl försöka tvätta min lekamen i lite vatten, men sen blir det mest film. Imorrn är det fest på något sätt, men mer om det då. Vi män har ju svårt att planera mer än tjugo minuter i förväg, men öl ska vi ha. Öl och... tja, det slutar väl där. Öl.

 


Te

Hur kan det vara så svårt för folk att stava "te"? Det finns ingenting som heter the, det stavas T-E. 

 

"Hej, jag ska dricka the och ta en chaka"

"Åh vad gott det är med schåns och lite the"


Raggat

Har på något sätt lyckats ragga tag på sju nya läsare, så nu ökar pressen på ett ständigt inläggsflöde. På något sätt har antalet kommentarer krympt också till ungefär noll på samma gång. Undrar hur det går ihop :|

 

Tränat med Robban och Andy idag, riktigt fint. Av någon anledning mår jag alltid sjukt dåligt när jag kommer hem, bara måste slänga av mig alla kläder (nåja) och lägga mig i sängen, pustande och frustande med svettattacker HMK (Hans Med Kniven a.k.a. Svett-Hans) skulle buga inför. Där ligger jag tio minuter och sen är det bra. Eller ja, det är då jag orkar med ett "Hej" till Emma. Efter ytterligare ett par minuter är jag funktionell igen.

 

Igår var det middag med Tisdagsklubben (ja, på en onsdag) och Buster stod för maten. Pasta med laxsås, riktigt jäkla gott. Öl och prinsesstårta kom från mig och Robban bjöd på husrum och Sopranos. Sjukt bra. Micke gjorde... tja, inte så mycket den här gången. Han mest åt. Nästa gång är det min tur att stå för kockeriet, funderar redan nu på vad jag ska laga. Har ett par idéer som jag tror uppskattas. Grabbarna är ju rätt stora i maten, så vad det än blir måste jag tänka i volym. 


Gilmore Girls

Finns det någon mer kvinnlig serie? Tittade två minuter idag och brast snabbt ut i ett epileptiskt anfall. Emma tittade glatt vidare utan några som helst uppenbara visuella störningar. Hur kan två så likadana personer säga så många ord på så lite tid? Hur kan den manliga mannen i fiket ha en manligt uppknäppt skjorta och samtidigt vara likadan? Min manliga hjärna får härdsmälta. Livrädd satte mig snabbt vid datorn och sökte på vapen, motorer och allting enklare än mängder av ord, glada tjut och hoppande fötter. 

 


Somna inte!

Lyssna på han som håller kameran!

 


Fixade lite

Fixade till en till kategori som helt kommer ägnas åt en av de största behållningarna i livet - film. Ska lägga in de äldre inläggen i mappen också, men det är rätt jobbigt. Och så har jag ändrar i bloggens kod också, men det är ingenting ni märker av tror jag. Det ska ni inte göra i alla fall, men gör ni det är det bara bra för då ser bloggen äntligen ut som jag, och inte din webläsare, vill.

 

Fan vilket tråkigt inlägg, måste göra någonting åt det...

 

Wulffmorgenthaler.com


50 cent vs...

50 cent featuring Turtles

10 items or less

Film blev det förut, inget sova. En konstnärligare variant kallad 10 items or less (torrent). Morgan Freeman och Paz Vegas i huvudrollerna. Freeman spelar sig själv som ska reka på ett köpcentra inför en eventuellt ny film. Hamnar i en ledsamt sömnig stad i en ledsamt sömnig affär med en bitsk och snygg tjej i snabbkassan (ten items or less). Han hjälper henne att gå på en arbetsintervju och de talar om meningen med allt samt gör listor på tio hat- och tio måstesaker. Intressant konstnärlig film som sagt, Limited när den är som mest limited. 7/10 från mig. Klart sevärd om man, men vänta er ingen action utan mest småleenden och funderingar.

 


Zzz

Lite sova nu kanske. Bidde inte mycket sömn inatt och extremt långtrådig arbetsdag som sätter sina spår. Gäspa. Eller titta på en film, lite slappa bara. Kanske räcker. Sen är det träning med Robban. Tränade ben igår och har något sjukt ont idag. Skönont alltså, som efter någonting bra.

 

Hmm, vilken film blir det...


Värsta sjuka

Låg i sängen. Gick ut i köket, hällde upp lite juice, gick tillbaka och lade mig. Nu kliade det som *** på magen. Tittar ner och exakt vid kalsongkanten uppenbarar sig, nästan medan jag ser på, en röd fläck som växer både i höjd och yta. Lite hård innanför om man känner och kliar som fan gör den. Finne är det inte, inte heller någon kroppsegen avart till böld. Vore det sommar hade jag tänkt på någon skum mördarbagge, men sådana finns ju inte nu. Eller?

 

Hur ser förresten malaria ut? Ger det utslag?  Smittkoppor verkar det inte vara. Eller inte en smittkoppa i alla fall. 

 

Smittkoppor


Sönderklippt bil

Fy fan! Tänk er följande: det snöar och är kallt, ni sitter i bilen och stannar vid en olycka. Personerna inblandade i olyckan erbjuds att vänta på ambulansen i er bil. Ambulansen kommer och de vägrar låta de "skadade" gå ut den vanliga vägen då en av dem har ont i nacken. Ditt bilentak klipps upp och vecklas ut som en sardinburk, personen lyfts ut. 

