Bilder från igår

Tjadu, no words needed :)


Dave visar sin bästa sida


Liksom Mange (ex-con någon? :D)


Mattes rävpiss (nej, jag provsmakade inte)

Festivalborg

Sitter o väntar på att Dave med följe ska komma ner. Ett par öltält har rests nedanför mig och DJ:en har kört hårt sedan ett par timmar tillbaka :) De har (om jag ser rätt) satt upp en stor jäkla pool också, men tveksamt om någon kommer att bada i den innan 02.00 inatt (rätt kallt här i Öret).

Ska försöka uppdatera bloggen lite mer frekvent nu, iaf med sköna videos som jag springer på ibland :)

Baywatch FTW!


Amateur - Lasse

Det här inlägget verkar fungera. Vi får se hur det blir imorgon, eller dagen efter det. Jag tänker inte sitta 1h varje dag bara för att få skriva ett inlägg och förgylla tillvaron för en handfull personer :)


Underliga sidvisningar

Blogg.se fungerar inte riktigt som det ska. Det är min slutsats efter att flera inlägg blivit helt jäkla konstiga. Förstainlägget fick jag ta bort eftersom hela höger content flyttades längst ner p.g.a. meningar som bröts och förlängdes över "width". Nyss skulle jag postat en video, men hela bloggen knasades och det slutade med att jag fick ta bort inlägget, även fast den minimala kodningen var korrekt. I www.blogger.com fungerade det utmärkt, vilket leder mig till slutsatsen att www.blogg.se inte är ritktigt riktigt.

Vi får se om nästa inlägg fungerar, ska göra ett nytt försök.

Vi får också se om jag stannar kvar om det inte gör det, annars startar jag en ny på Blogger, trots att alla menyer där är på engelska.

Gokart och sommarplanering

Idag ska jag iväg till säsongens första arbetspass på gokarten. Vet inte riktigt hur mycket det blir i sommar, men förhopnningsvis kommer jag in på statistikkursen som går på 100% distans i Karlstad och då kommer jag inte jobba så mycket. Bara ibland sådär på helger eller när jag själv vill. Det är ju galet kul därute, men jag vill ju bli klar med utbildningen också. Och kanske flytta någonstans.

Med min planering, dvs om jag kommer in på sommarkursen och om jag hinner klart med skrivandet på ex-jobbet i början av sommaren (ska inte vara några problem), så får jag ut min examen i typ aug-sep i år. Känns rätt gött kan jag lova! Eftersom sommarkursern går på distans och jag inte är platsbunden av ex-jobbet kan jag m.a.o. flytta var jag vill, när jag vill. Eller ja, vi kanske låter lite bättre :)

Vem vet, i augusti kanske jag ligger nere på palmstranden och dricker Tuborg grön? *blinkblink*

Saab - Release me

Är det bara jag, eller är den här låten helt sjukt skön?


Fredag (right?)

Robban klagade på att bloggen innehåller för lite personligt, att det kändes som att läsa ett nummer av Pc Hemma, men nu blir det ändring på det. Jag kommer fortfarande att posta sköna program och nyttiga tips till dem, men ska även få in lite mer personligt mellan dessa poster. Jag var tvungen att få ur mig Opera-frustrationen på en gång bara och PSCS3 släpptes igår så då faller det sig naturligt att ta med det. Det är stressigt värre att starta blogg, huma.

Så idag är det fredag. Jag vaknar som vanligt nu för tiden innan nio och har så ont i kroppen att jag måste gå upp. Extremt jäkla skönt att ha fått in en bra morgonrutin, dagen blir liksom så mycket längre. Går trött och lägger mig vid midnatt och får mellan sju och åtta timmars sömn, perfekt.
   I vanliga fall går jag till skolan till nio och sätter mig i labbet, men nu har jag bestämt mig för att vara hemma och jobba på skrivandet. Det går segt värre faktiskt. Vardagsengelska behandlar jag i skrift utan några större problem, men nu ska termen torrt som fnöske tas till sin extrem och jag måste skriva på ett helt annat sätt, även om jag tror att det skulle vara nästan lika svårt på svenska. Det låter väl kanske lite nördigt, men jag skriver om vad som händer med rötter under förhöjd koldioxidhalt (som vi ju kan vänta oss i framtiden) och vad det innebär för klimatet. Det låter underligare än vad det är, men det har med kol och klimatförändringar att göra (för att göra det enkelt :) )

Nu ska jag duscha lite och sedan skriva. Kanske...

Adobe Photoshop CS3

Nu är Adobe PS CS3 ute, det låter som en hel del är förändrat till det bättre. Läs mer på Releaselog! Riktigt fint GUI måste jag säga och bra med lite uppdaterade tools. Kan väl inte påstå att jag har användning för vare sig videoeditereingen eller 3d-verktygen, men någon finner det säkert bra :)

image2

Opera

Det är för mig otroligt hur folk kan envisas med att använda Internet Explorer när det finns så många andra bättre alternativ. Av dessa alternativ har Opera allt jag vill ha. Jag testade Firefox också för ett tag sedan, men den läsaren bygger allt för mycket på sina plugins för att den ska vara riktigt bra enligt mig. Out of the box är den rent av kass; du måste spendera timmar på att hitta och ställa in plugins för att den ens ska vara fuktionell och en riktig kraft mot Internet Explorer eller Opera.

Det är underligt hur en så dålig (får man säga det utan att bli lynchad?) läsare kan få så mycket uppmärksamhet i media när Opera inte får det. Det verkar som om media är för allting som är open source, oavsett vad det innebär... *sucka* För att inte tala om alla FF-användare som säkerligen ser sig själva som open source ryttare i skinande rustningar, kämpandes mot den elaka överhögheten som skyddar sitt kapital!!11!oneone! *sucka x2*


Inbyggd mailklient, RSS-läsare, BitTorrent, IRC, mouse-gestures, snabbval, säkerhet m.m. gör Opera helt oslagbar! Ladda hem!


Hyperactive

Otroligt skönt clip från en otroligt skön snubbe :) Någon som känner igen sig?RSS 2.0