 

Lägg nu till följande: ni hade köpt bilen för fem dagar sedan. En Mustang. 

 

Låter det illa nog? 

 

Tänk er nu att ni riskerar att inte få ersättning från försäkringsbolaget eftersom bilen ej var inblandad i olyckan. Jag skulle nog se mer ledsen ut än killen nedanför, även om hans hand redan ser död ut.

 

 

Aftonbladet


Ibland förvånar jag mig själv

Ibland är jag bara så bra.

Stereotyp

Helt sjukt vilken stereotyp jag hade på jobbet idag. Satt i kassan, sneglade upp och hälsade på en äldre man. Tog betalt för ett staffli, ett par penslar och lite färg. Tittade upp, lämnade tillbaka pengarna och höll nästan på skratta rakt ut. Mannen hade en mörk knälång oljerock, oordnat gråsprängt hår som tittade fram bakom en slarvigt vikt basker och grått pipskägg. Till råga på allt satt ett par små, pliriga glasögon utan båge långt ned på näsryggen! Så klockrent! 

 

Det var bara en sak...

 

Var gömde han baguetten?

 


Testing

Testar ett, testar två.

Testar tre, testar fyra.

 

Testar fem.


Såsigt

Urk. Gick upp 05.40 och var på jobbet til 07. Packade upp en massa skit och sen kom kunderna. Eller nej, de kom inte. Inte alls. Pratade med tre stycken den första timman ungefär och satt i kassan den andra. Somnade nästan av tristress. Fungerar helt klart bäst när det är snuskigt mycket att göra, många människor och många viljor - då är jag på topp. Som idag blir det bara segt och långt.

 Lite underligt ändå. Satt som sagt i kassan och det kom en, två stycken. Ibland blev det kö på fyra fem, men oftast inte. Men så helt plötsligt, pang, vid 11.35 typ 15 personer. Fick öppna en kassa till och 1 minut senare var det tomt igen. Det är inte första gången heller direkt, det är nästan mer regel än undantag. Varför kommer så många samtidigt ibland?

Snökaos och köldchock

Enligt alla tidningar och rapporter är det snökaos i nästan hela Sverige. På löpsedeln igår läste jag "Köldchock i skåne".

Det blev -2 grader.

Konstiga kunder

Sitter fortfarande och småskrattar lite åt minnet med Rävsågen och kom att tänka på en gubbe och gumma (~70år) som var inne för någon månad sedan med en kökstimer. Ni vet en sån där med två knappar, en för star/stop och en för återställning, samt utrustad en stor digital display för tidräkningen. Ingenting underligt alls. De var inte otrevliga eller någonting, men de kom in efter att ha "försökt få igång den här på alla möjliga sätt". De förklarade också att "skärmen här ändrar inte utseende när vi trycker på knapparna". Jag frågade vänligt om de satt i nya batterier och i så fall var säkra på att de satt rätt, och det hade de minsann gjort. "Jaha" sa jag "har ni den med er?", och jag fick den i min hand. Tittade på en en sekund och funderade på hur jag skulle lägga fram det. "Jo, ni ser här... här sitter en skyddsplast med tryck på. Vi testar att ta bort den så får vi se. Sådär, nu fungerar den ju!" "Det var som fan" svarade han och hon nästan dog av skratt.

Bender - The movie

Vilken besvikelse! Ni minns väl Bender från Futurama? Den fruktansvärt otrevliga mansgrisen till robot? Futurama var ju sjukt kul så jag hade rätt höga förhoppningar på filmen Futurama - Benders big score (torrent), men blev alltså galet besviken! Så besviken så att jag, hör och häpna, stängde av efter 30 minuter. Det har tidigare bara hänt med typ två filmer, någonsin. Nej, bara helt anonym med lama skämt utan knorr, utan finess. 2/10 från mig!Annars då? Var på Väla och fikade en försenad prinsesstårta med Emma. Tittade i ett par affärer, bara strosade runt. Åt en liten portion kyckling och toppade med ett par pannkakor hemma. Ska ringa den nya hyresvärden imorrn hade vi tänkt ang. finliret inför flytten.

Jag tänkte

Jag tänkte på någonting... hm

Tjejblogg vs. killblogg

Det är rätt roligt att trycka runt på ett par bloggar på förstasidans "Nybloggat". Oavsett om blogget heter något så könsneutralt som "Mitt liv" vet man redan på första raden om det är en kille eller tjej som skrivit. Underligt faktiskt att det kan vara sån skillnad. Sen måste man kanske bortse från att 90% av tjejbloggarna handlar om mode och frekvent uppdateras med "Dagens outfit", samt gärna har en header gjord i Photoshop på 1min med Flare och Bevel and Emboss, gärna i vitt och gult så man inte ser någonting. Jag talar istället om själva texten i sig, hur de formulerar sig.

Visst, ibland vet man väl inte, men det gör man ju inte med några man ser på stan heller.

Gud

Clas ringde imorse, ska iväg på en oanmäld arbetsinsats. 12-16, kanske längre om de och jag vill. Och kära Gud, jag orkar inte några jobbiga kunder idag, pliis? 


RSS 2.0